Aký je váš názor na dieťa bez svadby?

13. júl 2020

Ako vnimate nazor mat najprv dieta a svadbu vobec nejako neriesime. Bud bude potom alebo ako prinesie cas

nelca84
13. júl 2020

V dnesnej dobe uplne normalne, vobec by som to neriesila ak vam to takto vyhovuje

janinah
13. júl 2020

Bez svadby bysom do dieťaťa nešla,pre mňa to nie je len papier.

hradnapani
13. júl 2020

ze by som do tohto modelu nesla ;) a to nie som ani puritanka, ani nabozenska fanaticka, len mi to proste pride prirodzene, ze svadba a potom dieta. Muz nastastie zdielal rovnaky nazor, takze som ho nemusela presviedcat a s tymto napadom prisiel po roku znamosti aj sam 🙂

koniarova
13. júl 2020

Čudná doba.🤔

maca1984
13. júl 2020

ze je to vasa vec ,vas zivot.Ja sa staram o svoj zivot a do zivota druheho ma nic nie je,ani ho neriesim.Kto ako zije,tak zije,je to jeho rozhodnutie

simuskaaa123
13. júl 2020

Ja to tiež tak mam a druhýkrát túto chybu nespravím. Možno som prirýchla, ale môjmu frajerovi som ešte pred tým ako sme začali so vzťahom povedala, že musí rátať s tým, že ešte 2 roky budem s malou doma, potom si odrobim potrebný čas na nárok na materské a až potom sa môžme baviť o dieťati druhom.. A samozrejme, že druhé dieťa až po svadbe.. Povedala som mu to najmä z dôvodu, že on bude mať 33. Ja mám 21, čiže času dosť. Vie do čoho šiel..

budembabka
13. júl 2020

Priviesť na svet bábo, na to sa ľúbite dosť. Na záväzok sa neľúbite dosť? Samozrejme, že nie je podstatná svadba, ale nerozumiem, prečo sa mladí ľudia tak bránia svadbe.

sterea
13. júl 2020

Mám kamarátky čo majú s partnerom aj dve deti, a niesu vzatí, napriek tomu majú pekný vzťah. Ale mne osobne vadí, že obvykle matka je tá čo vodí dieťa do škôlky, školy, k lekárovi a dieťa má iné priezvisko ako ona. A všade musí vysvetľovať, že ona je matka a nie susedka na výpomoc. Tak isto si myslím, že ak vzťah zle skončí, tak práve žena je v nevýhode a odíde s "holým" zadkom zo vzťahu, aj keď samozrejme aj to sa dá ošetriť. Ale málo žien na to myslí .

nikpa
13. júl 2020

Veľa párov tak žije. Ale z vlastnej skúsenosti, ak by som mala šancu teraz spätne o tom rozhodovať tak určite najprv svadba a potom dieťa. Nam to vyšlo tak ze som zostala nečakane tehotná, nastal zmätok kvôli bývaniu, museli sme prednostne riešiť to a na svadbu nezostal čas ani peniaze. No a teraz zase riešime druhé dieťa a stále je niečo co postavíme pred tu svadbu, ved žijeme v pohode aj bez nej a volako sa nám do toho asi aj z pohodlnosti nechce. Aj ked obaja to chceme absolvovať kvoli sebe, deťom, budúcnosti.

mima1
13. júl 2020

Mne to je jedno ci s papierom ci bez. Mam dve deti bez svadby a myslim ze zijem rovnako ako keby som ich mala po svadbe. Obe deti maju chlapove priezvisko. Sme spolu 20rokov.

miskooo1987
13. júl 2020

My sme sa brali, ked mal starsi 6 rokov...

tatiana1329
13. júl 2020

Tiez sme tak mali najprv dieta a ked mal maly rok a pol sme sa teda rozhodli ze je asi cas to uz dat aj na papier... Vtedy sme spolu ako par boli uz 7 rokov... 😂

mima1
13. júl 2020

@sterea mna napr dr nasich deti aj v skolke volaju priezviskom muzovim aj ked vedia ze mam ine priezvisko. Aj ked idem hoc kde na urad automaticky ma volaju po priezvisku chlapa.

majamat
13. júl 2020

my mame dieta anie sme manzelia. mne to proste pride druhorade. vztah nie ej o tom, ci prebehla svadba,a lebo je na to papier. vztah je o citoch - laske, ucte, tolerancii... nie o svadbe a papieroch.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vilma7
13. júl 2020

Ja by som do toho nešla, moja sestra mala prvé dieťa, svadba nikde, druhé dieťa s iným a stále je slobodná, deti majú už 22,11 rokov, teraz je sama.

sara07
13. júl 2020

no tak urobte svadbu len o svedkoch v rifliach v piatok na radnici
nešla by som do toho pretože ak sa niečo stane vdovsky dôchodok, dedenie atd , čo sa tyka zákonov a uradov je to lahšie so svadbou

nelca84
13. júl 2020

@vilma7 zaujimavy nazor, svadba je zarukou coho? sestra by bola teraz mozno 2x rozvedena

vilma7
13. júl 2020

@majamat svadba nie je len papier kvôli ktorému sa ľudia berú a sľubujú si vernosť.

lucinka1988
13. júl 2020

Ja som za to, že najprv svadba, potom dieťa, my sme to tak mali a inak by som to nechcela. Ale v dnešnej dobe je skôr rarita, ak sa berú dvaja slobodní ľudia bez záväzkov. Nijako neriešim ľudí, ktorí sa rozhodnú inak a majú dieťa bez svadby..

marygk
13. júl 2020

Ahoj, je to na každom ako to cíti. Pre niekoho je svadba len papier. Pre nás to bola samozrejmá vec, hoci deti nemáme. Chceme k sebe patriť aj po právnej stránke, mať spoločné priezvisko, jednému sa niečo stane, môcť dediť jeden po druhom, vdovský hoci je malý, ale keď zostane človek sám každé € pride vhod. Mňa tento záväzok nijak neobmedzuje. Aj Beyoncé spieva, keď sa ti to so mnou páčilo, mal si mi navliecť prsteň.

pribinak
13. júl 2020

Si zober situáciu, že nie si vydatá, máš 3 deti a tvoj partner zomrie. Nemáš nárok na vdovský. To je fist peňazí sk si sama s 3 deťmi

vilma7
13. júl 2020

@nelca84 sestra by možno neutekala hneď pri prvom väčšom probléme! Svadba nie je záruka ničoho, ale človek si zakladá rodinu do ktorej má, chce porodiť potomkov.

nelca84
13. júl 2020

@pribinak vdovsky sa aj tak pobera iba rok, zase az take terno to nie je a deti dostavaju sirotske

vilma7
13. júl 2020

@nelca84 sestra by možno neutekala hneď pri prvom väčšom probléme!!! Svadba nie je záruka ničoho, ale človek si zakladá rodinu do ktorej má, chce porodiť potomkov.
Potom sa niečo stane, a žena nemá nárok ani na vdovské...alebo koľko je tu tém, že otec dieťaťa ide s matkou dieťaťa finančne na polovicu aj keď je na materskej, šak nebude živiť ženu, ktorá mu predsa nie je ani manželka atď...

vilma7
13. júl 2020

@nelca84 a to odkedy iba rok? Moja mama ho poberá ešte stále a otec je už pomaly 30 rokov po smrti.

nelca84
13. júl 2020

@vilma7 uz som napisala, vdovske sa pobera iba rok, deti dedia po otcovi tak ci tak co sa tyka financii na polovicu, tak funguje aj plno manzelstiev

vilma7
13. júl 2020

@nelca84 plno manželstiev!!! A keď tam to manželstvo nie je?

nelca84
13. júl 2020

@vilma7 po smrti sa pobera rok a potom ked dosiahnes dochodkovy vek tak znova uz neobmedzene

nelca84
13. júl 2020

@vilma7 no ved hovorim, ze financie si bezne delia aj ludia v manzelstve, nielen ti, co nie su zobrati, cize ani svadba ti nezaruci, ze ta manzel nebude chciet zivit na materskej, je tu taka tema skoro kazdy den