icon

Budúcnosť influencerov

23. okt 2025

Téma: Skoční niekedy éra povolanie - Infuencer?
Čo si myslíte? Či to už bude s nami stále a týchto povolaní bude len pribúdať?
Ja nie som proti tomu, ak je niekto šikovný, prečo nie, tiež je za tým kopec práce. Ja sama sledujem niektorých a viem, že ja by som sa na to nedala. Nie som typ na kameru a na fotku.

Len ma zaujíma, kam tento trend bude nasledovať a či to tu teda už bude s nami navždy...
Váš názor na to?

hederamonstera
23. okt 2025
@jana_eyre_2

Inak ako hrozne vidno ako sú ľudia prednastaveni negatívne voči tomuto povolaniu a každý si predstavi nieco ako Plačkovu ktorá rieši kozmetiku a prsia či čo..

pritom aj taký "vedator" je influencer - keby niekto nevedel, je fyzik a má veľmi hodnotný obsah.. a je mnoho a mnoho influencerov ktorí robia naozaj super prácu a najmä osvetu v oblastiach, ktoré ľudia nepočuli v škole 😉

@jana_eyre_2 presne, su rozne typy influencerov, ti co odoberu mozgove bunky a ti co ich pridaju

anonym_8fd87d
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
23. okt 2025
@hederamonstera

@jana_eyre_2 presne, su rozne typy influencerov, ti co odoberu mozgove bunky a ti co ich pridaju

@hederamonstera presne tak.. a na spotrebiteľovi je ktoru oblasť si vyberie..

aj knihy existujú úplne tupé a také ktoré nám do života dajú veľmi veľa.. a na čitateľovi je ktoré bude čítať.. také isté je to aj pri influenceroch..

really8
23. okt 2025
@anonym_8fd87d
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8fd87d o com tocis? Si dnes pojedla nejake huby ci co? Ved to nema ani hlavu ani patu. Ake oslovovanie influencer? Wtf???

anonym_8fd87d
Autor odpoveď zmazal
really8
23. okt 2025
@anonym_8fd87d
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8fd87d no evidentne tvoj sedliacky rozum zlyhal a uskodilo ti to na mozog. Nabuduce sa porad. Napr na instagrame s hubarom.

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
really8
23. okt 2025
@tomsta003
Odpoveď bola zmazaná

@tomsta003 zabudol ti pripomenut ze nemas zapnuty anonym. 😂

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
anonym_916b97
23. okt 2025

Pred pár rokmi som pôsobila v marketingu a mala som na starosti práve influencer marketing. Ono je to odraz doby a posun v technológiách. Proste sociálne siete sú fenomén a úspešní ľudia na nich dokážu zaujať, predať, motivovať. Takže sa z nich stal kanál na predaj a propagáciu značiek. Kedysi fungovali teleshopingy, mnohým z nás išli na nervy. Dokonca boli eventy, na ktorých sa predvádzali nové produkty (hrnce, matrace). Ľudia to potom húfne kupovali. Neskôr prišla reklama do TV, e-shopy atd. Dnes sú to sociálne siete a influenceri. Každá doba prináša niečo iné, nové. A je to normálne. Teraz príde veľký bum okolo AI, o pár rokov zase niečo… Dôležité je vedieť racionálne filtrovať, čo sa ti páči, čo má zmysel a čo naozaj potrebuješ (nenechať sa rýchlo oblbnúť peknou fotkou).

deedol
23. okt 2025

baby, co sledujete podobny obsah ako ja (zdravie, cestovanie, strava, medicina, psychologia, veda...) - ako to robite co najefektivnejsie, aby vam pomedzi zaujimave videa nezobrazovalo aj blbosti? viem, ze na ig je funkcia, ze mi zobrazi len tych, co sledujem, ale niekedy je praveze fajn, ked mi ig ponukne aj nieco nove, niekoho, koho som doteraz nepoznala. ale zas si pripadam zasypana obsahom, ktory ma nezaujima, a potom mam pocit, ze dlho scrollujem a travim na ig vela casu. budem vdacna za tipy.

bomba36
23. okt 2025

On je rozdiel influencer a influencer.
Napríklad profily ktoré približujú širokej obecenstvu históriu, cestovanie, vedú alebo psychické zdravie nejakým zaujímavým spôsobom by som nehádzala do jedného vreca s ružičkami a farmárkami ktoré svojim followerom predávajú odpad.

bonboniera
23. okt 2025
@really8

@anonym_8fd87d o com tocis? Si dnes pojedla nejake huby ci co? Ved to nema ani hlavu ani patu. Ake oslovovanie influencer? Wtf???

@really8 to nevysvetlíš, Jolanka z horných oresian pre ktorú je jediná reálna práca robiť za pasom vo fabrike je odborníčka na influencerstvo, ona narozdiel od ostatných oviec vie kde sú práve hodnoty … preto chodí dennodenne prispievat a citat modrý konik, nakoľko tu je to vrchol vedeckej obce.
To mas to iste ako keď mala jedna obľúbená už vymazana prispievatelka potrebuje ma vysmievať, ze v jej veku pochopím prečo je táto doba chorá - lebo som sa opýtala co je choré keď niekto ma Instagram a niekoho tam sleduje. Keď som sa jej opýtala v com je to iné ako jej chovanie - a to každý deň prispievať do tém tu na MK, na svoju vlastnú stenu, mať vyplnený profilový obrázok, byt v niekoľkých skupinách a byt “followovana” niekoľkými ľuďmi, no hádaj co, neodpovedala. Ale tak co je väčším dôkazom morálnej nadradenosti ako nadávať na všetkých ostatných, ktorí sa rozhodnú svoj čas tráviť inak, “horšie” 🙂

really8
23. okt 2025
@bonboniera

@really8 to nevysvetlíš, Jolanka z horných oresian pre ktorú je jediná reálna práca robiť za pasom vo fabrike je odborníčka na influencerstvo, ona narozdiel od ostatných oviec vie kde sú práve hodnoty … preto chodí dennodenne prispievat a citat modrý konik, nakoľko tu je to vrchol vedeckej obce.
To mas to iste ako keď mala jedna obľúbená už vymazana prispievatelka potrebuje ma vysmievať, ze v jej veku pochopím prečo je táto doba chorá - lebo som sa opýtala co je choré keď niekto ma Instagram a niekoho tam sleduje. Keď som sa jej opýtala v com je to iné ako jej chovanie - a to každý deň prispievať do tém tu na MK, na svoju vlastnú stenu, mať vyplnený profilový obrázok, byt v niekoľkých skupinách a byt “followovana” niekoľkými ľuďmi, no hádaj co, neodpovedala. Ale tak co je väčším dôkazom morálnej nadradenosti ako nadávať na všetkých ostatných, ktorí sa rozhodnú svoj čas tráviť inak, “horšie” 🙂

@bonboniera asi tak. Lebo jolana vie najlepsie kysnute cesto ktore ma uz 15 generacii a najkrajsi krizikovy steh. Vsetko vyriesi vlastnou hlavou a na vsetko ma svoj nazor (ten spravny). Vzdy si poradi, cumel s medom este nikomu neublizil a ani tie choditka. Co moze ontom vediet niekto kto sa necha oslovovat influencer. Jolana nikdy neskusila vyvar urobit inak lebo co moze nejaky influencer vediet lepsie ako prastarka. Proste sa robi takto a hotovo. Jolana nikam nechodi tak nepotrebuje tip na vylet, akciu, koncert a podobne. A samozrejme zivot inych ludi ju vooooobec nezaujima. Iba vie vsetko o celej dedine a tu sa montuje do kazdej diskusie a kazdemu do zivota.

lienka.7
23. okt 2025

@anonym_autor pokial bude existovať ľudská hlúposť a naivita, tak budú.

nyusika
23. okt 2025
@lienka.7

@anonym_autor pokial bude existovať ľudská hlúposť a naivita, tak budú.

@lienka.7 takže keď sledujem cestovateľov, či vedcov influencerov, som hlúpa ?

nyusika
23. okt 2025
@really8

@bonboniera asi tak. Lebo jolana vie najlepsie kysnute cesto ktore ma uz 15 generacii a najkrajsi krizikovy steh. Vsetko vyriesi vlastnou hlavou a na vsetko ma svoj nazor (ten spravny). Vzdy si poradi, cumel s medom este nikomu neublizil a ani tie choditka. Co moze ontom vediet niekto kto sa necha oslovovat influencer. Jolana nikdy neskusila vyvar urobit inak lebo co moze nejaky influencer vediet lepsie ako prastarka. Proste sa robi takto a hotovo. Jolana nikam nechodi tak nepotrebuje tip na vylet, akciu, koncert a podobne. A samozrejme zivot inych ludi ju vooooobec nezaujima. Iba vie vsetko o celej dedine a tu sa montuje do kazdej diskusie a kazdemu do zivota.

@really8 a keď Jolana nevie, či má decku obliecť mikinu, či pančušky - opýta sa na koníku a iné Jolany jej slušne poradia

really8
23. okt 2025
@nyusika

@really8 a keď Jolana nevie, či má decku obliecť mikinu, či pančušky - opýta sa na koníku a iné Jolany jej slušne poradia

@nyusika presne. Nebude nejaka influencerka jolane rozsirovat povedomie napr o prestimulovanom dietati ked staci rozum a kazdy vie ze oblizanie viecok alebo ocikana plienka vsetko vyriesia.
Btw oznacenie jolana sa mi paci😂

bomba36
23. okt 2025
@really8

@nyusika presne. Nebude nejaka influencerka jolane rozsirovat povedomie napr o prestimulovanom dietati ked staci rozum a kazdy vie ze oblizanie viecok alebo ocikana plienka vsetko vyriesia.
Btw oznacenie jolana sa mi paci😂

@really8 ale nezabúdajte, že Jolana vďaka FB odhalila aj vyriešila každé svetové sprisahanie bez toho, aby opustila rodnú dedinu

really8
23. okt 2025
@bomba36

@really8 ale nezabúdajte, že Jolana vďaka FB odhalila aj vyriešila každé svetové sprisahanie bez toho, aby opustila rodnú dedinu

@bomba36 ale jolana nikdy neprizna ze to odhalila lebo sleduje nejake influencera. Ehm ehm konspiratora.

bomba36
23. okt 2025
@really8

@bomba36 ale jolana nikdy neprizna ze to odhalila lebo sleduje nejake influencera. Ehm ehm konspiratora.

@really8 ale zároveň FB ani IG nemá a nesleduje, lebo trávi čas hodnotne 😂
#zdyelajkimnesmazu

lienka.7
23. okt 2025
@nyusika

@nyusika to si napísala ty, nie ja. Ja osobne nemam potrebu nikoho sledovať, keď nejaké informácie potrebujem, nájdem si ich.

nyusika
23. okt 2025
@lienka.7

@nyusika to si napísala ty, nie ja. Ja osobne nemam potrebu nikoho sledovať, keď nejaké informácie potrebujem, nájdem si ich.

@lienka.7
Ja sa rada dozviem aj niečo nové, inšpirujem sa ..bez toho, aby som sa na koníku musela opýtať, kam ísť na dovolenku a podobne 😁😁

sulavikova
23. okt 2025

@anonym_autor čím primitívnejší obsah, žiaľ tým väčší dosah. Éra blbcov a tvorcov digitálneho obsahu skončí, keď ju nahradí ešte niečo jednoduchšie. No nehádžem všetkých do jedného kačacieho vreca.

really8
23. okt 2025
@lienka.7

@lienka.7 vies ale ono je dobre aj vediet nieco dopredu. Ukazuje to inteligenciu a rozhlad cloveka. Predstav si ze si v skupine diskutujucich ludi (v realite osobne nie online) a bavite sa napr o spanku. Plynie debata a ty jedine co vies prispiet do temy je ze chodis spat o desiatej a vstavas o siestej. A niekto hovori pocujte co mne sa snivalo: bola som s troma sexosmi na opustenom ostrove, toho jedneho blondaka keby stretnem nazivo......a ty zrazu tresnes ze a vies ze mozog nedokaze sam vytvarat ludske tvare ale sniva sa ti o niekom koho si uz stretla tak hladaj. Proste priklad co ma teraz pri prechadzke napadol. A hned si zaujimavejsi vlovek a zabavnejsi diskuter. Alebo iny povie ze rozmyslame ze by sme tento rok isli niekam na vianocne trhy a ty mozes hned povedat jooo videla som na instagrame ze v hornej marikovej mavaju krasne. A nemusis si hladat potom informacie kde sa da ist na trhy aby rec nestala.
V lete sme boli v zoo. Hovorim deckam ze a viete ze pstros ma vacsie oko ako mozog? No debata na pol hodinu a nemusela som stat pri tabuli a hladat na nete fun fakty o pstrosovi aby som ich zaujala.
Neviem ci chapes.
Inteligentni, "zvidavi" ludia aktivne vyhladavaju zdroje informacii o veciach ktore ich bavia a zaujimaju. Zoberu si napr vedecky casopis (je jedno ci casak alebo reels) a proste si precitaju aj informacie ktore zrovna nepotrebuju. Ale uz to vedia.

lienka.7
23. okt 2025
@really8

@lienka.7 vies ale ono je dobre aj vediet nieco dopredu. Ukazuje to inteligenciu a rozhlad cloveka. Predstav si ze si v skupine diskutujucich ludi (v realite osobne nie online) a bavite sa napr o spanku. Plynie debata a ty jedine co vies prispiet do temy je ze chodis spat o desiatej a vstavas o siestej. A niekto hovori pocujte co mne sa snivalo: bola som s troma sexosmi na opustenom ostrove, toho jedneho blondaka keby stretnem nazivo......a ty zrazu tresnes ze a vies ze mozog nedokaze sam vytvarat ludske tvare ale sniva sa ti o niekom koho si uz stretla tak hladaj. Proste priklad co ma teraz pri prechadzke napadol. A hned si zaujimavejsi vlovek a zabavnejsi diskuter. Alebo iny povie ze rozmyslame ze by sme tento rok isli niekam na vianocne trhy a ty mozes hned povedat jooo videla som na instagrame ze v hornej marikovej mavaju krasne. A nemusis si hladat potom informacie kde sa da ist na trhy aby rec nestala.
V lete sme boli v zoo. Hovorim deckam ze a viete ze pstros ma vacsie oko ako mozog? No debata na pol hodinu a nemusela som stat pri tabuli a hladat na nete fun fakty o pstrosovi aby som ich zaujala.
Neviem ci chapes.
Inteligentni, "zvidavi" ludia aktivne vyhladavaju zdroje informacii o veciach ktore ich bavia a zaujimaju. Zoberu si napr vedecky casopis (je jedno ci casak alebo reels) a proste si precitaju aj informacie ktore zrovna nepotrebuju. Ale uz to vedia.

@really8 ano, a toto mi musí povedať influencer, ci? Si neviem sama prečítať knihu ci použiť Google alebo teda AI?
To je ako tén vtip o blondínke, ktorej keď spadnú z usi slúchadlá, tak odpadne na chodníku. Prečo? Lebo v tých sluchadlach jej hovorili nádych- výdych.

lienka.7
23. okt 2025
@nyusika

@lienka.7
Ja sa rada dozviem aj niečo nové, inšpirujem sa ..bez toho, aby som sa na koníku musela opýtať, kam ísť na dovolenku a podobne 😁😁

@nyusika zase to zenies do extrémov. Neviem, prečo by si sa musela pýtať práve na koňovi.
Keby na jeden deň vypli ss, asi by niektorí spáchali rituálne harakiri.🤦‍♀️

nyusika
23. okt 2025
@lienka.7

@really8 ano, a toto mi musí povedať influencer, ci? Si neviem sama prečítať knihu ci použiť Google alebo teda AI?
To je ako tén vtip o blondínke, ktorej keď spadnú z usi slúchadlá, tak odpadne na chodníku. Prečo? Lebo v tých sluchadlach jej hovorili nádych- výdych.

@lienka.7 ale nie o všetkom vieš - tak ako si chceš o tom hľadať informácie ?
Ja sledujem (okrem iných) Vedatora - toľko nových veci odtiaľ viem...v živote by som si o tom info sama nevyhľadala, pretože som o tom ani netušila.

Detto info od influencerov - cestovateľov

jana_eyre_2
23. okt 2025
@nyusika

@nyusika celému národu by som povinne púšťala sandru svietikovu (dejepis inak) a možno by konečne nevolili rusofilnych debilov do parlamentu.. najlepsie aj 2x.. ale pre niektoré ženy je slovo influencer nadávka, ktovie prečo... 😒

nyusika
23. okt 2025
@jana_eyre_2

@nyusika celému národu by som povinne púšťala sandru svietikovu (dejepis inak) a možno by konečne nevolili rusofilnych debilov do parlamentu.. najlepsie aj 2x.. ale pre niektoré ženy je slovo influencer nadávka, ktovie prečo... 😒

@jana_eyre_2 neuverili by jej...na infovojne je to predsa najlepšie vysvetlené