Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
ja mám dnes, ale deň....najprv som rozbila v špajze zaváraninový pohár od marhúľ, samozrejme, že na najvyššej poličke......bolo mi do plaču, všetko od toho a to som špajzu nedávno celú upratovala.....a aby toho nebolo dosť, tak kým som soptila nad špajzou, tak mi zhorela polievočka, čo som varila malej a to doslovne, že aj hrniec som musela vyhodiť 😠 😠 😠 a teraz mi malá nechce spať......ja sa asi dnes zbláznim 😕 😕 😕
@myzma nám tak malá v noci plakala, ale to bola chorá a boleli ju zrejme ušká ☹
idem k malej nech konečne zaspí 😔
@myzma hej, robime preliezky 😀
aj nasej malej sa uz stalo, ze sa velmi rozplakala zo spanku a nie a nie utisit... tiez az ked sa prebudila. akoby sa jej nieco zle snivalo, alebo zeby si spomenula na nenamalovanu mamu??? 😀 😀 😀 inak, aj syn to maval obcas a teraz hovori zo sna 😀 😀 tiez zaujimave 😉
@eliska22 obcas musia byt aj take dni pod psa, aby sme si uvedomili, ako nam je dobre 😎
@eliska22 vidis, s tym zdravim si to ja uz nehovorim odkedy mame terezku 😖 nechcem zakriknut... ale vsetkym detickam zelam zo srdca hlavne zdravie 😉 🙂
@myzma naša staršia mávala nočné desy asi v 10 mes. Ale to je pomerne častý úkaz, súvisý s dozrievaním CNS. Bolo to pravidelné, každý večer okolo 22:00 sa rozplakala a nebolo možné ju utíšiť a poriadne prebrať. Trvalo to niekoľko týždňov. Potom niečo podobné prišlo po nástupe do škôlky. Inak námesačnosť u detí je normálna, sama odznie. 😉 Ale to čo sa deje s Matúškom asi nie je tento prípad. Skôr je to počasím, zúbkami...Moja drobuľa máva tiež ťažké noci. Budí sa, mrví sa, mrnčí....Celú noc cestuje po celej postieľke.. 😀
Niektorí poverčivci tvrdia, že deti vidia duchov a začnú sa báť, ked ich vedia rozlíšiť od živých.. 😀
@eliska22 tažký deň je moje druhé meno.. 😀 v poslednom čase mám pocit, že nič nezvládam...malá vyžaduje celú moju osobu non-stop...keď spí tiež, lebo ak chcem, aby sa cez deň vyspala, musím behať po parku alebo ležať pri nej v posteli..teraz mám ale aj so staršou prázdninový režim, takže mám aj výčitky, že Bianku trochu zanedbávam.. ☹ Chcela by som jej robiť program, ale často som rada, že sem tam navarím, upracem...Včera som to už vzdala a hodila som si malú do nosiča a tak som upratovala.... 😀 Ale mám zlý nosič, len na jedno rameno a to je riadna záťaž, máme už okolo 8,5 kila...
@weronyca tak ma kopni do členka, keď ma stretneš 😉 mám teraz taký károvaný modrobéžový kočiar, tak zastaraný po Bianke, ten neprehliadneš.. 😀 😝 ja vždy krúžim v zadnej časti parku pod stromami... 😎
@lenocka23 krásne si vydržala s kojením, veď niektoré ženy deti odstavia v polroku. A keby sa už nepodarilo rozbehnúť mliečko môžeš byť hrdá, že si vydržala tak dlho 😉 Tiež si myslím, že v tomto zohráva svoju úlohu aj genetika. U nás v rodine nikto nekojil, jednoducho nebolo mliečko. Ja som to síce dobojovala do ukončeného 6 teho mesiaca, ale užila som si svoje. Drobec od narodenia bol lenivý ťahať, tak som odsávala a veru vypočula som si "úžasné" rady, aby som sa na to vykašlala a dala UM a teraz na mňa pozerajú s obdivom, že som to nevzdala 🙂 Prajem Ti veľa trpezlivosti a hlavne viery, že aj túto krízu prekonáte 🙂
@lucika09 Ahojte ja som kojila rok a stoho 3.mesiace tak že som chodila do roboty na 12-stky.A zvladly sme to.Bola by som kojila dlhššie,ale dostala som žlčnikovy zachvat a nechcela som zostat v nemocnici.Tak mi v robote napichali injekcie.Bala som sa že malej ubližim,tak som ju v ten den nenakojila a už potom nechcela.Bolo zaujimave ako rychlo si odvykla a to ma trašili ake budeme mat problemy.
@csina sranda, tak mi bývame cez križovatku 😀 Tá časť parku je tiež aj naše obľúbená trasa a možno sa stretávame a ani o tom nevieme 🙂 Ak Ťa náhodou stretnem, ťuknem aj ja do Teba, ak sa nenahneváš. My máme taký modro-šedý kočík. Náš určite neprehliadneš, lebo zásadne vonku kričí, alebo si džavoce, ale na celú ulicu. Všetci ľudia sa za nami vždy obzerajú 😅
Baby viete, čo ten Kubko včera vymyslel? Začal mi prdieť ústami počas jedenia a mám z toho úžasnú zábavu, ale ja až takú nie. Všetko jedlo vypluté po celej kuchyni 😠 Túto činnosť objavil síce veľmi dávno, ale doteraz to počas papania nerobil.
@eliska22 dúfam, že zlý deň máte už za sebou a teraz budú nasledovať len tie dobré a príjemné 🙂
sorry za tú hrúbku 😅 neprečítala som si to poriadne po sebe
dievcata, zienky,
som len na skok, my sme sa len teraz zobudli s mensou pretavkou o pol siedmej, maly teda este spi, to ja by som ta, co by uz mala vstavat, taktisko tukam do klavesnice....
my sme mali plac uz treti krat po sebe, ni taky hrozny, lae znova sa utisil, az ked sa zobudil...
ak vylucime tie nocne desy, mohli by to byt mozno uska... preto sa chcem spytat, ao ste zistili, ze drobcov bolia usi? nas maly si posedne dni tak "skrabe" uska, jedno aj druhe, cez den vsak absolutne neplace, aj som mu ich stlacala a nic skeril sa na mna....
budem vdacna za rady...
J
@lucika09 dakujem za povzbudenie... uz sa tym nestresujem, my to tiez mame v rodine, to kratke kojenie.. tak sa len snazim podporit laktaciu a ked sa podari este to chvilku potiahneme, ked nie, tak sa nic nedeje, ved aj tak uz papame aj lyzickou pekne, malemu nic nechyba...
@nika028 super vykon, nas tiez uz zistil ze z flase to ide lahsie, ale snazi sa aj ked vysledok moc nema... 😉
ahojte, dnes sa mi pre zmenu točí hlava od rána, normálne sa potácam 😒 asi z toho, že malá sa mi zobudila o šiestej a potom som si s ňou išla ešte ľahnúť .....a to som nemala robiť, snívali sa mi úplne somariny a teraz tá hlava..ach jaj 😝 @myzma my sme tak zistili, že malú bolia ušká, že sme jej ich dole stlačili a začala strašne plakať 😢 tak to skúšala aj doktorka...snáď malého tie plače rýchlo prejdú, lebo viem akú som cítila beznádej, keď nám tak malá v noci plakala 😔
@lucika09 to mne malá pri jedle tiež pľuje 😅
@csina tiež máš pocit, že toto druhé dieťa je akési vyčerpávajúce? Pri Lenke som všetko stíhala, upratané, navarené, o dedka som sa starala a ešte som aj vyšívala, keď mi spala 😀 😀 😀
kde ste všetky? ja mám manžela v práci, deti konečne spia, tak zase tu strašíííííííííím 😀 😀 😀
@lenocka23 aj my mame "nekojenie" v rodine 😠 ma to stve ☹ zavidim vsetkym mamickam, co koja 😢 😢 😢
@lucika09 terezka prdi ustami, ked uz je napapana alebo v aute, ked sa nudi 😀 uz ju mam odsledovanu 😀 s tym jedlom je to fakt zaujimave... ona zje, kolko chce a ked zacne prdiet, tak mi je jasne, ze do nej dostanem lyzicku len nasilu 😎
@eliska22 a mna tiez mala vystavuje... presne tie pocity ako ty. nech sa akokolvek snazim mat navarene (varim kazdy den), upratane, postarat sa aj o maleho, zahradka a este nejaka robota..., ale mam pocit, ze stale beham len okolo malej, lebo ten moj nespavec ma chce tiez na plny uvazok 😖 ale inak som rada, ze sa narodila ako druha, lebo andrejko je skor kludne dieta a obcas mi ju pekne zabavi a ja si porobim. ale k nam chodi aj kazdy den zopar jeho kamaratov a skacem aj okolo nich este 😖 niektori su aj riadne ukecani a velakrat nemam chut komunikovat jak som unavena, tak len im tak pritakam a oni na mna divne pozeraju 😅
ahojte 🙂
naša malá sa síce neplazí, ale zato keď je na chrbte, tak sa odráža nohami a zachvíľu je na konci postele 😀 😀 😀 to sa na nej nasmejeme 🙂 takže ona si našla svoj spôsob presunu 😕
@myzma ako malý, už neplakal?
@mirulienka tak to ja mám šťastie s tým kojením, nikdy som sa nad tým nezamýšľala, nič neštudovala o kojení a v pohode kojím, prvú dcérku dva roky a u tejto druhej sa uvidí, zatiaľ je to v pohode 🙂 mňa mama kojila 3 týždne, ale tak v tej dobe máloktorá mama kojila 😒 ani v mojom veku nepoznám človeka čo by bol aspoň pol roka kojený...
@eliska22 mna mamka kojila 9 mesiacov... 🙂 🙂 ale starsieho brata len tri...
dnes rano to bolo lepsie, lebo sme nemuseli robit UM, stacilo mu kojenie, tak hadam tie homeo zabrali trosku.. no ale zato noc bola desna, stale pomrnkaval a prehadzoval sa... sice sa este neotaca ale po postielke teda cestuje riadne.. zakazdym ked som bola v noci pri nom (cca kazdych 45 minut) bol inde...
@myzma ako už spomínala eliška, zápal stredného ucha sa prejavuje bolestivosťou/ plačom ak malému potiahneš uško za bolus a zatlačíš na tragus (malý výbežok pred vonkajším otvorom uška), k tomu býva aj mierne zvýšená teplota. Ak Ti na to nereaguje, myslím, že sa o zápal stredného ucha nejedná 🙂
@lenocka23 teším sa s Tebou, že mliečko tečie 🙂 A ako Jakubko? Chodíte niekam cvičiť? A čo cvičíte, ak smiem vedieť?
Baby, vy sa sťažujete, že nič nestíhate, a máte pri tom 2 deťúrence. Ja mám len jedno a niekedy som rada, že stihnem aspoň navariť a občas upratať. Väčšinou robím aj tak večer, keď drobec zalahne. Kubko je dieťa, ktoré vyžaduje neustále nejakú činnosť a po 5 minútach môžem vymýšlať niečo nové.
Dnes mal zábavku na 15 minút 😎 Dokotúlal sa k gauču a snažil sa pri ňom postaviť, pritom sa ani na 4 nevie dať. Ale bol podarený, ako sa ho držal a chuďatko sa snažil. Keď som mu chcela aspoň nožičky zasunúť pod riťku, tak ich napol, že som nemala šancu, ak som mu ich nechcela zlomiť. Máme ešte 7 týždňov, aby sa naučil loziť, ináč ideme cvičiť Vojtovku. Snáď do vtedy mu cvakne, čo má robiť.
@lucika09 ver,ze moj to robi tiez 😀 a este sapritom rehoce,akoze velka sranda 😠 a tym padom je dokrmene...
ja som bola kojena len mesiac,maly ani nie tyzden,takze normal v rodine 🙂 do 4mes som snim nemala problem,kde som ho dala,tam,aj ostal...ako kedy 😀 ,hlavne ze mal na co kukat,takze tv sla tradicne nonstop ...popri tom som stihla vsetko,aj ked obcas s nervami a rozbehu,ale dalo sa . teraz ani na krok od neho,hned spusti rev..takze ho premiestnujem do kuchyne do kocara a spat jak blba 😅 donedavna 😎 kedze krpec je reklamovy maniak,tak MM napalil dvd s reklamami a ked to pustim,mam na hodinu svaty pokoj 😀 😀 vtedy ani obraz a ani zvuk,proste parada 😵
@lucika09 a usedi ti,ked ho posadis ci nie??
ako som minule pisala,ze idem kupovat boticky,tak som sa riadne sekla 😠 na jeho malu labku este nevyrobili boticky...a niesom milionar,aby som mu ich robila na objednavku,po,pravde ani neviem kde 😅
@csina ty si pisala,ze strasia dcerka ti skor chodila,ako si to riesila s botickami ty? ci ona uz mala 19tky nozky
@bibione s tým jedením je to "úžasná" zábava, lebo on to robí aj keď je hladný. 1-2 lyžičky, potom prdí a papáme aj vyše hodiny, hlavne, že on je spokojný 🙂 Telka u nás tiež funguje, ale nepúšťam mu ju často, len keď potrebujem niečo robiť. Na neho platí tv bebe, pozeral jak puk, keď videl chodiť kačičku 😀 Najobľúbenejšia reklama je tuším na t-com s detmi, čo robia rôzne zvuky 🙂
Sám pekne usedí, aj má rovný chrbátik, dokonca si mi sám sadá, ale iba vo vani, stačí, že tam má trošku vodičky a šups už je na zadku. Asi mu to lepšie kĺže 😀 To musím dávať, bacha, aby sa nešmykol a neutopil sa. Na suchu ani za svet 😠
Neskúšali ste pozerieť tie topánočky v Rakúsku, Hainburgu? Väčšinou tam je väčší a lacnejší výber.
@bibione háhááá...to bola aká paráda...behali sme s mužom od obvy k obuve a všade na nás kukali ako puci, že čo chceme toho drobca obúvať... 😎 ale aj napriek tomu biednemu výberu čohokoľvek sme nakoniec našli, najmenšie boli tuším 17 či 18, neviem presne, v Ľubici..tak tam skúste, možno budete mať šťastie.. 😉
@lucika09 ja si pamätám ako som staršiu zabávala, vždy mi vyhadzovala a preberala koreničky.. 😀 všetko špinavé, ale ju to pri jedle najviac zabávalo.... 🙂 prečo vojtovku, veď nie každé dieťa lozí??
@eliska22 tak ako, lepšie? dávaš príkrm, či máte pauzu...? Ja som to vzdala, nechce nič, len ovocné výživy...Tak sa nezbláznim, veď raz začne jesť aj zeleninu a mäso....dúfam....ja som dnes excelovala 😀 😀 ráno som stihla upratať, čosi som zvarila a hybaj na Štrkovec, tam sa Bianka vybláznila, potom domov na obed a ešte by som si trúfla aj na kupko, ale toľko ľudí tam bolo...
Malá je posledné dni strašne umrnčaná...je to hrozné, už neviem ani čo chce kedy .....
@lucika09 @csina mňa to tiež napadlo, že prečo vojtovku, naša Lenka sa neplazila ani nelozila a necvičili sme a doktorka na to nič, vlastne ani neviem, či sa ma na to pýtala 😒 a už teraz vidím, že Eliška tiež nebude loziť po štyroch, lebo vôbec nechce byť na brušku a tak som sa tešila, že možno aspoň ona bude loziť 😕 inak mojej kamošky malá začala chodiť po štyroch až teraz v 11 mesiacoch 🙂
s tým jedením je to u nás na prd 😠 skúšala som už všetko mrkvu, kareláb, brokolicu, so zemiakom, bez zemiaku a pod. a zje jednu lyžičku, premelie to v ústach vypľuje a je dojedené 😒 pauzu som si nedala, veď načo aj, aj tak neje 😝
rozmýšľala som, že aj keď by sa malo začať zeleninou, tak skúsim dať malej ovocie, ešte som neskúšala banán, hrušku tak skúsim to a uvidím....jablko nechcela a keď ani to nebude chcieť, tak potom fakt neviem 😕 😕 😕
skúšala som dávať aj ryžovú kašu - tá je celkom sladká a nechcela ani to.
Inak nechápem prečo nechce tú zeleninu, keď už mi ju v celku aj jedla, som sa tešila aký to bude jedák 😀 😀 😀
@csina @eliska22 jedná sa o reflexne lozenie a dôvod je najpravdepodobnejší, že je od narodenia onálepkovaný 😒 Už samotný pôrod bol s komplikáciami a skončil sekciou pre výraznú bradykardiu (srdcová frekvencia pri každej kontrakcii 50 a aj menej). Po pôrode bol ľahko hypotonický, ale nemuseli sme cvičiť. Neurologická kontrola v 5 mesiacoch našťastie o.k., ale už sa to s ním vezie. Možno keby bol "normálne" dieťa mávne sa nad tým rukou, ale takto je pod drobnohľadom. Posledný týždeň som sa nad tým dosť trápila, ale už som sa s tým vyrovnala. Prinajhoršom budeme cvičiť, nebudeme prvý, ani posledný 🙂Viem, že každé dieťa je iné a nemusí robiť, čo či ono, ale tabuľky sú tabuľky. Ináč sa vyvýja úplne v poriadku, dokonca už pekne zdvojuje slabiky, chytá veci medzi palec a ukazovák, ak má náladu dá pa-pa, a už sa mu pár krát podarilo zdvihnúť špinku z podlahy 🙂 Ale vidím pokroky každým dňom, takže nestagnuje, to je najdôležitejšie. Minulý týždeň v poradni sedel len v tzv. žabacej polohe, teraz pekne sám a pritom sa hrá s hračkou. Má svoje tempo a ja mu môžem pomôcť len troškou cvičením v rámci hry 🙂
A čo sa týka jedenia, myslím si, že dieťa časom začne mať rado aj to jedlo, čo mu teraz nechutí, takže skúsila by som dať neskôr a papať, čo im chutí 🙂

@weronyca no kusok ako kusok 😉 ale nemam to daleko...ja byvam na kriznej 😀