Aký pes sa hodí k deťom?
Nevedeli by ste mi prosím poradiť aký druh psika sa hodí k deťom? Máme veľkú záhradu, pes by bol vonku, keby boli mrazy samozrejme aj dnu ale hlavne von. Rozmýšľam ze by sme si nejakého zaobstarali ale vôbec nevie aké pozerať. Paci sa mi zlatý retriever, ale možno sú aj vhodnejšie psy k deťom. Dakujem
Aký pes je vhodný k deťom?
Prakticky akýkoľvek...záleží ako si ho vychovas.
Kamoška ma 5 deti, 20 sliepok, 30 kačíc, 6 nemeckých dog, dva yorkshiry, čivavu, jazvecika a francúzskeho buldocka (každé dieťa chcelo svojho psíka a pri tých dogach je to už jedno, kilo granul hore dole.... ) 😂😂
Všetky sú dobré k deťom. Ale hierarchia je jasná. Gazdiná, gazda, deti, psy. 😂
My sme mali Nemecku dogu skôr Než prišiel syn, a sú totalni partaci.
Ideálne k deťom je mať psa, ktorý to ma v hlave v poriadku, nepotrebuje súperiť ale.svorku si.ochrani.
A pre tvoje pohodlie, je zas lepšie keď je to pes, ktorý je co najmenej časovo náročný = napríklad veľký ktorý veľa spí ako naša doga, a netreba s ním tráviť trikrát denne hodinu hádzanim loptičky na lúke.
Na druhej strane....veľký pes = veľké hovna = veľké packy = veľmi zničený trávnik 😂 ale aj veľké srdce a veľa lásky a veľký rešpekt. Kratšia životnosť. Veľa pozornosti okolia.
Ako bezdetni to so psom bolo super. Keď som matka, mam nervy na chlpy a bordel...ňo....to patrí k tomu. A zasa deti majú lepšiu imunitu keď sú v blízkom kontakte so psom...
Takže...vyberajte starostlivo...A bacha na teriérov. Akonáhle to ma v mene slovo "teriér"...to je nemožné skutočne vybehat 😂
Dogy, boxer, cane corso,...
@jumama deti majú 5 rokov, ja viem ze to bude hlavne na mne, ale keďže som doma tak by som to mala zvládnuť. O deťoch si ilúzie nerobím 🙂 už som si pozrela aj cvicisko, a ani to by nemal byt až taky problém ako som si myslela. Viem si predstaviť ze to bude náročné, preto som psíka doteraz nedovolila 🙂 a asi ani ja som na to nebola pripravená, ale myslím ze teraz keď už nemusím všetok svoj čas venovať len deťom by sa to dalo zvládnuť.
@vevesh ja rozumiem,tym som nijako nechcela urazit,len takemu psovi treba nonstop zataz, husky a malamut musia stale cosi robit,zamestnat aj hlavu aj fyzicky. Mam nemeckeho ovciaka z pracovnej linie a ked jeden den polavim v zatazi,tak demoluje co vidi 😒

@makaronka01 Ake velke deti mate? Pretoze aj ked sa deti pohraju, tak hlavna starostlivost bude aj tak na dospelych. Psovi vacinou nestaci iba pohyb vo vybehu, aj ked ho mate v zahrade, aj tak potrebuje vencenie. Inak vam tam vsetko z nudy rozhrabe, ak to ma byt trosku akcny psik. Ak chcete detom dopriat starostlivost, chodte raz za cas do utulku, kde sa daju vencit psiky. Deti sa potesia, psiky sa potesia, za jedno poobedie aj troch roznych stihnete vyvencit. Nam to takto do 10 r nasej dcery vydrzalo. Vzdy bol mesiac pokoj so psikom 🙂 A az teraz kvoli korone a kvoli tomu, ze sa jej maju odstahovat dvaja naj kamarati, co ma v skole a chodia spolu von, sme sa podvolili a cca 2 mesiace uz mame psika. No je to tak, ze ani ta velka tuzba a sluby si nevedia predstavit, co to je psika mat a obetovat mu cas, ktory chce dieta stravit inak - ci uz pre vencenie, alebo pre cvicenie s nim, na ukor toho, ze by si pozrela telku alebo zahrala hru na pc, citala knihy. Aj von chce chodit iba s kamoskami a jedna z nich sa psika boji. orientuje sa podla svojich potrieb, nie podla psovych. A nemyslim si, ze je nejaka rozmaznana, proste je to decko a nema v sebe este taku zodpovednost, aku za psa treba mat. Naucila ho roznym kuskom, lubi ho ale nie je to plysak, co sa da odlozit na policku, proste nateraz kym je stena riadi nasu rodinu fakt ako babo 🙂 Nic nestihame poriadne a mame poriadne rozkuskovany cas 🙂