Cítim sa staro
Tento rok budem mať 26 rokov. Keď na to pomyslím, prepadá ma pocit, že som už stará. Viem, že som ešte mladá a nie nejaká stará ženská, že mám život pred sebou, ale vo mne to číslo evokuje taký pocit, že "Panebože! 😱" Už 20tku som vnímala ako míľnik. 25ka štvrťstoročie - a sakra. Asi mám pocit, že od 25 to pôjde dole vodou. A 30tka ma priam desí. Na jednu stranu chcem žiť dlho, dožiť sa dôchodku a užiť si ho, na druhú stranu sa mi zatočí hlava, keď si predstavím, že ma to čaká až za 40 rokov 😕 Život je dlhý a človek ani nemá čas si ho užívať 😕 na jednu stranu viem, že mám na niektoré veci čas, ale na druhú stranu sa bojím, či som ich neprešvihla, či už nie som pozadu - rodina, deti. Asi mätúci príspevok 😕
Ale veď vek je ozaj len číslo. Ja mám 32 a cítim sa lepšie ako keď som mala 20. Pracujem, robím čo ma baví, študujem, začala som behať - rada by som zabehla polmaratón...len musíš žiť naplno, potom vek neriešiš 😁
A to ešte nemáš 36 🙈 ako jaaa... Bože môj to fakt už mám toľko? 🤔 Za chvíľu 40.. desím sa toho 😐
Skús si nastaviť nejaké reálne ciele.. ja som chcela odrodit do 30tky, to sa mi aj podarilo.. druhé dieťa som porodila 3 týždne pred 30tkou 😁 na výške som sa tiež trápila ako ty, 5 rokov a keby sa to dalo vrátiť späť, vyberiem si inú. Skús si pomaličky plánovať čo by si chcela dosiahnuť a po čase keď sa ti to začne plniť budeš mať dobrý pocit, uvidíš 👍 ako ja s tými pôrodmi 🍀
Ja keď to tu čítam, radšej prestávam premýšľať.
Niektoré ženy úplne v pohode žijú aj bez mozgu 😁😁
🤦♀️ si jak moja kamoska ... ideme mat 30 a ona pohrebne reci. Na 40tnicky ktore dnes vyzeraju sto x lepsie jak 20tnicky povie ze uz su stare. Mali by ste si uz ist kopat miestecko ,inak neviem 😄. Vies ako, este kym vladzete😄
Prežívala som to rovnako... Bohužiaľ to neprešlo. Keď som oslávila 30, prestala som oslavovať.. a nejak už čakám iba ako prežijem. Bojim sa staroby, dufam, ze ma klepne skor ako pridu choroby a bezvladnost.
Sibe ti? 🤦♀️
@maminkadeticiek presne to som chcela napísať. Diskusia o ničom. Riešiť starobu ešte pred 30-tkou?! Ľudia sú divní.
@ivik4 Btw presne!Ja mam 37 ale prisamvacku vyzeram lepsie ako mnohe o 10 rokov mladsie.Sa z toho snad nezblaznim.
@maminkadeticiek ja mám pozajtra 49 a nechcem sa chváliť, ale tiež nevyzeram najhoršie 😁
Kľudne napíšem, že o polovicu mladšie ženy vyzerajú niekedy horšie, než ja 😁
@krkavcia_mater dufam, ze tvoj pristup "uz len cakam, ako dozijem", nebudem mat ani na dochodku...
Ved je to hrozne, takto premrhat zivot..
Pozbierajte sa ženy, moja mama ma 70, je aktívna, žiadna domasedka, stretáva sa na kávu, kino, wellness, nečaká a ani nechce ešte umrieť....má ešte ciele, ktoré chce dosiahnuť, životnú energiu,...treba sa pozitívne naladiť, lebo z tejto diskusie ide taká depresia že až
@beronsche nie je na co sa tesit? na to, ze moje telo starne a cakaju ma uz iba choroby? Ďakujem pekne
@krkavcia_mater každý starne...ale ako vieš dopredu, že budeš mať choroby? Prečo si to hovoríš?už nie je nič na tomto svete na čo sa tešíš? Ja to nechapem
@marcellka32 ja dúfam, že to si len niekto srandu robí... neverím, že toto niektoré môžu myslieť vážne.
@krkavcia_mater tak mas 2 moznosti, ak teda neberiem do uvahy moznost to dobrovolne ukoncit a "ochranit" sa tak pred nastrahami staroby.. 😁
- mozes uz len cakat, ako dozijes.. dost mozne, ze s takym pristupom skoncis ako zatrpknuta a neprijemna osoba
- mozes sa o seba starat, mat sny, tuzby a zit na plno, bez ohladu na vek..
Vyber na je Tebe..
@marcellka32 pretože to vidím okolo seba -choroby, bezmocnost a bezvladnost.. Ucime sa preto, aby sme nakoniec vsetko zabudli.
@petrisorkaa
@makulienka1
Myslím, že vy dve ste vystihli moje pocity
@maminkadeticiek asi áno 🤷🏻♀️
@mimi16 nemyslela som tým stará, že ako v starobe
Ako tu jedna z vás písala, všetky kamarátky sú už vydaté, polovica z nich má deti. Ja som zabila 5 rokov školou a bez titulu. Ale viem, že mi to niečo dalo - skúsenosti a nových ľudí, minimálne. Ale začala som len pred necelými 2 rokmi naplno pracovať. Mohla som byť už pred piatimi rokmi v tejto práci, ktorá má baví. A zopár ľudí z rodiny do mňa hučí, že by som nemala mať deti po 30tke a už tobôž nie na prahu 40tky. Vždy pár dní trvá kým to dostanem z hlavy. Včera večer som mala slabú chvíľu. Normálne rozmýšľam, že sa prestanem baviť s 90% ľuďmi a budem mať po depkách.
@krkavcia_mater ale to, že to vidíš okolo seba neznamená, že aj ty budeš chorá a bezvladna...ale to musíš zmeniť myslenie v hlave, všetko je v hlave
@beronsche alebo 3 moznost.. ukoncit to dobrovolne, kym este toho budem schopna a dovtedy nejak zit ;)
@marcellka32 genetika nepusti..
Autorka, kľudne odstrihnúť kontakty, ktore ťa deptaju..nikto ti nemá čo hovorit kedy máš mať deti 🤦🏻♀️
@krkavcia_mater veď to je v poriadku, aj my máme v rodine rakovinu, prarodičia umreli na rakovinu, ale to neznamená, že budem čakať, že to dostanem aj ja, chápeš ? Musíš zmeniť myslenie na opačné
@marcellka32 v podstate človek na niečo musí umrieť.. ak ho neprejde auto alebo ho neodstrelia ako chorú vranu
@krkavcia_mater ako píšem vyššie, ja nemyslím na smrť, a myslím, že ty máš negatívne nastavenú myseľ...dá sa to zmeniť, len musíš chcieť
@marcellka32 Mozné to je.. Smrť je len prechod.. do skutočného života
Tiez som myslela, ze deti a trvaly vztah do 30 nedam a nakoniec som v 30 mala uz deti dve. Stalo sa , ze po 4 mesiacoch randenia som uz teraz s mojim manzelom ostala tehotna a mala som 27 ked sa dcera narodila. Cize u nas to islo opacne dieta, byt, svatba, druhe dieta, teraz staviame chalupu, mame psa a 2 macky. Obcas zivot prinesie aj taketo prekvapenia.
Ja mam 52 a teda este ma nikdy nenapadlo, ze som stara 😮 Obcas sa pozastavim nad tym, ake mlada je nova kolegyna, ale nie, ze ja som stara… asi to je o nastaveni. Su veci, do ktorych by som uz nesla, cize veku som si vedoma. Ale stara sa necitim. A ty v 26 rokoch mas zivot a svet pred sebou.

Ja mam 40 rokov taky dalsi milnik a tie roky vidim na detoch. Dcera sa chysta na prijimacky na bilingvalny gympel, bude mat 14 rokov a vravim si preboha kam to utieklo vsak raz tolko a mozno uz budem aj babkou 🙂 na druhu stranu dufam, ze im prenecham byt a za 10 rokov som bez hypo na krku 🙂 Uz sa tesim na vylety bez deti, mozno dake europske mesta precestovat s muzom, prihlasit sa na jazykovy kurz lebo dcera uz je samostatna, ale syn este nie treba ho dozorovat. Skor ma trapi praca, pracujem v korporate a neviem co dalej, zatial pri detoch je to fajn, ale neviem si tam predstavit robit v 50 medzi cerstvymi VS. Plus uzsom taka, ze chcem si odrobit 8 hodin a zatvorit pracu, neriesit mesacne uzavierky, nadcasy, stresovat sa, aby som vsetko stihla na cas, plnit ciele aj ked manager aj kolektiv super, ale to sa moze hocikedy zmenit.