icon

Čo robia ľudia v nebi?

2. dec 2022

Otazka hlavne pre veriacich.Co si myslite ze ludia robia v nebi???Kedze sa tam neda umriet,co tam robia donekonecna???

autor
3. dec 2022

@zoro9836 ten pocit,ze sa napr. uz nikdy nedozvies ako sa dari napr. tvojim detom,vnucatam...kolko budu mat detí..kedy a ako zomru...🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
hendikep
3. dec 2022

@mandzula ja v materstve vidim prave tu nezistnu obetu pre inych.. ktora nas zaroven naplna.. ved to je podstata krestanstva.. ale po smrti uz samozrejme nema zmysel plodit deti, lebo kazda dusa musi prejst “ mostom” v podobe pozemskeho zivota, koli prvotnemu hriechu.. inak nebo bude podla mna rovnake ako Boh zamyslal zivot v “raji” len sa to troska skomplikovalo 🤣

0silvia0
3. dec 2022

Deti a vnucata ta trapit nemusia, tvoji pokrvni pribuzni to boli len v pozemskom zivote.

autor
3. dec 2022

Smrťou sa človek vôbec nemusí zaoberať. Pretože kým sme my, nie je smrť. A keď je smrť, nie sme my. “ Človek sa s ňou vlastne nikdy nestretne......epikuros

mandzula
3. dec 2022

@hendikep ja zas materstvo ako obetu nevnimam, ale ako naplnenie svojich potrieb. Ak mam robit nieco, co mam vnimat ako obetu, tak to radsej robit nebudem.

nicicka
3. dec 2022

@jarmila2010 ak je podľa teba ukážka milujeceho kresťana človek, ktorý nadáva niekomu o kom vôbec nic nevie do idiotov tak sa nečudujme že žijeme v takom svete v akom žijeme. 🤦

jarmila2010
3. dec 2022

@nicicka :-O zeby ironia?! treba citat s porozumenim 😉

nicicka
3. dec 2022

@jarmila2010 však mi to bolo divné 🤣.

autor
3. dec 2022

Tak niekto si tu mysli ze mam 16 rokov a som idiot a slaboch........a ja mam pritom 44 a iq 130....fakt by som chcel byt niekedy idiot a nerozmyslat a mat svaty pokoj 🙃🙃🙃

beata_k
3. dec 2022

Hraju tenis 😃😉

roja01
3. dec 2022

Ja som sa dostala k nasledovnym informaciam. Je na kazdom, comu uveri. Na "druhom svete" uz neexistuje telo ale iba dusa vo forme do akej sa dopracovala na tomto svete. Ak sa duchovne vyvinula na urcitu uroven, ma dvere do duchovneho sveta otvorene. Ak zostal clovek iba na materialnej urovni a duchovne sa nerozvijal, caka jeho dusa ako subosobnost bud na na dalsie prevtelenie, alebo ak je zatazena velmi zlymi skutkami tak je vo velmi nepriaznivych podmienkach odsudena na vecne utrpenie.
Aj ked su rozne nabozenstva, boh je iba jeden. Rozne svety existuju paralelne a kazdy funguje v roznych dimenziach. To co vidime a pocujeme je iba maly zlomok toho co existuje.
Ludia maju rozne zkreslene predstavy o posmrtnom svete. Smiesne je, ked si napr.teroristi myslia, ze za svoj cin, kedy zobrali zivot inemu cloveku budu odmeneni xy pannami v raji. Urcite nebudu v raji a v raji su navyse iba bezpohlavne duse.

autor
3. dec 2022

@beata_k neviditelnymi rukami 😀😀😀 a tenisove rakety kupuju v sportissime 😂😂😂

beata_k
3. dec 2022

🤷🏼‍♀️😄

autor
3. dec 2022

@roja01 vecne utrpenie za velmi zle skutky...ono niektori seriovi-masovi vrahovia maju urcitu anomaliu v mozgu...nemozu za to ..to samozrejme ich neobhajuje...ale vecne a naveky za to trpiet???🤔🤔🤔

h2
3. dec 2022

@diamondsspaces Ďakujem pekne, zdrogovať sa môžem aj doma. 😁

svetlonos
3. dec 2022

@majkabambulik
kde by si ty nehviezdila, vsak? Krista z kriza by si strhla ale o laske k bliznemu ako vira kaze ani nechyrujes. Slovo tolerancia patri u teba tiez k pojmom tebe nepoznamym. Skutocny veriaci v Boha netituluje inych idiotmi. A takito farizeji ako ty vedia mnohych od viery odtadit. Boh ti urcite tlieska za urazanie druhych 👏🏼🤔

hendikep
3. dec 2022

@mandzula je to urcite aj naplnenie potrieb zeny, ale zas mi nehovor ze ked mas dieta dajme tomu chore, nespis par noci tak Ta to neskutocne naplna? no urcite je v tom obeta.. ze ked to dieta potrebuje, uprednostnis jeho potreby pred svojimi.. to ze Ta to naplna je to o com hovorim - napisala som to doslova takto : “ ja v materstve vidim prave tu nezistnu obetu pre inych.. ktora nas zaroven naplna.. ” , ze ked vstanem k dietatu ktore ma potrebuje, mam z toho super pocit ze som tu pre neho a ze mu mozem pomoct, postarat sa atd…

hendikep
3. dec 2022

@mandzula ale zaroven neskacem po strop ze sa nevyspim, nevypijem kavu atd..

svetlonos
3. dec 2022

@nicicka
nie nie, tu je mila majkabambulik znama svojim fanatizmom a nechutnym vyjadtovanim na adresu vsetkych inak zmyslajucich. Ona je totiz podla seba samej ukazkovy krestan. Precitaj zopar jej prispevkov a uvidis sama 🙂

mandzula
3. dec 2022

@hendikep nie, nevnimam to ako obetu, vnimam to ako povinnost, kedze som si dietatom naplnila svoju potrebu, ono sa na svet nepytalo, ja som ho chcela.

ivangeline
3. dec 2022

Za mna to je momentslne ...nekonecna uzkost..ked si to snazim predstavit. xD

mandzula
3. dec 2022

@majkabambulik ak si mame my neveriaci podla teba predstavovat krestana, tak ti krestania, ktori sa naozaj riadia zasadami krestanstva, mozu "dakovat" za o nich vytvaras obraz, aky vytvaras.

nicicka
3. dec 2022

@svetlonos ach tak. Som nevedela. No čo už. Každý sme nejaký 🙈😁

maisynka
3. dec 2022

aki ste vsetci odbornici, hlavne, ked stale zijete, tak isto viete 😂

roja01
3. dec 2022

Autorka, v jednom prispevku pises o zarytej krestanke a spominas svokru, kt by si dala sv.obrazok aj na WC.
Mnoho veriacich je v skutocnosti horsich ako neveriaci. Kazdy si mysli, ze hriech je bud nejaky velmi zly cin, az po to ked sa denne neuteka modlit a vyspovedat. Nie, hriech je najma aj pycha, manipulacia, sebastrednost, velmi casto aj hrdost, egoismus a pod.
Avsak ti, ktori si myslia, ze Zem a cely vesmir vznikol pre bezboznych ludi, ktori sa vyvinuli z opice a su vlastne genialni, ked to dokazali, tak je najvacsi egocentrik a ma z duchovneho hladiska velky hriech.

lenkakravcova
3. dec 2022

@mandzula To sú naplnenia alebo roly, ktoré máme tu na Zemi. Tam by sme mali mať oveľa viac možností na uplatnenie sa. Okrem toho, tam majú byť všetci dospelí v strednom veku (okolo 25-35 rokov), nestarnúci 🙂 (aj deti, ktoré zomrú skôr, tam budú v danom veku, aj starci, ktorí tu zomrú v 90tke).

mandzula
3. dec 2022

@lenkakravcova tak potom uz rozumiem tomu, preco tomu veriaci chcu verit - "clovek" plny sily, zdravy, ziadne kramy a pistiace deti.😀

hendikep
3. dec 2022

@mandzula neviem pride mi to ako slovickarenie, tiez mam pocit ze je moja povinnost postarat sa o deti ktore som na svet priviedla, zaroven to odomna chce aj obety… ( napriklad nemam taku slobodu kde kedy pojdem, co budem robit atd..) obetu nemyslim v zlom slova zmysle,skor to je pre mna “ dan” za to krasne co s detmi prezivam, ale chapem ze mi chces silou mocou vysvetlit ze pre Teba to obetou nie je… chapem to ale ja to u seba vnimam inak a myslim ze je ok mat iny pohlad 🤷🏼‍♀️

lunademonica
3. dec 2022

Strikuju....