icon

Aký máte názor na súčasnú módu?

didaa
30. máj 2019

Ahojte, troška téma na odľahčenie 🙂
Zaujíma ma, aký máte názor na momentálne módne trendy, nie len v obliekaní, ale vo všeobecnosti. Aj v líčení, účesoch... Je niečo, čo sa Vám vyslovene páči/ nepáči?

janulka1802
1. jún 2019

@kittykat22 to si skvele napisala

kittykat22
1. jún 2019

@janulka1802 ďakujem 🙂

29simona29
2. jún 2019

@didaa inak ja sa napr nepozastavujem nad tým, kto čo nosí, lebo mi to je fakt jedno a videla som už všeličo😂😂Ale je pravda, že na to, že Slovenky sú vraj najkrajšie ženy sveta mám niekedy problém vidieť naozaj peknú a vkusne žensky oblečenú ženu, ktorá je upravená a stará sa o seba..Toto sa ale naučiť nedá a buď to žena v sebe ma alebo nie. Inak keď som bola v Moskve, tam som sa nestačila pozerať, aký štýl majú tie ženy...Tiež to nie je o značkách a drahom oblečení, aj v sekáči sa da pekne obliecť..Ja som sa napr. namaľovala aj keď som išla do porodnice a aj v den porodu, keď ma prišla pozriet navsteva( nie je to tým, že by som sa nevedela na seba pozriet do zrkadla nenamalovana alebo že by sa ma niekto zľakol😂,), ale jednoducho od mala som mala k tým ženským veciam vzťah, musela som mat všetky barbiny, obzerala som náramky, čelenky, šaty, topánky a pod a zostalo mi to dodnes. V skrini mám asi 100 šiat a stále mám malo 😂Keď som prišla z porodnice som si nasla mali chvilu, keď babatko spinkalo a nalakovala som si nechty, umyla vlasy atd, ja sa napr radšej zrieknem spánku a idem sa o seba postarať akoby som sa sama mala citit zle, lebo neupravená by som sa tak citila.Tato téma je síce o móde, ale starostlivosť o seba s módou úzko súvisí a nechcem tým vôbec povedat, že by som ja bola vzor toho, ako sa ma žena obliekať, len jednoducho sama na sebe vidím, že keď ma raz niekto niečo v sebe, bude k tomu tak pristupovať stále a nezmení sa to ani materstvom, ani vytazenostou v práci, ani nedostatkom času, proste starostlivosť o seba je jedna z mojich priorít ( prva je moje dieta) a o tom je cely život - o prioritách.

terezka1947
2. jún 2019

Myslim,ze extremy su dva:
Prvy,ked je zena zenou za kazdu cenu,ukaze vsetko,ci nasilu ukazuje vsetko a upozornuje na seba malovanim,ci extravagantnym stylom
Druhy,ked zena potlaca zenskost v oversize veciach,umelo utlaca zensku postavu.
Zena ma byt zenou....skutocnou zenou. Lenze skor mam pocit,ze dnes sa pojem.zenskost zacal spajat s lacnou vulgarnostou. A protipolom k tomu,aby zeny ukazali,ze nepatria k tejto skupine su zase uplne nezenske outfity....
A casto chce byt kazda originalna,co je potom akoby z kazdeho rozka troska,ale ....s hrdostou sa ta dogabanost nosi....a komu sa to nepaci,nerozumie mode.

mijo53
2. jún 2019

@29simona29 tak kvôli tebe bude mať príroda čo robiť, minimalizmus ti niečo hovorí? všade sa to teraz rieši, 100 šiat, to je už veľmi veeľa

alexia607
2. jún 2019

@didaa super téma 👍 a ešte lepšie odpovede 😀

29simona29
2. jún 2019

@mijo53 neboj sa, ja sa toho zbavím nejakým rozumným recyklačným spôsobom😉

simca06022011
2. jún 2019

@didaa ale veď to bola minuta má to ani nenapadlo, nezvyknem sledovať čo kto nosí 😏 ale títo bol taky zážitok 😂 ani by to nik nečakal v marci dačo takéto 😁

lucin_kaa
2. jún 2019

Mne je v podstate jedno kto čo nosí, ale neviem pochopiť keď si krásna stihla žena s peknými štíhlymi nohami vezme take tie veľké tenisky napr. Balenciaga mne to príde akoby na nohách mala chleby 🤷🏽‍♀️ A ešte keď si žena vezme slnečné okuliare ktoré vyžarujú doslova ako lyžiarske alebo take na pílenie dreva.

mircalla
2. jún 2019

Same plastiky, ziadna prirodzenost - umele prsia, nechty, mihalnice, pery....ako cez kopirak. Do toho selfie s naspulenou hubou....skratka des. Cize celkova vizaz - plastikove kreatury....najma, ked to je prehnane, niet nic horsie

lacibo
2. jún 2019

@didaa Ja sa celkovo riadim heslom: "Menej je viac" - mne sa páči (vo svete žien) jednoduchá, minimalistická, pohodlná (materiálom, strihom) móda s nádychom dievčenskosti (kľudne aj v zrelom veku), rifle, blúzky, tričká, šaty a najmä tenisky, kľudne aj k šatom či sukni..na rozdiel od mohých dám nemyslím si, že to vyzerá nežensky..skôr naopak, len si treba zvoliť dobrý typ..a základ vkusu je samozrejme typ postavy, nie každému pristane daný strih..páči sa mi, ak sa strihom, farbami a vzorom dokážu šikovne vyrovanať nedostatky postavy a zvýrazniť prednosti..to platí o štíhlych aj plných ženách..krásne sú podľa mňa vysoké pásy aj na nohaviaciach aj na sukniach, postavy vyzerajú žensky a je to aj super pre zdravie..dôležité je tiež zvoliť vhodné oblečenie na danú príležitosť, počasie a pod..
nerada vidím vulgárny, obtiahnutý, vyzývavý štýl..a všetkého moc (vzorov, doplnkov, make-upu)..legíny v kombináci s krátkym zvrškom, a tiež, ak niekto nerešpektuje základné estetické, hygienické pravidlá v obliekaní..vtedy dá sa povedať "týra" ostatných, ktorí sa musia chtiac-nechtiac na neho pozerať..
muži v tričkách bez ramien na mňa pôsobia odpudivo, tiež vo vysokých ponožkách ku krátkym nohaviciam, nedajbože ešte aj k sandálom..najlepšie sú aj u nich štýlové tenisky podľa mňa..
celkovo sa lepšie obliekajú ľudia, ktorým aj celkovo záleží na sebe, na živote, ako ich vníma okolie a pod..

zuzandela
2. jún 2019

@mircalla toto je neskutocna tema ozaj =D ja som dneska bola svedkom 2 situacii,wc v obchodnom centre a dve "nastrocne" lepia sa tam na seba baby,spulia pery a cvakaju o dusu telefonmi...humus,ja to proste nechapem,co a komu to potrebuju ukazovat preboha?? nestalo sa mi to prvykrat a druha situacia,do nasej predajne vosiel par,mlada baba a "chlap",lebo inak to neviem nazvat,no,obaja tu ladvinku cez prsia mali,to sa mi oci zakrutili hned som si spomanula na tuto temu a ten chalan,keby aspon normalne vypadal,ale zuzene hnede nohavice obtiahnute a este obtiahnutejsie tricko biele mal,suchy ako konar...ja by som sa hanbila na mieste tej baby =D

didaa
autor
Autor odpoveď zmazal
katrin69
4. jún 2019

@didaa Ešte horšia predstava je to, keď si to dokáže obliecť 40+ len aby vyzerala "sexi"...
Minule som hovorila niekomu, že tie staršie dámy fakt nevedia čo na seba... Chce vyzerať o 20 rokov menej, tak našpúli pusu, dá kilogramy makeapu na seba a latexové gate, sukienka tesne pod zadok a tričko... Skoro mi oči vypadli, keď nám takáto tetuška prešla popod okná... Je to ozaj smutné, čo sa deje okolo...
Preberala sa téma i legíny, i ja som sa k tomu vyjadrila, ale niektoré tenké baby, na ktoré sa to už fakt hodí, chodia ako od mäsiara... Tak to všade majú zarezané, že až sa človeku zdvíha žalúdok... 😖

dskjhfdlkdjhl
4. jún 2019

@katrin69 40+ su starsie damy/tetusky?😀 Zaujimave🙉

0silvia0
4. jún 2019

@katrin69 neboj, aj ty keď budeš mať 40 a budeš sa cítiť mlado ti nejaká 20+ tresne o hlavu, že si tetuška a máš sa obliekať tetuškovito 🙏🤒😍 (samozrejme tie latexové gate a kilogramy makeupu neobhajujem, ale zasa štyridsiatnička je ešte mladá žena aj keď tebe sa zdá už ako stará vykopávka)

mircalla
4. jún 2019

@katrin69 ja som takéto outfity zaznamenala minimálne. Skutočne si neviem spomenúť, kedy som videla 40-rocnu v latexovych nohaviciach, resp kohokoľvek v latexovych nohaviciach - ono to je totiž nevkusné bez ohľadu na vek.Zdviha žalúdok - nuž asi to moc prežívas, staci menej zizat, ja nesledujem ženské zadky do detailov

07022007
4. jún 2019

Mne sa páči všetko ženské, puzdrové šaty, sukne, košele.... Nepochopím bedrové rifle z ktorých trčí celý zadok, pudláče to je hrôza, čierny rúž a lak na nechty to je straaaaašneeeee. A čo je pre mňa najväčšia hrôza to sú krátke, chlapčenské účesy na ženách. 🤮 Na mužoch sa mi páči brada 👍👍👍 a ďalšia hrôza obočie, to je príšerné čo si ženy maľujú

didaa
autor
Autor odpoveď zmazal
221girl
Autor odpoveď zmazal
mircalla
4. jún 2019

@07022007 Suhlasim

mk22
4. jún 2019

Tu vobec nejde o vek ved dogabat sa vedia aj 20r aj 30r a ano dnes 40r zenske vyzeraju 100x lepsie ako niekt maturantky.
Ja mam 40 a teda tetuskou ma nikto nenazval.
Treba sa vediet obliect zladit a nosit kusky vhodne postave situacii a mozu to byt aj posl modne vystrelky..je jedno kolko ma zena rokov musi to vediet predat nie len sa navliect.
Nevidim nic zle na platenkach koseli a deravych rifliach dam si to v pohode na zmrzku s mojou dcerou a citim sa fajn aj ked mam 40 ved to je stale nizky vek😎

0silvia0
4. jún 2019

@didaa no tak podľa danej mladej dámy 50 ročné ženy sú už asi babičky, keď 40 ročné sú tetušky 😂😂😂

katrin69
6. jún 2019

@0silvia0 Tak samozrejme, 40-ka je mladý vek ešte. Mám len 10 rokov k tomu 🙂 Ale nebudem sa obliekať do šiat, ktoré sa nehodia nielen môjmu veku ale ani žiadnemu 🙂 Toto je vek Barbie módy...

katrin69
6. jún 2019

Žienky, ospravedlňujem sa, ak som vás urazila. Fakt som to nemala v pláne. I ja sa teším na krásnych 40+...
Nehovorím, že staršia dáma je hneď štyridsiatnička, alebo tetuška... Pre mňa je tetuška i moja teta, ktorá je staršia len o 10 rokov...
Áno, veľa žien sa vie pekne obliecť, nevravím. Ale to individuum, čo išlo pod našimi oknami sa naozaj nedal odhadnúť vek a určite nemala 20 alebo 30... To, že som napísala 40+ som jej okrášlila život, ale vidím, že niektorých som pohoršila...
Moja mama má 50 a je babičkou... Nevyzerá samozrejme na to, ale už má vnúča a je proste babičkou. Ja mám iné meradlo než vy, lebo som vyrastala na dedine, ale som mestské dieťa, takže tam bola každá tetuška, a tie, čo mali čierne sukne riasené boli babičky...
Pre mňa ste všetky tetušky, či máte 40+ alebo i 20... Všetkým vykám, lebo ma tak vychovali... Takže ja v tom nevidím nič zlé...
Ďalej ja nepozerám na ženské zadky, ani na chlapské, mám doma dva, na ktoré sa môžem dívať a tretí na ceste a to mi stačí 😉
Ale nevravte mi, že keď vidíte fakt niečo 🤐 tak vám nie je z toho zle... Ono sa pozrieť ani nemusíte, to vám bije do očí...
Toto je posledné, čo píšem. Možno budete aj niektoré radi 🙂
Naozaj mi je ľúto, že som vás urazila... Nebolo to mojím cieľom... 😘

dskjhfdlkdjhl
6. jún 2019

@katrin69 no, ja uz mam takmer 50, mna si tym prvym prispevkom isto neurazila, skor pobavila a tym, co si teraz rano napisala, si ma pobavila este viac😀

0silvia0
6. jún 2019

@katrin69 aha, takže kvôli nejakému jednému latexovému "indivuduu" si zhrnula, že niektoré tetušky nad 40+ už niekedy nevedia čo na seba. No dobre, asi nemá význam to už nejako rozvíjať.

dskjhfdlkdjhl
6. jún 2019

@0silvia0 ja myslim, ze sme sa pobavili viacere nad jej argumentaciou🙊 Teda, keby to nebolo smutne, bolo by to velmi smiesne🙈

mircalla
6. jún 2019

@0silvia0 Ale inak vola tetusky vsetky, i ked ju irituju len starsie damy nad 40 rokov. Ono az ked niekto docieli ten vek si uvedomi, aky bol trapny s tymi poznamkami. Mala som ich aj ja, ale tusim naposledy v puberte

simca9797
6. jún 2019

Ja prežijem všetko, len to súčasné ženské obočie nejak nechápem 🙈 Niektorých sa človek až zľakne, máloktorá už má prirodzené obočie, ktoré nie je nakreslené alebo vytetované.