icon

Bude tretia svetová vojna? Diskutujme o aktuálnej situácii

18. nov 2024

Viem, že to sem nepatrí, ale čo si po dnešku myslíte?

3princezne
19. nov 2024

Podla mna uz zacala

vikimed
19. nov 2024

@mnamko ono aj Hitler akože bránil Nemecko, pretože ho Poliaci napadli. A Československo pretože sme robili zle sudetskym Nemcom. Žiadny prepnuty diktátor nebude predsa pred národom tvrdiť, že zabije milión ľudí, pretože môže. Zámienka na konflikt sa vždy nájde a ešte bude pred ovečkami za hrdinu.

slovakboy
19. nov 2024

@sigognac dobre si to napísal. Rusko nevie dobyť Ukrajinu ale prečo? Nie je to len zlým stavom armády ale hlavne tým, že Ukrajinci vytvorili nad svojim územím bezletovú zónu. Rusi nedokážu použiť letectvo. Ak by toho boli schopni situácia by bola horšia. Letectvo by sprevádzalo pechotu a už by postupovali oveľa rýchlejšie. Takto používajú kĺzavej bomby a práve rakety dlhého doletu a hlavne F16 tky by im v tom mohli zabrániť. A je tu ešte vojna radarov. Čím silnejši radar tým väčšia výhoda. A to aj tých radarov na špici stíhačky.

sisaka
19. nov 2024

@enmery to je frajerina, povymazavať príspevky, nech ľudia nevedia na čo reagujem a vyjdem ako zástanca slovenskej koalície a nejakeho Putina, ku ktorým som sa ani nevyjadrovala. Za tých 10 rokov vo Švajčiarsku si sa od nich veľa nenaučila.
Hanbiš sa za svoju naivitu? Prečo, však si stoj za svojimi výrokmi.

sigognac
19. nov 2024

@slovakboy, pravda, ja by som len doplnil, ze okrem eliminacie ruskeho letectva su rovnako dolezite aj schopnosti a odhodlanie ukrajinskych pozemnych sil, ktore drzi remizu s presilou ruskej pechoty.

eludka
19. nov 2024

@sigognac Ukrajina je najvacsi europsky stat, je asi velka ako Nemecko a Francuzsko dokopy

sigognac
19. nov 2024

@eludka co do rozlohy ano, poctom obyvatelov urcite nie.

eludka
19. nov 2024

@slovakboy Rusi pouzivaju letectvo intenzivne a preto je to problem pre UA, aj ked uz nelietaju tak velmi nad samotnou UA, ale z lietadiel vypustaju rakety, a este aj mnozstvo dronov robi velke skody

enmery
19. nov 2024

@sisaka Ty si nepochopila pointu. Ja nehovorím, že nejakému politikovi bezhranične dôverujem. To bol príklad. Pretože tu majú referendum ohľade všetkého a rozhodnú to ľudia. Dala som to ako príklad, pretože na SK poznajú len kradnutie, miznú milióny a nikomu to nevadí a zvolia si ich zase. Infraštruktúra, školy, nemocnice je jedna katastrofa a nie je vôbec vidieť, že sa niekam efektívne investovali. Nemysli si, že ak by tu nejaký politik ukradol milióny, že by to bolo ok a ľudia si ho znova zvolili. Tým som chcela iba poukázať na to, že sa veci dajú robiť aj inak a začína sa to v myslení jednotlivca-národa. To je všetko.

zuzanita1609
19. nov 2024

@enmery ale veď v Šamoríne budeme mať štadión a olympiádu 🤭🤣. Ked som to počula,tak som sa potešila aj za všetkých "národniarov" a plesla som si riadne po čele 🤦Nevadí,že nás tu pomaly nemá kto liečiť, učiť, dohliadať na poriadok,maslo na zlato, vajíčka nedostupné, napríklad 😁. Ale bude štadión Šamoríne a tak sa môžme pýšiť 🤭. Dôchodcom sa dalo,ale dôchodcov už nezaujíma,že im vnuci, vnučky poutekaju do sveta. Česť výnimkám,veľa dôchodcov si uvedomujú,že táto sociálna demokracia je asociálna, ktorá rieši sprostosti a svoje machinácie-zlodejiny.

enmery
19. nov 2024

@sisaka A mimochodom, ten výrok, ktorý Ťa tak pohoršil, povedal v jednej relácii český politik, nie ja. A podľa mňa je naivita skôr dookola voliť zlodejouv, za ktorými nič nie je vidieť a zakaždým očakávať iný výsledok. A zmazať som to zmazala, pretože do tejto témy to nepatrí a vidíš, aj to je problém. 🙂

lenkakravcova
19. nov 2024

@eludka Obrana priama je povolená, ale útočiť nie. Takže toto podporovať nemienim (to, čo teraz schválili posledne - rakety s dlhým dostrelom).

@kofa77 však ty si bojuj za čo chceš 🙂 Kľudne tu aj za Ukrajincov bež teraz hneď položiť život. Nie iba na diaľku. Buď hrdina.

@vikimed vojna dvoch strán, z ktorých ani jedna nie je moja, ani jedna nie je slovenská, nehľadiac na vieru. Načo sa montovať do vojny iných? Tak vznikajú len svetové vojny. Lebo každý má potrebu sa zapojiť.. napr. taká USA z opačnej bezpečnej strany sveta.

sigognac
19. nov 2024

celkom ma bavi sledovat aki sme velmi prisni, pokial ide o prostriedky, ktore UA smie alebo nesmie pouzit na svoju obranu.

naopak, v pripade ruska sme velmi benevolentni, tam neprekaza ani ucast cudzej pravidelnej armady bojujucej za rusko alebo masivne pouzivanie iranskych a cinskych dronov na ukrajine.

ukrajina sa sice moze branit, ale len odtial - potial. napriklad raketami nemoze strielat na uzemie ruska, odkial rusko pravidelne bombarduje a raketami zabija civilne obyvatelstvo Ukrajiny. nicit americkymi raketami take letiska v rusku, odkial vzlietaju bombardery s klzavymi bombami - to povazujeme za neprimeranu obranu a eskalaciu.

pritom podla medzinarodneho prava je takato obrana nielen mozna, ale aj pripustna a zakonna. a ak by sme postupovali striktne podla charty OSN, tak sme povinni pomahat braniacej sa strane.

teoria o tom, ze to nie je nasa vojna, je kratkozraka, a velmi rychlo by sa to ukazalo, keby sa rusku naozaj podarilo ukrajinu celu ovladnut. potom by to uz nasa vojna bola celkom urcite, len my by sme sa zrejme rozhodli, ze sa branit nechceme, na cele NATO by sme "hodili bobek" a ochotne by sme sa vzdali rusom.

pink_lady
19. nov 2024

paráda, teším sa, možem spokojne spávať, odborníci a odborníčky z modrého koníka napísali, že 3. svetová nebude...😍 snad tak aj bude...ja mam obavy...

eludka
19. nov 2024

@lenkakravcova sa vo vojne vyznate! ukrajinci uz 1000 dni nic ine nerobia, len sa snazia vyhnat orkov zo svojej zeme, rakety dlheho doletu su potrebne, aby zasahovali na ruske uzemie, odkial lietaju stihacky a raketami bombraduju skoly, skolky, nemocnice, zabijaju obyvatelov. A ked vam nevadi, ako zabijaju ludi, co im nic zle nespravili, inym moze

zuzanita1609
19. nov 2024

@sigognac som to chcela napísať. Nevadia iránske drony, severokorejci,ale už niektorým vadí,keď sa nad Kremlom "vyplašia holuby" 😏. A veru už dlho sa Putin atomovkou neohánal. Robil bububu,keď západ začal posielať pomoc,keď začal posielať granáty,himarsy, stíhačky, atď. Hrozil,keď Ukrajine ďalší členovia pomáhali/pomáhajú. Veľmi dobre vie,že atomovka je konečná pre všetkých,aj jeho a komu by šéfoval,vymyval mozgy? A myslím si,že USA má také systémy,že by sa ani nestihnú niekde pri Urale poklop od nej otvoriť a od Putinovho krytu zavrieť.

lenkakravcova
19. nov 2024

@eludka Ale chápeš, že mne je jedno o čo sa snažia Ukrajinci a Rusi? Nie sú to slováci ani veriaci ako ja. Čo s nimi mám mať?
Nikde som nepovedala, ktorá strana je v tej vojne v práve - a je mi to jedno - je to ich vojna, nie moja. Nech si to sponzoruje niekto iný zo svojich daní, keď má na tom zisky (vieme, kto im najmä dodáva zbrane)

makaronka01
19. nov 2024

@lenkakravcova ak by napadlo Rusko nás, dúfam ze sa okolité štáty nezachovaju ako ty.

eva8
19. nov 2024

@lenkakravcova ako vies, ze nie su veriaci? Nepozeram sa na to tak. Tak isto ma zaujima genocida Palestincanov, aj ked nie som moslimka.

janno31
19. nov 2024

Tak Ukrajina prehráva na fronte Rusko prehráva po ekonomickej stránke. Otázka kto prehrá prvý. Rusko nemá financie ani zdroje ani silných spojencov nato aby začalo vojnu proti NATO ktoré je 20 krát silnejšie. Toto si musí uvedomovať aj Putin ktorý žije vo svojej uzavretej bubline. Majú jadrové bomby ale ktovie koľko z nich aj vedia použiť. Myslím si že ten režim v Rusku sa zrúti a Rusko sa rozpadne. Od roku 1900 sa to stalo už dva krát tak kľudne sa to môže stať aj tretí krát..

eludka
19. nov 2024

@lenkakravcova a ked si Slovenka a veriaca, si lepšia ako ostatní? na to, ze si veriaca, nie si veľmi dobry človek a si dost cynická

eludka
19. nov 2024

@tramtada31 aké územie Slovenska by si obetovala ty?

prvecominapadlo
19. nov 2024

Tá selektívna nahluchlosť našich fejkových mierotvorcov a fanúšikov kapitulácie Rusku je tak omračujúco hlúpa, že sa z toho hlava točí.
Od Blahu po Chmelára, všetci boli TICHO:
- keď sa kopili správy, že Severná Kórea poslala vojakov na Ukrajinu. Keď sa najšialenejšia diktatúra sveta ako prvá krajina zapojila do tejto vojny so svojimi vlastnými vojakmi. Ticho.
- keď predstavitelia Ruska, naposledy Peskov, hovoria, že zamrazenie frontovej línie je neakceptovateľné a otvorene tým hovoria, že mienia pokračovať vo vojne. Ticho.
- keď to pred pár dňami potvrdili jedným z najväčších útokov na ukrajinské mestá, 140 rakiet a 90 dronov, pri ktorých zomreli 11 ľudí vrátane detí a ich cieľom je, aby ďalšie deti na Ukrajine mrzli. Ticho.
- keď rakety dopadli pár desiatok kilometrov od slovenských hraníc, aj vtedy sú ticho.
- keď šéf českej tajnej služby potvrdil, že útoky na české a slovenské školy majú ruskú stopu. A nikto nič.
Ale keď sa Ukrajina bráni, keď dostane povolenie zamieriť aj na vzdialenejšie vojenské sklady, z ktorých sú bombardované ich mestá a deti, od Blahu až po Chmelára všetci zborovo:
ESKALÁCIA!!! TRETIA SVETOVÁ!
Dôvodov, prečo tu tak silne rezonuje pro-ruský hlas, je veľa, ale zdá sa, že v poslednom období k nim pribudol ďalší:
Prozápadných politikov, ale ani médiá, ich čitateľov a ani mňa, už nebaví opakovať neustále to isté. Opakovať úplne základné veci, ktoré boli 1000-krát povedané. Reagovať na nezmysly, na ktoré už 100-krát reagovali. Človek sa pri tom cíti, že mu odumierajú mozgové bunky.
O to viac keď sa doma v jednom kuse deje kopec vecí, ktoré si urgentne pýtajú pozornosť.
A naopak, Fico a spol. má silnú motiváciu točiť tú tému. Jednak potrebuje odvracať pozornosť od domácich vecí, kde mu horí pod zadkom. A zároveň jeho publikum stále baví tá rozprávka, že počúvajú "zakázaný názor", že všetko je inak, ako hovorí zbytok civilizovaného sveta. A to všetko osladené falošnými rečami o mieri, čo je u nich náhradné slovo za kapituláciu Rusku.
Stále im to funguje, teraz možno ešte viac, keď sú v defenzíve pri iných témach.
Výsledok je, že tu prehrávame aj na objem. Fico trepe o Ukrajine pravidelne, opakuje a opakuje a opakuje stále tie isté veci. Častokrát už bez akejkoľvek významnejšej protireakcie.
Na fotke je screen z jedného z milióna videí, ako sa ukrajinská dcérka teší, plače od radosti, keď sa jej otec vrátil z frontu. Fico by im ale hneď vysvetlil, že oni tam nechcú mier ale vojnu.
Je 1000 dní od začiatku tejto nechutnej mäsiarskej vojny a áno, môžete to pokojne zdieľať, lebo neexistuje iný recept, len obetovať nejakú tú mozgovú bunku a neustále si tieto veci opakovať.
https://www.facebook.com/jakub.goda.9?locale=sk_SK

kvietok2891
20. nov 2024

No sme k nej celkovo dosť blízko Boh nás ochraňuj uvidí sa neriešim to momentálne čo má prísť to príde my s tým nič neurobíme jedno je však isté ten Biden je riadny Ko*ot starý dedo čo už má svoje odžite takýchto starcov by nemali dávať za prezidenta potom to takto vypadá

cafelatte
20. nov 2024

@prvecominapadlo ja len jedno k tvojmu výlevu, nechutná mäsiarska vojna prebieha v Gaze, rozhodne nie na Ukrajine.
Tu vidíš hlavne ako západ chce eskalovat a rozhodne mu nejde o žiadny MIER, slepá si prepáč.

vevesh
20. nov 2024
https://www.youtube.com/watch?v=W1J2AHpfIzw

po nemecky, odporucam, mozno sa niekomu otvoria oci....

vevesh
20. nov 2024

@eludka ja neviem, ale vsak v 45 ukrajina dostala od nas zakarpatsku rus a delit sa da stale...🫣🫣🫣🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

eludka
20. nov 2024

@vevesh vtedy to bol Sovietsky zväz, ina politicka situacia

eludka
20. nov 2024

@kvietok2891 a to tam v januari pride Trump , a Putin je tiež penzista

eludka
20. nov 2024

@cafelatte "rozhodne nie na UA"-to je iny cynizmus, 2 dni dozadu len v Sumach zabili ruske rakety 8 malých detí, keby boli tvoje, hovorila by si inak. Kazda vojna je zla, ale v rusko ukrajinskej nie je problem rozlisit, kto je agresor