icon

Bude tretia svetová vojna? Diskutujme o aktuálnej situácii

18. nov 2024

Viem, že to sem nepatrí, ale čo si po dnešku myslíte?

zuzanita1609
19. nov 2024

Nie. Z tohto 3tia nebude,veď čisto hypoteticky,tá už je. Po Ukrajine pobehujú severokorejci a nikto to nepovažuje za 3tiu svetovú. Som sa skôr zľakla,že niečo niekde v Záporoží,či Černobyľe ...

hefo
19. nov 2024

Medvedev si glgne svojho talianskeho vína, povyhráža sa (už opäť) svetu atómovkami, Peskov tiež niečo povykrikuje a svet pôjde ďalej.

zuzanita1609
19. nov 2024

Na oboch stranách brehu sú to len "malí,hustí chlapci" , ktorí si ukazujú kto má väčší,ale nakoniec si každý jeden uvedomuje,že šermovať sa atomovkami je sebadeštrukcia. Bála som sa, keď napadlo Rusko Ukrajinu,bála som sa covidu. Teraz som už asi tak otupená,že ak neuvidím naživo mimozemšťanov, ktorí nás prišli vyhladiť,že na ďalšie strachy je tento život až moc krátky 😏

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
vikimed
19. nov 2024

Ak by západ tak nemeškal s pomocou Ukrajine, už dávno mohlo byť po vojne. Je zaujímavé, že sa Rusko vyhráža použitím jadrových zbraní, ak sa iné krajiny zapoja do vojny na pomoc Ukrajine, no oni v pohode zaútočia z Bieloruska, používajú iránske drony, rakety a vojsko z Kórei...

enmery
19. nov 2024

@sisaka Na mne sa nemusíš odbavovať. Hej, presne to som myslela, že všetci sú zástancovia koalície a ešte týranie. Úplne si pochopila pointu🤦‍♀️

bmolko
19. nov 2024

@jaass aha, dalsia popletena fanúšička bradavičnatého Ficka. Takže Rusko napadlo pred troma rokmi suverénnu krajinu, vraždí a znásilňuje jej obyvateľstvo a spamätať sa má Ukrajina? Ako sa ti zaspáva ked vidíš každý deň fotky zabitých detí a znásilnených batoliat...ale ty máš iné problémy, napr. maslo je drahé, že?

slovakboy
19. nov 2024

Čo chcú politici je jedna vec. Čo dokážu vojaci je druhá. Ľudia i pod 3.svetovou predstavujú jadrovú vojnu, lebo tak sa to vždy chápalo. Na konvenčnú vojnu nie je dosť zbraní (zatiaľ) a ani nebolo. To len blbec Putin si nespočítal koľko toho vlastne má a v pocite nadradenosti vyrazil do vojny s hrdzavými tankami. To nie je ako keď Hitler mal najviac tankov na svete. Aj to mu vydržalo len 4 roky. Potom ho svet predzbrojil (lebo chcel) Rusi sú stále najväčšia jadrová veľmoc. Ale neviem či to nie je len kvantitou. Na jadrovú vojnu nestačia atômové bomby. Potrebujú nosiče, ponorky, radary, obranné systémy. Oni toto majú ale v technolôgii z pred 40 rokov. USA so svojimi systémami to dokážu možno vychytať tak ako Izrael vychytal všetky rakety z Iránu. To len my sme tu nechceli radar. Fico hromžil na dohodu s USA lenže Nato nedokáže zareagovať do 24 hodín, potrebuju mesiace na schválenie článku 4. Preto tá dohoda je dôležitá a vie to aj populista Fico.
Ja sa bojím inej tretej svetovej. To je to, že konflikty sa eskalujú. Že napätie stúpa. Spomínam si na 80 te roky aká postupná ale silná bola deeskalácia napätia v srdciach ľudí. A toto tu nie je. Naopak každý si kreslí plány kto s kým kto proti komu kto koho ochráni. A akí sú ktorí zlí. Kolektívna vina atď. Presne ako pred 1. svetovou vojnou. Prečítajte si históriu a ako vznikla 1. Svetová. Teraz mi rétorika všetkých aj zapadu aj Ruska všetko toto pripomína. Keď tak začne uvažovať aj Čína, tak tretia svetova bude. Lebo oni horúčkovito zbroja.

Mimochodom raketami sa krajina dobiť nedá. Vojensky to nejde. Buď to sa dá urobiť delostrelectvom tak ako sa to robilo za 1. Svetovej a ako to robia teraz Rusi, čo je neefektívne a ostaváotoˇ zničená krajina, alebo sa to dá urobiť kombináciou letectvo pechota delostrelectvo. K pechote patria aj tanky. Alebo esteplosnym bombardovaním ale to už vôbec teraz nejde to je nereálne. Atómová bomba zničí mestá ale nie celu krajinu. Aj Japonsko sa vzdalo skôr z psychologických dôvodov. Hirošims nemala tolko škôd a obetí ako plošne bombardovanie Dráždan alebo Tokia. Lenže toto by mali vedieť všetko politici čo tliachajú jedovaté militantné reči aj v Rusku aj na západe. V tom sa mi páčia Ukrajinci. Nemajú reči ale konajú.

lenkakravcova
19. nov 2024

@enmery boj o našu slobodu? Ako vážne?
Radšej budem živá a nebudem sa miešať do ich sporov, než mŕtva alebo posielať svojich synov, manžela do vojny za ich ciele..
Pod diktatúrou ľudia žijú. Raz takou, raz onakou. Ale mŕtvi moc toho nenaprežívajú.

zuzanita1609
19. nov 2024

@slovakboy niekde som počula,v nejakom dokumente,že aj to zhodenie atom na Japonsko,hoc to bolo veľmi,velmiii strašné a neobhájiteľné, že vlastne Japoncov,ako národ zachránili,pretože oni by sa nikdy nevzdali a bojovali by do posledného Japonca a tak by ako národ vyhynuli. Je to zvratené,ale môže byť na to kúsok logiky. Japonci nemajú v náture sa vzdávať,radšej umrú.

enmery
19. nov 2024

@lenkakravcova Môžeš byť pokojná, máme prezidenta mieru a tak ten Tvojho muža, ani synov nikam nepošle.😀

tramtada31
19. nov 2024

Tu je aspoň vidno, že Amerike o ukončenie vojny nejde. Ukrajina s 20-30 raketami vojnu nevyhrá, ide len o nahnevanie Ruska, čo je vyprovokované Amerikou. Trumpovi sa bude ukončovať vajna po tomto tazko

zuzanita1609
19. nov 2024

@tramtada31 a ako ukončiť túto vojnu podľa teba najlepšie? Ukrajina sa má vzdať a nechať si donekonečna od Rusov na hlavy *sať? O pár rokov bude ktorý susedný štát na rade? Tipujem Moldavsko? Keby sa Ukrajina nebráni,už teraz máme problém so "susedom" a to Ruskom. Rusko obrovská krajina,ale na mape viditeľná len Moskva a možno Petrohrad. A ďalšie ZSSR tu asi nik normálny opäť nechce. Či sa mýlim a nájdu sa ešte takí tupí? 😏

vikimed
19. nov 2024

@lenkakravcova jasné, hlavne sa do ničoho nemiešať, nestarať sa a bude dobre. O mnichovskej zrade si počula? Presne tak to dopadne, keď sa ustupuje agresorovi. Nakoniec na to doplatia aj tí, ktorí sa nechceli starať. Ako hovorí známy výrok "Vyberali ste si medzi hanbou a vojnou. Vybrali ste si hanbu a budete mať aj vojnu"

zuzanita1609
19. nov 2024

@vikimed krásne ,hlavne ten výrok, ktorý sa potvrdil vždy a všade 👏

pink_lady
19. nov 2024

Bude - je len otazka ci teraz alebo pár mesiacov, rokov...

bloger
19. nov 2024

Trump podľa mňa nedovolí aby k tomu prišlo.

tomasisa
19. nov 2024

@enmery hlavne ze ty vidis

tomasisa
19. nov 2024

@jakubrianka on zije v kralovstve krivych zrkadiel

stanulienkat
19. nov 2024

Keby to Usa uz davno dovolili, tak uz mohlo byt po vojne. Ua sa snazi hrat podla pravidiel. Uz vidim Putina ako by cakal na povolenie pouzivat zbrane dodane inou mocnostou... Putin serie na pravidla. Zabija deti, civilistov, bombarduje nemocnice, skoly s detmi. Je to hovado. Cudujem sa, ze Ua nekaslala na pravidla.

sante81
19. nov 2024

Skúste si niektorá dohľadať koľko už zomrelo vojakov na oboch stranách.

tramtada31
19. nov 2024

@zuzanita1609 a aké je riesenie? Ukrajina je už nenávratne zdevastovaná, áno, ja uz som za to, aby aj padli niektoré územia za cenu mieru a nezabíjali sa civilisti. Aj tak sa vedelo, že Trump sa nejako dohodne s Putinom, toto sú len výkriky do tmy, udržať konflikt pri zivote, vtiahnutie NATO do konfliktu, lebo tie zbrane Ukrajinci sami aj tak ovladat nevedia. Ale hlavne, že sa americký zbrojárensky priemysel drzi pri zivote a nech to cinka…

tilonka
19. nov 2024

Bude a predtym este bude jedna vacsia vojna Ruska s jeho spojencami na Blizkom vychode, europa v tom je otazna. USA sa teraz sice zapaja do medzinarodnych zalezitosti, no vo velkych vojnach ju uz nevidim, skor bude celit vnutornym problemom, pripadne obcianskej vojne

vikimed
19. nov 2024

@sante81 okolo milión, to je niečo neuveriteľné. Toľko obetí vojny bolo naposledy v druhej svetovej vojne, čo začali Hitler so Stalinom.

zuzanita1609
19. nov 2024

Kokos,ale tak keďže je to vojna a už nie "špeci operacion" a Rusaci bobarduju "veselo" ukrajinské nemocnice, školy, prečo by sakra Ukrajinci nemohli tiež Rusov trošku "prebrať" ,aby zistili,že ak je to vojna,tak so vším všudy,aj na ruskom území. Nie že,Ukrajincom bombardujú ich zem a Rusi spokojne na zemlankach si ...keď sa Rusom prestane páčiť tento typ "putinovej vojny",potom mu to zrátajú,keď sa preberú.

eludka
19. nov 2024

@jaass rusko na ukrajine zabija ludi, nici infrastrukturu, ale na vine je Baiden 🙈

ktobytobolpovedal
19. nov 2024

3 svetova vojna prebieha uz dost dlho… mozno v inej forme, skor v takej studenej forme, ale prebieha. Otazka je, co musi nastat, aby sa ukoncila

lenkakamen
19. nov 2024

Ona už dávno začala...

eludka
19. nov 2024

@srdeenko19 povolil ich len v kurskej oblasti, lebo tam su severokorejci, Putin bude do masomlynceka hadzat aj ludi z inych krajin, aby si zachranil zadok, lebo ta 3 dnova SVO sa mu vymkla z ruk