icon

Čo môže robiť žena?

19. apr 2023

Ahojte, premýšľala som nad tým, pretože ma to dosť štve až zachádzať do depiek. Chlap ma stále čo robiť, môže opravovať auto a prkotiny v ňom môže si robiť v garáži veci a proste chcem tým povedať, že chlap ma stále čo robiť a nenudí sa a moja otázka znie, že čo take môže robiť žena ? Viete okrem upratovania a pečenia/varenia a učenia a chodenia do prace a dookola len toto iste. Tiež by som chcela niečo take ako chlap, že sa nenudí a stále si robí niečo čo ho baví. A ja sa nudim doma a na záhrade nemám moc toho čo robiť. A dookola variť piecť upratovať, existuje niečo take radostne ako robí chlap ? Viem táto otázka znie asi divne, ale fakt som z toho zdeptana.

miminka91
19. apr 2023

Precitaj si este raz svoje odpovede. Same negativa a pride mi, ze ty sama nechces nic zmenit. Nie je to o tom, ze by si nemala co robit, ty nechces a potom sa nudis. No myslim, ze na vyber je toho viac nez dost

andreatytler
19. apr 2023

@miminka91 tak, tak. Same dovody preco sa neda.

simca06022011
19. apr 2023

Tak aj ženy majú záľuby. A kadejaké. V živote som sa nenudil. Ja som sa smiala ze aj lockdown by mohol byť stále a mne by to ani nevadilo.
Je smutné keď človeka nič nebaví a nema co robiť. Otázne je ci si technický typ, umelecký, bavilo by ta vyrábať, rucne práce, kresliť std? Alebo šport, kvety, záhrada, knihy? Milión možnosti je.

simca06022011
19. apr 2023

A hlavne pre tvojho chlapa je to radostne, lebo ho to baví... tebe sa to môže zdať super. Ale možno by ti to vôbec takú radosť neprinieslo...

babulkomale
19. apr 2023

Inak to je tym, ze nemas konicky, ze ta nic nebavi. Neviem co si robila v detstve, v puberte vo volnom case.
Ja som taku zenu spoznala v dospelosti. Nic ju nebavi, dokonca aj varenie len pretrpi, lenze ju nebavi ani praca, kariera, po x rocnej materskej skusa uz tretiu pracu a nechyta sa...chce byt doma, lebo aj deti ma problemove. Sama o sebe povie ze je neslana - nemastna, ze nikdy konicky nemala.
Pritom vzdelanie VS ma ale ten odbor nikdy nerobila, netrufa si, nevie...zo vsetkeho je zufala, v praci alebo po praci plakava kvoli praci.
Ja som bola v soku ze taki ludia existuju, v mojej bubline vzdy boli ludia co bud studovali dve tri VŠ, zazrati do akademickej prace alebo vyrovnani, praca, rodina, konicky.
Vacsinou sa ani nemame kedy stretnut co baby co maju rodiny este kdekade chodia, cestuju, vzdelavaju sa na roznych kurzoch, seminaroch, pestuju kvety, robia macrame, citaju knihy...

panonia
19. apr 2023

Urobte si deti

0silvia0
19. apr 2023

odhliadnuc od totálnej divnosti celej otázky skúsim vecne a stručne odpovedať, čo by som robila ja, keby som sa takto vynudievala ako ty:
cvičiť, behať, zadovážiť si psa a chodiť s ním na precházky, ak teda fakt nedokážeš byť sama. Ak máš ku zvieratám vzťah, samozrejme nie ako doplnok. Poprípade kurz jazyka, ak nevieš byť sama, tak chodievaj niekam do jazykovky. A čisto v domácnosti okrem ručných prác môžeš pestovať kvety, zadovážiť si akvárium a venovať sa mu a podobné veci, ale ty musíš vedieť k čomu máš vzťah...

danulicek
19. apr 2023

zamyslela som sa na chvíľku nad tým, že by som chcela mať deň, kedy neviem, čo robiť a nudím sa 😀 asi hlavne ide o to, čo ťa baví. ja som sa ako bezdetná naučila háčkovať, čítala som knihy, chodila plávať... maľovala som byt, sťahovala nábytok 😀
teraz by som chcela toľko vecí, ale deň nemá toľko hodín. ono je naozaj toho veľmi veľa, čo môže robiť žena, ale všetko to začína a končí v hlave 🙂

mladena
19. apr 2023

neviem toto nechápem, ja by som práveže nikdy nechcela opravovať autá, počítače, či staviať budovy ako zvyknú chlapi....som rada že sa môžem venovať vareniu, skrášľovaniu domácnosti a tak.... no veď počkaj do budúceho života možno budeš chlap tak si to užiješ 😀

andrejka1974
19. apr 2023

Hneď ma to napadlo,že nemáš deti ,ja by som si užívala prírodu,pomáhala mužovi starala sa o záhradu my s mužom sa fakt nenudime sme radi,keď večer lahneme do postele aj to všetko nestíhame

zuzinka888
19. apr 2023

Vsak si najdi konicky, zacni cvicit, plavat, malovat, hrat na hudobny nastroj, uc sa jazyky. Joj keby mal moj den aspon 35 hodin- ani minutku by som sa nenudila.

marcellka32
19. apr 2023

Nám treba vymaľovať, neprídeš? 🙂
Ja moc záhradu nemusím, ale kvety mám rada, tak si ich polievam....maľujem, čítam, plávam, prechádzky, kino, divadlo, upečiem koláč, bicyklovat/korčule/fitness/squash/tenis, zutulnovanie domácnosti, občas nakupy, kaderník, kozmetika, pedikúra, domáce masky, ...niečo ťa musí baviť

danica2711
19. apr 2023

tu vôbec nejde o to, či si chlap či žena. Ide o to, či si tvorivý, živý, energický človek, ktorý má kopu záujmov a koníčkov alebo unudená, umrnčaná lemra, ktorú nič nezaujíma a celý život sa len prenudí. To ťa fakt vôbec nič na svete nezaujíma, že by si sa to naučila robiť a trávila pri tom s radosťou čas?

tosomja
19. apr 2023

...ona chce opravovať okolo auta, chodiť do garáže, no čo keď nemá auto? A priateľ nedovolí a ona pri ňom len stojí. Môj keď sa bavká v garáži, či na dvore, idem k nemu, urobím mu ľadovú kávu, prinesiem, čo potrebuje, idem podrzim čo treba, ale nikdy som pri ňom len tak nestála ako stĺp a čakala, kým sa ozve. Vy máte asi nudný život, keď sa ešte aj spolu nudíte.

bylinka25
19. apr 2023

Tá otázka ťa trápi len teraz? Lebo ak si sa ňou zaoberala už dávnejšie, mohla si predsa ísť za automechaničku, a opravovať autá v dielni.
Sú ženy, ktoré pracujú ako žeriavničky, počula som aj baníčkach, rušňovodičkách.
Ešte nikdy nie je neskoro, urob si školu pre automechanikov, zriaď si dielňu a už budeš mať problém vyriešený.

kvetinka75
19. apr 2023

čítať, cvičiť, behať, pozerať film, vzdelávať sa, učiť sa jazyky, ísť k susede na kávu, na prechádzku, maľovať, majstrovať niečo, dať si masku na tvár, spravil manikúru, pedikúru - toľko času čo to zaberie

h2
19. apr 2023

@bylinka25 Nemyslím si, že autorkin problém je v tom, že by strašne chcela opravovať autá, ale nemôže.

ivangeline
19. apr 2023

Je to divne. Zeny radi tvoria..ci oblecenie,obuv,doplnky,obrazy,sochy,sportuju a pod.. akoze.. je tolko moznosti,co moze robit zena. Dokonca niektore bavi aj opravovat auta. ;D

rebeka7501
19. apr 2023

Čo môže robiť žena?
Napríklad zakladať fejkové témy 😉
Kedysi dávno som čítala, že nuda je obrazom vlastnej úbohosti.
- šport
- turustika
- ručné práce (aj mužské)
- samovzdelávanie
- zahrada/kvety
-knihy
A mnoho iných možností.

autor
19. apr 2023

@tosomja pracujem aj študujem

autor
19. apr 2023

@0silvia0 mám aj psa aj akvárium, zvierata ma bavia, trávim s nimi kopec času

autor
19. apr 2023

@danica2711 baví mám rada šoférovanie, jazdila som aj ja koňoch…

h2
19. apr 2023

Ty si nejaká superžena? Pracuješ, študuješ, máš psa a akvárium a tráviš s nimi kopec času, máš navarené, napečené, upratané, o záhradu postarané a ešte sa aj nudíš?

autor
19. apr 2023

@h2 asi mi chyba ta vec, že nechodím skoro s nikym von odkedy mám priateľa čo je asi 2 roky…postracala som kamarátky a vždy som mala viac kamarátov, ale s tými ísť von nemôžem lebo sú tu kamaráti a nie kamarátky. 😀

0silvia0
19. apr 2023

tak keď sa stále nudíš popri bežnom živote, choď robiť dobrovoľníka...
a čo ti vlastne vadí? že nemôžeš ísť von alebo si nevieš nájsť doma nejakú zaujímavú činnosť?

autor
19. apr 2023

@0silvia0 veď upratovať je stále čo len ten stereotyp každý deň to iste prídem domov vysavam, umývam dlážku, umývam skla, utieram prach, riady…každý deň toto iste robím…von ísť s kamarátmi nemôžem keďže mám priateľa..ten nudný stereotyp a je ťažké sa pozerať na vašu druhu polovičku, že ma čo robiť a vy ste z toho zdeptana a hľadáte čo take asi môžte urobiť lebo stále to iste dookola doháňa človeka k šialenosti

tosomja
19. apr 2023

Každý deň pratať by ma šľak trafil. Ja pri deťoch umývam dlážku každý druhý deň, vysavam stredu a sobotu. Prach utieram sobotu. Ani ma nehne každý deň pratať. Stačí, že po nich zbieram hračky 15x za deň 😃 keď sa toľko nudíš, tak sa vzdelávaj. Ešte pomimo školy a práci.

babulkomale
19. apr 2023

Tak tvoj problem je stereotyp a mozno OCD ak upratujes kazdy bozi den. Po dvoch ludoch, ktori su vacsinou v praci? Blbost.
Pises ze si chodila jazdit na konoch. Tak trikrat do tyzdna vymen domacnost za pobyt v stajniach a zajazdi si. Denne fakt nemas co upratovat na ukor svojho dusevneho zdravia. Jasne, par zrniek prachu sa denne najde ale to potom nie je zivot.
To je zivot s prachovkou.

autor
19. apr 2023

@babulkomale mame psa všade sú chlpy v byte preto sa toľko upratuje

maxalla
19. apr 2023

"…von ísť s kamarátmi nemôžem keďže mám priateľa.."
e? on ta ten priatel drzi na voditku?