icon

Aktivity pre skleslého člena 80+

23. okt 2020

Aj s problemami s pamatou a nie prilis ostrym zrakom, takze krizovky a vysivanie nie je vhodne.... nieco ine, aby sa stale netrapila, aby nemyslela, ze smrt je lepsia?
Co take pomoze? Rybicky? Nejaky napad?
Diky moc
Ked ste riesili doma nieco podobne, co zabrali, aby sa vratila chut do zivota?

Strana
z2
lagunka0000
23. okt 2020

Mojej mamke pomohlo upratovanie šuplíkov, preberanie vecí v nich, triedenie. Potom (keďže máme záhradku) tak ľahké práce, lúskanie hrášku a fazuľky. Takto sme sa prebavili, no a potom rozprávanie sa a na večer telka. Ak pomohlo som rada

modrava
23. okt 2020

moju babku dlhe roky "udrziaval" v bdelosti kanarik.. rozpravala sa s nim, pustala mu radio 🙂 , sypala semienka. casto spieval a jej to robilo radost.
ale to asi treba vztah k niecomu takemu.
nejaka kamoska - babka zo susedstva? dat ich dokopy?

janetinka27
23. okt 2020

rybicky,malovane krizovky s vacsim pismom,strikovanie.ale najlepsi je asi pravidelny ludsky kontakt a pocit ze je uzitocna a niekto ju ma rad.
babka mala rybicky,psika,ale psik vyzaduje hlavne na zaciatku vela starostlivosti.na druhu stranu je to neocenitelny spolocnik a je to prilezitost pre cloveka byt potrebny a starat sa zas o niekoho.ale v tomto veku uz asi zacinat so psikom by bolo narocne.ale tak zasa zavisi od kondicie cloveka.

midka
23. okt 2020

mozno nejaky kocurik/macka,, by tiez dokazali potesit,,,, trochu dat harmonogram do zivota,,,,ten je v tomto pripade dolezity,,, vela takychto ludi,, ma celkom prehodeny rytmus,,, toto ich dokaze spravne udrziavat

autor
23. okt 2020

@lagunka0000 skusime, dakujem

autor
23. okt 2020

@modrava @janetinka27 zvieratko som tiez myslela, ze by mohlo pomoct. Skor asi take, co neuleti, kedze dost zabuda.... a potom, ked by uletel, by bola este smutnejsia.... Dakujem

autor
23. okt 2020

@midka áno, toto bolo dobré, také tie stretnutia seniorov, lebo tam chodila, lenze pre covid ich teraz nemavaju. 😢

eleanor13
23. okt 2020

Malovat

anjelicek26
23. okt 2020

Bohuzial je to teraz tazko, zvieratko pomoze urcite, take, ako netreba vencit - morca, zajko, macka, tam cistis zachod, to sa da babke pomoct s tym... zvierata su aktivne, ked su hladne sa ozvu a davaju kopu lasky. Myslim, ze najviac trapi ludi teraz samota, nasa babka sa sama pyta do domova dochodcov, s coho sme fakt smutni, pritom vybavena upratovacka, zahradnik, opatrovatelka chodi raz denne a aj tak vravi, ze to neni ono, ze si proste nema s kym pokecat :(((

dajana19
23. okt 2020

Urcite macicka🥰

dadka75
23. okt 2020

Mne sa tiež tá mačička pozdáva. Je dosť veľká na mojkanie, neuletí ako vtáčik, netreba s ňou chodiť von ako so psíkom a babička bude mať pocit, že je znovu potrebná, že je od nej niekto závislý. Mačička jej dá kooopec lásky 🙂

autor
23. okt 2020

@anjelicek26 ano, tiez si myslim ze jej chybaju tie pravidelne stretnutia seniorov.

7miriam77
23. okt 2020

urcite zvieratko ako baby radia vyssie, aj daky starsi kludny psik z utulku, co uz nepotrebuje tolko vybehu a nie je taky santivy...vie sa pritulit, da vela lasky. A este ma napadlo...na dlhe chvile pustat babke dake pesnicky, ludovky, Gotta...co ma rada...a samozrejme sa s nou vela rozpravat...teraz maju stari ludia tazke obdobie ☹ Mam 86 rocnu babku, tak viem

anjelicek26
23. okt 2020

A hlavne nezober maciatko, to robi certoviny prvych 8-10 mesiacov riadne 😂 Kludne nejakeho zamojkaneho utulkaca, kde uz vies odhadnut povahu. A macicka je pritulnejsia ako kocur. Aspon u nas.

autor
23. okt 2020

@7miriam77 aj tie pesnicky je dobry napad. A este skusit nejaku susedku alebo tak, aby sa porozpravali.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
limetka69
23. okt 2020

ja som za zvieratko, o niekoho sa starat je najviac, mat pre koho zit, a zvieratka miluju a davaju vela lasky 🙂

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
23. okt 2020

@snezienka33 Neni nic otravnejsie a vlezlejsie, ako hladna macka 😂 To sa neda prehliadnut 😂

kiki68
23. okt 2020

Napr kanarik, morca, zajacik. Musi sa starat a komunikovat. A tiez triedit rozne veci,prist so skatulou niecoho, gombikov a nech vytriedi mensie a vacsie. Upiect nieco spolu

basska_b
23. okt 2020

Moja svokra sa venuje záhrade a kuchyni, spracuje produkty zo záhrady a to ju neskutočne baví a udržiava pri živote. Samozrejme aj návštevy vnúčat, prípadne list, mail, telefonáty, foto vnúčat. Chodí aj do prírody.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danieli
23. okt 2020

vytiahnite rodinny fotoalbum a postupne tvorte knihu spomienok, zapisujte si vtipne aj smutnejsie pribehy, na ktore si spomina, na svoje detstvo, rodinu, surodencov

anjelicek26
23. okt 2020

@snezienka33 ano mame dve a ked nedostanu jest tak budu pri tebe non stop motat sa pod nohy, mnaucat, vrniet, otravovat, to sa neda ignorovat 😂 Deti ich miluju, vzdy spia na kresle pri synovej posteli, on ruku po zaspati este stale na macke prehodenu 😂

deginko
23. okt 2020

Omaľovánky,čítanie detských kníh s veľkými písmenami..luskanie orechov atď stúpanie fazule atd

babababka
23. okt 2020

audioknihy,väčšie-pre deti-puzzle

macekovam
23. okt 2020

Telenovela.. Esmeralda

akvi
23. okt 2020

ak ma rada rucne prace a uz nema dobry zrak, tak dnes sa da pliest aj bez ihlic, ci hacika, take tie puffy vlny s okami, co sa len prstami prepletaju.. A ak zvieratko, tak urcite macka, len sa treba dohodnut, kto sa o tu macku postara, ak sa uz starka nebude moct..

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
janinah
23. okt 2020

vyhrabala som hračky mojich detí zo školkarského veku....maľovanky,drevené puzzle ľahké,vkladačky,domino... a píšeme do knohy Babička,spomínaj.... babka diktuje,odpovedá na otázky.....očiam sa už nedá pomôcť? bola na očnom vyš?

Strana
z2