Bili vás rodičia?
Ahojte, bude to cudna otazka pre niekoho.
Vas bili rodicia, ked ste boli deti? Mna ano, skoro kazdy den typu. Tahania za vlasov, velke otcovske facky, lebo som nechcela jest, alebo konarom zo stromu vrby bielej (ako bic, a stipe velmi), raz mi mama zlomila varesku na mojej ruke. 🤦🏻♀️
A teraz mam synceka, a neviem si predstavit, aby som mu ublizila aj ked mi robi nervy. Snazim sa nekricat, lebo sa mi hned rozplace. Aj ked niekedy sa to neda... A ked si pomyslim, ako ma bili a pritom plakala, normalne ma boli dusa, a neviem, preco ma nelutovali... A este sa aj teraz moji rodicia sa na tom smeju, ako ma bili uz ako male dievcatko, lebo som nechcela ist autobusom ( ako som dostala uz na ceste na autubus). Inak teraz mam s nimi velmi dobry vztah. 🙂
Na vas zanechali nejake stopy tieto bitky v detstve?
Nas bila mama a hlavne,aby to oco nevidel. Mam nasledky dodnes. Neviem jej doverovat,mam pocit,ze necitim k nej nic. Mlatila nas od nervov varechou,rukou,sticovala,za vlasy tahala,pod krk chytala a kmasala. Strasne a tiez jej to dnes nepripada nic vynimocne,ved je normalne dostat bitku.... Lenze to,co robila nam uz neboli bitky,ale vylevy zlosti chorej zeny. Navyse mi neustale vycita,ze nemam s nou vztah. Ako moze cakat nejaky vztah po tom,co som si zazila v detstve. Byt v neustalom strachu a strese niekolko rokov zanecha na cloveku hlboke stopy. Jedine stastie,ze som silna a neviem sa hnevat
Nebili. Moja mama bola majster " dohovárania do duše " a v puberte sme si so sestrou často želali aby nám radšej jednu struhla 🙈😄
Ano, ak varechou za horsie “prehresky”, ako klamanie napriklad. Inak za neupratanu izbu, alebo odvravanie. Sestre raz mama umyla usta mydlom za nadavanie, to bolo vtipne 😁Dnes viem, ake to bolo od nich nespravne a aj ked ich mam rada, tazko im toto odpustim.
Joj baby, uz sa podaktore nepokakajte, fakt. Ja som na svoje decko ruku jakziv nezdvihla, ale uz mam pocit, ze aj slovo trauma a najma trauma z detstva zacina byt extremne moderne. Uz kazdy trpi traumou.
Kazda sa tu tvarite na studovane psychologicky, vsetkemu sa rozumiete, vsade ste boli a nakladate tu matkam, co si vychovavaju svoje deti podla seba. Sa uz starajte do seba a zametajte pred vlastnym prahom. Ale ved internet znesie.
Áno bili, nie často, ale schytala som za bar čo. U nás to skôr bolo psychické tyranie zo strany otca. Poznačilo ma to. Mama mnou pohŕdala, mala a ma radšej sestru. Nikdy som nemohla prísť k nim s problémom, bud mi vynadali, alebo ma vysmiali. Hlavne segra ma furt dehonestovali. Čiže z rodiny som nemala nikoho na “opretie sa”. Mám deti, snažím sa im ukázať pravý opak. Nehucime, nebijeme ich. Sem tam po riti dostali, ale možno tak raz za rok.
Aj mna boli duša keď si na to spomeniem. Trpim depresiami a mám veľmi nízke sebavedomie
V Slovenskej Republike a vacsine Europskych statov je dnes bitie deti trestne. Rodicia mozu ist za to do vazania, ak sa to preukaze. Mna bila mama. V detstve bola tyrana a nedokazala zit normalne. Samozrejme, som jej copy. Traumat z detstva sa clovek nezbavi nikdy, este zalezi od povahy zeny, ci s tym vie bojovat, ako sa obrni, ci ju nieco v detsve posilnovalo.

@deina76 ubohe