Bude kríza v roku 2026?
Pride podla vas vacsia kriza v roku 2026?
V mojom meste skoncili 3 prevadzky behom poslednych 3mes, my sme firmu zavreli tiez v lete
A ano bude kriza, pretoze ludia ktori mali oeniaze biznisy tak ich aj tocili nakuoivali minali, my tiez….
Teraz nechodime do restik na drinky len tak si kuoit nejake handry….neminame aby sme sa potesili, miname ken na nutnosti a takto to ma vela znamych v okoli, netvrdim ze sedime doma na chlebe ale nie je to ako min rok a myslim ze bud rok sa uskromnime viac a to sme stredna vrstva
Ti ozaj co zili z vyplaty do vyplaty doteraz…neviem ako to daju ti…a potom si ides v aute, pocuvas spravy a Taraba ide najeb€t 18 stlpov do parkov-suma bude predpokladam taka, ze by vystacila x rodinam na x mesiacov prezit a pod
@anonym_7706b1 zabudla si, ze nemozes jracat rychkejsie ako 6km/h😆
@mon29 inak toto je fakt pravda? lebo ja som len zahliadla čosi na nete, ale pokladala som to za výmysel.. to vážne spravili? 😳
Bude a uz aj je, my ideme kupit ru v AT dom a nikto nekupuje, skor predavaju, vraj trh stoji, ze uz ani nechcu nove projekty povolit skrz toto, ze ten trh je presyteny tym, co ludia nevedia kupit. Cize ta kriza je a bude este horsie. Strasne vela prevadzok ide aj tu v AT do haja
No tak co,ludia zacnu skromnejsie zit,proste ako s ato vezme aka kriza,pokial bude na jedlo.Nemusia byt dovolenky ani nove auta,podstatne je mat co do ust.Horsie bude sk toto nebude mozne.
Bude väčšia chudoba, viac krádeži, vandalizmu, lekari kto môže odtiaľ odídu, čiže horšie zdravotná starostlivosť, mladí ľudia to isté, stredná vrstva ktorá ešte ako tak bola zanikne, bude sa postupne žiť čoraz horšie. ALE! hlavne že mame v ústave dve pohlavia a pridajú väčšie možnosti hazardu a vitajte na Slovensku zem zasnúbená 🙂
@anonym_7706b1 tiež mi vadí, že máme v ústave dve pohlavia, mohli sme mať pre firmu stovky a stovky zákaziek na dostavbu toaliet, šatní, spŕch pre ďaľšie pohlavia, prišli sme tak o veľké zisky
Najviac bude krízou zasiahnutá Európa, to nie je iba o slovenskej vláde . Sú to nesprávne politické rozhodnutia na najvyšších miestach v riadení EÚ... Sami sme si podpílili konár pod sebou. Je verejným tajomstvom, že Európa zaostáva hlavne v oblasti technológií, rozvoja... A nemáme vlastné zdroje energií, (zelená nám stačiť nebude), surovín, zdroje míňame na nezmyselné projekty a vojny.....
@anonym_autor ja zatial ziadnu krizu nevidim. Vidim ludi vysedavat v kaviarnach, mnohi uz teraz riesia letnu dovolenku. Vacsina letecky k moru. Okrem toho sa chodi na poznavacky, wellness pobyty. Mnohi si dopraju manikuru, pedikuru, masaze, kozmetcku, botox... Torty na oslavy sa neunuvaju piect doma, co poznam zeny, vratane seba, objednaju za nemaly peniaz. A mohla by som pokracovat. U nas v meste supermarkety plne. Mozno to len pride, ozaj neviem.
Najviac bude krízou zasiahnutá Európa, to nie je iba o slovenskej vláde . Sú to nesprávne politické rozhodnutia na najvyšších miestach v riadení EÚ... Sami sme si podpílili konár pod sebou. Je verejným tajomstvom, že Európa zaostáva hlavne v oblasti technológií, rozvoja... A nemáme vlastné zdroje energií, (zelená nám stačiť nebude), surovín, zdroje míňame na nezmyselné projekty a vojny.....
@janettdamian jedna vec je že celá Európa je v kríze, vec druhá ale je, že sme na chvoste tej Európy.. asi úplne inak sa bude v kríze žiť v Dánsku, kde je priemerný plat 6tisic a síce áno je omnoho drahšia krajina ako my, ale majú omnoho lepšie nastavený systém a istoty ako my, vedia že to čo zaplatia sa im reálne vráti.. tam sa nebojí žena, že ak ma rakovinu zdravotná jej nepreplatí liečbu, ale zato vyplatí dividendy akcionárom, pretože štat by to tam také niečo nikdy nedovolil.. alebo tam nie sú postavené súkromné vily za peniaze z eu ktoré mali ísť do projektov pre občanov..
takže môžeme sa tváriť ako je to všade ale fakt je, že my sme v úplnej prdeli.. pretoze je uplne iné prežívať krízu s plnou spajzou a úplne iné prežívať ju s poloprazdnou a úplne bez nejakých plánov ako ju reálne naplnit.. pretože ti, čo by ju napĺňať mali si radšej mastia vlastne vrecká..
ale je mi jasné, že ľudia ktorí volili dnešnú koalíciu nechcú počúvať takéto argumenty.. nikdy nepriznajú, že proste to čo sa deje u nás sú omnoho väčšie rozmery ako kríza inde.. môžeme si rochnit v Tom ako všade inde je to rovnaké, ale pravda to nebude..
@sara07 Nikde to nie je ružové, ak si myslíš, že len Slovensko má problémy, tak sa mýliš.
Je najlepšia doba aká kedy bola.
@alica110 ak je teraz ta najlepsia doba aka bola, tak sa normalne tesim na tie doby, co budu horsie od tejto. Lebo tak "dobre" ako nam je teraz nam este nebolo a so Smerom na cele to bude stale "lepsie a lepsie"
Tak takto. Recesia je úplne normálna vec, vždy po dobrých časoch prídu zlé časy. Ale na prežitie krízy treba podporiť slabú ekonomiku. U nás to zobrali opačným smerom, už i tak mizernú ekonomiku zadusia, podniky budú šetriť ( zatvoria), ľudia prídu o prácu, budú šetriť vo veľkom. Podniky budú mať mizerné tržby, budú šetriť/ prepúšťať / zatvoria.. konsolidácia je len na to, aby mali z čoho rozhadzovať, stredná trieda to už neutiahne. Ale myslím pozitívne ako radí alica110 máme dve pohlavia v ústave a budú kasína.. super, teším sa a už ma nič netrápi, raj na zemi toto Slovensko..
Tohto roku nebudeme mať 20 darčekov na Vianoce, ale radšej pomožeme tým, ktorý to budú potrebovať..
Mali by sme si viac pomáhať, stačí úsmev, pekné slovo a niekedy aj maličkosť urobí veľa, už teraz vidno že ľudia otáčajú každé euro..
No tak co,ludia zacnu skromnejsie zit,proste ako s ato vezme aka kriza,pokial bude na jedlo.Nemusia byt dovolenky ani nove auta,podstatne je mat co do ust.Horsie bude sk toto nebude mozne.
@ekira1 hlavne odíde veľa firiem, ktorým sme dávali daňové prázdniny a pôjdu smer Srbsko, Rumunsko.Vela ľudí nahradi umelá inteligencia.Ja som na nervy z toho, že idem do Ikea a mám by si blokovať sama, idem do malého Tesca aj tam už nejde žiadna pokladna, idem do T comu pan mi dá simku a mám si to doma vyklikat a ešte mi povedal, že o chvíľu budú mať všetko cez displej a oni tam už nebudú mať na pobočke pracovníka, idem do VUB to si spravte doma cez intenetbaking
To je len pár príkladov, že ľudí nahradia obrazovky.
U švagra v práci oblasť IT sa plánuje budúci rok veľké prepúšťanie.Akonahle začnú ľudia šetriť a nechodiť na obedy zaplace gastro, prestanú toľko kupovať oblecenie zavrú sa obchody čo už teraz všade vidím len obchody s elektronikou, lekárne, kaviarne bola som po dlhom čase v nákupnom centre polovica obchodov vymenená, alebo v menších priestoroch.Baťa zatvára predajne, lebo ľudia nakupujú nekvalitnejsie v CCC, Deichmane.Vsade je Sinsay, Pepco, Tedi
@anonym_35dd33 a nezdá sa ti to malo?Pracovať a žiť len na to, aby si mala na nájomné a stravu?
Ja som dosť pokorná, ale ku kvalitnému životu treba viac, aby som si nepripadala iba ako zamestnanec, ale aj ako človek, ktorý si chce dopriať návštevu kozmetiky, kúpit deťom knizky a nepozerať v Bille ako obarená, že sosovica stojí 3,70 eur😆
@alica110 ano ale najskôr tu burku musíš prežit, keby konsolidovali ako mali -ja chápem že je nutná ale nie takto a popri tom rozhadzovat - tak by nemusela byt
to su pekné dristy , my potrebujeme teraz žit nie raz dakedy možno potom
,
@sara07 nenamáhaj sa. to bude jedna z ficlízačských prdeliek...
@janettdamian jedna vec je že celá Európa je v kríze, vec druhá ale je, že sme na chvoste tej Európy.. asi úplne inak sa bude v kríze žiť v Dánsku, kde je priemerný plat 6tisic a síce áno je omnoho drahšia krajina ako my, ale majú omnoho lepšie nastavený systém a istoty ako my, vedia že to čo zaplatia sa im reálne vráti.. tam sa nebojí žena, že ak ma rakovinu zdravotná jej nepreplatí liečbu, ale zato vyplatí dividendy akcionárom, pretože štat by to tam také niečo nikdy nedovolil.. alebo tam nie sú postavené súkromné vily za peniaze z eu ktoré mali ísť do projektov pre občanov..
takže môžeme sa tváriť ako je to všade ale fakt je, že my sme v úplnej prdeli.. pretoze je uplne iné prežívať krízu s plnou spajzou a úplne iné prežívať ju s poloprazdnou a úplne bez nejakých plánov ako ju reálne naplnit.. pretože ti, čo by ju napĺňať mali si radšej mastia vlastne vrecká..
ale je mi jasné, že ľudia ktorí volili dnešnú koalíciu nechcú počúvať takéto argumenty.. nikdy nepriznajú, že proste to čo sa deje u nás sú omnoho väčšie rozmery ako kríza inde.. môžeme si rochnit v Tom ako všade inde je to rovnaké, ale pravda to nebude..
@jana_eyre_2 to je pravda čo píšeš, ale základ je celková politika EÚ, patríme do EÚ musíme dodržiavať jej nariadenia atď. A tými EU fondami, tu vytvorili parádne korupčné prostredie, proste mentalita tohto národa a politikov je taká aká je. Nemôžeme sa porovnávať so západnými štátmi, tie boli pri našom vstupe do EU niekde inde, a ani nebol nikdy politický zámer, aby štáty východného bloku dobehli západ. Potom nám ešte "krásne" sprivatizovali" hospodárstvo, štát sa zameral na automobilky atď. Už v čase, keď sem začali prúdiť automobilový investori, som počula názory, že na toto raz Slovensko riadne doplatí...
@jana_eyre_2 to je pravda čo píšeš, ale základ je celková politika EÚ, patríme do EÚ musíme dodržiavať jej nariadenia atď. A tými EU fondami, tu vytvorili parádne korupčné prostredie, proste mentalita tohto národa a politikov je taká aká je. Nemôžeme sa porovnávať so západnými štátmi, tie boli pri našom vstupe do EU niekde inde, a ani nebol nikdy politický zámer, aby štáty východného bloku dobehli západ. Potom nám ešte "krásne" sprivatizovali" hospodárstvo, štát sa zameral na automobilky atď. Už v čase, keď sem začali prúdiť automobilový investori, som počula názory, že na toto raz Slovensko riadne doplatí...
@janettdamian keby sme neboli v EU, uz pred 20timi rokmi naša republika by bola teraz na úrovni moldavska.. ale aj to bude, tam smerujeme...
Slovensko vôbec nedoplatilo na investorov, doplatilo na blbych ľudí čo si nevazili že do nás niekto bol ochotný investovať a dávať nám prácu, tj peniaze ktoré prúdili pre nás.. radšej nemát nič..
@janettdamian ano, lebo bolo zrejmé že budeme len montovna. Aj to len do času. Privatizacia strategických podnikov, carga, ... teda konkretne to ako to u nás prebehlo, podmienky, provizie, bol de facto podvod na ludoch. A za dalších vlád prišlo rozkradanie eurofondov- další hnus do mozaiky celého vývoja. Zahranicne korporacie, ktoré sem s radostou za výhodných okolností prišli, priniesli v niečom aj pozitivne hodnoty, aj zamestnancom zaplatili pekne- teda na slovenské pomery, ale stahuju si od nas obrovské sumy, ktoré ich headquarters pomáhali držať nad vodou. V tom uhrne na nás paradne zarobili.
Každopádne bude horšie, my sme malí a závislí, nesebestacni, ako bonus ešte aj odzbrojení. Tieto ficove konsolidacie nas ďalej poskodia, aj to Rumunsko nás už statisticky predbehlo, a pravda je aj to že EÚ spravila viaceré nerozumne rozhodnutia a s velkým, dlhodobym dosahom.
Kriza je aj inde, ale u nás je ten dopad drastickejsi než napr v AT alebo DE.
@jana_eyre_2 akurát čítam , že dani dosiahli prebytok 18! Miliárd a my sme pred bankrotom , a to ani nič nie je postavené (teda pre občanov ) , len našich ľudí , a koaliční poslanci sa budú oháňať francúzskom a nemeckom , ale nepovedia , že kedysi chudobný sused Poľsko rastie , investuje , modernizuje a ich voličom to stačí , ešte sa dodá bruselský diktát a rovno vystúpiť z EU , ktorá je spolok najbohatších štátov sveta , no človeku sa až rozum zastavuje
@ekira1 hlavne odíde veľa firiem, ktorým sme dávali daňové prázdniny a pôjdu smer Srbsko, Rumunsko.Vela ľudí nahradi umelá inteligencia.Ja som na nervy z toho, že idem do Ikea a mám by si blokovať sama, idem do malého Tesca aj tam už nejde žiadna pokladna, idem do T comu pan mi dá simku a mám si to doma vyklikat a ešte mi povedal, že o chvíľu budú mať všetko cez displej a oni tam už nebudú mať na pobočke pracovníka, idem do VUB to si spravte doma cez intenetbaking
To je len pár príkladov, že ľudí nahradia obrazovky.
U švagra v práci oblasť IT sa plánuje budúci rok veľké prepúšťanie.Akonahle začnú ľudia šetriť a nechodiť na obedy zaplace gastro, prestanú toľko kupovať oblecenie zavrú sa obchody čo už teraz všade vidím len obchody s elektronikou, lekárne, kaviarne bola som po dlhom čase v nákupnom centre polovica obchodov vymenená, alebo v menších priestoroch.Baťa zatvára predajne, lebo ľudia nakupujú nekvalitnejsie v CCC, Deichmane.Vsade je Sinsay, Pepco, Tedi
@anonym_35dd33 a nezdá sa ti to malo?Pracovať a žiť len na to, aby si mala na nájomné a stravu?
Ja som dosť pokorná, ale ku kvalitnému životu treba viac, aby som si nepripadala iba ako zamestnanec, ale aj ako človek, ktorý si chce dopriať návštevu kozmetiky, kúpit deťom knizky a nepozerať v Bille ako obarená, že sosovica stojí 3,70 eur😆
@anonym_e75293 malo?nezda sa mi,je to realita,proste ludia tak vzdy zili,len od tych 90 rokov sa to rozmaha viacej ze sa naucili biacej vyhadzivat peniaze za zbytocnosti.Aj ja si radsej nakupim v tscu pri samoobsluznej pokladni ako mam cakat na rad,som aj rychlejsia.Zaklad je aby bolo co do ust a mat kde byvat.Na ine sa da zvyknut.Mozno to bude dobre na to ze sa zacne menej generovat odpad a ludia sa uvedomia a nebudu kupovat zbyticne haraburdy ktore vyhodia za pol roka,alebo par dni.
@anonym_autor samozrejme a už sme na začiatku. Každý mesiac nám peniaze horšie a horšie vychádzajú, a to nechodíme na dovolenky, nenakupujeme nepotrebné veci, nemáme auto. Som z TN, a keď už aj Hella prepúšťa tak to je ozaj zlé.
Trosku na odlahcenie - na chodnikoch bude po tejto novele bezpecnejsie 😉
Rýchlosť chôdze
Novela má tiež zvýšiť bezpečnosť chodcov na chodníkoch. Má sa ňou v zákone definovať hodnota rýchlosti chôdze, a to na šesť kilometrov za hodinu. Vážny to odôvodňoval narastajúcim počtom kolízií medzi chodcami a používateľmi elektrických kolobežiek, bicyklov či iných prostriedkov s pomocným motorčekom.
https://www.startitup.sk/bizardna-novela-presla...
Trosku na odlahcenie - na chodnikoch bude po tejto novele bezpecnejsie 😉
Rýchlosť chôdze
Novela má tiež zvýšiť bezpečnosť chodcov na chodníkoch. Má sa ňou v zákone definovať hodnota rýchlosti chôdze, a to na šesť kilometrov za hodinu. Vážny to odôvodňoval narastajúcim počtom kolízií medzi chodcami a používateľmi elektrických kolobežiek, bicyklov či iných prostriedkov s pomocným motorčekom.
https://www.startitup.sk/bizardna-novela-presla...
@eva8 no to je dobré, fakt. ako varenie džemov...
inak, je na MK jedna super téma, ako si môžete finančne pomôcť a privyrobiť, tiež je tam pár "inteligentných" rád, keby ste mali záujem 😀
za opravy si priplatíte viac od buduceho roka, pre ten mikroodvod živnostnikov
@anonym_autor ja zatial ziadnu krizu nevidim. Vidim ludi vysedavat v kaviarnach, mnohi uz teraz riesia letnu dovolenku. Vacsina letecky k moru. Okrem toho sa chodi na poznavacky, wellness pobyty. Mnohi si dopraju manikuru, pedikuru, masaze, kozmetcku, botox... Torty na oslavy sa neunuvaju piect doma, co poznam zeny, vratane seba, objednaju za nemaly peniaz. A mohla by som pokracovat. U nas v meste supermarkety plne. Mozno to len pride, ozaj neviem.
@anonym_f638a0 sú ľudia čo desiatky rokov podnikajú, majú dobré vzdelanie, mladí ľudia čo majú bohatých rodičov, alebo ešte nemajú záväzky tak cestujú a sedia po kaviarňach🙂nie všetci majú hlboko do vrecka, ale aj ľudia na nižších pozíciách by mali žiť slušný zivot

čo na tomto vidíš dobré alebo pozitivne
@sara07 Hlavne tomu nerozumie