icon

Bili vás rodičia?

30. máj 2022

Ahojte, bude to cudna otazka pre niekoho.

Vas bili rodicia, ked ste boli deti? Mna ano, skoro kazdy den typu. Tahania za vlasov, velke otcovske facky, lebo som nechcela jest, alebo konarom zo stromu vrby bielej (ako bic, a stipe velmi), raz mi mama zlomila varesku na mojej ruke. 🤦🏻‍♀️

A teraz mam synceka, a neviem si predstavit, aby som mu ublizila aj ked mi robi nervy. Snazim sa nekricat, lebo sa mi hned rozplace. Aj ked niekedy sa to neda... A ked si pomyslim, ako ma bili a pritom plakala, normalne ma boli dusa, a neviem, preco ma nelutovali... A este sa aj teraz moji rodicia sa na tom smeju, ako ma bili uz ako male dievcatko, lebo som nechcela ist autobusom ( ako som dostala uz na ceste na autubus). Inak teraz mam s nimi velmi dobry vztah. 🙂

Na vas zanechali nejake stopy tieto bitky v detstve?

cucoriedkacucoriedka
4. jún 2022

@slovakboy joooj mama vtedy to pravítko na mne zlomila😂

luccija
4. jún 2022

@matussara ja som sa o tejto téme rozprávala včera s otcom má 68 r s povedal, že, keď on bol dieťa tak boli bití z tej generácie všetci aj od učiteľov a bolo to úplne normálne:(

luccija
4. jún 2022

@17alexis 2r dieťa nepotrebuje dostávať po zadku.Co znamená, keď si zaslúži dostane?Lebo pre niekoho je dôvod na bitku aj to, že si zle uloží topánky to je ten rozdiel, že niekto trestá deti za nezmysel.A bitkou sa tak či tak nič nevyrieši iba bude mať dieťa v sebe zlosť.Ja som struhla dcere v puberte,keď bolo online vyučovanie nervy na dranc ešte ona provokovala.Normalne ma to v noci trápilo čo som spravila bol to taký afekt, že som bola zo seba prekvapená.

matussara
4. jún 2022

@luccija ved toto. Bolo normalne. Ja mam 44r a este si pamatam ze aj mi sme od jedneho dostali po hlave. Pravitka tiez frcali u niekoho. No a generacia mojich rodicov-uplna samozrejmost

luccija
4. jún 2022

@matussara áno, ja mám toľko rokov čo ty a pamätám si, že chalani občas dostali pravitkom po ruke, a raz v 7 r spolužiak facku od učiteľky ešte mu povedala, že daj si dole okuliare.
Druhá vec je, že učiteľ dnes nie je autorita a veľa z nich by si zaslúžilo🙂ale som proti takýmto fyz.trestom.

gleep1
4. jún 2022

@17alexis asi nie len jej sestra bola nenormálna, vy ste asi cela rodina keď je normalne bit deti čo ani nie sú vaše vlastne. Ty bijes svoje krsniatko? A inak si úplne kompletná? To neni ani trochu normalne, sama tu píšeš ako si nemala rada sestru svojej mami a ty ďalej vypúšťaš ten jed do ďalšej generácie? Naozaj nemáš v sebe štipku sily na to aby si to zastavila?
Čo pre boha ste za rodinu, ja som bola mlatena rodicmi hlava nehlava ale ze by si nejaka mamina sestra alebo aj babka dovolila, tak to neexistovalo. Hroza

jarmilka86
4. jún 2022

Mama po nás hučala a vyhrážala sa s varechou, ale bitku si od nej nepamätám,, oco ma zbil raz keď som mala 13-14 a ako veľká frajerka som ho do prdele poslala pred kamoškami,,, my sme museli kľačať v kúte keď sme robili zlobu a podobne tresty,,

17alexis
4. jún 2022

@gleep1 co si si slahla? 😁 Citaj s porozumenim alebo nekomentuj. 🤦‍♀️

17alexis
4. jún 2022

@luccija ked si zasluzi, znamena, ze ak ju x-krat upozornime, ze nieco nema robit, vysvetlime, preco to nema robit a ona to just robi, dostane na zadok. Robia tak jej rodicia a mame dovolene aj my ako krstni. Odo mna dostala na zadok 2x. Samozrejme, nie silno, iba som ju capla. Ked dostane od rodicov, to si aj poplace. Rovnako budeme pristupovat aj k nasmu dietatu a krstni budu mat tiez dovolene. Netreba sa z deti za kazdu cenu p****t lebo potom to tak aj dnes vyzera. Dieta je za poloboha, rodicia mu este sluhu robia a spravanie katastrofa.

gleep1
4. jún 2022

@17alexis ja čo som si slahla? Čo sa šľahá vo vašej rodine keď bijete deti čo ani nie sú vaše? Dúfam že kým budeš mat dieťa ty tak sa trochu dovzdelavas a otvoris oci, toto je čistá hroza a lutujem všetky deti vo vašej rodine vrátane teba keď si bola malé dieťa. Z každej strany bite, 👎

matussara
4. jún 2022

@luccija otazka aky rodicia vychovavaju tie deti, kt.respekt nemaju. Vacsinou su to deti, kt.rodicia mozu bit, nerespektovat, nedavat pozornost, kt.potrebuju alebo tiez respekt ku druhym nemaju. ucitel nemoze trestat, tak sa ukazuju v skole. My sme si nerespekt nemohli dovolit-aj ked to v nas mohlo vruet- lebo problem. Je spravne zastat si seba, povedat ako to citim. Extrem ale bol vzdy.

matussara
4. jún 2022

Vyborne to vystihu celu tuto konverzaciu. Kazdi si zoberie, co je pripraveny pochopit

abbey1
4. jún 2022

@17alexis Fúha, u teba prečo zlyhala tá dobrá výchova vychovnými na zadok? Pozri na svoj spôsob komunikácie s inými ľuďmi. Kde je tá slušnosť a úcta?

lucmirka124
4. jún 2022

Citam to tu zienky, ja som mala prisnu vychovu, najma mama, oco starsia skola, prva disca v 18:( jasne ze som meskala pol hodku, mobily vtedy tak vo velkom neboli, takze bol pruser🤦‍♀️🤦‍♀️ Ale zas dobre ma vychovali, nebudem tu pisat ze dakedy to bolo pestre, len tiez mam niekedy pocit, ze vychovna po zadku by bola mensie zlo ako 300x ( mojej 5,5r dcerke) vysvetlovat preco uz ideme domov,,, a preco nejdeme tam,, a preco nemoze🤦‍♀️🤦‍♀️, ja som sa snou vzdy snazila dohodnut,, najst sposob kompromis, a nakoniec som bola jedina kt sa hadze o zem, kt kopala, kt fackala lebo nebolo po jej, k muzovi ci starkym to nikdy, len zrazu mna, a vtedy som si povedala, ze dost dohadovania,, ako som zacala byt nanu, raznejsia, prisnejsia, v situaciach kedy je zlostna tak aj preslo dovolovanie si ku mne chvala bohu,,, och mala som pocit ue som dade zlyhala ako mama ked ma par x kopala a ja jej i tak vychovnu na prdelku nedala🤦‍♀️ Zatial sa tomu silno vyhybam, bo ja som mala pred rodicmi velky respekt, boh chran mat iny nazor🤦‍♀️,, ale zas moj vztah s rodicmy to neovplyvnilo,, a najlepsie ze vsetko co som mala zakazane ako dieta vnucke dovolia🤣🤣

danulicek
4. jún 2022

Áno, dostávala som na zadok loparom, čo sa kraja zelenina. Dva na mne mamina zlomila. A ano, zanechalo to ma mne stopy, myslím si, že dosť veľké. Možno ani nie ten lopar ako to, že to bolo za kazdu blbosť. Casom som voči tomu “otupela”, rozrevala som sa až potom, keď sa so mnou prestala rozprávať na týždeň alebo dva 🙈 doteraz neznášam, keď ma môj muž “trestá” tak, že so mnou nekomunikuje. Kricme, riešme, povadme sa, ak treba, ale nemlcme.

Inak moji rodičia nevidia na tom doteraz nic zle, je to podľa nich bežný výchovný prostriedok a každé dieťa by malo dostať po zadku, aby sa naučilo posluchat. Musela som si to vysporiadať v hlave a mame dobry vzťah, ale nezabudla som na to. Svoje deti nebijem, mame pekny vzťah, rozumieme si a nie sú rozmaznané. Dokonca ich ani netrestam a som na seba hrda, že vychovávať sa dá aj bez toho 🙂

1gabriela13
4. jún 2022

@zoro9836 zaujímavý názor. Lenže nato ta ťažko niekto pripraví. Buď sa naučíš kontrolovať emócie ,resp frustráciu zo správania dieťaťa sám,alebo ťa nato nik nenaučí. A funguje to tak nielen v rodičovstve,ale aj v medziľudských vzťahoch. Skús si to zobrať z hľadiska manželských poradni napr,koľkým ľuďom pomohla,je to 50/50 a to som ešte skromná. Ak by všetko vyriešila poradňa,mali by sme tu samých šťastných jedincov. Človek musí pracovať sám na sebe,a hlavne chcieť pracovať sám na sebe.

matussara
4. jún 2022

@danulicek on vas netresta, trestala vas mama a manzel vam len pripomina minulost, kt.vas boli

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dollyzv
4. jún 2022

Ja som dostala len raz bitku,tak fajnu..keď som v 13tich prišla domov okolo pol 1nej ráno a bolo má cítiť po víne(už som bola vytriezvena 🤣) následok to malo taký,že od vtedy nepijem 🤣🤣🤣 a to veru by som si oveľa častejšie zaslúžila -mala som strašnú pubertu 🙈🙈🙈

smolkatravel
5. jún 2022

Nie, asi iba raz a zasluzila som si. Sama moje 3 deti uz vacsie nebijem ale uz som ich raz nahanala s varechou po dome a tato lekcia “divadlo” uplne stacilo. Deti sedeli v kute ked boli neposlusni ale hlavne ak ublizili surodencovi. Dodnes su 3 chlapci poslusni a bezproblemovi. Radsej vysvetlim ale po 3.varovani je uz naozaj zle a ONI to vedia. Vypne sa pocitac a ide sa hore do izieb skor

smolkatravel
5. jún 2022

Je smutne ked dospeli biju deti 😭😭😭 dufam, ze najdes klud, pohodu, trpezlivost a lasku vo vlastnej domacnosti/rodine.😘 Neviem si predstavit comu sa Tvoji rodicia dnes smeju, je to na zaplakanie.

autor
7. jún 2022

@dedusko ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

ssimusska09
8. jún 2022

@dedusko to je strasne uz len citat, nie to este prezit 😔 A to som tiez bola casto bita, nevlastnym otcom.. tiez sa mi jezia vlasy, ked citam, ze si niekto z bitky robi srandu. Ja som cely zivot bola kvoli jemne uzkostliva a vsetkeho sa bala, ale nikdy by som nepovedala, co sa so mnou udeje po porode vdaka znicenemu detstvu a pocitu ponizenia, ktory som kvoli bitkam prezivala. Ako uz niekto pisal vyssie, a mne to povedala aj psychologicka- bit dieta je len neschopnost dospeleho zvladat svoju vlastnu agresiu.

mairi1
9. jún 2022

@abbey1 presne a zase si neidalizujem dobu minulu, moj otec rocnik 1952 rozpraval.co vsetko ucitelovi a fararovi narobili, za doslovne tyranie, ktore sa detom dostavalo

mairi1
9. jún 2022

@lauha21 kolko ste spolu s manzelom? Chlapi si nikdy nepriznaju svoje traumy.

lenkaminka
9. jún 2022

Take bitky nie. Capak na rit alebo papučou symbolickú. Raz abo dvakrát som dostala výprask a to viem do dnes že zaslúžene. Ale viac ako bitka zabolia slova. Ozaj si dávam veľmi veľký pozor co v hneve hovorím a ako to hovorím. Nikdy nezabudnem ako mi otec povedal že by o mna bicykel neoprel. Alebo mama že som kurva co iba nohy rozťahuje. Takých fráz bolo viac a nikdy na to nezabudnem.

deina76
10. jún 2022

aj moja mama to prehanala s dobre myslenymi fackami.
na svojho syna obcas zvysim hlas , ked nepocuva a musim sa opakovat 2alebo 3x tak ho jeden 1x varujem a potom mu uz jedna leti. Vie ze ju dostane a potom posluchne lebo bol varovany. Nestava sa to casto tak raz 1x za mesiac. Uz 2mesiace nedostal, staci uz len varovat .Ked dostane po zadku tak sa smeje takze bohuzial je to na lice . aha a zaco
-ked si po sebe odmieta upratat
-ked je opakovane k niekomu drzy
-ked sa snazi urobit nieco co ma zakazane

abbey1
10. jún 2022

@deina76 Skutočne strelíš dieťaťu facku a príde ti to ok?

mairi1
10. jún 2022

@deina76 a jed sa zacne smiat po facke? Co urobis potom? Obhajujes sa, ale sama vies, ze to nie je spravne.

deina76
11. jún 2022

@abbey1
@abbey1 0907 401 749 linka pomoci tyranym detom mozes im dat vediet