icon

Aký máte názor na LGBTQ+ komunitu?

dermaptera
27. máj 2024

Ahojte! Robím si taký menší prieskum. Aký máte názor na túto komunitu? Rozprávate sa s vašimi deťmi o LGBTQ+? Akceptovali by ste vaše dieťa ako súčasť tejto komunity?

7miriam77
28. máj 2024

Rešpektujem všetkých ľudí, bez rozdielu a k tomu vediem aj moju dcérku

nikha2809
28. máj 2024

Lgbti mi vôbec nevadia, plne podporujem registrované partnerstvá, je to milé keď sa ľudia rovnakého pohlavia na verejnosti držia za ruku, alebo si dajú pusu, čo mi však vadí, je dúhový pride, kde chodia z holou chacharou, ceckami von, kopytami, rohami a neviem čím všetkým ešte, toto sú veci ktoré na verejnosť nepatria, tak ako u hetero ľudí, tak u lgbti, trans, nebinarnych a pod.Tieto veci za mňa patria za zatvorené dvere, dokonca si myslím, že kvôli týmto ich pochodom má veľa ľudí na nich zlý názor a hádže ich do jedného vreca

jednoduchomaria89
28. máj 2024

@simca06022011 hm netuším , nie som hovorca olana a neviem si predstaviť , žeby práve táto strana prišla s tým návrhom . Keď si myslíš , že táto téma slúži len na ochranu našich detičiek a “spoločnosti “ a nie na zakrývanie prešľapov a burcovanie vášni , tak si podľa mna na veľkom omyle . To či bude v sobotu Sobáš dvoch mužov alebo ženy a muža na úrade je mi osobne úplne jedno, tebe asi nie

vev82
28. máj 2024

@dermaptera som s nimi úplne v pohode. Akceptovala by som kazdeho, keby bol sucastou LGBTQ komunity a kazdy sudny clovek by to mal akceptovat tiez

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
28. máj 2024

@jednoduchomaria89 a kde hovorim o zakryvani preslapov a burcovani atd. Ja som sa pytala, len na tu stereotypnu fnukacku, ze "tato vlada.. nieco". Tolko vlad tu bolo s rozmymi zlozeniami a ziadna to nenavrhovala, neschvalovala, tak asi to nebude "len touto" vladou. To ze niekto nepride a nepovie, ze huraaa ideme schvalit zajtra zakon o registrovanych partnerstvach, sobasoch a neviem com, asi nie je otazka nazoru par ludi.

simca06022011
28. máj 2024

@jednoduchomaria89 a mimochodom, mne to jedno je.. tak nemusis davat ludom do ust nieco, co absolutne nepovedali a domyslat si. Ja nemam nic proti registrovanym partnerstvam.

guudy
28. máj 2024

@lenkakravcova gratulujem, na rozdiel od nas s menej detmi si prinosom pre spolocnost 🙂
Este ti pridam priklad zo zivota rodiny so 6 detmi, ‘nasekali’ si ich behom cca 15 r., chceli+nabozenske dovody. S najstarsimi nemaju blizke vztahy (rodic-dieta, ani starsie dieta-mladsie dieta), lebo nebol cas sa tolkym venovat. Vzdy bolo treba riesit tie mensie…a tomu sa v nejakej miere nevyhnes pri vela detoch. Mas len dve ruky a den ma 24 hod pre vsetkych 🙂
A ano, v tomto som sebecka, radsej menej deti a venovat sa im naplno kazdemu. V nasom pripade sme boli viac nez uspesni😊

lenkakravcova
28. máj 2024

@guudy aj ľudia s menej deťmi sú prínosom pre spoločnosť. Nemusíš to písať tak sarkasticky. Niekto má viac detí, iný robí šichty v nemocniciach, a inde, kde je potrebné plné nasadenie a čas. Každý by si mal vybrať podľa svojich možností a schopností a snažiť sa tak zlepšovať spoločnosť. jediné čo je odveci je to, keď niekto nemá deti a zároveň pracuje len na seba, nesnaží sa budovať lepšiu spoločnosť (akýmkoľvek spôsobom).

To čo si písala: "S najstarsimi nemaju blizke vztahy" - to je problém, keď je žena v práci a majú viac detí. Proste všetko sa stihnúť nedá. Človek si musí stanoviť nejaké priority ako si zadelí čas.

kiki68
28. máj 2024

@simca06022011 v okolitych krajinach mas schvalene RP, aj manzelstvo pre vsetkych. Nikde to nic nespravilo. Iba na Slovensku si to vlada nelajzne skrz moznu stratu pseudokonzervativnych volicov. Ja v Rakusku za 15 rokov nevidim ako by mna a rodinu nejake RP pre homosexualov ohrozovalo, nieco mi to bralo. Ci si mna muz vezme, ako zijeme s detmi a rodinou je nasa kava a ci sa nejaky Hansi a Rudi odvedla spolu ozenia mi nejako nepomoze, ani neublizi. Tak sa s nimi pozdravim, skonstatujeme, ze slimaky nam zas pozrali cuketu a jahody v zahonoch a ide sa dalej. To, ako ludi masiruju na Slovensko, ze aka by bola apokalypsa, tak ja tvrdim : ziadna. Len to politici neriskuju, ani tak skoro riskovat nebudu

kiki68
28. máj 2024

@nikha2809 ten pride je jeden den v roku, v Bratislave som nevidela ani take scenky. Vo Viedni je to ine, tam da na to cele mesto tesi, lebo je to sranda. A ti, co si tam vselijako su vacsinou z BDSM komunity, potom Sexworkers, ono sa to tam totiz vsetko nejako pomesti pod ten Pride. Ja to poviem tak, ze ked to nechcem vidiet, tak tam nejdem. Ten den si mozem dat mimo mesto. Zase sa na Slovensku pouziva vela Fotos z kade tade na propagandu. Hlavne ze v Bratislave skoro nahe sfetovane slapky skacu okolo Slovnaftky roky do auta, podobne v Petrzke a nikomu to neva. Ze sa tam degraduju tie zeny a ludia idu okolo. Horsie ako nejaky 1 den zabavy

simca06022011
28. máj 2024

@kiki68 a zase, ja nehovorim absolutne ze RP by bola katasrofa alebo by to nieco urobilo... ja sa pytam, preco to ine vlady nikdy neriesili a neschvalili, preco prave teraz niekto povie, ze "tato vlada" ani TOTO nevie urobit. K strelbe doslo za byvalej vlady, preco to neriesili? nezaviedli, neschvalili? TO je vsetko.. mam proste dost toho ako neustale sa riesi bud "tato vlada" (mali sme ine, neriesili = vela veci), alebo my "Slovaci" (kopec nas je tolerantnych, kope nas by to nevadilo v urcitych medziach).
A osobne si myslim, ze sa aj miesaju jablka z hruskami, lebo u nas (a to hadam aj tu potvrdia diskutujuce) nema problem s lesbickou a gayom, alebo teda parom. ale s propagandou 550tich pohlavi u deti a vplyvanim na nich... ale to je problem identity a je to uplne ina tema. lebo tie hejty sa presne tohto tykali aj pred volbami... A nie sexualenej orientacie a nema to podla mna ani nic s registrovanymi partnerstvami. Predpokladam, ze nebude sa chceit "Durko Mrkvicka", povodne Zorka Mrkvickova vydat za svoju čivavu... (a to davam ako priklad, nie ako vysmech, na pripadoch u usa, kde sa uz pomaly citit mozes ako hocico), ale dvaja uvedomeli dospeli ludia s inou orientaciou sa budu chciet oficialne stat parom z roznych dovodov. A podla mna dolezitych.

vevesh
28. máj 2024

@kiki68 do rakuska to este v takych medziach nedoslo, ale v bruseli som toho zazila az moc- velmi sa takyto ludia predvadzali, cim viac, tym lepsie. Hamburg takisto- pocitovo minimalne stvrtka mesta sa hlasi k lgbtq+. V mnichove napriklad "vyhradili" na takychto ludi jednu cast (2-3 ulice), ak to stretnut nechcem, nepohybujem sa v okoli danych ulic. Ale u nas (sever nemecka) to ovplyvnuje vela- musim denno-denne riesit skolu, ze moje deti a my nie sme dostatocne "otvoreni" tejto komunite (rozumej, odmietam im dobrocinne prispievat, kritizujem prilis velku angazovanost skoly ohladom tejto temy, takisto ucim deti, ze pohlavia su 2 a nie 150), riesit a vysvetlovat detom tuto temu- cim starsie, tym komplexnejsie problemy s tym spojene (od preoperovavania pohlavia- kto a ako az po pravne riesenia). Duhova vlajka je na kazdom tretom dome vyvesena, kazdy obchod tu ma cosi duhove ako podpora danej komunity. Ako som spomenula, deti uz od skolky su "uvedomele" a riesia duhovy namet a nenosenie veci s tymto nametom. Ja osobne voci ludom ako takym nic nemam- vsak deti maju v triedach deti s 2 mamami (2 chlapoch som ja osobne nestretla), ale to ako na mna s kazdej strany skace duha, duhova vlajka, duhovy pochod, party, den a mesiac duhovy, namiesto dejepisu riesime 150 pohlavi a namiesto prospechu mojho dietata moj kriticky postoj- momentalne to uz prechadza cez unosnu hranicu.....

kiki68
28. máj 2024

@vevesh tu v Rakusku absolutne, ale oni si tu taka mentalita. Ze nikto s nikym nic neriesit. Cize tu to viditelne nema dosah. A to tam nemate nejake vylozene konzervativne skoly? Tak v Nemecku su veci inak prezentovane.

kiki68
28. máj 2024

@simca06022011 ale kto vobec vytvara nejaku propagandu na Slovensku? Ved v Rakusku o tomto nie je vobec diskusia. Na Slovensku sa hlavne tieto temu pouzivaju na zatienenie dolezitych tem, ktore ovplyvnuju zivoty kazdeho. V socialnej oblasti bordel, vlastne v ktorej nie je bordel a rozkradanie uz roky. Ale riesit nejake gender a trans ako hrozbu mi pride naozaj z cesty. Na Slovensku ma niekto eminentny zaujem na tom, aby ludia zili umelymi temami a inak drzali hubu a krok. Staci to aka je tam minimalka, praca nacierno, riesenie pre rodiny nulove. Take to modli sa a pracuj. Ziadna vlada nebude riskovat to, ze to na dalsie volby otocia proti nim. Takze radsej nic neschvalia a maju s tym ofiko ruky ciste

lucinkaboz
28. máj 2024

@daniela2202 a kym bude potrestany?😁

simca06022011
28. máj 2024

@kiki68 neviem, kto tu tuto propagandu zacal... ja nie 🙂 Cirkus (myslim, ze najvacsi) sa zacal po strelbe pred teplarnou (ak sa to tak vola), intenzivne to riesili media, prezidentka a co ja viem kto... A myslim,ze keby vystupili konecne a nevzdelanemu narodu vysvetlili rozdiely (co vela ludi nechape), tak by pochopili aj ti menej vzdelani v tejto oblasti. Ale nejak nemaju zaujem ani politici ani nik.
Preco nepovedia ze registrovane partnerstvo nema nic s obrazkami v detskych ucebniciach a knizkach o tom, ze niekto ma rad chlapcov a iny dievcata, a niekto je sice dievca ale neciti sa tak a vola sa to hentak..? :D Bohuzial, nerozhodujem za nich. LG komunita nie je nic nove... dokonca ani ti trans nie su ziadna novinka a nemyslim, ze to niekto preziva ak sa zdrziavaju vo svojich kruhoch. A takyto hejt tu nebol absolutne doteraz. Verejny. CIze je to len to, ze u nas sa ludia (ludia a nie politici) nudia, zboznuju afery, riesit somariny, nieco sa stane niekde a bum bac, drama, cirkus, prehananie a vsetci su zly, aj ked cin ma len jedneho pachatela. Zrazu sa najde kopec "zranenych osob" do reportaze, kopec nestastnych nespokojnych... a ludia sa polarizuju. AKo ked sa zachranuje zatulane steniatko. Hra na city. A ciel je aky? chlieb lacnejsi nebude, viac ludi nebude pracovat, mzdy sa nezvysia, ale mame sa o com vadit a diskutovat... mladez nam upada, deti vymyslaju, rodicia hltame diskusie a depresie narastaju, lebo spokojnost to nikomu neprinesie.

kiki68
28. máj 2024

@simca06022011 tak ono Kuffa a jeho brat tomu politicky pomohli a nielen oni. Takych tam je kopec. Namiesto presne toho vysvetlenia. Ale nechali ludi v tmarstve. Na Slovensku hlavne stupa nevrazivost, prislusnost k fasizmu a Rusku. Toto vsetko spolu suvisi a zatemnuje ludom mozog.

terezka1947
28. máj 2024

@simca06022011 ale keď sa Tepláreň nakoniec ukázala,že ten páchateľ predtým sledoval politikov,hegera.....potom sa rozhodol pre Tepláreň,tak to nebol predsa jeho prioritný cieľ-nebol cieľ útok práve na túto menšinu. Jednoducho chcel zabiť.
Ale už sa nikde vo veľkom neriešilo,že výsledky ukázali,čo ukázali.
Čiže umelo sa vždy nafukne bublina a už sa ďalej nerieši...

simca06022011
28. máj 2024

@kiki68
@terezka1947 to uz neviem naozaj, ja sa takto dokladne nevenujem tymto problemom. Mna to skor trapi tak celospolocensky, ako sa to naozaj "nafukuje". Nemoze predsa cela spolocnost za nejakeho cvoka, ktory niekto nieco vyvedie. A napriek tomu sa v tom stale potrebuje niekto sprtat, vsetci sa potrebuju ospravedlnovat a hladat xy vinnikov... verejne, a media to este viac rozsprtlavaju, ved co by na tomto malom slovensku ine riesili? konecne nieco sa stane tak treba... nemaju inak z coho zit, ked ich neklikame, necitame...
A inak nemyslim, ze prorusky sme nejak extra :D neviem.. tiez nie som velmi stotoznena s ukrajinou a riesenim veci okolo nej. Ale to neznamena, ze som proruska. A vlastne nechapem, preco je stale potreba sa s niekym vadit, lebo si mysli, nieco ine.. vsak nech si :DDD ako pisem, sami sa polarizujeme, ani jedna strana netoleruje druhu, aj ked "vraj chcu tolerantnost".

kristiii
28. máj 2024

@athelas86 prosím ťa, to sú také drísty o hospodárstve. Čo dá štátu rodina s 5-6 deťmi (schválne nebudem písať rómska, lebo poznám aj bielu takú), kde ani jeden z rodičov nepracuje, ani jedno z detí pracovať v živote nebude, ale budú mať len ďalšie deti a všetci zo štátu len žmýkať dávky. Že zaplatia dane za alkohol? Hej, niekde v šenku, kde za tie dávky vysedávajú, určite dostanú paragon 🙄 A keby aj za ten chľast a cigy tie dane odviedli, myslíš, že sa ich suma vyrovná dávkam, ktoré poberajú? Asi sotva, že? Nie, cieľom nemá byť väčšia podpora rodiť bezhlavo deti, aj keď na ne nemám alebo ich jednoducho nechcem. Tak ako hetero manželia, ktorí sa rozhodnú nemať deti, nech už je to z akéhokoľvek dôvodu, majú rovnaké práva ako tí, ktorí deti majú, majú mať rovnaké práva všetci, ktorí po takomto zväzku túžia. Veď majú aj úplne rovnaké povinnosti voči štátu ako "my". A pravdepodobne do štátneho rozpočtu prinesú len za svoj (aj keď možno bezdetný) život oveľa viac než niekoľko mnohodetných generácií, ktoré som spomenula. Čo tak radšej podporovať všetkých ľudí a deti, ktorých tu už máme a vytvárať tu také podmienky, aby to tu každý druhý občan nemal chuť zabaliť a vypadnúť?
@lenkakravcova ty aby si v podobnej téme neperlila: "Ale sexuálny život dvoch mužov mi nepríde byť veľmi dôstojnou činnosťou.."
Tuším si písala, že moslim môže mať 4 ženy, ak je ku všetkým rovnako spravodlivý. Takže keď od pondelka do štvrtka vytrtká každý deň inú svoju manželku (však aby bol spravodlivý), to je už len pre tie ženy dôstojné 🙄..

lenkakravcova
28. máj 2024

@kristiii Takto to nefunguje 😅😃 spravodlivosť znamená z ich hľadiska - ak to navrhli, súhlasia s niečím atď. Inak sa môžu predsa rozviesť (už pred tým čo má druhú manželku). Islam rozvod nezakazuje.

simca06022011
28. máj 2024

@kristiii man by zaujimalo ako vies, ze nebudu deti pracovat.. lebo toto som si vravela aj ja pred rokmi, mam v rodine zenu s manzelom, faktz zili "ako cigani" (ako sa hovori, bez urazky), 5 deti, nikdy nepracovali atd... dnes su vsetky deti riadne zamestnane, sikovne, makaju, jedno ma aj VS nejakym zazrakom... prave by som povedala, ze ziju tak, aby sa mali lepsie ako rodicia...
ale inak mas pravdu, nevidim vobec ziaden rodziel rodina s detmi a bez... rovnako platia dane, dokonca ti bez deti viac... aj vsetko.

kristiii
28. máj 2024

@simca06022011 v tej rodine sú staršie deti už dávno dospelé a idú presne v šľapajach rodičov, len jedno dieťa za druhým..a ja absolútne nemám problém s viacdetnými rodinami, naopak, klobúk dole pred všetkými rodičmi, ktorí vychovajú ďalšie slušné generácie, ten príspevok bol vyslovene na margo tvrdení dotyčného, že aj takíto ľudia (asi všetci vieme, o akých rodinách sa bavíme) predsa zaplatia dane za alkohol a cigarety a teda si podľa neho zaslúžia väčšiu podporu od štátu než taký pár homosexuálov, keďže uňho nie je predpoklad splodenia detí. Aj keby v takých rodinách, aké spomínal, predsa jedno-dve deti v budúcnosti pracovali, nikdy nevrátia štátu toľko, koľko poberie ten zvyšok od štátu na dávkach. Snáď sa chápeme.

simca06022011
28. máj 2024

@kristiii jasne rozumiem... len neda sa to vzdy vediet ako deti dopadnu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
28. máj 2024

@lonely66 ano, vzdy sa niekto taky najde... proste mame tu stale starsiu generaciu, ktora ci chceme alebo nie, povazuje tieto veci za sodomu gomoru (urcite aj v inych skupinach sa najdu, ale myslim, ze pomenej postupne). A ti maju svojich zastupcov. Nikdy to nie je len o par ludoch, vzdy to musi schvalit "skupina"...
Ja napr. nechapem, ako sa niekto neustale potrebuje starat do inych ludi... napr. tieto partnerstva, orientacia, alebo aj potraty, alebo daslia tema je tu o hazardnych hrach, o hrach, zakazy prikazy... obmedzovanie. Este stale sme nevyrastli z toho, nechat veci, ktore sa nas nedotykaju, na jednotlivcovi, nech si vyberie a nech si znasa nasledky.

zuzulka558
28. máj 2024

Tí čo sa pretŕčaju v TV mam k nim už nejaký odpor hnus už také nasilu ,, tí normálny co ich stretávam mam ich rada a aj rešpekt k nim

stanulienkat
28. máj 2024

@lenkakravcova pises: snažiť sa tak zlepšovať spoločnosť. jediné čo je odveci je to, keď niekto nemá deti a zároveň pracuje len na seba, nesnaží sa budovať lepšiu spoločnosť (akýmkoľvek spôsobom).

Fuuuha. Silne tvrdenie. Niekto, kto na sebe pracuje nebuduje lepsiu spolocnost? Lebo co? Preco? To je riadna blbost. Taky clovek moze byt pre spolocnost 100x lepsi a osoznejsi ako zena, co rodi ako jablon. Preco by mal byt niekto hodnotnejsi, lebo rodi? Tie deti a matku, si predstav, zivi aj ten sebec, co na sebe pracuje. Odvadza dane, aby mohla ta matka kazdy rok rodit a poberat milion davok a vyhod. Ten sebec, co robi karieru nema zo socialnej sfery take vyhody ako matka a jej XY deti. Z tych deti moze byt polovica retardovanych, 1 fyzicky handicapovany, a zvysok moze byt lenivy a nepracovat. Aky je uzitok?

daniela2202
28. máj 2024

@lucinkaboz najvyšším..... a teraz zapni závity , že kto to je 👉😂