Brno alebo Bratislava: Ktoré mesto je lepšie na život?
Ahojte. Zvažujem teda mesta vhodné na život. Momentálne som v Košiciach, plat mám 900€. Žijem sama. Chcem ale odísť, začať odznova. Praha je na mňa už moc veľká. A tak premýšľam. Ktoré by ste si mesto vy vybrali?
@lila246 presne ako hovoríš. A nechápem, na tej spomínanej Bratislavskej sa teraz stavia rezidentské centrum Pekárenský dvůr a byty sa už predávajú, asi chcú odtiaľ dostať neprispôsobivých preč.
@tehulka2011 Trnita myslis na byvanie? Za mna nie, tam by som byvat nechcela. Ta oblast sa sice dost vzmaha, lebo je to blizko centra a blizko je aj Vankovka, buduju sa tam nejake nove byty, ale je to blizko nadrazi, kde sa zgrupuju rozne zivly. Nehovoriac o tom, ze v okoli Mastnej, Trnitej a Koliste su kazdy den strasne zapchy. Neviem ako je to tam s parkovanim pre rezidentov, ale myslim, ze je aj dost problem zaparkovat v okoli.
@diewcatqoo ano, hladame maly byt (zatial na invest) a rozmyslali sme nad touto lokalitou, lebo je blizko centra. Ktoru lokalitu by si mi odporucila? Dakujem velmi pekne za odpoved!
@tehulka2011 oblast Trnitá vzniká teraz na "novo" na troskách povodnej výstavby. Ano, je blízko centra, v pesej vzdialenosti. Najlepšie je ist sa tam pozriet. Mne osobne tento sposob bývania nic nehovori a nezvolila by som si ho.
Som z Bratislavy a uvažujeme nad brnom.. Bratislavu milujem, bohužiaľ Slovensko ako take už prestávam...
@tehulka2011 my sme kedsi rozmyslali nad byvanim v Zabovreskach, Kr. Poli, Komine alebo v Medlankach. Nakoniec sme zvolili Zabovresky a boli sme spokojni. Je tam vsetko potrebne, dobra obcianska vybavenost, dost prirody, dobre spoje, zaroven relativne blizko centra (obcas sme chodili do centra aj pesi) a nemali sme problem s nejakymi neprisposobilymi zivlami. Byvali sme v stvrti blizko rodinnych domov a viliek, pri lese, takze ticho a klud.
Co sa tyka investicneho bytu v okoli Trnitej, tak myslim, ze nebudes mat problem najst zaujemcov o byvanie. Mozno nejaky bezdetny par alebo niekoho single, pripadne studentov... ale neviem si predstavit, ze by som tam byvala s detmi. Mne sa to okolie moc nepaci, jednak je to nedaleko nadrazi, co by mi dost vadilo, kedze je tam dost bezdakov a fetakov a je to tam na mna take moc rusne a zastavane.

@tehulka2011 tam to žiaľ nepoznám