Byt verzus bungalov
Ahojte,s priateľom s rozhodujeme nad bytom a bungalovom 🙂 zatiaľ víťazí dom ah jed bez pozemku :D
Chcela by som sa spýtať, čo budete niektorá bungalov dom, výhody oproti bytu a kde ste si ho začali stavať či cez modrú strechu alebo inú spoločnosť 🙂
@timilv Ahoj na tu firmu Dom snov som pocula aj ja same zle recenzie a zle skusenosti, ja mam kamosku ktora ide stavat tiez cez ich firmu a ludia jej pisali nech nejde do tej firmy lebo ze bude sklamana ale ide aj tak do toho mne to je jedno nech si spravi ako chce my sme stavali svojpomocne ale radsej keby ide clovek stavat cez firmu by som si vsetko overila od viacerych ludi lebo co ked zoberie ta firma prachy a kvalita domu a celkovo stavba domu nula bodov
@tilly To je super ze tvoji 70 r. vládzu chodiť po 3 poschodiach no nie každý ked v tom veku to dokáže. Skor tvoji rodičia su výnimka si myslim. Za život cloveka postihne hocico a raz aj ty môžeš tie schody preklínať 🙂
@dai nemyslim si ja taky dom zazivam byvala som v nom 30 rokov a teraz som vnom skoro kazdy vikend a schody mi neprekazaju bungalov je hit foby pretoze ludom sa nechce chce prejst kusok peso proste to je dnesna doba ja radsej prebehnem tie schody a usetrene miestosa vyuzije na vacsiu zahradu.
@44janica44 Myslíš ze ľudia kt. si výberu bungalov su lenivci ? :D Velmi skatulkujes a mna práveže toto tvrdenie uráža... ale to by si ma a moj životný štýl musela poznať 😆
@eliska13 3,5 rocnu neter nepustim samu ani na zahradu ale idem s nou to by som di na zodpovednost nezobrala. Ihrisko mam hned pod oknom cize s vacsimi detmi nemam problem ich tam pustit v rovnakom obdobi kedy by som pustila dieta same aj na zahradu.na ihrisko sa dostanu iba deti z bytoviek cize je bezpecne
@misinka0611 pisala som vo vseobecnosti ze ludia su pohodlni.... bolo tu vela tvrdeni ze schody ich otravuju a podobne.... momentalne byvam v byte na 2.poschodi a netusim ako vyzera vytah zvnutra aj s nakupom ideme po schodoch a v zivote som nepovedala ze mi to vadi rada tie schody vybehnem.... to iste aj u rodicov mam izbu na poschodi a neotravuje ma to.
@44janica44 Ja som bývaa v byte tiež na 2 poschodí od 10 rokov do 25r Auto sme nemali, takže sa nakup nosil na bicykli. Do školy základnej, na strednú som chodila pešo, čo iné deti viezli aj ked ju mali 2 ulice. Doteraz vláčim 25 kg. veci. Chlap nadáva ako vrana ale proste bola som naučená tak a neviem sa kukať nanho ako robí. Ked prisiel kurier tahal sa ťažkou krabicou a mne to proste nedalo 2x som mu hovorila či mu pomožem. Následne chlapom sme si kupili auto, kvoli dietatu hlavne kedze sa narodil za dramatickych okolnosti, doteraz potrebujeme chodit k neurologovi kt. ordinuje v meste kde ani neviem ako by som sa autobusom dostala sama nie ešte z kočíkom, daľej dom dorabame si sami co vieme takze aj pre nejaké nástroje sa chodí. Bungalov sme si vybrali kvoli dobrej cene a lokalite, zapacila sa nam ulica a dalsie veci. Nikdy som nejak neriesila ci to ma a nema schody, ale ako som vyssie spominala, pre mna by schody neboli problem teraz, ale zivot je dlhy a nikdy človek nevie čo sa mu stane. Pisem to z vlastnej skusenosti. Mama bývala v paneláku a dostala onkologicke ochorenie ktore jej kradlo cervene krvinky, vysoky stupeň anémie. Na hematologii sa jej dr. do oci opytala ze a vy s touto hladinou aj žijete??? Po par schodoch skoro plakala ako nevládala ( vytah nebol ) a vtedy by som vsetko dala za nejaký bungalov a nie schody paneláku. Tym chcem povedať ze nie vsetko je o nejakej pohodlnosti.
@misinka0611 Mas velku pravdu nie je to o tom ze ludia su pohodlni ale nikdy nemoze clovek vediet ci o par rokov neochorie vazne a nebude vladat vobec po schodoch, tiez mame bungalov a neviem si vynachvalit....👏👍
@sipka1990 Po skusenosti s mamou, aj ked teraz vladzem v pohode všetko aj navyše si nakladám, ma to nejak podvedome tahalo k takemuto typu domceku 🙂 Fakt nie vsetko je o pohodlnosti. Aj ten čo má schody doma sa za kazdou prkotinou moze tahat autom, jedny rožky ist kupit autom a ten co ma bungalov do toho obchodu ide peši. V nasom pripade to bolo tymto ovplyvnene lebo tie choroby som videla na kazdom kroku a navyše sa mi takýto typ domčeka páči, preto mna sa dotyka ten názor, ze kupujes bungalov lebo si lenivy ist po schodoch ... 🙂
@misinka0611 My sme stavali preto bungalov lebo velky dom sme nechceli pre nas je to zbytocnost aj na upratovanie a vykurovanie, keby sa nieco stane ze by niekto ochorel a hore dole chodit po schodoch to cim clovek ma viac rokov uz by nevladal a tiez sme stavali aj preto lebo sa nam taky typ paci.... Deti ak budeme mat vyrastu a kazdy odide z rodicovskeho domu tak naco mat velky poschodovy dom? Teraz dost letia bungalovy no a par rokov mozu byt zase ine domy
@sipka1990 Presne ! Priatelova mama býva v 2 generačnom dome. Starala sa o otca kt. už nechodil. Bol dole mal sukromie ona s mužom hore. Opatrovala ho takže schody na dennom poriadku, lebo bol už aj ješitný a volal ju aj ked nič nechcel. Teraz tam býva len s mužom a niektoré miestnosti ani nenavštevuje. Je to veľký dom kt. má ešte aj povalu. Im stačí to horné poschodie 🙂 Už sa nechala aj počuť, že by išla do menšieho ale predaj je problém, málokto kupi taky velký starý dom..
U nas asi rozhodnu financie....ja by som bola najradsej v meste v byte, ale bohuzial, je nejaka popletena doba a stare panelakove byty su drahsie ako ked so das postavit dom 🤔 na hlavu je to cele.....samozrejme bavime sa o dome cca podobnej rozlohy ako byt, napr. 80m2. Nam to bohate staci. A na kluc nas taky dom v pohode vyjde do 70tisic. Pozemok uz mame kupeny. Stare 3i byty v nasom meste idu cca po 90-100 tisic....
@nienna My sme starý 3i. byt v pôvodnom stave predali za 90.000 bez problemov a to ani mesto nie je ale je pri BA takze je to niekedy naopak. Proste gro ceny tvorí lokalita. Alebo starý 2 generačný dom s veeelkym pozemkom len v dedine kde je 2.000 cca obyvateľov dalej od mesta ma hodnotu menej ako tento byt bez pozemku. Tak to funguje 🙂 Lokalita je na 1 mieste a verím ze u vás tie byty tiez drahé. Poprad je krásne mesto 🙂
@misinka0611 Ja nevravim mozno ma zo zaciatku velky poschodovy dom vyhody velke ale po case uz ani nema tie vyhody po nielkokych rokoch kazdy nech si zhodnoti pre a proti ale u nas vyhral jednoznacne bungalov
@misinka0611 ano jasne, ze lokalita udava ceny. Ale pri stavbe domu je jedno, ci ho stavias v Hornej Marikovej, alebo v centre mesta, materialy stoja rovnako. Jedine co navysuje cenu je pozemok, ale stale mi to vychadza lepsie cenovo ako byt. Aspon u nas, kupili sme pozemok asi 3 km od Popradu, v obchode som autom skor ako z niektorych mestskych casti a stale nas to vyjde lacnejsie alebo rovnako cenovo ako stary byt.....
@44janica44 absolútny súhlas. Teda aspoň my sme fungovali rovnako. V sezóne celé víkendy zabité. Ale to sme cez týždeň obaja boli v práci a dieťa v škole. Často sme sa pristihli pri tom, že tie úžasné výhody domu (posedenie na terase, opekačka... ani nemáme kedy užívať ☹
urcite dom. byvam v bytovke v novostavbe a pocut tu aj rucanie suseda pred urobenim. na klasickych panelakov to nie je tak pocut ako na tychto novostavbach.ale tiez hladame dom alebo pozemok. uz ma nebavi sa tlacit antidepresivami kvoli neprisposobivym susedom. jednoznacne domcek aj keby nemal mat velky pozemok ale aspon sa nemusis natahovat zo susedmi ked si chces oddychnut a ked ti spi dieta
Ja mam odskusany aj dom aj byt a popravde neviem, ktore ma vacsie vyhody. Kazdemu podla jeho preferencii. S rodicmi som skoro cele detstvo bola v byte, hned za domom skola, skolka, ihrisko, vsetko poruke, clovek za chvilu v meste. Byvanie sa mi pacilo. V puberte parada, akurat mi to vadilo, ked prisiel priatel na navstevu a nemala som sama izbu. Nasi si potom po case postavili novy dom, volame to velka "opacha", lebo je absolutne neprakticky. Hlavne ze v nom byvaju dvaja a je v nom kopec upratovania. Vyhoda oproti bytu je vyuzitie casu vonku, my pijeme kavu a grilujeme skoro kazdy pekny vikend. U nas sa cez pekny vikend nevari, ale sa griluje na zahrade. Okrem toho mama vyuziva volny cas starostlivostou o zahradu, je to jej obrovska zaluba a ona bola taka utrapena v byte. A este sukromie je fajn v dome, kazdy ma dostatok miesta (samozrejme nie na zahrade 😂 tam sused vsetko vidi a vie). Ked som sa odstahovala, tak zase do bytu, ja som v byte spokojna, vsade blizucko, kludna lokalita. Teraz sa zase stahujeme, ostavame v rovnakom meste, ale ideme do satelitu do RD bungalovu. Ako najvacsiu vyhodu vidim koniec smradu od cigariet na zachode od susedov a koniec hadzania spakov na balkon na oprate pradlo 😂. Moj muz ale v byte vyslovene trpel, nervy z parkovania, nudil sa doma, nemal co majstrovat. Kupili sme aj garaz k bytu, ale proste nebolo to ono, tak som privolila. Ja okrem citania na zahrade na hojdacke a grilovania s kamaratmi nejaky velky rozdiel nevidim, nemam vztah k zahrade. Ale zase priestor a pekne nove priestory potesia. Co ma netesi, je, ze vsade bude treba chodit autom, aj ked cca kazdu hodinu, hodinu a pol nam chodi autobus, ale pre mna je to nepohodlne, aj ked je to 3 min autobusom do obchodu a 5 min busom do centra mesta. Takze u mna ani jedno nevyhrava 🙂
@misinka0611 my sa radi hybeme a schody nie su problem. Okrem toho, ak sa nieco stane, nie je predsa problem urobit dole spalnu.
Ludia su lenivi, uz aj schody im vadia.
Nasi chodia na vylety, do exotiky sa potapat, lyzuju, bicykluju a vdaka pohybu vyzeraju o 10 rokov mladsie...
My mame bungalov+vsade franc.okna a teda,kebyze mozme vratit cas,taky dom by sme uz nechceli.Radsej by sme sa teraz rozhodli o poschodovy...nemame taky pocit sukromia co sa tyka hl.spalni,ako by to bolo,kebyze mame spalne na poschodi...radsej mensi rozlohou ale poschodovy,moj/nas nazor
@dai my sme si tiez nevybrali, brali sme dom v ba, vsetko mam pristupne peso, ale ani v satelite sme nemali bungalov, tiez poschodovy, ale len jedno poschodie.
Zas napr mi vyhovuje mat pivnicu a v nej ulozne priestory a pracovnu (miestnost pre pracku, susicku, susiaky a pod, nie pracovňu), muz ma vsetky svoje kutilske a pracovne veci ulozene v dalsej miestnosti v pivnici, celkovo tam su tri miestnosti + garaz, my mame vela bicyklov (mame horske aj cestne), lyzi (slalomky, gs, bezky + palicky k tomu), vela zahradnych a kempingovych blbin, neviem si uplne predstavit, ze by sme mali bungalov bez garaze, alebo jednu garaz, vsetko su to veci, ktore vyuzivame, neviem, kde by sme to skladovali a to este nespominam sezonne kolesa na dve auta ...
@liv1 Ďakujem za kompliment. Od vás je to pocta. 👏 Ono tie staré domy viete, to už sa teraz technológie posunuli, ak viete o čom hovorím. Dajú sa položiť také platne, že nepočujete ani slony keby dupali hore. Netreba žiť v minulosti a myslieť si, že aj teraz sa stavajú domy z tých materiálov, čo v minulosti, nezateplené, neodhlučnené poschodia. Píše sa rok 2018. 😉
@tilly tak ale tie ulozne priestory vies mat aj v byte a nemusis mat v dome-) my mame v byte garaz pre 3 auta plus pivnicu 30m2 - mame tam vsetko co si vymenovala a este kopu miesta... a poznam poschodove domy bez garazi...
Neviem - ja akurat teraz zohanam byt kamaratovi - byval v obrovskom poschodovom dome s bazenom - predava ho a hlada penthouse - on byval v byte predtym, teraz 3 roky v tom dome - tiez velke plany... no a vracia sa do bytu ( dom mal v raci ) moj brat tiez uz poskuluje po bytoch - byva pritom v sirsom centre v ba...
A ako som pisala - naso znamy tiez na tie poschodove nadavaju - ja ako mala som napr. Schody v dome milovala, teraz kvoli maminke by som ich nedavala... inak moji rodicia tiez boli tak aktivni ako ty popisujes - za 5 mesiacov sa vsetko zmenilo zial ..
@tilly jemine taketo nazory "ludia su lenivi, uz aj schody im vadia".. nie,.nie som leniva len to je niekedy otravne.. ved fajn majte trojposchodovy dom, niekto ma zas radsej vsetko na jednej urovni.. ja mam v okoli kopu znamych a ti co maju poschodie vravia ze druhy krat uz nie.. ty mas inych znamych ako ja..
ja toto fakt nechapem, ludi je 7miliard kazdy ma ine preferencie byvania, je to tak normalne.. ale ked sa o tom ide diskutovat, tak sa vzdy musia najst ludia co ich pomaly nastve, ze niekto.iny v tom ich oblubenom nevidi vyhody.. niekto vravi, ze v dome je viac prace? pff, nemal mat dom ked berie ako.pracu trhanie budiny a strihanie ruzi.. niekto vravi, ze mu vadia schody? pff ten je lenivy..
ved byvajte ako chcete, je super ze ste spokojne, ale co je na tom, ked niekto druhy ma iny nazor, preco to musi byt vzdy nejko zaskatulkovane, aki su ti ostatni ak to vidia inak?
@44janica44 hit doby bungalov nie je.. dedinske domy boli vzdy bez poschodia, len pani mali poschodia, takze to nie je o dobe..
@jana_eyre 👏👏👏👏 pod toto sa rada podpisem. Nemáš schody? Si lenivý kriste .. a potom ten von ma chodby pre každú kravinu ide autom do obchodu kt. ma za rohom nie?
@jana_eyre *ten co ma schody malo byt 🙂

@eliska13 presne tak... ale tak ono kazdy vie ake potreby ma - pripadne teda by bolo fajn keby nesiel len za reklamou domu typu grilovacka a kavicka na terase ( ktoru potom v reali bude mat 2-3x do roka ak vobec) a deti na pieskovisku ( moj brat ma na zahrade trampolinu, pieskovisko, domcek etc. ... a aj tak deti idu na ihrisko pred ich domom lebo tam je kopu inych deti...)
@tilly s tou polohou suhlasim... ale s tymi poschodiami ... ako som pisala - moja mama ma choru nohu a schpdy jej robia obrovske problemy, svagrina zase chrbticu... brat ma tiez 3poschodovy dom - hold dan zato ze byva v centre ba - ale ako som pisala svagrina nadava neustale a stale rozprava o velkom byte... za mna suhlasim s tym co tu bolo pisane - deti aj tak chcu byt s rodicmi - nasi maju svoju izbu, mame pracovnu ale aj tak domace robia v jedalni na velkom stole , svoj stol maju aj v kuchyni - ked som tam tak si ich robia tam... my zijeme vacsinu casu spolu v obyvacke, jedalni a kuchyni akurat tv maju deti v takej oddychovej miestnosti... pre mna preto bolo dolezite mat tieto spolocenske priestory velke a svetle... tie velaposchodove domy v ba prave toto zial vacsinou nemaju...