Angličtina na Malte

xixialena
9. sep 2013

Ahojte dievčatá, možno som na vás trošku pristará, ale nedá mi, aby som sa nezapojila do "debaty", možno mi niektorá z vás poradí. Ide o to, že moja 16 ročná dcéra si s kamarátkou vymysleli, že by chceli ísť na Maltu - na 4 týždne, naštartovať sa v angličtine. Obidve chodia aj na jazykovú školu (už od základnej školy), ale ja mám z toho trošku zmiešané pocity. Už si začali hľadať jazykové školy priamo na Malte, ale možno by som bola spokojnejšia, keby tam išli cez nejakú našu agentúru, aby sa mi tam niekde nestratila. Sú na Slovensku aj také agentúry, ktoré nielen robia kurzy na Malte, ale majú tam aj svojho človeka s ktorým sa dá komunikovať?

katrinka8
9. sep 2013

@xixialena - ahoj, neviem, ci Ti pomozem, ale ja som takto bola v skole s kamoskou v Spanielskej Malage - nasli sme si ju tiez priamo na mieste cinu - cize nesli sme cez SK Agenturu - hlavne kvoli peniazom - vyslo to ovela lacnejsie. Samozrejme, je velmi dolezite si danu skolu overit, co by nemal byt problem, ked budete s nimi komunikovat (budete vidiet ich ochotu riesit platbu, promptnost odpovedi a take "malickosti"), zistit si treba referencie od inych studentov, ktori tam uz boli a pod. To by nemal byt problem - treba sa s tym, samozrejme, viac "vyhrat", zaberie to viac casu, ale zase naozaj dobra skola Vam moze usetrit kopec peniazkov. Dobrej skole na studentoch zalezi, naozaj sa dobre o nich staraju, aj pripadne problemy vedia velmi rychlo riesit. My sme napr. mali aj velmi vela mimoskolskych aktivit, ktore boli bezplatne, kazdy den nieco, exkurzie do muzei, po meste, s rodenymi sprievodcami a pod.
Tiez by mali skoly ponukat aj ubytovanie - bud v hostitelskych rodinach alebo prenajimaju byty, kde ubytovavaju vyhradne svojich studentov.
Este je moznost vybrat si konkretne tu skolu, ktoru ponuka slovenska agentura a priamo oslovit danu skolu 😉 Agentur,ktore taketo pobyty ponukaju, je vela a tiez je nutne si ich preverit, en treba ratat s tym, ze tie poplatky budu asi vyssie.

maruska24
9. sep 2013

niekedy ponúkal student agency alebo priamo škola do ktorej deti chodia. 4 týždne je podla mňa veľmi málo, mala som spolužiačku čo bola na študijnom pobyte /mala bohatého tatka/ 2 mesiace v Miami, a vrátila sa s rovnakou angličtinou s akou tam aj išla. Avšak kamoška čo bola, tak tá bola ako aupair plus štúdium, ale na rok, tak tá pokročila poriadne a nakoniec tam aj ostala.

pragmaticka
9. sep 2013

@xixialena kurzy kt. ponukaju slovenske agentury su hrozne predrazene! osobne som bola na malte pred tromi rokmi a isla som cez jednu super agenturu - vsetko som si zajednala cez net a vsetky potrebne podklady mi prisli postou. Cez tuto agenturu by som isla kedykolvek! Ich delegat caka potom tvoju dceru na letisku, takze sa fakt nema kde stratit. Vsetci hovoria aj po anglicky. zajednala som si cez nich aj ubytko. inak malta je velmi bezpecna a je to fakt naaaadherny ostrov - ale dost drahy co sa napr. stravovania (po restauraciach) tyka..takze by som dcere zajednala urcite ubytko v rodine (ja som bola v apartmane). Ak chce ist dcera s kamoskou, tak sa fakt vela tej angliny nenauci , bo urcite bude vacsinou casu travit s tou kamaratkou, namiesto s ludmi z inych krajin, s ktorymi moze komunikovat v anglictine. Ja som tam bola sama. Inak Maltu len odporucam, bolo tam fakt super, hned by som isla znovu..
ta nemecka agentura je lal.de tak kukni na ich stranku (dufam aspon trosku vies po nemecky)..mas moznost sa tam az preklikat do konecnych cien za vyucbu +ubytko, takze za par minut mas konecnu sumu a su fakt spolahlivi.. 🙂