icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

andul18
24. jún 2010

Ahojte,
par dni som tu nebola a musela som toho riadne vela precitat 😀
Vidim, ze nie som jedina mamina, ktorej dieta uz okusilo pad. Nas maly spadol asi zo 40 cm vysky na koberec -"vyskocil" z autosedacky, ktoru sme mali polozenu na lavici v kuchyni. Bolo to uz pomaly pred 2 mesiacmi (mal asi 3 mesiace), ale dodnes mam zimomriavky na tele, ked si na to spomeniem. Takze si viem predstavit ako ste sa citili. Viem, ze koberec pad stlmil a vase "pristatia" museli byt omnoho tvrdsie a desivejsie.
Dost dlho som sa na seba hnevala, ze som maleho neustrazila,ale ako povedala moja kamoska, kazde dieta musi skusit ake je to byt "parasutistom" bez padaka a my rodicia tomu nezabranime. Bol to len prvy "zoskok" z mnohych. Ked niekedy vidim jej deti, ake urazy si dokazu sposobit, pripadne fotky dalsich ratolesti s urazmi som zdesena, co vsetko ma este caka.
Baby, dufam, ze vsetky pady v zivote nasich deti dopadnu dobre a okrem par modrin budu v poriadku.

eliska22
24. jún 2010

hlásim príchod z poradne 😀 😀 😀 tak máme 7660g a 65 cm tzn. že sme za 1 mesiac pribrali 290g, máme už začať s príkrmami pomaličky 😕

csina
autor
24. jún 2010

🙂 🙂 @arletka už aj ja... 🙂 zdá sa, že sa to uberá k lepšiemu, stále síce pomerne veľa spinká, ale inak je to myslím v poriadku, k večeru ju asi trošku viac bolí hlávka ale to prejde...želám všetkým, nech ich podobné udalosti zďaleka obchádzajú... 😉
@eliska22 už papáte príkrmy..?.ja by som chcela cez víkend skúsiť zemiačik, ale neviem, či jej mám do toho dávať moje mlieko, radšej by som ho ušanovala pre ňu napriamo 🙂

eliska22
24. jún 2010

@csina no plánujem začať teraz cez víkend, začneme asi mrkvičkou so zemiakom 🙂 som zvedavá ako to bude chutiť 😎

lucika09
24. jún 2010

@eliska22 krásne miery 🙂 Aj ja by som chcela s malým plávať, len akosi mi to nevychádza, snáď september vyjde, to by sme mali byť celý mesiac doma.
Dúfam, že Vaše detičky budú šikovnejšie ako ten náš. Kubkovi trvalo pár dní, kým sa vôbec naučil jesť z lyžičky, takže spočiatku sme riešili len to, aby to nevyplúval a nie, či mu to chutí 😀 A teraz už otvára ústočka ako vtáčatko, len čo ho posadím do stoličky 😎
Ja sa na pár dní odmlčím, odchádzame na dovolenku a taktiež všetkým prajem dobré počasie a poslušné dietky 🙂

mirulienka
24. jún 2010

@lucika09 tak ked len par dni.... ja uz som pri terezke stracala nervy. ona doteraz nejako divne manipuluje s jazyckom, ale po takmer dvoch mesiacoch sa to ako-tak naucila a uz prehlta.... a to este nehovorim o tom, ako je prieberciva 😒 uz ma vobec nebavi jej vymyslat jedla, lebo vsetko bolo "bleeeeeee" 😖 a to ja tak rada varim....
aj dnes som jej varila s velkou nechutou, ze zase to vyhodim a ona ma prekvapila. prvykrat na obed zjedla viac ako 5 lyziciek 😵

lucika09
24. jún 2010

@mirulienka našťastie teraz skoro všetko spapá (okrem samotnej mrkvy tú vyplúva aj niekoľko metrov 😀 ), občas má však dni, že len mliečko a kašle na zeleninku, či ovocie. Ale plnú dávku príkrmu 150 g zjedol až od skoro 7 mesiaca, takže máte ešte časuuu 🙂 Príkrmy mu robím bez mlieka, keď mu niečo nechutí, pridám mu do toho trošku mliečka, alebo mu ešte príkrm ponúknem po tom, čo sa ho napije. Väčšinou zvyšok pekne spapá 🙂

csina
autor
25. jún 2010

no tak ja som pripravená na všetko, prvá dcéra nechcela príkrmy ešte ani ročná pomaly, mala vytipované jedlá, asi 4 🙂 a tie ako tak popapala, ale nikdy mi nezjedla viac ako 5 lyžičiek do 10 mes... 🙂 😉 maximálne ovocie a nejakú polievočku , cestovinu a zemiak... v 22 mesiacoch sme boli 1x na dovolenke v Egypte a tam prežila na materskom mlieku a ovocí, sem tam cestovinka, nič iné nechcela...a aká výhoda, jediná zo zájazdu nemala črevné problémy.. 😉

bibione
25. jún 2010

@eliska22 pozeram,ze aj vy priberate spickovo 😉 moj tiez tak,len o nieco viacej,aj preto mame prikrmy od cca 5 mesiaca a ja sis chvalabohu nemozem stazovat,naucil sa pomerne rychlo papat s lyzickou,spapa mi cely obedik aj vyzivu 😉 kasu z tanierika ani za svet,asi sa mu nepaci konzistencia,tak tu davam z flase 😝 ...ustavicne nam lezie do taniera...aj minule,vzala som si hrozno do izby a krpec ako to zbadal,uz aj svihal k tanieru a uz aj jednu bobulu zuval v pusinke 😀 hoci ma 2 zubky,nepodarilo sa ju rozkusnut,tak len slintal a slintal...a ako sa jedoval,ked som mu ju vybrala ...

Vcera sme pre istotu sli na pohotovost my 😖 maly napadne zacal tazko a namahovo dychat,pritom kasle jak stary tuberak,ale nepiska,nechrapci,len ked sa rozrusi,vtedy habka po dychu a vcera az som sok dostala,tak zacal dychcat akoby sa blizila jeho posledna minuta ☹ hotova som bola a hned som utekala na kramare...samozrejme,dr nic nenasla...nema ani teplotu,ani sopliky,dycha cisto,ale preco potom takto dychci??? aj som jej naznacila,ci to nemoze byt zacinajuca astma,nakolko ja som astmaticka,ale u mna sa to takto neprejavovalo,len ked som bola hnusne chora 😅 tak po 3 hodinach cakania na dalsie vysetrnie ci na co sme cakali,som to vzdala a sla domov...lebo to neni normalne co sa tam, dialo...milion deti,ktorym evidentne nic nebolo...vsetky tam viskali...hucali a robili bordel,no nervy som mala jak nikdy!!! tak este cakam kym sa maly zobudi a futasim snim k nase dr,nech daco poriesi

eliska22
25. jún 2010

@bibione no aj my sme raz leteli s malou v noci na kramáre, pretože malá strašne plakala a chrčala a kašlala a tam na nás kukali, že čo tam chceme, že si asi vymýšľam a potom som si čítala v správe od tej lekárky, že prišli s kľudným, spiacim bábatkom, tak nejako to začínalo 😠 😠 😠 , no jasné, že po ceste autom zaspala 😔 , ale tak malá mala vtedy iba
1 mesiac, tak sme sa báli, že čo jej je...
potom daj vedieť, ako ste dopadli u doktorky, ale tak snáď to nič ozaj nie je ... 🙂

beruska112
25. jún 2010

Cavte baby dlho som tu nebola.Mali sme nejaky problem s pc.
Uz aj mi sa pretocime s chrbatika na brusko zubky este zatial nejdu ale vela papame popucenu mrkvicku pribinacik nam moc chuti.Kakame a papame v poriadku 29.7.ideme na pychacku.
Baby tie co mate dievcata!!!!!Kde ste dali vasim dceram prepichnut uska???Chcela by som to ci najskor podstupit viete mi poradit??? 😨

bibione
25. jún 2010

@beruska112 pribinacik??? ty mas ale odvahu 😅 no pokial viem,tak baby davali prepichovat uz v porodnici,ale myslim,ze je jedno kde,staci zajst do nejakeho ochodu s nausnicami a tam aj prepichuju,resp nastreluju

@eliska22 no dopadli sme tak,ze mame papier na kardiologa ☹

csina
autor
25. jún 2010

@beruska112 my sme ešte nedali...ked už sme to nezvládli do troch mes tak už počkáme...bud na jar alebo ešte na jeseň, ale teraz sa stále ťahá za uši a ešte sa jej nedá vysvetliť, že nesmie...prvej sme dali v 8 týždňoch, ale teraz si dávam načas...aspoň jej vyrasttú ušká a nebude mať tak nahusto akupunktúrne body, menšia šanca, že nejaký zasiahnu...
@bibione teda ti poviem, riadne nervy si musela mať....aj nás doviezli s húkčkou sanitkou a posadili na pol hodky pred dvere.... 😠 , že to asi má zatiaľ rozchodiť, ak jej niečo je... 😠

csina
autor
25. jún 2010

my sme dnes začali mrkvičkou, ale ževraj blééééé.. 😀 😝

beruska112
25. jún 2010

bibi:Ale moc to neprehanam dam jej mozno 2,3 male lyzicky to je vsetko 😕 brusko ju s toho nebolelo bola pokojna len plienku mala trosku smradlavejsiu ako inokedy ale v pohode 😝
Csina: Ja som tiez davala mrkvicku a tiez neuspela ale skus dat trosku medu do toho alebo praskoveho cukru. 😉

kacenka821
25. jún 2010

ja som dala nasej prepichnut v dubravke, nasa lekarka nam to odporucila s tym ze tam to robia bezbolestne a ona dost drasticky..ihlou..tak sme tam isli..ta pani nam tam povedala ze cim mensie tym lepsie...vraj to lepsie znasaju..mozem povedat ze to bolo naozaj rychle a bezboletne, mala plakala sice bo nespala..ale potom sa ukludnila, a v klude jej to nastrelia...spolu s nausnickami to stalo 12 eur...po 5 tt sa nausnicky vymenia za zlate..

eliska22
26. jún 2010

@csina aj my sme začali dnes mrkvička a zemiačik a tiež blééééé 😀 😀 😀 ale uvidíme zajtra 🙂
Lenka nás fotila 😕

csina
autor
26. jún 2010

@eliska22 koľko ti toho spapkala?? 😀

eliska22
26. jún 2010

@csina no dala som jej 3 lyžičky, také malé, ale vidíš kde to skončilo 😝 možno zjedla pol lyžičky 😀

csina
autor
27. jún 2010

my sme včera mali zemiak s kúskom mrkvy a dnes skúsime brokolicu so zemiakom, lebo sa mi zdalo, že ten zemiak jej menej vadí...ale zjedla asi pol mokka lyžičky 😀 aby sa náhodou neprejedla... 😝 veď zatiaľ len začíname, len nech sa oboznamuje s inými chuťami...možno robím chybu, že jej pred tým dám mliečko, lebo príde z vonku hladná, tak aby som ju neznervózňovala, ale dnes to skúsim opačne, nejprv jedlo, potom mliečko...uvidím... 🙂
dávate do jedla aj kvapku oleja alebo niečo? ja som dala a neviem, či z toho toľko kakala 😀 😝 ...
@beruska112 určite nesladiť! takto malinkým vôbec ničím....to je práve chyba, že sa naučia najprv na sladké, preto som začala so zeleninou, je mi jasné, že sladké by zjedla, ale iné potom už by išo veľmi ťažko...a med je alergén, pozor...neodporúča sa minimálne do roka...nepostrehla som, ty dojčíš, či UM? prečo tak skoro začínate s príkrmom, veď je krásna bacuľka.. 🙂

eliska22
27. jún 2010

@csina no ja som dnes zase dala zemiačik a mrkvičku a zjedla o pol lyžičky viac 😀 😀 😀 ozaj a mixuješ to malej? ja nie, ja jej to s vidličkou popučím a tak dávam 🙂 inak olej nedávam, ale doktorka hovorila, že môžem poprášiť s múkou, aby si zvykala na lepok, ale ešte som múku nedávala 😕

csina
autor
27. jún 2010

@eliska22 ja to mixujem na takú hustejšiu polievočku alebo redšiu kašu, ako sa to vezme 😀 aj streknem mliečko...ale dnes popapala, aj keď tie ksichty stoja zato...zajtra opäť skúsime mrkvu, či sa neumúdri.. 😎

arletka
27. jún 2010

krasna fesanda🙂

myzma
27. jún 2010

ahojte, sranda, aj my sme zacali vcera s mrkvickou, uplne neplanovane 🙂 sme sa nejako zhodli 🙂 maly zvladol skoro jednu celu mrkvicku, popucenu z polievky.... tak dlho som sa na to chystala a spekulovala, az sme to prvykrat skusili na tom vikende, co sme boli odcestovani 🙂 a slo to 🙂 myslim, ze mu to aj pacilo aj chutilo... takze tento tyzden pokracujeme aj so zemiacikom, a uvidime s cim este 🙂 dufam, ze ho to nejako naplni/nasyti, lebo kojime skoro kazdu hodinu nonstop 24 hod denne... zacinam byt z toho unavena....

zeleninku varite osobitne? ci ako? myslim, ze malemu chutilo aj kvoli tomu, ze to nebola mrkva uvarena vo vode bez soli, ale priamo v kuracej polievke... asi v tom nebudem nejako vymyslat, moja mamina hovori, ze sme jedavali zeleninku z polievky, cim dostala zelenina iny nadych, prichut... asi na tom nieco bude 🙂

csina
autor
28. jún 2010

@myzma presne to si myslím, že je kameň úrazu, keby som jej dala zeleninku z polievky určite by jej chutila...varím jej to všetko zvlášť a fakt to nemá ktovieakú chuť..staršia to tiž chcela ochutnať a vraj fuj, prečo jej dávaš také hnusy... 😀 😝

eliska22
28. jún 2010

@myzma ja tiež varím všetko zvlášť 😉

tak baby my sme znovu choré, celú noc malá nespala a pomrnkávala a ráno odmeriam teplotu a 37,9 a má aj soplíky 😠 😠 😠 som už fakt z toho unavená, každý mesiac je skoro chorá ☹
takže s príkrmami na chvíľu skončíme a začneme až keď bude na tom lepšie....

myzma
28. jún 2010

@eliska22 to ma mrzi... dufam, ze to prejde tak rychlo, ako to rychlo prislo! drzte sa.... inak na plavarni nie je zima?

myzma
28. jún 2010

@csina a myslis, ze je to nejaky problem, ked sa dava dietatu zeleninka z polievky? myslim, ze kedysi sa to len tak robilo, preto sa raz pytala, co si myslite o radach nasich mam aj ohladom vyzivy... nie so vsetkym suhlasim, co mi davaju za rady (napr. odrhanie dasienok a zubkov rozkom 😅 a ine ) ale pamätam si, ked som raz varila mrkvu len tak vo vode.... no nic moc ta chut 😅

eliska22
28. jún 2010

@myzma no to dúfam aj ja, že to rýchlo prejde, v sobotu máme ísť preč až do nedele...som sa tešila
inak na plavárni je teplúčko a voda má teplotu 32 stupňov, čo je skoro ako vo vani, a mamičky čo tam chodia dlhšie hovoria, že deti neboli vôbec choré....
ale vidíš hovorí sa, že kojené detičky nebývajú choré a my sme stále 😒 pri prvej dcére to platilo aj platí, ona nebýva doteraz vôbec chorá 🙂

myzma
28. jún 2010

@eliska22 ta teplota je teda super 😎 nas trapili sopliky niekolko tyzdnov a potom to zrazu preslo, z nicoho nic.... potom sa to sice vratilo aj tym hnusnym kaslom, ale tiez do tyzdna odislo.... a k tej plavarni ma napadlo, ze naznak soplikov som vzdy objavila, ked maleho ofuklo... alebo ked sme mali v noci otvorene okno.... ale to su len tipy pre zistenie priciny...

my sme boli prec od stvrtka do soboty, v podtate nedele poobedia a maly to zvladol dost dobre, vsetci ho chvalili, mali sme sice jedno velmi zle poobedie spojene s jeho a mojou unavou, ale inak to bolo ok

do dvoch dni mi pride odpoved na ten izrael, tak uvidime 🙂 verim, ze ked si starostlivost o maleho i rozdelime, bude to viacmenej bezproblemove 🙂

@csina a mala vedela uz chodit, ked ste boli v egypte? ako ste fungovali ? okrem kojenia a ovocia? co teploty?