icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

myzma
23. júl 2010

@modra1 horuco, oblacno, chvilami sa zdalo, ze sprchne, ale vyjasnilo sa 😀 uvidime zajtra 😀

eliska22
23. júl 2010

@modra1 ja milujem sladké, toho sa neviem zriecť 😅 a postrehla som keď som si ťa ešte raz prečítala, že máš syna, a koľko má rokov? toho si tiež rodila na Kramároch? ...som iba trošku zvedavá 😀 😀 😀

eliska22
23. júl 2010

@modra1 u nás taky tak ako písala myzma 🙂

bibione
23. júl 2010

baby,potim sa jak take prase 😠 pevne dufam,ze sa naozaj schladi,bo uz ma toto nebavi...ale tu stredu by sme mohli skocit na tehelko 😉 tak sup ,sup,hlaste sa,kto pride 😎

@myzma akurat som dnes kupila tie plienky babylove...fakt ake lacne 😅 za 4,50 11kusov a ake su zlate rybickove 😉 ta dm.ka je super..vzdy odtial odidem s niecim navyse...dnes sme dostali nafukovaciu loptu a predtym nutrilacke kase...sa oplati tam nakupovat 🙂

lenocka23
23. júl 2010

@bibione Neboj schladi sa, aj vetricek bude fukat..
Baby, ja som dnes zobrala z našej balkonovej zahradky prvé mrkvicky... aj paradajky už cerveneju... normálne sa teším jak malé decko... 🙂 🙂

lucika09
23. júl 2010

@modra1 hlavne, že malá je zatiaľ v poriadku, tá námaha určite stojí za ta. Prezradíš nám ctené mená detičiek? 😉
@lenocka23 ako Kubko, už je trochu lepšie? Môžu to byť zúbky, alebo nejaké svinstvo vírus ako u nás, uvidíš, či sa Ti niekde vyhádže (my na 3.deň).
Dnes bolo ozaj sparno, vonku sme vydržali len necelú hodinku a to sme šli až navečer. Vrátili sme sa obaja úplne prepotení, nech už konečne spŕchne ... Ale moja jazva vraví, že bude zmena počasia, dnes ma strašne svrbela. Po cisárskom som akási meteosenzitívna 😀

lucika09
23. júl 2010

@lenocka23 Ty si teda pestovateľka 🙂 prajem dobrú chuť 🙂

eliska22
23. júl 2010

@lenocka23 záhradka na balkóne 🙂 super, horšie je, že mi máme záhradu no hoooooooodne veľkú, ak ju treba poliať trvá to cca hodinu a moji rodičia išli na dovolenku a polievanie ostalo na mne, nakoľko manžel robí poobede a chodí domov v noci a trošku to zvädlo 😒 keďže boli horká a cez deň sa polievať nedalo, tak kým som večer uspala malú, tak niekedy z polievania nebolo nič 😅 zajtra prídu naši, snáď to prežijú, nie ako tie paradajky ☹ ale tak niektoré prežili 😀
inak sa teším na ochladenie, ale vetríček nemusím 😕

eliska22
23. júl 2010

že mi mäkké i opravujem my 😝

lenocka23
23. júl 2010

@lucika09 Kubik mal teploty aj dnes tak sme boli rano u DR, ale nenasla nic (brala mu krv z prstika), tak sme sa zhodli ze to budu tie zubky.. spomenula som je za som na internete vycitala aj o siestej chorobe, tak cakam ci pride nejaky vysyp... hadam sa aj ochladi, lebo ani to mu, chudatku, nepridava... ale usmieva sa furt... 🙂

@eliska22 no nasi na Liptove maju tiez veliku zahradu, takze ja si teraz uzivam len tie 4 metre stvorcove co mame tu... 🙂 dufam ze ten vetrik nebude az taky silny, nech nam to cele nedolame..

eliska22
23. júl 2010

@lenocka23 snáď to malému rýchlo prejde a mne by tiež stačila len taká malá záhradka 🙂

modra1
23. júl 2010

@eliska22 Tiež som bola závislá na sladkom, konkrétne čoko. Absťák som mala asi 10 dní, teraz už nemám ani chuť. Diéta vôbec nie je náročná, ja keď sa pre niečo rozhodnem, tak mi nerobí problém to dodržať.
Syn má 5 a pol, našťastie sa narodil v BŠ, kebyže Kramáre, tak by som mala riadne stresy z druhého pôrodu 😖 .

lenocka23
24. júl 2010

@modra1 len sa chcem opytat k tej tvojej diete... pisala si ze nejes nic z mlikom/mlieka... ale zato krupicu ano.. ja krupicu poznam len ako kasu z mliekom (za tu by som vrazdila 🙂 ) ale takto to asi nepojde, ze..? 😉 ako si ju robis ty? a ked mozes sladkosty "home made" ako to riesis s cukrom? pouzivas hnedy, ci iny alebo normalny a len das menej? ja som tiez leniva na cvicenie, takze na chudnutie sa budem musiet asi len obmedzit v strave... 😉

eliska22
24. júl 2010

@modra1 ja som obe deti rodila na Kramároch a bola som spokojná, pri prvej dcére úplne so všetkým a pri tomto druhom pôrode až na nejaké detaily tiež 🙂

csina
autor
24. júl 2010

@modra1 no vitaj..a nie si tá modra, čo sme sa stretli na 8 na Kramároch začiatkom roka? k tomu chudnutiu, ja si myslím, že káva brzdí odbúravanie tukov..keď som nepila, chudla som rýchlaejšie, ale teraz som na nej už závislá... 😅

@eliska22 nepoteším ťa, Bianke to trvalo 6 ! rokov, kým sa naučila ako tak jesť 😝 😉 Ale nikdy nemala kvôli tomu žiadne zdravotné problémy a vyzerala vždy, že papaá až až... 😀

@bibione tak ja by som išla, ak bude teplo...

@lenocka23 ty si aká šikula..!! škoda, že nemám ani mini balkón... 😒

modra1
24. júl 2010

@lenocka23
Krupicu robím z Reisdrinku (kupujem v DM), chutí iba trošku inak ako z plnotučného mlieka, často pridávam ovsené vločky, varím ich, takže je to krupično-ovsená ryžová kaša 😀 . Recepty som si upravila tak, že buď mlieko nahradím vodou alebo ovocnou šťavou - napr. v muffinoch, alebo napr. bublaninu robím z ovseného mlieka - kúpila som v Kauflande, volá sa to tuším Ovsená náhradka mlieka, to je prášok na rozrobenie. Cukor používam klasický biely rafinovaný ale vždy len polovicu množstva, ktoré je v recepte a stačí to. Dá sa nahradiť napr. glukopurom, to je asi hroznový cukor. Hnedý nepoužívam vôbec, je pridrahý, niekedy používam melasu, ale tá má veľmi špecifickú chuť, takže s mierou. Kakao nahrádzam práškom z chlebového stromu - karob, je to chutné na krupici aj v bábovke, farbí cesto výraznejšie ako kakao. Ak má niekto alergiu na vajce, to sa v receptoch nahrádza vrchovatou lyžicou škrobu, napr. Solamyl.
Dnes som 2.x porušila diétu, boli sme na oslave, neodolala som a zjedla som kúsok marlenky, bola vynikajúca, dúfam, že zostane bez následkov.
@csina
Neviem aké stretnutie máš na mysli 😕 , ja som ležala na 9., na 8. som čakala občas na poradňu, len raz som sa tam rozprávala s 2 žienkami, ak sa nemýlim, obe čakali chlapcov a veru žiadnej som nehovorila svoj nick ......
Kávu nepijem už pol roka, ale chudnúť som začala až keď som vynechala všetko mliečne, takže u mňa to kávou nebude. Ja zastávam názor, že závislosť na návykových látkach typu cigarety, káva, čokoláda je len v hlave, ak zavelíš telu, poslúchne. Nedovolím si to tvrdiť o alkohole, drogách, to sú veci, s ktorými nemám skúsenosti (pri alkohole myslím skúsenosť so závislosťou). Ale cigarety, kávu, čokoládu som skúsila, závislosť bola výrazná a teraz už nie je. Všetci ma obdivovali ako som prestala pre 10 rokmi fajčiť zo dňa na deň, doslovne, ale vôbec nie je čo obdivovať, bolo to ľahké. Vec postoja, nazývam to: neprestala som fajčiť, môžem si dať kedykoľvek, ale teraz nechcem. Naozaj som si za tých 10 rokov asi 10 cigariet dala, chutili, potešili, keď prestanem kojiť možno si dám zase 1, ak budem mať chuť a možno si nedám, môžem sa rozhodnúť keďže som neprestala fajčiť 🙂.

modra1
24. júl 2010

juj, prepáčte, že som sa tak rozpísala 😉.
Konečne aj na východe zapršalo, hneď sa lepšie dýcha, malinká tiež ľahšie zaspala.
Ináč @lenocka23 ja aj cvičím, ale nič preborné čo by tvarovalo telo, je to asi 10 minútová zostava rehabilitačných cvičení zameraných hlavne na chrbát, cvičím každý deň, inak by som nevládala chodiť, nosiť dieťa. Je to aj prevencia, mám niečo vrodené a niečo mnou pokazené, zdenený chrbát po mamke, a tá už má za sebou operáciu, tak by som dopadnúť nechcela a výstrahu som už zažila. Na brucho budem tiež musieť niečo zaradiť 😝.

lenocka23
25. júl 2010

@lucika09 vsetko najlepsie k meninam zelame Jakubkovi... 😀 😀 😀 😀

eliska22
25. júl 2010

@lenocka23@lucika09 všetko naj k meninkám prajeme 🙂
@modra1 na ten chrbát by sa zišlo aj mne cvičiť, bolí 😒 ale neviem žiadne cviky....
ja som tiež fajčila a prestala som pri 1 tehotenstve potom som si občas zapálila a teraz už také 2 roky vôbec, mne to prestalo chutiť 😀

modra1
25. júl 2010

@eliska22
Ak máš nejaké problémy alebo bolesti, neváhaj a choď lekárovi. Pýtaj si rovno rehabilitačné cvičenia, tam ťa potom naučia. Nie je to zložité a veľmi to pomáha. Ja som bola aj na Kramároch, tam je cvičenie individuálne a potom po 3 rokoch som si pýtala ďalšie rehabilitácie, chcela som si overiť, či cvičím správne všetky cviky, či dobre dýcham, to som bola na Šancovej, tam sa cvičí v skupinke. Fyzioterapeutka keď videla, že viem cvičiť, "zneužila" ma ako model 😀. Cvičila som celé tehu, vynechala som len jeden deň - ráno po narodení malej (narodila sa o 23.00). Občas chodím na masáž k osvedčenej masérke, bývalej rehasestričke, ale naozaj len zriedka, lebo je tu na východe. Kým som necvičila, masáž mi robila veľmi dobre, dá sa povedať že ma postavila na nohy. Teraz keď cvičím, je to tiež vynikajúce uvoľnenie, ale už nie je výsledok taký viditeľný. A to je práve dobre, masérka ma chváli, že konečne mám nejaké svaly, ktoré držia chrbticu. Mám aj na mieru ušitý "korzet", tiež vynikajúca vec pri jednotvárnej námahe v stoji, keď žehlím alebo varím, ale už používam len občas, len keď mám bolesti alebo "ťažobu" v krížoch. Pri zlom počasí je to častejšie.
Celý deň tu prší a fúka, nemuseli by byť také extrémne zmeny počasia.

modra1
25. júl 2010

@eliska22 a s tým fajčením je to super. Mne neprestalo, takže si rada potom dám.

lucika09
26. júl 2010

@eliska22 @lenocka23 ĎAKUJEME za blahoprianie, aj my Jakubkovi dodatočne gratulujeme k meninkám a snáď si ich užil aj v zdraví 🙂 Za nami je náročný víkend rodinných akcií, našťastie všetko viac menej zvládol, lebo teraz má také obdobie, že mrnčí, akonáhle sa objavia viac ako 3 osoby. Síce prvých 10 minút cirkus, ale potom sa to už dalo 🙂
Baby nemáte náhodou niekto skúsenosti s kašou Sunarka? Včera som ju prvý krát vyskúšala, za zarobení podľa návodu to bolo stále strašne riedke (ako mliečko) a v noci sa mi budil každé 2-3 hodiny. Zaspal až keď sa napapal, nepomáhal ani čajík, ani pestovanie.
@modra1 klobúk dole, že dokážeš takú pre mňa ťažkú diétou držať 🙂 Veru aj mne by sa zišli nejaké cviky na chrbticu, ale snažím sa aspoň 3-4 x do týždňa behávať, ak je ovšem dobré počko. Cez tie horúčavy by ma nikto nevyhnal, tak som teraz trochu polavila, našťastie nepriberám a stále ručička na váhe klesá, čomu som straaašne rada 🙂

bibione
26. júl 2010

@lucika09 so sunarkou sice nie,ale s kasami ako takymi mam skusesnost,ze sa netreba riadit tym co je napisane,proste musis pridat viacej kase 😉 dla zelanej hustoty...bud v miske,ze je to hustejsie,tak ako ma byt alebo na noc,ja robim tak,ze dam 5odmeriek kase do flase,ci mliecna nemliecna je jedno a zatrasem riadne a vidim ci mi to prejde cez dudel a dam mu to vypit a je tuhyyyyyy 😀

modra1
26. júl 2010

Kočky, kaše dávate lyžičkou alebo cez fľašu ako @bibione ? Zatiaľ sa nechystám dávať, možno tak o 2 mesiace, ale plánovala som robiť hustejšiu kašu a lyžičkou. Teda ak sa mi bude chcieť cediť vlastné mieko 😀. Inak si myslím, že dieťa o nič nepríde ak nepapá kašičky. Synovi som robievala ryžovú od Nestlé do môjho mlieka, celkom mu to chutilo.

bibione
26. júl 2010

@modra1 ja davam aj aj 🙂 len na noc davam cez flasu...ako kedy...ale ja nekojim a mame prikrmy uz dlhsie,tak mne vyhovuje,ze su aj kase...supnem do toho ovocko a je to mnamka,maly sa ide za tym zadrhnut

csina
autor
26. júl 2010

@bibione nemliečne kaše sa musia vždy zarábať mliekom? ja som kúpila nemliečnu s banánom a teraz neviem, čo s ňou...mlieka nemám toľko, aby som ho mohla plytvať na kašu, ktorú asi aj tak nezje, lebo nechce nič...len vyskúšať by som to chcela, aby som jej ponúkla aj niečo nové....inak mám v zásobe Bebu, ale neviem, čo by to bolo dobré .... 😒

lucika09
26. júl 2010

Kaše dávam lyžičkou a do nemliečnych vždy nejaké to ovocie, alebo aspoň šťavičku. Bez príchute mi ich odmieta jesť.
@bibione Skúsim pridať viac, vďaka 🙂 Doteraz som šla podľa návodu a nikdy nebo problém, len teraz.
@csina pokiaľ kojíš, nemáš čo riešiť 🙂 Na kaše máte čas, ak však chceš vyskúšať, skús mliečnu a svoje mliečko si môžeš šetriť 😉

lenocka23
26. júl 2010

@csina nemliecne sa daju zarabat aj UM, ale pravdu povediac, raz som to skusala a prislo mi to hnusne... to radsej kup mliecnu a sprav ju s dojcenskou vodou...
ja davam malemu kase malo, ale ak uz, tak lyzickou... z flase ma len mlieko a vodu (alebo stavu), nechcem ho zvykat na flasu viac ako je nutne, radsej sa snazim preferovat lyzicku... 😉

bibione
26. júl 2010

@csina nemliecna s mliekom...to by bol iny blivajz...kludne daj bebu,je uplne jedno ake UM do toho das 😉 alebo mliecnu a das len prevarenu vodu,,,to,ze dojcenska,je cista blbost...zbytocne vyhadzovanie penazi
neviem,ake kase davate alebo skusate,mne sa osvedcila od nutrilonu piskotova,ta je mliecna a nemliecna od hami ryzovo.jablkova a mne chutia az veeeelmi moc 😀 a este od nutrilonu psenicna neviem co 😅 ak je nejaka bez chuti,co sa mi este nestalo,tak do toho supnem aj napr vyzivu...alebo to cerstve ovocie,napr banan,marhule,broskyne a sup sup do pusinky 😉

myzma
26. júl 2010

my sme skusali zase kasu od nutrilonu a od hame (tusim), jedna mliecnaryzova a druha na dobru noc s bananmi ryzovokukuricna... obe sa zarabali vodou, ta od nutrilonu aj chutila (mierne nasladla) ale ta druha smrdela uz zdialky 😖 kvoli tej kukurici 😅 skusala som aj aj, ale kedzer som nechcela mat moc roboty, nakoniec som to supla do flase... hustotu som si namixovala podla seba, to i odporucali na obale.... ale mam pocit, ze od tych kasi ho bolelo brusko.... si to odsledujte na svojich krpcoch.... nocne kriky ustali, ale stale sa dost budi od 4 do 10 x za noc...

s tou flasou suhlasim s lenockou, ale mi zase cisto kojime, z flase pijeme obden trosku caju alebo raz cas sme papali kasu... lyzicu pouzivame vsak na zeleninku a ovocne vyzivy.... a to kazdy den... tie ovocne idu aj u nas na odbyt.... zelenina trosku horsie ☹