icon

Auto pre dcéru

22. okt 2023

Dobry vecer chcem kupit auto dcere lebo ma uz 3 roky vodicak a nejazdi vobec a potrebovala by len studuje tak nema tolko penazi Ake auto je najlepsie do 5 tisic eur? Prosim staci ked napisete znacky alebo presne typ

jana0215
22. okt 2023

@simona20201309 jeden model a poďme celú značku ukameňovať.. však preto sa tie testy robia, aby hľadali závady výrobkov.. 🙄

simona20201309
23. okt 2023

@jana0215 ide o plechy... hádam sa tu nechceš naťahovať že renault je kvalitné a bezpečné auto 🙄
Pri čelnej zrážke sa šoférovi v BMW možno vyleje káva a šoféra z renaultu budú zoskrabovat. Tieto lacné auta jednoducho nie sú bezpečné. Keby som kupovala svojmu dieťaťu tak radšej 15rocne ale veľké a silné. (Nemyslím teraz motor)

simonah73
23. okt 2023

skus sa napr popytat v rodine, ci v okruhu znamych ci nepredavaju svoje auto. a tiez si myslim ze skor nieco starsie ako nove. aj ked ja by som isla do vacsieho, su to bezpecnejsie auta ako nejake male prditko...
@nwnw tak to asi zalezi od oblasti kde byva, napr tu u nas pri BA tie mrazy uz nie su to co to byvalo volakedy takze pohon na vsetky styri by mozno dieta vyuzilo asi tak tyzden z celej zimy....

modrykolibrik
23. okt 2023

Urcite nie automat....kravina. po 3 rokoch bude mat z toho gulas. Ten kto povie automat asi este neplatil ked sa pokazil. Automat urcite nie lebo sa nedoplatis na oprave

zuzubb007
23. okt 2023

Nove by som nekupovala, aj starsie ako golf, fabia bude frcat ako hodinky, zbytocne vyhadzovat zrazu vela penazi a nato, ze prve auto

didip
23. okt 2023

Od mojich 19 rokov mám Suzuki swift, odporúčam. Lacný servis a veľmi spoľahlivé.

zuzubb007
23. okt 2023

@modrykolibrik urcite automat mam 15 rokov automat asi 5 auto v automate fici ako hodinky, pokazit sa moze hocico ine rozvod, motor atd.

anjelicek26
23. okt 2023

@modrykolibrik automat je najlepsia vec na svete... 12 rokov mam len take auta a nie, nezabudla som jazdit na manual... setri to spotrebu riadne...

yanni
23. okt 2023

@modrykolibrik Automat je super. Ja som 20 rokov jazdila na manuale a z casu na cas na automate. Od 2019 len na automate. Teraz som mala na tyzden auto z pozicovne, manual, a jazdit a radit som nezabudla. A to uz bolo novsie auto so 6stkovou prevodovkou, to som ja na starom aute nemala. Zili sme roky v Middle East a tam napr manual ani nekupis. Tam sme mali od 2008 do 2020 auta len automatiku a NIKDy sme nemali s automatikou problem. A celkovo neboli za tie roky potrebne ziadne opravy. Ako pisem, od 2019 mam moj Galaxy automatiku a fici ako svajciarske hodinky. A to jazdim denne a veeeeeelaaaaa.

rembura
23. okt 2023

tak nieco male a myslim si, ze mozno by sa ti podarilo kupit aj automat, je to dobra vec, aj ked nachylnejsia na drahsiu opravu. swift, venga alebo nejaky maly peugeot alebo aj golf. ten vydrzi vela a diely sa tak isto daju dobre zohnat ak je nieco treba

jeanne14
23. okt 2023

Ani to že dáš 10 tisíc za auto nemáš istotu že kúpiš dobre. Práve to s mužom riešime, uz nie je doba že kúpiš novú Daciu za 15 tisíc.
Na začiatok kľudne starší ojazdený golf 4 napr., v nafte s motorom 66kw, sú to držiaky. Pripadne fábiu.

xsandrax
23. okt 2023

@jeanne14 ja nie som fanúšikom malých kW, keď som išla na kamoškinom aute, tak bol problém niekoho vôbec obehnúť, lebo to auto jednoducho už nerozbehneš aj keď máš plyn na zemi, pre mňa to bol stres ísť na rýchlostnú cestu alebo i na obyčajný obchvat, neviem koľko presne to bolo tuším 55 alebo 66 a samozrejme dôležitý je aj pomer výkon motora a hmotnosť auta 🙂 ona mala urcite niečo väčšie od golfa, ale už netuším čo to bolo a tam to bolo malo 🙈

jeanne14
23. okt 2023

@xsandrax no ono to dosť záleží fakt od motora, taký benzín 55kw je ozaj slimáčik, ale v golfe 66kw motory s turbom sú naozaj rakety, ja na takom teraz jazdím, ma cez 430 tisíc km ma tachometri už možno druhý krát, no kopce v pohode 100-120 na 5 prevodovom stupni … pred ním som mala 110kw alfu romeo, a extra rozdiel necítiť. 😅

nwnw
23. okt 2023

@simonah73 ved ano podla toho kde bude jazdit. Ja zas beriem ze 4x4 je safety aj v dazdi a teda nas ked konecne si bude jazdit sam,tak urcite nie len do najblizsej dediny. Rad lyzuje, na turnaje jazdime daleko.
Vsetko otazka preferencii a penazi.

jankavindiska
24. okt 2023

Ja by som isto nejakú fiestu na začiatok

chillibubble
24. okt 2023

treba sa jej opytat ako sa na soferovanie citi. ked 3 roky nejazdila, tiez by som odporucala skor automat a potom ked sa rozjazdi a bude mat na vlastne, nech si kupi uz ake bude chciet.
lebo sa moze stat, ze kupite manual a aj tak nebude jazdit, lebo sa bude bat. ja mam manual a jazdim len trasy co jazdim casto. sama do ineho mesta ze by som vzala dceru na vylet sa neodvazim. pri automate sa podla mna moze clovek sustredit lepsie na premavku. ked nemusi rozmyslat kedy preradovat, do kopca mu to nezdochne...

zuzulka558
24. okt 2023

Ja som mala prvé auto seat ibiza na začiatok,, spoznala som manžela a mal peugeot 207 nevedela som sa ho vzdať do posledného pokazenia, manžel ho zodral denno denne do roboty do BA, ale vidím ho na ceste ešte ide srdce mi trhá no stále doňho vrazat už bolo na hlavu,, kúpili sme hyundaia mam rada to auto ale nie sme taky ,, zohraty" ako s peugeotom,,, auto treba skúsiť ak je vodička iba ona

m.a.r.t.i.n.a
24. okt 2023

@modrykolibrik BMW, Audi … Sú to silné autá a pre ženu absolútne nie !
To čo je za názor ? Silné auto môže byť aj Octávka okrem iného a tvrdiť, že nejaká značka auta nie je absolútne vhodná pre ženy 🤦‍♀️.
Jazdím veľkým silným autom a v ničom inom sa necítim bezpečnejšie. To, čo rozhoduje o tom, ako jazdíš je medzi sedadlom a volantom 🧠.

selenka7
24. okt 2023

Mam Suzuki Splash a max spokojnost, 1.2 benzin.

221girl
24. okt 2023

Kup jej 1.2 autiocko male, benzinove... to je nenarocnejsie na udrzbu, co bude mat malo najazdene a bude co najnovsi rocnik za tu cenu. Ja som si teraz kupovala Hyundai i20 za 3000 eur... som druhy majitel, kupene na slovensku, 2011 rocnik a slape ako hodinky

ellinkaaa
24. okt 2023

Ja by som jej kúpila škoda Fabia, benzín.
Diesel určite nie. Na fabiu sú aj lacnejšie náhradné diely ako na ktorékoľvek iné značky. Za 5000e zoženieš fabiu vo veľmi dobrom stave.

krasolienka1
24. okt 2023

Ja keď som začala pracovať kupila som si Hyundai getz a nedám naňho dopustiť

ellinkaaa
24. okt 2023

Napríklad takéto niečo

lolitka25
24. okt 2023

@modrykolibrik ja mam vidicak iba na automat. Tu v Nemecku je taka moznost. A ano uz sme opravovali automat.prevodovku. Nerob zbytocne bububu. Automat je super. Mam Ford SMax.

Ako prve auto by som odporucila ak s manualnou tak seat ibiza. Totalne sikovne male auto. Ma ho manzel a uz ma veru dobrych 15 rokov a stale funguje.

lucmirka124
24. okt 2023

Ja som mala 10 rokov Fiat PANDA, nedam nato auto dopustit, vela som sa natom naucila, a posluzilo mi velmi vela, aj s dcerkou, kocik skladaci som do kufra bez problemov dala, je to male sikovne, splacala som si ju 3 roky, a stala cca 5000€ vtedy, nahradny diel ked bolo treba sa to vzdy financne dako dalo zvladnut, ale mna to auto za 10 rokov nikde nikdy nenehalo, a co som si vsimla teraz na tom vela dievcat chodi

top_manazerka
24. okt 2023

Decku by som kupila malú, lacnú jazdenku. Keď to niekde šuchne tak vas to nebude mrzieť.

top_manazerka
24. okt 2023

@lolitka25 vodičák iba na automat? 🤣🤣🤣

modrykolibrik
24. okt 2023

@m.a.r.t.i.n.a nehnevaj sa ale za svojim nazorom si stojim. Dat 23 rocnemu cloveku co 3 roky nejazdil hentake auto je samovrazda. Vidim to na cestach. Tie baby nemaju absolutny respekt len aby sa predvadzali. Moj muz ma bmw jazdi normalne pretoze vie co to auto dokaze a svojmu dietatu urcite nebudem kupovat take auto. Kopec nehod vznikne prave tym ze mlady chalani aj baby casto vymyslaju na ceste. Takze za mna nie

sissik
24. okt 2023

zacinajucemu soferovi bez skusenosti urcite mensi motor. Asi skor jazdene auto s tym, ze vies, ze ho "dojazdi". To znamena tukne obcas nejaky stlpik, snad nie ine auto. Ked si zarobi a bude mat nieco odjazdene, kupi su urcite lepsie auto sama, ak bude chciet. Co sa tyka bezpecnosti, pozri si vysledky testov daneho modelu. Niekto tu dal link, ze renault nie. My mame 14r renault megan combi, ktory mal 5* v testoch, ma aj stresny aj bocne airbagy, tiez v prednom naraze mal vynikajuci vysledok, jeden z najlepsich vysledkov v bocnom naraze vo svojom segmente. Takze nie znacka, ale konkretny model. Ak sa rozhodnes kupit starsie auto, urcite vysledky testov najdes na nete. Tiez sa oplati pozriet stranky, ktore testuju spolahlivost jednotlivych modelov a aj najcastejsie sa kaziace suciastky v konkretnom modeli. Ak sa v autach nevyznas, najdi si niekoho, kto sa v tom vyzna a moze ti poradit. Fabiou na zaciatok nic nepokazis

luba28
24. okt 2023

nech sa nauci na starom,,menej bude boliet oprava ak nahodou,,potom sa kupi drahsie a novsie,,moja dcera zacinala na Peugeote 206 ,,teraz ma audi A3