Ako zvládať nevkusné letné módne trendy?
Vy, čo ste esteticky založení, ako to dávate v týchto teplách, keď sa odhaľuje to, čo by malo zostať skryté?
Bosé nohy šmatlajúce v špinavých šľapkách, zhrubnuté plesnivé nechty, celulitídne obrovské stehná v legínových kraťasoch, holé zadky do polovice pred očami v reštaurácii keď jete, prsia na kolenách bez podprsenky pod šatami, tučné bruchá v cropp topoch, hnusné čarbanicové tetovania, piercingy v pupku čo zas asi prišli do módy, akési prapodivné zapletené copy s nejakým umelým vláknom ( to má byť pekné?), proste všetky tie nechutné veci čo ľudia ukazujú v lete.
Mam rada eleganciu, úroveň, je pre mňa absurdné keď príde niekto na pracovné stretnutie a vyzerá ako by práve šiel z kúpaliska.
Vnímate to niekto tiež takto?
Ano, dobre padnuce cislo a cistota by mala byt zaklad. Ostatne je ale asi otazkou vkusu konkretneho jednotlivca a (ne)uvedmoenie si, ci je nieco na urcitu prilezitost vhodne. Pre niekoho moze byt vrchol nevkusu mat suknu a tenisky. Pre ineho to moze byt uvolneny styl a pre ineho zas nevyhnutnost.
Pre kazdeho je pekne nieco ine. Chvalabohu, ze mame na vyber, co so sebou budeme robit, aby sme sa citili krasni, pre nas, nie pre druhych. A potom su tu aj taki, co im vadi to, vdaka comu sa ini krasni citia. Doprajme a nesudme.
Jejda 😁 a ja nikdy ale nikdy ľuďom nepozerám na nohy, nechty, palce na nohách 🤣 myslela som si, že nie som jediná, tak ja si dnes asi dam skafander, lebo včera ma tak doštípali komáre, že mám nohy úplne ale vážne že celé bodkované...nechcem nikoho pohoršiť 😀
@autorka vcelku ti rozumiem, ale kazdy je iny. Vyzorom prejavujeme nielen uctu k okoliu, ale aj svoj postoj k zivotu, aj to, ze sa citim pohodlne v tom, co mam, a to preukazuje aj to, ze verim tym ludom, ze ma budu akceptovat taku aka som 🙂
Mne sa doslova dviha zaludok, ked nastupim do vytahu a ten smrdi od prepoteneho tela. Ale zamysli sa niekto nad tym, preco ten clovek tak smrdi? Je to kvoli hygiene, alebo sa za tym skryva nejaka choroba, alebo sa prave vracia z fyzicky narocnej prace a nemal sa kde osprchovat?
Radsej tucne zadky, previsajuce kadeco, nez samovrazdy kvoli vyzoru, psychicke problemy kvoli pocitu menejcennosti, neakceptacie toho, aky som, ci infarktu, pretoze mam tricko.... Niekomu sa chlpati chlapi pacia...
@eva8 symbolicky obleceny by bol tak v slipoch, ten obertrotl vsak chodi ako na polovacku tam, kde su urcite pravidla a ma byt zachovane dekorum. Zastupcovia inych statov chodia normalne obleceni na rokovania, iked je v ich statoch vojna, alebo ina kriza a mas pocit, ze niekto pobehuje obdobne nahulvata ako ten ukrajinsky herec?
@eva8 suhlasim.
Malokto tu chape, ze ja nesudim ze preco clovek smrdi alebo je tucny. Jasne ze ked ide z makacky v sklade a nemal sa moznost osprchovat, je spoteny.
Ale moze sa normalne obliecť, prestreknut este deodorantom na chvilu a doma sa osprchovat.
Tak ako to robim aj ja napriklad.
@eva8 ved aj ja som mala chlpateho frajera, o tom nie je debata, aby sa chlpati ludia teraz hadzali zo skaly.
Ale nechodil spoteny davom polonahy.
Preco dovolenkove destinacie zaviedli dresscode do restauracii alebo pokuty? Presne pre toto, co sa tu obhajuje, nekonecna sloboda a vsetci sa pozerajte na moje cokolvek.
Neskutocne sa tu pridava a prekruca...
@egonsk joj toho pana nekritizuj, toho mozeme len chvalit. Fakt tak chodi? Ja ho nesledujem. Nuz mozno sa len stavi z polovacky na nejakom rokovani.
@egonsk ty si riadne vymeteny. Tvoj idol putin chodi v oblekoch o 3 cisla vacsich a v topankach na opatkoch, lebo ma nielen maleho vtaka, ale aj on je krpaty a zrejme nenasiel konfekciu na seba. S nim by si nemal slusny clovek podat ruku. Zelenskemu nrsiaha ani po anal. Keby mal Zelensky drahy oblek, ty by si prvy vyblakoval, ze ak draho a okazalo sa predvadza.
@stanulienkat preco sem zas tahas Putina? Si posadnuta? Este Fica a mas na dnes splnene.
Iny zmysel v zivote nemas?
@stanulienkat putin nie je moj idol, sklamem ta. Ale na rozdiel od toho sasa, on chodi ako sa patri. Ci mu oblek sadne, alebo nie, neriesim.
Ja odpadnem, zrazu koľko tolerancia a zrovna na tomto fóre kde vždy keď niekto uverejní v diskusii fotku tak je ženská tlsta, ma hnusne vlasy, skaredu plet, otrasne šaty, je zle porobena … ale zrazu tu nikto nikoho nesúdi lebo veď bohvie aké majú ľudia možnosti a podobne 😄 pobavila som sa.
Autorka ja ta chapem, napriek tomu že som tolerantná sú tiež iste veci ktoré mi vypichuju oči, najhoršia bola bývala kolegyňa (ktorá pracuje v teréne s ľuďmi každý deň) s vypelichanymi suchými vlasmi, nevhodnými šatami a znosenymi slapkami so suchými pätami a opriskanym lakom na nechtoch 🙂)
@earlgrey ja sa nechcem pozerat ale minule mi spadla karta v rade na pokladnu, zohnem sa a tam uplne hobitie nohy v zabkach, nekonecne dlhe palce, pricom chodidla neboli az take velke a bola to zena.
Zaujimave, ale nie, nemyslim si o nej ze je zly clovek lebo ma hobitie nohy. Len postreh. Neganila som na nu, ani som ju neatakovala 😃
Mam pocit ze tunajsie zeny velmi sudia podla vzhladu a nedokazu pochopit, ze niekto proste len vnima veci.
Bez toho, aby za tym hladal nejake vlastnosti.
Autorka, ja s tebou uplne suhlasim a nechapem tym hejtom. Zrejme si damam stupila na otlak. Ano, je sloboda v obliekani, oproti socializmu, kedy naozaj v obchodoch nebolo nic, mame teraz prebytok. Napriek tomu zeny nevedia vyzdvihnut svoje prednosti a vkusne sa obliect. Nie draho, ale vkusne. Dnes je dostatok vsetkeho a za par eur, ale vkus si nekupis. A zevraj si povrchna...😂
Povrchne su presne tie, ktorym nezalezi aky odraz zo seba davaju. Nemusia byt vystajlovane, upravene ako miss. Staci cisto a vonavo. A tiez suhlasim, ze je uplny hnus a grc, ked si morbidne obezna mlada baba da cropp top a minisuknu. Resp ked ma na tucnom bruchu zaveseny pirsing. Nechapem kedy sa stihli 17, 20, 30 rocne tak vyzrat. Volakedy si zeny zakryvali nedostatky a odhalovali prednosti. Teraz sa tvarime a hrame na slobodu. Ani ja nemam niekedy chut ist von vyfintena, vymalovana, nastajlovana, no snazim sa vyzerat aspon ako normalny clovek. A o to zrejme autorke ide.
A dress code pozna uz asi len malo ludi. Vidim tu denne otazky co si obliect na pobreb, na svadbu, do divadla...a odpovede su, ze hocico, len nech sa citis ty dobre. To fakt?? WTF? V divadle som zazila zabky a sortky-ako z kupaliska. Ved ludia, uz neblaznite. Co ste zvieratka? Takisto do skoly teplaky a 10 rocne dievcatka v cropp tope a sortky do riti-ako z baru.... Ked to nevedia matky, tie deti to nemaju odkial pochytit.
Niektora vyssie spominala zapachajuceho cloveka, ze to moze byt z choroby atd.... Ano, moze, ale je toho zlomok. Drviva vacsina sa neumyva. A ak aj to je z choroby, este stale existuju deodoranty.
@bonboniera ano vystihla si to.
Ja som zaregistrovala ze jedna pani z rodiny sa oblieka nieco na styl tetula, ale ona bola mlada kocka po VS. Az jej musela dohovorit jej sefka, ze nech nechodi ako lesana, ze v marketingu sa toto nenosi.
Zvlastne ze niekto vystuduje nejaku oblast, zamestna sa v nej, ale nevie sa obliect.
Pozri, aj ja mam hrozne paty, nemam proste cas a robia sa mi az praskliny, viem, treba sa o to starat. No momentalne sme po chorobe, mam 4 deti, do toho stahujeme, neviem, kde mi hlava stoji....ale hlavne si dam ponozky a uzavrete topanky, aby panicka bola spokojna, aby sa na tie hrozne nohy v sandaloch nemusela pozerat. No a co, ze odpadnem ja od horucavy. Alebo ze mam nedokonalo oholene nohy alebo celutitidu. Co si mam burku obliect?
Autorka odpoveď na tvoju otazku prečo .. pretože je taká móda veď sa pozri čo je v obchodoch samé croptopy atď . A hlavne dnes už mnoho žien rieši skôr pohodlie než byť vyfintená , ja keď si dám šaty a opätky do mesta cítim sa byť ja tá divná , lebo dnes je už tá móda ležérnejšia a skoro nik tak bežne nechodí -úrad, lekár to sú bežne záležitosti tam nieje žiadem dress code ako na pohovor v banke …
Jedna vec je cisto, vonavo, a tak...a druha vec, ze hejtujes celulitidu, nejaky zdravotny problem, ako nechty, stvrdnutu kozu na nohach. A taketo...tak to prosim Ta, nespajaj do jednej vety, lebo potom fakt posobis ako frflos, co sa mu nic nepaci a povrchny clovek.
@kristina0909 opatky si uz nedam ani ja a to som rada nosievala. Proste ma bolia nohy a behat za 2 detmi v opatkoch je mega pohodlne.
Toto je presne taká téma,ako ísť na verejný hajzik po niekom a sťažovať sa ,že je tam smrad,ja seriem letnú lúku a ostatní obyčajne h..ná 💩
@pralinka25 vies co, co maju oblecene kolegovia nevnimam, tam nastupuje osobna rovina, kedy vnimam cloveka ako celok. Takisto kamaratka pride, je u mna par hodin a ja neviem, co mala oblecene.
Takze bavim sa len o defilé obrazov, nie o osobnostiach a moznostiach ludi.
K ludom som prijemna bez ohladu na ich vzhlad.
Ale evidentne tu to malokto vie pochopit, take nieco zlozite.
Autorka tvoje nazory zneju velmi povysenecky az nesympaticky a aj ked si myslis, ze nesudis, SUDIS
@kristina0909 tiez chodim hlavne pohodlne, akurat pohodlne sa podla mna nerovna naholo, vulgarne, zarezane, zaparene.
Ja ti aj rozumiem a to som ešte celkom mladá, ale hole zadky a nevkusne oblečenie tiež nemám rada
@nevenka nehejtujem celulitidu, aj ja ju mam.
Ale nevidim dovod dat si mikro kratasy a pchat ju ludom pod nos v obchode ked sa zohnu pre avivaz.
Snad existuju aj ine dlzky ako mikro?
Alebo suknicka z ktorej pri chôdzi vylieza spodné pradlo, si hovorím ze to rovno môže ísť v plavkách mamička, to snáď aj menej upúta pozornost😀