Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
@lucika09 hej viem, ze pamycon je atb, ale taketo mi az tak nevadi 😉 a lekarka nam nekazala davat aj ine kvapky 😅 vam to tak povedala dr. ze mozete? moze sa to tak kombinovat??
ozaj, a nostek vytierate, ze? nie kvapkat!
hnisave som nevidela a teplotu nemame a nasu lekarku mame na lieceni a ta zastupujuca... nas nepozna... uz nech pride nasa!
a zase je vonku "uzasne" pocasie... ja chcem uz leto! nic ma nebavi vnutry, len choroby na mnozia...
@mirulienka no ja som mu supla asi tri lyzicky za 24hodin.,...tak co urobis 😖 ale prezil to v zdravi,aj tak polovicu vyplul 😀 papa nutrilon,ale ja som videla len dvojbalenia so zupancekom...ine zatial nie ,kde si to videla?
no jo,akcny je poriadne,ti poviem...sak ani moj neni bohviekaka vahova kategoria,konecne sme sa dostali cez magicku 7micku 😠,za posledny mesiac pribral len 350g...strasna slabota...kuk do albumu,som pridala par fotiek 😉
@mirulienka Pamycon sa s Nasivinom môže kombinovať a Liberal je len fyziológ 🙂 My sme kvapli a trochu z vonku zormasírovali a prežili sme 😅
@bibione šikula 🙂 , my sa len doplazíme pár cm a aj to je len asi náhoda. Tiež sme nižšia váhová kategória, len niečo cez 7,5 kg, ale za to dlháň 73 cm. Veď pribral pekne, my len 300 g 🙂
Všetkým chorým bábätkám prajem skoré uzdravenie!
@bibione nutrilon so stuplikmi som videla v DM-ke. a vahu mate lepsiu nez my 😉 my sa pohybujeme teraz okolo 6,8kg.
a ved deti po pol roku uz priberu menej, takze uz nemozeme chciet nejake velke prirastky 🙂
a papa pekne maly??
@lucika09 dakujem ti. volala som pre istotu aj dr. a potvrdila 😉 mam ale zase problem s nasivinom... 😠 pisu, ze sa nemoze pri srdcovych chorobach 😠 bola som uz aj v lekarni a pytala sa na olynth a ten to tam ma tiez 😠 takze asi zostaneme na tych solnych a homeopatikach a uz budem kvapkat, nielen vytierat!
@mirulienka ved to,ze v DM som stym zupanom videla,ale dik za info 😉 no asponze sme neni na tom tak zle,moj ma cca 7500g,ale inak je pevny 😎 svalnaty 😵
papa jak kedy,raz by zjedol aj klince, a raz ani nist...som si vsimla,ze sa rozpapa,ked skusa novu polohu a potrebujde ju dostelovat,potom uz ked to vie,na to kasle a nepapa
@lucika09 brali ste si na tu dovolenku aj kocik? u nas sa to rysuje, ze nakoniec pojdeme do zahranicia, ale az na jesen, to budeme mat cca 9 mesiacov... a neviem, ci so sebou vziat aj kocik (golfky), pocitam so satkou a manducou, je to skor poznavaci zajazd, takze vela hod mimo hotela.... ked nepojdeme teraz, tak najskor za takych 10 rokov, takze by som chcela byt pripravena a sprijemnit to krpcovi co najviac... ale ak pojdeme, tak je to letecky... ten kocik ma zaujima, ako ste to riesili, nakolko ste asi aj vy behali dost po vonku
@bibione tak skus inu dm-ku alebo aj lekaren. sa mi zda, ze aj v lekarni som to videla.
a co chces, aby bol jak maco, ked vy dvaja ste take tintitka 😀 😀 ta nasa ma big vahu v genoch... no len neviem, kedy zacne priberat 😀 ale az tak mi to nevadi... rada by som sa vyhla obezite.
kukla som fotky 🙂 jaky je pekne vyskereny 😀 nasa jak zbada fotak, tak ju volame "frozen xicht" 😀
@mirulienka on sa furt skeri 😀 skoro nonstop...je na zozratie 😵 ...ja neviem,ja ako malicka som pribrala kilo mesacne az do jedneho roka,ked som zacala chodit,uz to slo dole 😎 akurat dneska mi nejak otazel,to budu dalsich 350g 😀
@bibione je tam slovo poznavaci, lebo sa nebude cely den sediet na plazi 🙂 je to sanca, ktora tak skoro neprijde, kedze chceme mat viac deti 🙂 s 1 si to asi uzijeme viac ako s tromi ci styrmi 😀 vlastny program je urcite mozne si zabezpecit, ale tato krajina je pre na s manzelom fakt "sen"....
@bibione ale je to v stadiu rozhodovania sa... otazka je, co na to organizator a samozrejme financie k tomu... maly bude mat vtedy 9 mesiacov... nechcem sa dopredu strachovat, pozname ludi, co s malymi detmi precestovali kus sveta, ale sucasne nechcem byt nezodpovedna... skvele je to, ze v case, ked sa zajazd chysta, tam nie su horucavy, ale normalne pocko cca 20 - 27 stupnov
@myzma ved preto sa mi to zda cudne,ze tam chcete ist s krpcom...ak si videla program zajazdu,tak ver tomu,ze vlacit sa s dietatom kade tade,to nebude ten pravy kumst 😖 a co mate vybrate?? aku cestovku? a co presne,hadam to mate prebrate od predu aj zo zadu 😕
izrael neni lacna zalezitost 🙂
@bibione je to zidovsko-krestanske obcianske zdruzenie Chevra, verim, ze ludia, ktori cez nich pojdu, nie su "klasicki turisti", ale ze i pre nich rovnako ako pre nas, uz len "dychat" ten vzduch a chodit po tej zemi, je zazitok ako taky... 😵 mame moznost ist este cez jedno krestanske spolocenstvo, ale toto sa nam zda lepsie, kedze su v tom zapojeni zidovski aktivisti 😵 o komercnu cestovku nemame zaujem, i ked cenovo to vychadza asi rovnako...
na satku sme dost zvyknuti, takze presuvanie bez kociara mame nacvicene... maly dokaze krasne v satke spat, dlhsie ako v kociku, takze to dost casto vyuzivam.... s moznostou vlastneho programu a zatial jednym dietatom je to dobra kombinacia....
ak chces o tom viac popisat, mozme do ip, aby sme tu nevyplnali tolko riadkov 🙂
@myzma budem zavidiet 😉 tiez je to jeden z mojich vela cestovatelskych snov 😀
inak kazde dieta je individualita a dopredu nemozes vediet, ako sa bude spravat a vobec reagovat na cudzie prostredie a klimu... ak mas pocit, ze maly je kludny, pekne spinka a proste "vegetak", tak skor to zvladne, i ked zaruka to nie je.
my sme boli s malym prvykrat pri mori ked mal 10 mesiacov, boli sme autom. cestu zvladol uzasne a cela dovolenka bola super. maly vela spal v kociku, samozrejme v chladku, takze ja by som ti odporucila zobrat aj golfky, ak sa daju dat aj nalezato... jedine, co sa nam nedarilo, vecer ho uspat na izbe. proste sa mu nepacila, tak sme uspavali vonku v kociku a prenasali 😉
zlaté máte deťúrence 🙂
@myzma my sme kočík nebrali, a ani nám nakoniec nebol treba. S kočíkom do lietadla to bude asi horšie, ak ho chcete vziať, je dobré si zistiť aké rozmery by mal mať, aby ste zaň veľa neplatili, prípadne či sa dá zobrať zo sebou na palubu. Ja by som sa poznávacieho zájazdu po mojej skúsenosti nebála. Náš drobec vyžaduje strašne veľa pozornosti a aj na dovolenke, akonáhle sme menili prostredia so záujmom tichučko sledoval 🙂 Boli sme s ním aj v hoteli, absolvoval nejaké tie exkurzie a pekne to zvládol. Záleží však od dieťaťa, či pri zmene prostredia je ticho, alebo spustí krik. Najhoršie zo všetkého bolo asi zaspávanie. Hoci má prenosnú postielku, v novom prostredí som musela byť pri ňom aj hodinu. Uvidíme, čo bude stvárať o pár dní 😀
Veru Izrael by som hneď brala, je to môj sen sa tam niekedy dostať 🙂
@lucika09 nejako sme sa zhodli 😀 😀 😀 az na ten kocik... ale andrejko nebol zvyknuty na nosenie, takze my preto tak...
@mirulienka jej, dakujem za tie slova, ide z nich taky pokoj na mna 🙂 maly je vegetak, v satke tym duplom, tam prespi hodinu-dve, zatial co v kociku nic moc ... kupila som si k zappika pred nejakym casom, ale ten nie je polohovatelny 😠 zato skladny 🙂 no, mozno nakoniec nikam nepoletime, zavisi to od vyjadrenia organizatora a ci budu chciet, aby sme za maleho platili, je to velka palka len za nas dvoch, nieto este za troch... snad to vyjde i vam raz 🙂
a kamze by si si chcela este pozriet v ramci cestovania po nasej planete?
@mirulienka 😀 😀 😀 máme podobné detičky 😀 náš zase nespí v kočíku a je zvyknutý na nosenie 😉
ale satka a manduca to istia 😵
@lucika09 ine je,ked mas pobytovo-poznavaci a len poznavaci...to je dost velky rozdiel...pre mna ako dospelu boli tieto poznavacie zaberak,hlavne na nohy,unavena jak pes a sprievoca nas tahal tam,potom tam...na noc do hotela a zas rano tam a tam...to veru nebola dovolenka 😎 a to som uz nejake pochodila a dieta tam veru nebolo ani jedno...este autom niekde,to beriem...
@bibione je síce pravda, že na poznávacích zájazdoch sme boli vždy tak, že sme si robili vlastný program a to sme boli ešte bez dieťaťa, no ja som bola zakaždým spokojná. Myzma tuším tiež spomínala, že sa jedná o zájazd s možnosťou vlastného programu a je len na nich, ako sa rozhodnú, keďže malého najlepšie poznajú a vedia odhadnúť jeho schopnosť/neschopnosť takejto dovolenky.
raz do tyzdna sme kvazi na vylete, niekolkohodinovom, je v tom cesta autom, kocikovanie i satkovanie zhrnute.. i ked bol trebars maly mrzuty, satka to vzdy zachranila, tam zaspal a spal a spal, ksk ho vie ako poloha uplne ukludnit, aj vcera sme boli 12 hodin mimo domu a maly zahajil nocny spanok v satke a sam 😵 skuska mal byt slovensky raj v lete, preto som sa pytala ako ste vasho drobca nosili, boli ste mi povzbudenim.... a ten izrael je neplanovana vec, prislo to ako ponuka, ktorej sme sa chytili, nejako to v nas zahorelo.. ked vsak vyjde izrael, v lete urcite nikam nepojdeme (ani asi dalsie dve leta), aby sme sa financne dali zase dokopy 😅

@bibione , ikea je v tomto fakt super 😉 ale vsimla som, ze aj nutrilon ma teraz pribalene cufliky do zastrcky. no ale asi nepapate nutrilon, ze?
a to vazne maly sam sadne?? tery tiez obcas urobi polovicny brusak 😀 ale ked dojde hore, tak sa zvali na bok jak hnile vrece 😀 ked ona ma taku mini mimi prdelku a cela je take tintitko, ze sa neudrzi 😉
my uz dost dlho chodime na brusko, ale naspat ani za nic na svete 😠 uz by som to fakt ocenila, kedze na bruchu je potom velmi nervna... 😠
bibi, a cibulova stava??? pre taku malu? inak my si to robievame a je to v pohode chut, aj maly to vo velkom hlta 🙂