Chcem byť perfektná
Rozmýšľam či je tu niekto s podobnými problémami ako ja lebo mám čoraz častejšie pocit že som nejaká divná. :D Som prvý krát tehotná, neplánovane. No s priateľom sme už 5 rokov a aj tak sa to malo uskutočniť niekedy o 5-6 rokov. Akurát som skončila vš denné a prešla na externé ktoré si určite dokončím aj keď sa mi veľa ľudí čuduje a ja nechápem prečo. Neviem prečo by som nemala študovať ten jeden rok a pár mesiacov popri bábätku. :-/ Problém je v tom že som príliš mladá a necítim sa na to a okrem toho som silne zaťažená na kariéru. Dostala som veľmi dobé miesto v Bratislave, no vzhľadom na tehotenstvo a súčasné doštudovanie som to nechala tak. Na jednej strane som sa chcela vypracovať byť niekým, starať sa o seba, užiť si mladosť aj s peniazmi a kariérou, vplyvnými priateľmi, veľa veľa cestovať a byť s priateľom len tak. Po skončení školy si za rok naplánovať dokonalú svadbu. Postaviť domček a až potom dieťa. Deti mimochodom milujem a chcem byť najlepšou matkou akou dokážem byť. Lenže popri tom sa akosi nechcem vzdať tých svojich plánov čo sa týka kariéry, štúdia. Do práce nechcem ísť tak chcem rozbehnúť vlastný biznis. Zároveň nie som ochotná odísť od dieťatka skôr ako pôjde do škôlky. Samozrejme si zakladám tiež na tom aby som mala dokonale upratané vždy v domácnosti a taktiež aby om bola stále príťažlivá. Je to podľa Vás reálne? Byť perfektná vo všetkých smeroch?
@radina ja som mala pocas druhej materskej lektorku nemciny cez skype (vecer od 8 do 9), bola super, len potom mala babatko ona a uz na mna nemala cas 😅 asi ju skusim teraz pocas 3 materskej znova oslovit... ja som sa inac od prveho dietata vracala do prace po 8 mesiacoch a nikdy viac. ale to ficali svokor aj moja mama okolo malej, inac by som si to nevedela dovolit. pri druhom som bola 2,5 roka a neviem si vynachvalit, ale celu dobu som robila z domu a aj teraz to tak planujem, lebo by som nevydrzala, proste to potrebujem k zivotu.... ale je to za cenu neporiadku v byte 😅 a to mi manzel pomaha tiez strasne vela, nemozem sa stazovat...
Mam jedneho super "ambiciozneho" kamosa, ktory chcel byt politologom.Ambicii neurekom.Vo vsetkom chcel byt ten "PAN SUPER".Precenil svoje sily, svoje moznosti a teraz je rad, ze je rad.Padol na hubu, ale aspon teraz vie, ze v zivote nejde vsetko na 1 naraz a rychlo.Treba si stanovit, co je naozaj dolezite a co nie je.Moj brat tiez chcel mat super karieru, super "standard", super zivot, byt "pan niekto" a ako sa tak hnal za karierou, peniazmi a pocitom byt vo vsetkom super, zabudol na to, ze uz maju so zenou urcity vek a deticky sa im nedaria a maju problemy.A mali kopu planov, kopu snov, vsetko sa im zrutilo ako domcek z kariet, lebo maju v podstate vsetko, no to hlavne im chyba.Popri honbe za super zivotom prisli o kopu kamaratov, okaslala ich rodina a okrem penazi maju velke ....Takze spytaj sa sama seba, ci Ti to za to stoji byt vo vsetkom na 1.Bud budes na 1 mama, alebo na 1 karieristka, oboje mat nemozes.Aspon taku zenu ja zatial nepoznam.Vela stastia.
@libka1 nie som si ista ci zakladatelka nieco pisala ze to chce dosiahnut bez pomoci... dieta nema sama, ma ho s muzom... ked sa rozhodnu viest dvojkarierove manzelstvo musia samozrejme planovat a organizovat... ked makas mas obycajne aj peniaze nato aby si si zaplatila upratovaciu agenturu, detto je fajn mat babky a zapajat ich - ak nie, tak si najst nejaku spriaznenu dusu - my mame napr. jednu starsiu pani, sama nema vnucata , spoznali sme sa ked sa mi narodilo prve dieta - chodila mi pomahat a postupne sa naviazali moje dieta s nou a ona na ne... starych rodicov mame daleko a tato pani nam s nadsenim chodi deti niekedy postrazit vecer a podobne ked chceme nieco s muzom sami podniknut, nase deti ju tiez maju radi...
neviem ako si kto dokonalu starostlivost o dieta predstavuje, to je asi velmi individualne... ja napr. nechcem vychovat z mojich deti osobky pricucnute mame na zadok, skor sebavedomych otvorenych ludi - konktakt s ludmi mimo mna im podla mna len otvara ine obzory, spoznavaju ine osobnosti, ine spolocenske podmienky etc. ...niekto tu spominal ze deti vyrastu rychlo, mi to znelo akoby len tie spomienky na male deticky boli cenne - ja vam neviem, mam uz svoj vek, super rodicov ( nie, mama so mnou nebola doma 3 roky ), velmi dobre vztahy v rodine a stale prichadzaju nove a nove stastne momenty na ktore radi spominame , neprestali sme zit v momente kedy mame skoncila materska predsa...
@thinka001 mňa nezaujíma čo si o mne kto myslí, s výnimkou najbližších a tí ma poznajú takže vedia že materiálne hodnoty nie sú pre mňa najviac, priorita je pre mňa bábätko a presne tak ako si napísala, byť mamou s veľkým M 🙂 no pokiaľ by som v živote nevedela čo vlastne chcem a tie predbežné plány nemala tak nikdy nič nedosiahnem..
@dai nikto ti opatrovatelku a upratovacku neberie, ale to nie je tvoja perfektnost v tom zmysle ako o nej pise zakladatelka, ale ze si vies zaplatit a zabezpecit niektore sluzby externe... ja som tiez mala opatrovatelku pol roka pri synovi a pri dcere pomahali dedkovci, ale tvrdit ze ja som robila veci na 100%??? je to pravda? nerobil nejake to % niekto za mna?
@libka1 toto je uz take dohadovanie sa a domyslanie si co si kto pod 100% predstavuje... mne napr. ta babka ci opatrovatelka do tych 100% uplne zapada, kedze ja nepovazujem za dokonale a 100% byt s dietatom 24 hodin denne - toto skor od urciteho veku povazujem za chore😉 cize netreba svoje predstavy o niecom aplikovat na ineho...
a teda nepostrehlas som ani zeby zakladatelka pisala ze chce 24 hodin denne byt 3 roky doma s dietatom a pritom za tie 3 roky spravit obrovsku karieru...😉
@mimina00 co veta, to perla 😝 😝 😝
@libka1 to je neskoro na mna, o takom casom som uz totalne KO. 😅 mne chodila jedna studentka cez den, ale ta to robila popri praci a nestihala, tak teraz mam druhu a ta to robi tiez popri praci, ta mi chodi vecer o 6. Moj mozog je uz vtedy sice mimo prevadzky, ale da sa to prezit 😀 Moja predstava je najst si po materskej pracu, z ktorej budem po tych 8-9h doma a budem moct dieta vyzdvihnut zo skolky , nieco lahsie ako som robila doteraz, aj ked viem, ze to bude na ukor penazi, nuz ale co uz, nemusim chodit na dofce do karibiku , staci mi aj croatia. 😀 ... ale len pan Boh vie, co bude o 3 roky, to len clovek mieni ....
@miminka272 keď chceš byť perfektná, tak buď 🙂 nikto ti v tom nebráni, môžeš mať všetko, čo si plánuješ a o čom snívaš, len to musíš trocha poprehadzovať 🙂
&neviem čo chceš vlastne počuť, veď si rozhodnutá, tak do toho, osobne si myslím, že život ti karty zamieša inak, viď. neplánované tehotenstvo, ako sa ti to takej perefekcionalistke, tak mi prídeš stalo 😉.
A prajem šťastné mamičkovské obdobie inak.
@miminka272 ako byt perfektna? Nuz nijako, lebo zivot nie je ani zdaleka perfektny.....takze znes sa na zem a uzivaj si tehotenstvo a dietatko....
🙂
@dai myslím, že čím viac ludia plánuju, tým menej žiju v prítomnosti a svoju mysel zamestnavaju tým, čo ešte všetko treba. Tu nejde o výlet tu ide o žívot ako taký. Príklad: Zakladatelke velmi záleží na tom aby mala byt tip top. Plán : Do hodiny sa musí dlážka lesknuť ako zrkadlo, lebo potom mam naplanovaného kadernika, aby som pre muža bola večer sexi. Vezme mop vedro s vodou, kým umýva poslednu miestnosť zistí, že jej deti si urobili z peny vo vedre fuzy na brade a hraju sa na holičstvo. Popri tom však urobili neporiadok v miestnosti, ktorá už podla plánu mala byť odškrtnutá ako umytá a navyše su deti cele mokré od vody vo vedre. Myšlienkový pochod ženy, ktorej plán bol, mať všetko stihnuté do hodiny : No parada, deti neporiadne, zas mi urobili robotu navyše. Deti poprezlieka a s nechuťou dava do poriadku miestnosti, v časovom strese, kedže o 20 minut musí byť u kaderníka. Myšlienkový pochod ženy, ktorá veciam nechava volný priebeh: Obrovský smiech a nenapadne pozorovanie detí v ich kreatívnej hre. Naplnenie okamihom, ktorý sa už nikdy nezopakuje, precitenie toho, čo sa skrýva v pohlade na uplne obyčajné jednoduché hry detí s jarovou vodou 🙂
A takýchto príkladov by som uviedla milion. Ako dokaže zameranie na vytýčené plány odvádzať mysel od čarovných okamihov prítomnosti. Navyše ak má človek plán byť vo všetkom dokonalý, a všetky svoje sily zameriava na dosiahnutie tejto dokonalosti, uchádza mu radosť z každodenných bežných okamihov, ktoré dávaju životu naboj 😉
ja len tolko k tomu dodam, ze mlada ambiciozna maminka ma sice plany ale akurat si tak koleduje od zivota riadnu po hube, nie je mozne mat vsetko naraz, zivot ti ukaze cestu a ty nou pojdes ak nie budes len zufala.
@vejula tak to je tvoj pohlad na vec🙂 ja si nedovolujem precitat myslienkove pochody kohokolvek...
ja napr. mam upratovacku v piatok - viem ze v sobotu budem mat super vyupratovany byt a mozem si planovat navstevy s mojou nulovou participaciou na upratovani🙂 cize jednoducho gruntovat nebudem - tento cas co ine zeny gruntuju ci planovane ci nie venujem radsej vychadzke detom alebo inym aktivitam ktore si naplanujem...
uprimne, moja skusenost je ze ludia ktori sny a ciele nemaju vaecsinou ani nic poriadne nedosiahnu - a tym nemyslim len uspech v praci, ale aj spokojne manzelstvo a vychovane deti... nepoznam vela zien ktore by sa bavili na tom ked oni upratuju a decka im zaroven robia bordel - ano pre fotky na mk raz za cas ano ale pravidelne urcite nie... deti tiez potrebuju nejaky poriadok a rezim aby boli spokojne, vedeli ak smeruju etc. ... proste nechat len tak zivot plynut urcite nie je zaruka stastnych momentov...
ja teda znovu este zopakujem - to ze mas sny a ciele neznamena ze mas totalne nalinajkovany zivot, ze nic spontanne nezazijes a nevies sa tesit z krasnych momentov - len to znamena ze prisposobujes svoj zivot svojim cielom - chcem uspech v praci? tak po veceroch nepozeram telenovely ale studujem... chcem spokojne manzelstvo? tak znovu namiesto vykecavania sa s kamoskami a riesenia problemov na mk napr.🙂 komunikujem s manzelom, venujeme sa sebe, planujeme aj akcie bez deti, aby z nas nevyprchala laska etc. ... chcem vychovane deti? skor ci neskor si kazda matka uvedomi ze nato potrebuje zit pre dieta nejaky model ktory to dieta od nej odchyta, zaroven mu bude musiet stanovit hranice etc ....
mat ciele , viziu, sen... to vsetko ti umoznuje napredovat, verit ze to dokazes ti dava kridla, nedavas si hranice, nenechas sa ubit realitou etc. ...
Moj nazor: zivot ukaze co sa stane prioritou a ci plany vyjdu ... ja sama mam plany a ked nieco chcem tak to dosiahnem ale sem tam sa plan zmeni alebo prestane byt dolezity ... a ze bude raz za cas neporiadok alebo mastne vlasy pripadne dieta v tricku od cokolady ... svet sa nezruti pre nejake to zlyhanie a zmenu planu ... ale podla mna nejaky ten plan neuskodi ale ak nevyjde na 100% ale len na 60% aj tak super ... hlavne aby bol clovek stastny a spokojny 🙂
@barborazilina zabudla si na zdravy ! preto je v poriadku mat plany no nevies co ti zivot postaví do cesty. Ak nebude zdravie ci uz matky, dietatka tak priority su potom uplne inde ako uvedene v com chce byt dokonala.
@dai samozrejme, že je to môj pohlad na vec, nechcem ti ho vnucovať, len sa snažím ti ho priblížiť. Poznám totiž mnoho ludí, ktorí stále hovoria o tom, čo ešte treba... A ked to dosiahnu, tak sa ani nestihnu potešiť a už znova maju niečo za čim sa nahanaju. Taký večný kolobeh. No a mne sa zdalo, po prečítaní uvodného príspevku, že také niečo čaka zakladatelku, pokial bude chceť byť dokonalá v každom smere a v každom období svojho života. Alebo je to tým, že mna skôr ako dokonalosť nadchýna krása nedokonalosti 😉
@miminka272 už len to, že sa pýtaš, či je to reálne, byť perfektná vo všetkých smeroch hovorí, že perfektná nie si ... perfektní ľudia takéto otázky nedávajú ... perfektní ľudia sú proste perfektní ... 😎 sú o tom presvedčení, vedia o tom a nič ich názor nezmení ... 😀
@miminka272 a este mozno skus knizku "A dosť! Francúzske deti nevystrájajú pri jedle", mozno sa tam najdes, ja mam tu knizku velmi rada 😀 malej z nej citam niekedy 😀 pomoze ti usetrit cas a mat nadhlad 😉
@margaretka vies ja o zdravi velmi nepremyslam beriem ho ako samozrejmost ... zastavam nazor ze ked premyslas nad chorobou dostanes chorobu ... napr. kolegyna ma nadchu pomyslim si idem od nej preco este ju dostanem ... a samozrejme ju dostanem ... tak ako nepremyslas a najma neveris tomu ze zajtra dostanem najnovsie porsche (a samozrejme ho nedostanes lebo tomu neveris) tak ja rovnako neverim v to ze by mohlo byt nieco zle s mojim zdravim ... je to filozofia ... preto som to zdravie nespomenula ... ale jasne je velmi dolezite
@dai myslím že je to zbytočné tu niekomu niečo vysvetľovať, oni vidia len bielu a čiernu.. 🙂 sme na nesprávnom mieste aby sme rozoberali takúto tému.. treba to brať tak že sú tu prevažne ženy ktoré sa rozhodli byť LEN matkami a na viac si ani len netrúfnu a preto ak niekto chce od života viac zavrhujú to a odsúdia len preto že oni nikdy nič viac nedokázali tak ako by mohol niekto iný 🙂 .. jednoducho nereálne pre ne :D nechce sa mi ani reagovať na to, čas viem využiť aj lepšie..len ja sama viem najlepšie kto som a čo zvládnem a čo všetko už mám za sebou.. mám kamarátku čo prekonala rakovinu a zároveň sa ničoho z toho čo mala pred tým naplánované nevzdala, rozvíjala sa ako v práci, tak si užívala vzťah s manželom a priateľstvá a zároveň štátnicovala.. keď sa vyliečila otehotnela a je z nej šťastná mamina.. spolu s manželom budujú svoj podnik... presne tak ako si to plánovala.. má 26 rokov.. človek ktorý má môj neskutočný obdiv, pretože ju to nepoložilo.. tieto maminy ktoré mi tu prispievajú myslím si že nemajú na to aby niečo takéto zvládli, všetko vidia ako nereálne a asi by sa niekde schovali do kúta a plakali.. a to je to čo ja chcem v porovnaní s ňou nič, lebo viem čím si prešla... neviem odkiaľ majú takú predstavu o ženách ktoré chcú viac.. snáď nie z ameerických filmov 😀 veď ja nemienim po pár mesiacoch od narodenia dať bambuľku dať starým rodičom a ísť si zarábať na bmw či ako to tu berú niektoré maminy... a prísť o všeetko to krásne 🙂 tým že budem na sebe pracovať myslím že napríklad nemusím mať televízor a večer zabíjať čas pri telenovelách, radšej budem študovať resp. budem rozmýšľať ako podnikať, čo treba vylepšiť a tak 🙂 iné maminy trávia čas tým kde ušetria na mlieku, ja chcem tráviť čas tým že sa postarám o to aby sme radšej zarobili viac 🙂
@vejula vidí len že my máme presne plány ktoré musia byť splnené na 100 %, to nie je pravda.. pre mňa je najdôležitejšie dieťa... no cítim sa dosť schopná zvládnuť toho aj viac 😉
@miminka272 nemyslim si ze su tu len zeny ktore chcu byt len matkami, nezaradujem sa do tejto kategorie.
a tiez mam plany, plnia sa mi som rada, dari sa mi a nie len v kakacom a hrncovom domacom rezime.
barborazilina: hm, tato uvaha mi pride taka nezmysluplna,ale akceptujem tvoj nazor, zdravie som nemyslela nadchu, avsak prajem ti aby pre teba zdravie bolo samozrejme ktore beries ako beznu vec.
prajem vam vsetkym vela uspechov a zdravia.
@majka35 dokonalosť neexistuje, každý má tu svoju.. 🙂 a toto je tá moja, a nevidím nič zvláštne na tom že sa spýtam na názor ľudí ktorí si tým už mohli prejsť.. ak podľa teba znamená byť perfektnou to že si človek nevie vypočuť názor iných ľudí tak to máš celé nejaké popletené s tou dokonalosťou 😉
@miminka272 ja nepochybujem, že je pre teba najdôležitejšie dieťa a ani netvrdím, že ho budeš zanedbavať na ukor kariery. Nečitaj medzi riadkami to čo tam nieje. JA ťa len chcem upozorniť na to, aby si život neprebehla ako maraton. PRajem ti do života samozrejme len to najelpšie 😉
@margaretka práve preto som napísala že väčšina z tých žien čo tu prispeli 😉 nech sa darí aj tebe 🙂

@miminka272 o a zabudla som ze ches mat vplyvnych kamaratov 😀 ?uz to nehovor nahlas 😀