icon

Čo pomáha na akné?

emamaj
19. feb 2018
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Ahojte, moja sestra má 28 a stále problémy s akné. Neviete nejaký "zázračný" spôsob ako sa ho zbaviť? Vyskúšala snáď všetko.

zuzkamargit
22. feb 2018

@stoke aloe si uz pila? Ale kvalitne, nie nejaku lacnu neucinnu atrapu

kvetinka75
22. feb 2018

skúša upraviť stravu? vysadiť načas mliečne výrobky, obmedziť bielu múku, vysadiť cukor, nejesť polotovary-kde sú éčka, farbivá a pod. Dcére toto pomáha, vždy sa jej pleť zlepší a začala používať oleje ako masky - 1 má taký ružový a mizne jej akné aj flaky. Inak používa vodičku zarábanú v lekárni, tá jej akné vysuší. Ak sa už vytvorí. Ale jej pomáha tá úprava stravy, no a pravidelná starostlivosť. Príp. zistiť, či nemá nejaké hormálne problémy.

diva199
22. feb 2018

@stoke ahoj, naozaj sú s tým veľmi dobre skúsenosti, pozerala si to na stránke? Poznám naozaj ľudí ktorým to pomohlo, jasne akné môže spôsobiť veľmi veľa veci, ale s týmto mám skúsenosti ja, našťastie nie vlastne ale poznám ľudí ktorým to pomohlo
Skús si to pozrieť, prečítať a uvidis sama či ta to zaujme alebo nie

mata223
23. feb 2018

@shades3 to sa oplatí kvôli akné ? A vies čo to robí s tvojim telom ?

shades3
23. feb 2018

@mata223 s mojim nic zle - som zdrava sko ryba, otehu rychlo, hormony super... a este k tomu cista plet.

mata223
23. feb 2018

@shades3 tak to je super asi si jedna z mnohých , väčšinou sa stretávam s poblemani ktoré prídu po vysadení antikoncepcie bolesti nepravidelny ciklus atď 😊tak ako aj môj prípad donedávna 😊

veriine
24. feb 2018

@emamaj a skusala aj chemicky peeling?

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
deniska652
24. feb 2018

Mne veľa pomáha kozmetika Mary kay čistiaci gél aj maska a make up tiež len táto značka. A taktiež sirovy roztok z lekárne a pravdaže treba upraviť stravu

andelik691
24. feb 2018

Mne výrazne pomohlo pravidelné čistenie pleti u kozmetičky a úplne som vynechala mlieko a mliečne výrobky. Od 16 - tich som sa s akné trápila a konečne mám pokoj. Roacutane by som neodporúčala ani najväčšiemu nepriateľovi, je to strašné svinstvo.

shades3
24. feb 2018

@mata223 to som aj ja pocula a bala sa, ale u mna len pupaky zacali dost zle... ale vydrzime, ked chceme mat deturence z

korinecka
24. feb 2018

Mne sa akné robí keď zjem čo i len kúsok čokolády. Takže strava... alergia... + pravidelné čisteie peti 2x denne - ja používam Biodermu.

zenaajmama
24. feb 2018

Ja som už tiež skúsila všeličo, používam kozmetiku la roche posay radu efaclar.. pred mesiacom mi kozna predpisala belakné krém-a normalne neverím, ale začína za to výrazne zlepšovať.Konečný efekt by mal byť po 3 mesiacoch, tak som zvedavá. Zatial je to asi naj efekt zo všetkých. Ešte by som odporúčala tea tree olej-len na zapálené časti.
Hlavne treba najst dobrú kožnú.Tato moja sa ma všetko popýtala-aké mam skusenoti s akymi pripravkami, ako presne sa staram a plet.
Tiez som zistila ze dom mala plet mastnu, no napriek tomu dehydratovanu, pretoze som stale umývala, a natierala niečo aby som odstranila maz.

veriine
26. feb 2018

Este moze sestra skusit Duac gel - najlepsi liek na akne, avsak myslim, ze je len na recept. S nim treba ale opatrne narabat, nenatiera sa na tvar, ale len priamo na vyrazku.
Ja som ho mala od dermatologicky na aknozny vysyp na sanke, krku a dekolte. Musela som si ho aplikovat iba vo velmi tenkej vrstve na noc a pozor - farbi to oblecenie, obliecky (na to ma hned upozornila).
Akne to krasne vyliecilo a nevratilo sa.

mata223
26. feb 2018

@cervenaruza123 súhlasil nie je to len záležitosť z vonku treba to riešiť vnútorné a dá sa aj alternatívna medicína 😆

hagshop
26. feb 2018

Akneroxid 5

veriine
26. feb 2018

@mata223 tak za seba mozem potvrdit, ze stravou sa mi nic nevyriesilo. Stravujem sa uz dlhodobo pestro a zdravo. Po novom sa mi potvrdila potravinova intolerancia, takze som 5 tyzdnov na prisnej protizapalovej strave - a BUM! Akne posledny tyzden ako pubertiacka a aj kozna mi dnes potvrdila, ze toto akne zo stravou nic nema.
Je pravda, ze cukor, biela muka, zly pitny rezim, e-cka, konzervanty v potravinach atd atd su zle aj na plet - ale ak mas/mam/ toto vyriesene, pouzivam dokonca dlhodobo aj prirodnu drahu kozmetiku, tak pricina uz neviem kde je :D

tatalin
26. feb 2018

U mna funguje iba kombinacia viacerych veci... nazvala by som to faktory minimalizujuce/ ovplyvnujuce akne= sport (beh na vzduchu !) , mezoterapia+ dermabrazia, "dobra voda"na umyvanie tvare, spravne premastenie (nevysusovat !!!!), namiesto vytlacania ozonizer, obmedzenie muky a "komercneho cukru"-kupovane sladkosti, a hlavne Psychicka pohoda... 🙂 je to nanervy s tym akne ... treba sa pozorne sledovatxale nie pred zrkaflom aie v kuchini a v dni... jednu dobu skm uz blastne ani nevedela ci sa ho ghcem zbavut 😂 lebo som maka psychohyhuenumpri vytjacani 😑 teraz to mam super ❤ drzim prsty...

nuska
26. feb 2018

Určite odporúčam aloe. viem poradiť ak chcete, napíšte

verus14
Odpoveď bola odstránená
zuzkamargit
27. feb 2018

@nuska aloe je fantasticke, ja som im to tu uz tiez pisala, ale kto nevyskusal, nepochopi. Kazdy vidi len to, ze liter za 50€, tak si povie, ze drahota. Ale drahe v porovnani s cim??? So zdravym telom? Co ja som sa naplatila za kadejake kremy, drahe, lacne... Treba aj kremovat jasne, ze ano, ale kremy su len starostlivost zvonku, zdravie prichadza zvnutra.

nuska
27. feb 2018

Ja mam od LR. Tam je lacnejsie a ked kupujem po 3ks tak esta lacnejsie. Je certifikovane, takze kvalita zarucena, nie ako to co je v lekarni, niekolkokrat riedene. Super aj pre deti, na zaludok a kremiky tiez pri kazdom poraneni super, hned sa rany zacelia a ovela ryvhlejsie zahoja.

natasa512
27. feb 2018

Ako som tehotna tak mam cistucku plet 😂😂 a to som mala ozaj hrozne akne 😰

veriine
27. feb 2018

@natasa512 no ved jasne, zmena hormonov. Ved aj HAK funguje na principe, akoby si telo myslelo, ze je "tehotne" :D :D :D :D

emamaj
autor
27. feb 2018
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Ďakujem dievčatá 🙂 dočítala som sa aj o náplasťach, vraj ich necháš cez noc na tvári a po pár mesiacoch používania sa ti vyrážky a akné prestanú tvoriť. Máte s týmto skúsenosti?

mata223
2. mar 2018

@zuzkamargit to je ake aloe za 50e za liter ? Ja poznám kvalitné za polovicu a to už je všetkým drahé 😆v dobrom

zuzkamargit
Autor odpoveď zmazal
kubkovamama
2. mar 2018

Akné vo vyššom veku/teda nie puberta ☺môže byť všeličím,od stravy až po nervy. Mám po 30tke a roky silné akné. Nepomohlo nic, kozmetička,lekár, antibiotiká,strava..u nás to je ale asi dedicne,sestra aj mama a po 40tke to prešlo. U mňa je to des,keď mám stres-myslim ozaj negatívny,pri vážnych starostiach a keď malo pijem alebo čokoláda,ta mi robí ozaj zle,plus hormonálna nerovnovaha-pomohol mi Gynex,v tehotenstve bola pleť ako bábätko. Teraz je to relatívne o.k.,dokojila som,veela pijem žihľavu a praslicku,citrónovú vodu a chlorelu. Musím si zaklopať,cca 3mes paráda.

silviaaaaa
2. mar 2018

@emamaj na akne najlepsie aloe vera z LR +kolostrum. Vrelo odporucam. Ak chces napis spravu viem dodat domov. 🙂a nie liter nestoji 50€ ale do 30€ a pri odbere 3ks je zlava a tak vide cca 25€ aj to prehanam. A dokonca tento mesiac je v akcii 😉

mlil77
2. mar 2018

Viac je to o vnútri tela ako povrch....upravit stravu, cvičiť, drahé krémy dopomôžu ale ak v prvom rade riešiš problém zvnutra... Inak môžeš kopov krémy hocičo nič nepomôže, zašla by som na jej mieste ku dobrej kožnej... Napr neviem prečo ale mne veľmi pomohlo na akné keď som jedla veľa tuniakov, netuším prečo ale výrazná zmena nastala, plus piť veľa vody a nemať stres....