icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

bibione
6. júl 2010

@mirulienka k jednej zenskej,ma zabijes ti nepoviem jej meno 😀 mama tvrdi,ze ta je najlepsia,tak uvidime...no atb mu dala augmentin,potom nejaky sirup co zarobili v lekarni a calcium,jaaaj a kvapky...nemam to pred sebou,nieco ako fenistil ale na D

csina
autor
7. júl 2010

@eliska22 ak si aj ty stále chorá, možno by nebolo odveci aby si si dala ty urobiť nejaké odbery a výtery lebo môžeš byť nosič nejakých bacilov....a s tými liekmi to nie je až také drsné..minule sa vyjadroval odborník na dojčenie, že do mlieka sa dostáva zanedbateľné minimum, tak si myslím, že je lepšie trochu liekuv mlieku a byť stále chorá...ja mávam teraz migrény z únavy a dávam si na to lieky...pri Bianke som si nedávala ani kávu... 😀

lucika09
7. júl 2010

hlásim zlepšenie stavu, dnes teploty len do 38 🙂 a konečne začal papať, doteraz bol len na čajíku a vodičke, ani mliečko nechcel. Asi to budú zúbky, lebo dnes ich má chúďatko naliate ďasienka a dokonca bolo aj trošku krvičky, ako úpenlivo hrýzol hračku. To si veru ešte užijeme, keď má takéto strašné reakcie, ale nabudúce sa už nebudem tak plašiť. Aj lekárovi sa to zdalo divné, že také vysoké horúčky, preto tie testy, uvidíme, čo ukážu zajtra výsledky, ale už som kľudná.
Eliška, aj ja som mávala afty. Môžu byť pri nedostatku vitamínov, alebo ako u mňa pri hormonálnych zmenách. Keď som kojila mala som ich snáď stále, mne pomohli repíkové výplachy a keď nepomohlo vyplachovala som si ústa Corsodylom. Ten sa môže užívať, aj keď kojíš, ale nie dlho. U mňa to pomohlo do 3 dní, keď nezmizli, aspoň neboleli.

myzma
8. júl 2010

@lucika09 to je super, ze sa mate uz lepsie... uz nech je to prec...

@csina dnes rano sa maly krasne zobudil, ani nezamrncal, som si povedala, ake fajne rano, i ked bolo pol siestej, nebola som ani moc unavena... manzel este lezal, maly krasne lezkal, tak ze ho skusim este nakojit, ze mozno zaspi... prelozila som ho spomedzi nas na kraj postele, dala mu papu.... uz si len pamatam, ako sa mi sniva nieco z politiky,. ked pocujem TRESK a nasledne plac.... vyskocila som, vedela som, ze maly padol ... medzi nasu postel a postielku, co mame hned vedla postele, s hlavou vselijako.... hned som ho dvihala a tisila ten plac, ktory znel tak uplne inak.... jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, jak som si na vas zmyslela.... maly sa utisil dost rychlo, vdaka Bohu ma len sem tam jemne cervene odtlaceninky a jemne mozole na hlavke a suchnute licko.... do minuty sa uz chichotal, vyzera, ze je to uplne v poriadku, sledovala som doteraz nejake divne naznaky spravania.... vdaka Bohu, nic.... no to, ako mi bolo zle, ani spominat nebudem, lebo to dobre viete a aj s kacenkou ste si tym presli.... dufam, ze tento (ne)podareny kaskadersky kusok nam nepokazi den, mam vieronadej, ze Panova ruka bola na matuskovi, ked padal.... dufam, ze vy ste v poriadku, nespominam si, ze by si opät hovorila o malej a ci sa ma dobre... krasny den 🙂

lenocka23
8. júl 2010

@myzma nam sa zatial z postele spadnut nepodarilo, ale starsi Matus nam raz padol, presne ako u vas, na chvilku som zdriemla a zobudila som sa na plac.. maly lezal na zemi, nastastie sa mu nic nestalo... 🙂
teraz to robim tak, ze malemu akokeby prilahnem prsom jednu rucku, tak ho kojim a tak zvacsa rano este zaspime obaja.. na zaciatku sa sice trochu hneval. ale uz si zvykol, lebo si uz ruku podomna pcha sam.. 🙂

myzma
8. júl 2010

@lenocka23 z tou ruckou som to robila zo zaciatku i ja, ale mala som pocit, ze niekedy mu na nej fakt lezim... nech sa vam s kubkom nestane... inak chodi ti matusko do skolky? ci sa nepodarilo? alebo az na rok?

myzma
8. júl 2010

@csina teraz pozeram... nepijes vobec kavu? ani nescu? kvoli kojeniu? ci? migreny musia byt hrozna vec, byvala sefka pocas migren vyzerala starsie o 5-8 rokov... som ju vzdy lutovala... ti neodporucili, ci zakazali kavu, ci ako?

myzma
8. júl 2010

@csina a co caj s teinom?

lenocka23
8. júl 2010

@myzma nas Matu nastastie zacal chodit do skolky este ked nebol Kubik ani "v plane".. teraz uz bude predskolak... straaasne to leti.. 🙂 🙂

kacenka821
8. júl 2010

som tu nebola dlhsie a stihli ste toho vela popisat..my sme mali v utorok poradnu, mala vazi 6250g a pani doktorova sa cudovala ze jej nejdu este zubky..mne sa to zda skoro...a vypije 200 mlieka a aj to sa jej zdalo ako vela , co podla mna neni..pretoze to nie vzdy vypije vsetko, ale podla tabulky to je akurat..aby toho nebolo dost v ten isty den sme absolvovali sme hned aj nozicky a ockovanie..chvalabohu vsetko mame dobre, len ockovanie nas potrapilo teplotami..a vraj nove serum po nom teploty niesu...prd..su..nasa ich mala cely den a noc..aj teraz sa jej vie este k veceru zvysit... ☹

myzma
8. júl 2010

@kacenka821 ☹ ockovaniu sa az vyhybam.... ale nas to neminie... 😖 drzte sa... na zubky je skoro, i ked mozu byt uz v 4. m. .. ale tabulky uvadzaju okolo 6 m prve... no kazde dieta je ine... poznam jednu 8 -9 m dievcinku, co este nic nema v pusinke... ale ona to dobehne 😀

lucika09
8. júl 2010

ahojte, po prechodnom zlepšení sme sa vrátili tak, kde sme boli 😖 Včera večer sa vyhádzal v ústočkách, a dnes už máme definitívne potvrdenú herpangínu, chuďatko moje, musí ho to strašne bolieť, ja som to mala, keď som končila výšku a riadne ma to zmohlo. Ani papať, aj to mliečko tak do 300 ml/deň, aspoň že vodičku a čajík mi ako tak pije. Našťastie teploty už len do 38. Som zvedavá, od koho to má 😠, ale asi to ani zisťovať nebudem, lebo by som bola na toho človeka riadne napálená. A ďasienka máme navreté kvôli herpesovej infekcii. Síce už neodsávam 2 mesiace, mlieko mi trochu ostalo a tak som sa rozhodla, že znova začnem, aspoň pár kvapiek kvôli protilátkam. Možno sa to podarí znova rozbehnúť, aj keď to bude ťažké, za pokus to stojí, pre dieťa spravím všetko 🙂

@kacenka821 krásne miery 🙂 Komplikácie očkovania sú dosť nepríjemné, ale všetko raz skončí 🙂 No my doteraz nemáme žiaden zub, ale genetiku neoklamem, ja som mala prvý zub niečo pred prvým rôčkom 😉
@myzma vďaka Bohu sa nič nestalo 🙂 Snáď sa už nič neobjaví.

lenocka23
8. júl 2010

@lucika09 no moji, drzime palce, nech vam to co najskor prejde... ja mam tiez teraz na ustach herpes, takze maleho ani vystiskat nemozem... radsej... ☹ ☹ no a drzim palce aj pri mliecku, nech sa to podari... 🙂

csina
autor
9. júl 2010

@myzma jojoooj ale to ma mrzí, že si si to musela zažiť...pevne však verím, že ste v poriadku, aj my sme.... 🙂 ono sa to naozaj stáva asi častejšie, že si tie naše dietky trošku zalietajú, ak je to bez následkov, tak si povedzme len, vďakabohu za skúsenosť... 😉 teraz už kávu pijem, ale pri staršej som sa bála všetkého, aby jej neublížilo, dokonca som si v tehu ani nefarbila vlasy a nechty.. 😀 ale veď to nebolo naškodu, aspoň som si nemala čo vyčítať, ak náhodou nešlo všetko podľa predstáv....teraz sa snažím vyvarovať chýb, ktoré som robila pred tým, ale akosi mi to nejde úplne...mám akúsi zlú pamäť, či čo, keď sa snažím rozpamätať, ako som postupovala pri Bianke...Len viem, že sa nebudem ponáhľať stavať ju na nohy a podobné veci, príliš skoro, lebo to jej určite nepridalo...začala veľmi skoro sedieť (v 4m) aj chodiť (9m) a teraz má ploché nohy a skoliózu.. ☹ radšej nech Timka lozí po štyroch aj do roka apol... 😅
@lucika09 vôbec ti nezávdím, ani malinkému, toto sú naozaj nepríjemné choroby, želám, aby stre to mali rýchlo za sebou...a to mliečko skús, určite to stojí za to...ja si stále opakujem, že ju mám takú zdravú vďaka mlieku, tak robím všetko pre to, aby som o neho neprišla...u nás už bola situácia, že všetci v byte chorí, podávali sme si tu nejakú pliagu dookola, a malá našťastie nič..klop, klop.. 🙂
@kacenka821 my sme tiež mali reakciu, ale keď som očkovala staršiu, tak som si tieto vakcíny doplácala a nemávala rekcie...asi zmenili zloženie...

myzma
9. júl 2010

@csina , myslis, ze tie veci, ktore si vymenovala (za nozky a chrbticu ☹ ) suvisia s tym, ze mala zacala tak skoro sediet a chodit? .... mozno mala bola jedna z tych stihaciek, lastoviciek, co zacali skor ako ini... alebo to mas nejako potvrdene, ze to spolu suvisi.... inak ma to mrzi, co s tym robite, hlavne s tou skoliozou? je tam nejaka rehabilitacia, ake su prognozy? drz sa 🙂 vo vsetkom 🙂

lenocka23
9. júl 2010

baby, tak my sme dnes boli na kontrole na neurologii a maly je hypotonicky, vraj preto este nedrzi tak pevne hlavku okrem toho ju ma vraj trosku vacsiu, ale stale v norme.. ( to po tatovi a mojom otcovi.. 😀 ) ale inak je v poriadku, stale vysmiaty ako slniecko... 🙂 no a na spevnenie svalov si mame dohodnut dojcensku gymnastiku na detskej rehabilitacii... viete mi niektora, ak mate skusenost, poradit kde v Ba sa da ist? vraj by nam to mala odporucit nasa obvodna, ale ta ma momentalne dovolenku.... no a na chyrurgii nam zas prelepili pupok, tym ze sa snazi posadit, tak sa to vraj este stale nezahojilo tak ako malo... no uzasny den za nami, ale tak hlavne ze je on spokojny a kludny... je to zlatusik... 🙂

bibione
9. júl 2010

Pridavam sa k padom...kedze lieta ako sarkan a darmo som pri nom,proste najdi si tu minisekundu,kedy sa rozhodne pre bungee bez lana a je to tam...noo krik najvacsi,ale vzdy je to len od zlaknutia...uz si zvykol na hlasne upozornenie,ze : nicolasko nesmies a ono to funguje,vzdy mrzuto zaradi spiatocku,este nechape,ze tam postel konci,aj ked ju amme ako letisko 😀 ...raz dva tri a je na konci 😅
v postielke detto...ja neviem,co to ma za blby zvyk 😅 ale stale si tlce hlavu o zabrany,truba citi,ze ist dalej nemoze,bo ho to nepusti,ale nie...on sa bude tlacit dalej a reve a reve a reve...robia to aj vase dietky ci len to moje??

lenocka23
9. júl 2010

@bibione no nas zatial takyto akcny nie je... 😀 nam to asi trosku dlhsie potrva... 🙂

lucika09
9. júl 2010

ďakujem dievčence za povzbudenie 🙂 už sme bez teplôt, konečne.

@bibione náš tiež nie je akčný, u nás preplaziť sa 15 cm je ako bežať maratón 😀 ale sa konečne začal trochu pohybovať dopredu.

@lenocka23 pokiaľ viem, tak detská rehabilitácia je na detských Kramároch a potom platená rehabka Sinalgis. Tiež nám lepila hypotónia, ale našťastie je všetko o.k. Držím palčeky, aby sa čo najskôr svalstvo spevnilo 😉

lenocka23
9. júl 2010

@lucika09 tim Kubom sa nejako nechce.. 🙂 asi nakoniec dam na radu nasej detskej dr... inak vam co povedali na plavanie deti? my by sme chceli chodit, len zatial neviem, ci mu to urobi dobre alebo skor naopak...

csina
autor
10. júl 2010

@lenocka23 na Jankolovej v Petržalke je rehabil. centrum, skús tam....
@myzma nemám to potvrdené 100% ale je to môj pocit, že to asi nepridalo...chodili sme cvičiť a podobne na nohy vložky, ale najviac pomohlo, že som malú v 4 rokoch prihlásila do tanečnej...aj mne doporučovali cvičiť a tancovať, keď som bola dieťa, aj ja mám skoliózu, asi je to aj dedičné....
@bibione naša sa neplazí, teraz len začala na bruchu zdvíhať predok dohora s vystretými rukami.. 😀 tiež si asi počkáme....ale sedí celkom obstojne.. 🙂

eliska22
10. júl 2010

čaute baby
@csina ešte ti malá po príkrme vracia? alebo sa to už upravilo?
@bibione naša malá tiež nie je až taká akčná, ale unavená som z nej dosť, stále musím vymýšľať ako ju zabaviť, nechce mi vôbec ležať, len sedieť alebo sa nosiť na rukách 😝 a v kočíku keď nespí, tak tiež musí sedieť aby mala výhľad 😀 😀 😀
čo mám doma to lehátko, tak tam si sadne a vymýšľa, takže to tiež musím byť pri nej, aby sa neprekotila 😅
@lenocka23 prajem aby sa to čo najskôr malému upravilo tým cvičením a on to potom všetko rýchlo dobehne 🙂
@myzma @csina naša staršia dcérka tiež chodí zhrbená a má ploché nohy, ale či má skoliózu to neviem, ale manžel má a tiež som rozmýšľala či som niečo nezanedbala, lebo ja som ju dávala aj do pavúka dosť skoro a tak. Teraz som si povedala, že malú do pavúka dávať nebudem, ale tak som si predstavovala, že mi bude malá ležať a prevalovať sa a potom loziť.....a už teraz vidím, že to tak nebude, lebo potvorka chce len sedieť a ležať vydrží len chvíľu a potom sa jeduje a jeduje a nechce sa mi pretáčať vôbec, len na bok a koniec. Už sa mi pretočila, to áno, ale len pár krát a tým to haslo ☹ tak zase rozmýšľam, že kde som urobila chybu... 😖
íha, ale som toho popísala 😀

lucika09
10. júl 2010

@lenocka23 Kubkovia sú leniví 😀 ale veď to dobehnú 😉 plávanie sa odporúča, podporuje psychomotorický vývoj a keď máte aj neurologickú diagnózu sú dokonca zľavy, ale neviem, či to platí aj pre hypotóniu. skús vypýtať papier od neurológa, alebo z rehabilitačného centra. Tiež chcem s malých začať, ale asi až v septembri.

@eliska22 nám pomohlo, že som malého gúľala dokolečka, strašne sa mu to páčilo a o pár dní začal sám 🙂
Myslím, že najväčšia chyba je dávať dieťa do chodítka. Aj mňa dávali dosť skoro a tiež som krivá ako paragraf 😒 Trochu pomohlo cvičenie, ale žiadna sláva.
Ináč začínam byť nervózna, lebo všetci rovesníci v okolí behajú po štyroch a my stále nič. Zdá sa mi, že spodnú časť chrbátika má ešte slabú, neviete mi poradiť nejaké cviky, ako mu pomôcť ju nejako spevniť?
S mliečkom to nie je žiadna sláva, len pár lyžičiek za deň, ale stále lepšie ako nič, snáď aj to pomôže 😖
Majte sa krásne a pekný dník 🙂

eliska22
10. júl 2010

@lucika09 skúsim to gúľanie, ale mne malá nechce byť vôbec na bruchu, tak uvidíme 😀
no do pavúka som prvú dcéru bohužiaľ dávala ☹ celkovo som to brala vtedy tak inak - mladá, sprostá a počúvala som také rady typu veď my sme dieťa podkladali už od 4 mesiaca a daj ju do pavúka veď aj ty si bola atď. Teraz už nikoho nepočúvam, napr. kamarátka má 7 mesačného synčeka a jej nesedí, pretože ona správne ako by sa malo, čaká, až keď sa sám posadí a bývame na dedine a každého koho stretneme jej hovorí, že prečo malého nedá sedieť v tom kočíku - chudáčika, veď už je veľký a to ho musí dať (neviem prečo ???) mňa to normálne vytáča, tieto reči 😠 😠 😠
tak každému hovorím, že preto máme také krivé chrbtice, lebo nás nútili sedieť už od troch mesiacov a vtedy väčšinou sklapnú 🙂

bibione
10. júl 2010

@eliska22 presne,uz si pripadam ako zla mama 😖 nevydrzi sa sam pohrat ani 5 minut,pohnem sa z izby a uz reve...ako je to zlate,ze nehcce byt sam,ale ked som,tak si ma vobec nevsima 😠 potom len mrnci a je nervozny,lebo sa nudi a ja uz nemam motivaciu ho niecim zabavit,bo uz nemam cim 😒 ...za to moju mamau,ja to nechapem,uplne zerie...uz som z toho na nervy,ze na nu reaguje az moc a na mna kasle....zas ale moja mama ho dostatocne rozmaznava a ja zas taka niesom...zvykol si,ze ked zamrncal,uz ho mamka tisila,mojkala,to hej...na to by ho bolo...ked ju zbada,hned ozije....detto mangel...to len mojkat a jemu sa to samozrejme paci,ze ho hned polutuju,to este spusti vacsi krik a ked je na rukach,uz sa vitazoslavne vyceruje 😠 je mozne,aby bol taky maly krpec tak vychcany?? 😲
@eliska22 jasne,ze je rozdiel vediet sa sam posadit a sediet...ale tiez si myslim,ze napr 9mes dieta by sa malo udrzat vsede

arletka
12. júl 2010

@bibione moja mala je taka ista,vsetko ju bavi asi 5 minut a presuvam ju z miesta na miesto a ked obehame vsetky atrakcie tak odznova 🙂 a v tychto horucavach ju nebavy skoro nic..

eliska22
12. júl 2010

no ako kočky? tuším ste všetky na kúpaliskách 😀
naša malá je dnes ako z knižky, klop,klop,klop 🙂 pekne ráno zaspala od pol desiatej do pol jednej, potom sa pekne napapala zemiacik, kalerab, mrkva a potom sme išli na chvíľku poobede do bazéna na dvor a teraz spinká, no zlatunká je dnes 🙂 takto by to mohlo byť každý deň 😕

@bibione naša malá keď zbadá dedka, tak hneď sa k nemu pýta na ruky....naučil si ju tak, tak dedo ju musí nosiť, keď sa objaví 😀 tie deti si už ale vedia povedať čo chcú, že? a to sú ešte také prťavé 😎

bibione
12. júl 2010

@eliska22 po kupaliskach...tiez by som sla,ale s malym si to neviem ani predstavit 😒

csina
autor
12. júl 2010

@bibione kúpaliská...že aká paráda!!! my sme boli včera v Senci v aquaparku a dnes 7 hodín na kupku na Tehelnom.. 😀 malá sa tam má lepšie ako doma, lebo u nás v byte je 3000stupňov a nedá sa tu vydržať..tak mi jedno, či som s ňou v parku alebo na kupku..samozrejme celý čas v tieni...ráno o pol 10 sme vypadli, kým sme tam dorazili, cestou zaspala, spala tam v konštantnom hluku lepšie ako v parku asi 2 hodiny, potom si dala ovocie a hrala sa a váľala po deke...potom zase okolo tretej do hajan a zase sme sa hrali...pred piatou sme išli domov, ani neviem, ako sa to šuchlo.. 😀 dokonca predvčerom sa už kupkala v malom nafukovacom bazéne, a aká blažená bola... 😀 😉 teraz je patrične unavená tak zaspala..inak neviem ako vaše drobčiatka ale naša má komplet prevrat v jej režime...bola zvyknutá večer zaľahnúť v max rozmedzí 18-19 hod..teraz sa mi viac dní stalo, že po kúpaní si pri kojení zdriemla a kým som stihla vybrať cici, už sa škerila, že vyspatá..potom do pol desiatej robí čurbes...to už čo je.?! a spáva cez deň už le dva, max 3 razy...mne sa to vidí málo...

@eliska22 ešte si grcne ale to hrozné zvracanie sa chvalabohu neopakovalo...ale bojím sa jej dať mäso, nebolo to z toho? zeleninu komplet všetku odmieta..už som chcela vzdať príkrmy aj po jablku, ale nakoniec sme skúsili banán...že aká paráda!! 😀 nezje síce ani polovicu, ale chutí jej...no a teraz som došla na to, že ovocie jej chutí a najviac kúpené hotové presnidavky....trošku ma to mrzí, ale čo už..takže teraz namiesto obeda dávam trošku na desiatu a trošku na olovrant...

neviem aké názory máte na kúpené príkrmy, ale ja som napriek mojej averzii trošku poľavila a povedala som si, že snáď jej z toho nič nemôže byť, som rada, že aspoň niečo popapá...dajte tipy, ktoré sú najlepšie. 😉

bibione
12. júl 2010

@csina jo ty to mas lepsie,lebo kojis,nemusis nic davat do chladu 😝 by som potreboavala riadny chladiaci box na vyzivu,mlieko,caj a cojaviem co este..no jasne a normal stravu...by som bola riadne nabalena 😠
ja teda kupujem casto prikrmy a maly na nich fici jedna radost...co mne osobne chutilo 😀 su polievky,zelenina a masko od sunaru,vyzivy hamanek...obcas nejaky hip kupim,le ten telaci je fuuuj 😖 dneska bol taky hladny,ze mi spapal 300ml zeleniny plus masko a zemiacky a plus este 150ml mlieka 😲 tak to som ako cumela...a na to este 150ml caju. samozrejme ze aj varim,ale nehce sa mi 😝
mas pravdu,je strasne teplo,ventilator ide u nas nonstop,akurat rano cca o 4tej otvorim konecne okno,nech sa vyluftuje do takej 10tej a rychlo zavret,bo je tam za chvilu jak v pekle...akoze hlasia,ze je 33st a ja mam na teplomery 45 😲 to keby som otvorila okno,sa mozem rovno odstrelit 🙄
Niky tiez spi cez den 3-4x,vascinou tie 3hodky,ale sak ja sa necudujem,teplo je.