Čo je po smrti ?
Ahojte ja viem trocha blbá téma ale chcem sa spýtať aký máte názor na to vy. Už dlho mi behá po rozume čo je po smrti ? Čo sa somnou stane ? Extuje život po smrti ? Budem si pamätať môj život na zemi ? Nedokážem sa s tým zmieriť ! Som strašne smutná a chce sa mi plakať ! Ja mám prekrásny živoj milujucého manžela 2 prekrásne detičky ! A nechcem to stratiť ! Veľmi mi na tom záleží !! Budem si pamätať po smrti na moju rodinu a oni na mňa ? Hnevá ma to a strašne ! Bojím sa toho ! Čo je po smrti ? Extuje duša ? Alebo budeme v nebi žiť spolu a budeme tam šťastný či ako to je ?? Ďakujem
😁 tak aj dnes to.tu este pokracuje? mna vzdy strasne udivovalo s akou vasnou dokazu ludia presviedcat druhych o.svojej pravde v otazke viery/neviery a pritom stale naozaj nikto nevie co bude..
@katharines mna by zaujimalo, co diabol z tych dusi ma.... neuvaris ich na perkelt, nedaju sa zalozit, ani predat na ebay-i......😉
@obsadenemeno nuz objekt, ktory trapi. Duse v pekle trpia aj tym, cim hresili na zemi, no najvacsie utrpenie je, ze odmietli Boha, svojho stvoritela, vecnu Lasku, a preto su naplnene nenavistou.
@zirafienka A čo Ježíš Kristus???
@verinka100 pravdu povediac ani moc nemám chuť sa deliť o moje videnie, pretože je to komplikovane a samozrejme v rozpore s kresťanstvom a nemám chuť sa tu s niekym naťahovať.
Vieme ako vznikajú duše? Nie? Tak filozofovať nad tým, že kedysi bolo na svete milión ľudí a teraz niekoľko miliard, ako je to možné nemá moc zmysel, keďže nevieme ako vznikajú duše, ani nepoznáme ich počet môžme spliesť xy teorii, tak ako sa rodia ľudia môžu sa rodiť aj nové duše, duše nežijú len na zemi, môžu žiť na iných planétach, môžu žiť v inom “svete” , dimenzii atd. Takze v určitom konkrétnom čase môže byt x duši tu na zemi, y duši na inej planéte z duši v inom svete... V minulosti mohli duše tráviť viac času medzi reinkarnaciami v inom svete, v dnešnej dobe môže byt ten čas skrátený, dokonca som kedysi niekde čítala o možnosti jednej duše byt rozdelená a tak zbierať skúsenosti vo viac ako jednom tele.
Dáva to zmysel, asi nie? Tieto debaty sú zväčša o ničom a nikam nevedú, lebo normálne ani do malého dieťaťa nehucime teóriu relativity, lebo by to aj tak nepochopil, tak isto take veci nemá význam vysvetľovať ľuďom, ktorí na to nie sú pripravení.
Ak ta to veľmi zaujima môžeš si veľa veci načítať z kníh, z Internetu veľa info sa k ľuďom dostáva cez hypnózu, cez spiritual guides atd, uvidis, ze niektoré teórie budú v tebe rezonovať viac, niektoré hneď zamietneš ako blbosť.
@lenkakravcova Myslis moj posledny prispevok? Ja to ako fakt beriem, o com svedcili aj mnohi svati 😉 a bez hypnozy a inych omamnych latok.
Je len na tebe ci a comu budes verit ak veris v boha tak je to jasne dusa opusti telo a dostane sa do neba alebo do ocisca a ja verim aj v to ze sa tam raz vsetci stretneme proste tomu chcem verit a nik mi to nevyhovori moja rodina sa tam raz urcite cela stretne a budeme sa lubit ako aj tu a budeme nekonecne stastni a uz nas nikdy nic nerozdeli lebo dusa energia a laska su vecne.
Stale bude to, co si vyberies ty. Ty malujes svoj obraz na Zemi aj "po smrti" Peklo v skutocnosti neexistuje, co neznamena, ze ho nemozes vytvorit a prezit, ci na Zemi alebo tam. Preto mysli len na dobre veci, ktore chces prezit 😉 Ak sa ti nebudu pacit, zacni znovu. Ty si to platno.
@charlie1980 vôbec nič si nepoplietla, ľudia sa často na iných zabávajú vďaka svojej nevedomosti, jej komentár je práveže k veci a @obsadenemeno ide samozrejme o akože rozhovor dvoch bábetiek, takže @evittam si určite myslela toto
Rozhovor dvoch bábätiek v brušku matky
V brušku tehotnej ženy boli dve bábätká. Prvé sa pýta toho druhého:
- Veríš v život po pôrode?
- Určite. Niečo po pôrode musí byť. Možno sme tu hlavne preto, aby sme sa pripravili na to, čo bude potom.
- Hlúposť, žiadny život po pôrode nie je. Ako by mal vlastne vyzerať?
- To presne neviem, ale určite tam bude viac svetla než tu. Možno budeme behať po vlastných a jesť ústami.
- No to je predsa nezmysel! Behať sa nedá. A jesť ústami, to je úplne smiešne! Živí nás predsa pupočná šnúra. Niečo ti poviem: Život po pôrode je vylúčený - pupočná šnúra je už teraz veľmi krátka.
- Ba nie, určite niečo bude. Len všetko bude asi trochu inak, než sme zvyknutí tu.
- Ale nikto sa predsa odtiaľ po pôrode nevrátil. Pôrodom proste život končí. A vôbec, život nie je nič iného, než vlečúca sa stiesnenosť v temnote.
- No, ja presne neviem ako to bude po pôrode vyzerať, ale každopádne uvidíme mamu a tá sa o nás postará.
- Mama? Ty veríš na mamu? A kde má akože podľa teba byť?
- No predsa všade okolo nás! V nej a vďaka nej žijeme. Bez nej by sme vôbec neboli.
- Tomu neverím! Žiadnu mamu som nikdy nevidel, takže je jasné, že žiadna nie je.
- No ale niekedy, keď sme potichu, môžeš počuť ako spieva, alebo cítiť, ako hladí náš svet. Vieš, ja si fakt myslím, že skutočný život nás čaká až potom a teraz sa naň iba pripravujeme...
a tiež ma udivuje koľko z vás sa zapája do diskusie, ktorá vás nezaujíma len s tým, že sa vysmejete, že vôbec nad niečím takým autorka rozmýšľa
Ten rozhovor dvoch bábätiek v brušku poznám, paci sa mi. Samozrejme ze ti nie je ozajstný vypocuty rozhovor, ale je to PODOBENSTVO , ako napr Platonove podobenstvo o jaskyni. O tom ako moze byt nase vnimanie obmedzene nasimi zmyslami a nasimi zivotmi. Ze mozu existovat aj ine dimenzie, ine existencie.
@evittam aha, sorry, som pochopila, že to prišlo od teba...nechápem, ale ten výsmech z toho, tiež som neveriaca a skôr sa pozerám na všetko pragmaticky, ale to neznamená, že neviem pochopiť veci myslené obrazne alebo ako to bolo pekne nazvané podobenstvá...lebo síce vo mne nič nemení, nedáva mi žiadnu vieru, ale tiež sa mi páči, lebo je ozaj na zamyslenie, rovnako aj to, že sa tak môžu baviť psíčatá, či sloníčatá v bruškách svojich matiek a do tejto debaty to určite patrí omnoho viac ako vysmievanie alebo poznámky o tom, či niekto na niečom fičí
@s_kika Ked si budem mysliet, ze moja zdochnuta macka ma posmrtny zivot, tiez o tom dokazem napisat bajku. Dolozim nabuduce. Daj mi cas.
ahoj autorka 😀 ak budeš mať čas a chuť pozri si tento film na mňa zapôsobil fajn 😍 krásny vecer
@nadaa1 Ja ti poradim iba tolko,aby si myslela len na pekne veci a zila v pritomnosti.Tvoje strachy ti mozu iba uskodit.Myslienka je energia.Neries to a neboj sa.Nikdy nemozes skutocne zomriet,pretoze sme vedomie uveznene v hmote.Takze odkladame iba svoje telo.Vsetko je uz vopred dane.Skutocne neries co bude,iba zi svoj pekny zivot a tes sa z toho.To je najlepsie co mozes urobit.Kazdy sme na nejakej duchovnej urovni.Kazdym odzitym zivotom sa posuvame.Kazdy raz pochopi kto je.Najdolezitejsie je zit v laske,nic ine.Snad si najdes v odpovediach,co je tebe blizke a upokojis sa.Vela stastia,nech sa ti dari 🙂🍀❤
Poviem vam to takto...este nikto nedosiel povedat ako tam je hore v nebi....ak by sa to clovek dozvedel tak ludia by sa zabijali aby im hore bolo dobre..je to proste tak..ja verim na posmrtny zivot ..urcite je tam hore nieco..
@anjelicek26 fuu,pre mňa predstava,že po smrti je nič a ja skončím ako kostra zakopana v zemi je desivá.neviem si ani predstaviť ako môžeš s takou predstavou prežiť🙂keď mám pred očami nádej,že smrť je len prechod do iného života,žijem ozaj v nádeji ,lebo to druhé je totálna beznadej
@88888888888 ... Nikto nedosiel povedat ako je tam hore v nebi.. Ale Panna Maria sa uz parkrat zjavila, aby sme urobili to ci ono, aby sme sa do neba dostali. Dokonca spominala aj peklo a ocistec. Takze aj taka moznost existuje. A je velmi vela pripadov klinickej smrti alebo inych zazitkov... Nebo nie je vymysel, 90 minut v nebi, Maria Simma atd.
...ti, co verite... a verite v nebo, resp.posmrtny zivot... az niekomu umrie v mladom veku partner a do zivota zijuceho neskor vojde dalsi... to sa potom vsetci stretnu? ci ako to vidite?
Reakcia na neposunuty geneticky material ma tak rozosmiala do vankusa...ze sa moj zobudil a spytal..co placem😂
@nadaa1 ja by som bola rada,keby nic nebolo.ale bohuzial som presvedcena o opaku a viem,ze sa narodim zas a budem sa tu otravovat s kadecim.lebo,povedzme si na rovinu,nik tu nie je na prechadzke ruzovou zahradou.

@verinka100 duse su od Boha a patria Bohu, a preto diabol tak bojuje o duse ludi, ako zlodej o lup.