icon

Čo robia ľudia v nebi?

2. dec 2022

Otazka hlavne pre veriacich.Co si myslite ze ludia robia v nebi???Kedze sa tam neda umriet,co tam robia donekonecna???

h2
3. dec 2022

To je predsa jasné: poletujú si po oblohe, vylihujú na obláčikoch, sledujú nás pri sexe a keď prší, tak na nás cikajú. 🤪

anita010
3. dec 2022

Naposledy, okrem Biblie, som čítala od Márie Simma, za ktorou chodili duše z očistca. Môžeš si s ňou prečítať aspoň rozhovor, ktorý je na nete. Mňa potešilo najviac to, že ani 1 duša sa nechce vrátiť na túto Zem... Radšej si tie hriechy a tresty za ne odtrpia v očistci aj neviem koľko rokov. Pre nebo sa to oplatí. Syn sa učil v prirodopise: Príroda je všetko, čo NESTVORIL človek. "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevstúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú.“ Všetko utrpenie, trápenie týmto dáva zmysel a Boh je pri trpiacich najbližšie a že trpia v našich očiach často nevinní,... Ľudia si neuvedomujú, čo spôsobujú svojimi hriechmi a aké následky sú za ne. Čítaj si o vizionároch, mystikoch, životopisy všetkých svätých. Čítaj si o prorokoch, sudcoch v Biblii...

jaskolka
3. dec 2022

Nikto z nás nevie a nemôže vedieť, čo sa deje po smrti. Proste to nejde vedieť, sú síce ľudia, čo zažili klinickú smrť, opisujú určite vnímanie, čo mali, ale ani to nie je dokázané že skutočne "boli v nebi, či v pekle"alebo len mozog to tak spracoval,ten okamih, keď na chvíľu prestalo tlct srdce.
Takými otázkami ani nemá význam sa zaťažovať, sú nad naše momentálne pochopenie
Ale to je len môj názor.

heln
3. dec 2022

ak sa pytas na krestanstvo, tak podla Biblie tam budu ludia chvalit Boha (chvalospevy). co je lepsie pre krestana so zivou vierou ako byt v Bozej pritomnosti?

autor
3. dec 2022

No neviem..chvalospevy donekonecna..to tie duse tam uz navzdy spievaju??? To je nedomyslene

diamondsspaces
3. dec 2022

Smrť je sučasťou života, po smrti nie je nič , ostaneme len v spomienkach ľudí, ktorí ešte neumreli. Čim skôr sa zmierite s tým , že smrť je súčasťou života tým skôr si nemusíte klamať a veriť blbostiam ako nebo/peklo , večný život ako duch atď. Keby aj reinkarnácia existovala a vedci by ju potvrdili ,nastal by rozvrat spoločnosti , najmä veriacich ludí . Tak isto nemôžu povedať či existujú mimozemské civilizacie , tiež by niektoré naboženstvá mali chaos . To je ako to, keď máme hmatatelný dôkaz o neandertalcoch a dalších predkoch , ktorí sa vyvinuli z opice a tie opice z iných druhov a tak ďalej (evolúcia) ale nie , niektorí budú tvrdiť , že nás sem dal Boh a podobné nezmysli len kvôli tomu aby sa človek necítil v strachu o seba, blízkych, tak je" lepšie" si naklamať a veriť v nič a všetko buď hadzať na druhých alebo na Boha. Niekedy ma pocit , že ten kto písal tie texty o Bohoch a podobných veciach si len nevedel vysvetliť ,čo sa mu deje lebo vypil čajík z čudnej liány . Tak to len opísal , dal okoštovať čajík ostatním aby to pochopili tiež a viera v niečo je na svete. Nikto nikdy nebude vedieť ako to je naozaj , lebo to nemôzu kvôli 3/4 luďom povedať. Bola by vojna .

autor
3. dec 2022

Tak ale klobuk dolu pred tym clovekom,co napisal bibliu,ze kolko miliard ludi nachytal a oklamal...len o tom uz chudak nevie

majkabambulik
3. dec 2022

Vies vobec co je to Biblia? Kolko krat si ju celu precital? Nepoznam ta, ale podla trosku primitivneho vyjadrovania garantujem tu vsetkym ze si ju celu neprecital ani jeden jedinny raz! Najskor si ju precitaj a potom tu vypisuj, inak vyzeras - sorry - ako idiot.

marfica
3. dec 2022

@andreatytler no úžasné, fakt... sex s pannami, a keď pannu zbavia panenstva, čo ďalej? Nedomyslené...
Samozrejme že návrat duše na tento svet v inom tele je dobré, alebo skôr žiaduce, lebo môže prejsť všetkými skúsenosťami, ktoré aj tak musí prežiť. Bez nabratia všetkých skúseností nebude nirvána, život sa nedá brať len ako utrpenie, skôr ako škola života a jednotlivé skúsenosti sa nedajú preskočiť. To máš ako so školou. Najprv sa treba naučíť čítať, písať, až následne sa môžeš učiť dejiny, chémiu atď. Čiže bez skúseností v bežných životoch nepreskočiš do levelu ja už nemusím, ja už budem plávať niekde bez reinkarnácie. A úsilie nereinkarnovať sa je blbosť, to nie je hotová duša bez ega. Treba prejsť do pokory, do levelu bez negatívnych emócií a to je sakra ťažké, preto si to tu musíme odkrútiť aj 500 inkarnácií, aby sme sa tam dostali. Všetko má svoju postupnosť.

diamondsspaces
3. dec 2022

Keď Vás ako malé dieťa neučím len slová mama a tata a ostatné Vám nepoviem, budete vedieť len mama a tata, to isté je s naboženstvom , vtedy ľudia nevedeli nič, boli hlúpi , keď im niekto povedal že voda je zlá neumyvajte sa ňou neumyvali sa vodou ale popolom napríklad , sorry ale z histórie viem , že kresťania vraždili ľudí , ktorí neverili alebo nasilu veriť nechceli . Pre jednoduchších je tu Boh pre inteligentných a realistov je tu evolúcia , algoritmus vesmíru a pod. 🙂 A propo viem čo je Biblia , mám v rodine veriacich , viem z ich rozpravania veľa... Len chcelo by to už viac reálnosti v 21. storočí a nie toto ,ale ako hovorím , bola by vojna , keby povedia ako to v skutočnosti bolo, je a bude .

marfica
3. dec 2022

autor diskusie, ty máš prosím aký vek? 16?

autor
3. dec 2022

@majkabambulik ahoj,klídek...nehadajme sa o biblii.mna skor zaujima co tam tie duse robia,co tam budes napr. robit Ty?

nicicka
3. dec 2022

Podľa mňa ľudský mozog nedokáže pochopiť a "vymysliet" čo bude po smrti. Ja to vnímam ako stav ako napr. keď je človek v depresii tak prežíva naozaj najhoršie stavy duše ( čo sa môže prirovnať k peklu). Naopak, ak užije drogu tak je v stave keď mu je dobre a zažíva pozitívne pocity, aj keď len na chvíľku. No tieto stavy, človek zažije iba za určitých okolností v tomto živote. Myslím že po smrti bude "pociťovať " niečo podobné. Buď v stave pozitívnom,že už ho nič nebolí s je maximálne šťastný alebo naopak, duša bude trpieť.

mandzula
3. dec 2022

Zrejme nieco, co ich ma robit stastnymi, a to si uz kazda viera vymysli podla toho, cim sa ludom lepsie taka medovy motuz popod nos, a kedze o tom neexistuje realne svedectvo, je len na ludoch, ci je motuz dostatocne medovy. Navrhnujem preto urobit si svoje nebo tu a teraz - usmiat sa na muza, deti, niekam spolu vypadnut, pomoct rodicom, proste nieco, coho realny dopad mozno vidiet hned a necakat na nieco, co ma prist niekde tam hore o x rokov - podla mna teda isto nepride.

dodka6
3. dec 2022

Ježiš a Panna Mária bola do neba vzatá s telom...čiže to je miesto. Podľa mňa tam robí každý presne to, čo ho robí najšťastnejším. Niekto pomáha, niekto číta, niekto oddychuje......môj tatko tam napríklad určite stavia škôlku a medzi tým chodí po Zemi a pomáha chorým detičkám ako anjel ❤

majkabambulik
3. dec 2022

Precitaj si Bibliu a dozvies sa. Ale to nedokazes, nie si toho schopny. Inak by si tu nevypisoval ako anonym. Ti, co Bibliu neprecitali celu tu vypisuju hluposti a ty to zeries. Vezmi Bibliu a kazdy den ju citaj namiesto surfovania po nete. Budes mudrejsi a to ti nikto nevezme. Nebudes sa tak primitivne vypytovat a vyjadrovat. No, predpokladame, ze to nedas, lebo si slaboch?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mandzula
3. dec 2022

@zoro9836 len aby to vyberko nedopadlo klasicky slovensky "dakujeme, ozveme sa Vam". A nikdy nic.

hendikep
3. dec 2022

no v krestanstve je nebo peklo a ocistec, predstav si ze cely zivot po niecom tuzis, nazyvas to stastim… myslis si ze ked budes mat peniaze, slavu alebo cokolvek tak to stastie pride a bude trvale, ale ked to aj dosiahnes tak Ta to tesi len chvilku… ako ked je niekto zavisly na nakupovani, ked si kupim tento sveter budem stastna, a potom Ta to tesi prinajlepsom den a zas po niecom tuzis.. ide o to ze v sebe zaplnas dieru v ktorej chyba Boh, a az ked ho najdes sa uspokojis.. nebude to stale zaliate slnkom ale v Bohu najdes svoju sebahodnotu, nebudes konecne musiet nikomu nic dokazovat a budes vediet kym si… ( aspon ja to tak mam ) no a v nebi je to o tom ze zrazu je vsetko ako ma byt ked sa ocitnes v Bozej pritomnosti, skus si precitat knihu Zivot po zivote, su tam pribehy roznych ludi co prezili klinicku smrt a su zaujimavo podobne.. pricom kazdy clovek bol z ineho zazemia inej viery a hodnot… potom ocistec, ocistec je nieco ako peklo, ten si vyberame samy lebo az v pritomnosti Boha si uvedomime svoju hriesnost a sami sa chceme ocistit … je to vlastne nase odcinenie hriechu ktore sa musi udiat aj napriek tomu ze sme sa za zivota spovedali lebo spovedou Boh odpusta hriech ale vcasne “tresty” ostavaju… no a peklo je peklom lebo dusa trpi tym ze nemoze byt v Bozej pritomnosti, … v ocisci dusa vie ze je to len docasne a to jej dava nadej… ale v pekle je to uz nemenne a to je natom mozno najhorsie.. a len tak pre zaujimavost o com je krestanstvo a casto sa to nevie… spaseny je kazdy clovek, bezohladu na zivot, a spasil ho Jezis svojou smrtou… a v minute smrti clovek stale moze olitovat hriech - (dolezita podmienka,) kludne aj seriovy vrah.. ale casto je to o tom ze clovek sa hanbi za svoj zivot a nebo odmietne, alebo odmietne olutovat a potom prichadzaju pekelne muky 🤷🏼‍♀️ a inak jedna svatica za ktorou chodili duse… povedala ze duse jej hovoria ze aj ocistec je lepsi ako temnota zeme, a ze tu by sa uz nikdy nechceli vratit

h2
3. dec 2022

@majkabambulik Na hlboko veriacu, Bibliu čítajúcu osobu sa vyjadruješ o druhých ľuďoch dosť neúctivo. 👎

h2
3. dec 2022

@mandzula 😂😂😂

autor
3. dec 2022

@majkabambulik Ty si nejaka zaryta krestanka,ci?mal som taku svokru...des...ta by si dala sochu panny marie aj na wcko

nicicka
3. dec 2022

@majkabambulik podľa tvojho rypania do autora by ti pomoholo keby si si ju prečítala ešte aspoň raz. 🙈

jarmila2010
3. dec 2022

@nicicka osoba
@majkabambulik je typicka ukazka milujuceho krestana🙄,kt som casto videla a aj neustale vidim okolo seba

hendikep
3. dec 2022

aj na netflixe je dokument o posmrtnom zivote.. normalne aj pribehy ludi.. a casto hovoria ze je tam vsetko farebnejsie a zivsie, a zem akoby bola demoverzia :D

lenkakravcova
3. dec 2022

Raj Boh opisuje ako miesto odmeny pre spravodlivých veriacich v Jediného Boha.
Sú to nádherné záhrady, kde duše majú naplnené všetky svoje potreby - keďže sme boli stvorení ako duchovno telesne bytosti, tak sú tam naplnené všetky tieto naše potreby.
Čiže vpodstate tam ľudia žijú tak ako tu na Zemi, len s tým, že nemajú choroby, netrpia, nerobia si navzájom zle (pretože sa tam dostanú len to, ktorí sa snažia žiť dobre), žen nemajú menštruáciu, nerodia sa tam deti.
Sú to záhrady, ktoré majú optimálnu teplotu a prostredie pre život človeka. Záhrady kde tečú rieky, rastie rôznorodé ovocie.. Nádherné zvieratá, farby, vône, zvuky. Všetko oveľa lepšie než na Zemi (tu akoby z toho bolo len pár percent na skúšku). Proste nepredstaviteľne krásna rajská záhrada, kde ľudia žijú, pracujú, vzdelávajú sa ďalej a ďalej, objavujú nové svety. 🙂

hendikep
3. dec 2022

*sami vyberame

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
diamondsspaces
3. dec 2022

Zažtok klinickej smrti , môžte zažiť aj vy a to bez toho aby ste boli ohrození smrťou . Stači kupiť letenku smer Južna Amerika (v Peru to bolo tuším) a pokecať s domorodcami , vypiť čaj a byť na ceremoniáli so šamanmi v pravom zmysle so psychadelickymi terapeutmi . Ževraj to je perfektné pre pochopenie seba samého . 🤷

mandzula
3. dec 2022

@lenkakravcova nemat menstruaciu je sice fajn, no nie je naplnenim zivota mnohych zien prave dieta? Je na to nejake vysvetlenie?