Čo robia ľudia v nebi?
Otazka hlavne pre veriacich.Co si myslite ze ludia robia v nebi???Kedze sa tam neda umriet,co tam robia donekonecna???
@lukino2000 Čo všetko si videl? Asi málo, ak si stále neuveril. A čo by si potreboval vidieť, aby si uveril? 15 rokov pokladáš za veľa času alebo za dostatočne dlhý čas?
Mne sa páči veta ktorú som minule počula na Lux že ..Viera sa začína na hranici ľudského chápania..a ďalšia vec je že Boh sa tá musí aj dotknúť cez situáciu,ľudí je veľa svedectiev uzdravení, počuli hlas videli proste to musí prísť v pravý čas no človek musí veriť a Boha hľadať on nepríde bez zavolanie. Ja som také niečo zažila bolo to silné a ďakujem tam hore za oslovenie 🙏❤️
@lukino2000 OK. Tie príspevky pôsobili takým pochybovačným dojmom (spomínaš fantáziu, podvodníkov) a nebolo z nich jasné, v čo alebo koho momentálne veríš. Z Tvojho ostatného príspevku chápem správne, že veríš v Boha, ale neveríš v posmrtný život?
@lukino2000 Preco mas na ciernej listine len knazov? Vies, kolkeho zla sa dopustili na vlastnych detoch v dejinach ludstva ich vlastni otcovia, matky? Kolkeho zla sa dopustili ucitelia, sudcovia, vojaci, slachtici, obchodnici atd.? Zla sa dopustali konkretni ludia. A vies aj, kolko dobra sa v dejinach urobilo vdaka knazom, ucitelom, slachticom atd.? Aj dobro robili konkretni ludia. Neukazuj prstom na chyby inych, aby si sa citil ty lepsi 😉 Inac, ja k svojmu duchovnemu zivotu knazov potrebujem. Pre moj duchovny rast su az velmi potrebni. Skrze nich Boh dava ludom seba, skrze ich posvatene ruky prichadza zivy Jezis aj ku mne. Ale to by si pochopil, len ak by si veril v to, co ja 🙂Verit v to nemusis, ale mohol by si prehodnotit svoj postoj vidiet za knazmi len nieco zle. Lebo to je skresleny pohlad a odtrhnuty od reality. Takyto skresleneny pohlad by sme mohli mat na kazdeho a na vsetkych a to by nebolo dobre.
@lukino2000 nerozumies tomu velmi, aj ked zijes v domneni, ze ano. Kazdy z nas dvoch ma iny stupen poznania a zije iny duchovny zivot. Jezis nam tu na zemi zanechal ovela viac, ako si myslis.
@lukino2000 nechcem sa s tebou dohadovat. Nerozumies vyznamu knazov pre duchovny zivot, podcenujes ludi, ktori knazov potrebuju (biedny duchovny zivot), v podstate si zacal ty s ciernou listinou. Asi si uz nemame co povedat.
@lukino2000 Nechcem sa hádať. Píšeš: "Na kvalitný duchovný život potrebujete ľudí s rovnakým zmýšľaním ako máte vy, a nie nejakého kňaza." Tí ale budú tiež "medzikus". Niekedy je ten rovnako zmýšľajúci práve ten kňaz. Niekedy sa stretnú rovnako zmýšľajúci v nejakej reholi, majú nejaký rovnaký cieľ, ideál. A niekedy aj tie skupiny, alebo jednotlivci v rámci jedného náboženstva majú iné predstavy a ideály a navzájom sa nechápu. Tak rozdielne dokážeme vidieť veci, situácie. Kresťania v istom období presvedčení o tom, že konajú správne, sú inými kresťanmi po pár storočiach odsudzovaní, čo spravili. My nechodíme v ich topánkach. Iní kresťania, teraz či inokedy nás pohoršujú, lebo nežijú podľa Ježišovho učenia. Je to smutné, ale kto je z nás bez viny, nech prvý hodí kameňom. Náboženstvo - to sú vždy ľudia. Ľudia s dobrými vlastnosťami, aj s chybami. Poznám to. Tiež som náročná a očakávam, aby ľudia nerobili chyby, ale realitu pozná každý.
@lukino2000 Podľa mňa, je to OK. Každý máme nejaký názor a debatujeme v pohode. 😉
@lukino2000 v pohode. Ja rada odpoviem na otazky, ak nejake su z oblasti, v ktorej sa citim "doma" a dava mi zmysel venovat tomu svoj cas. Ked mi to uz zmysel nedava, z debaty postupne vycuvam 😉
Oslavujú Boha a dakujú mu za všetko čo im dal. Aj za životy svojich drahých. Myslia na nich s láskou. A tešia sa na radostné stretnutie s nimi.
@lenkakravcova nemat menstruaciu je sice fajn, no nie je naplnenim zivota mnohych zien prave dieta? Je na to nejake vysvetlenie?
@mandzula
Deti sa tam rodiť nebudú, je napísané že v nebi sa ľudia ani nevydávajú ani neženia, ale sú ako anjeli v nebi. Sotva može byť pre niekoho naplnením života "deti", ved rodičia dakedy deti nemali, a normálne žili. Deti sú len jedným z mnohých doplnkov života, ako sú náboženstvo, jedlo, hudba, šport, sex, hobby, domáce zvieratá. Medzi tieto doplnky života patria aj deti, takže deti tvoria len zlomok toho prečo sa človeku na Zemi dobre žije.
2 : Každý spasený človek bude každú sobotu a každý novmesiac vidieť mŕtvoly nespasených mužov ktorí budú v ohni a plní červíkov. Iz 66:24
3 : Spasení budú piť v nebi víno spolu s Ježišom Mt 26:29
4 : Spasení budú stolovať a teda jesť hostinu pri stole v nebi spolu s Abráhom Izákom a Jakubom Mt 8:11 a budú jesť zo stromu života Zjv 2:7 a aj chlieb v Božom kráľovstve Lk 14: 13-15
5 : V nebi nebude noc, bude tam stále svetlo, stále tam bude deň Zjv 21: 23-25
6 : Spasení budú mať oblečené na sebe biele rúcho Zjv 7:9
7 : V nebi nebude viac smrti, ani žiaľu, ani náreku, ani bolesti Zjv 21:4
8 : V nebi bude prúdiť rieka čistá ako kryštáľ Zjv 22:1
9 : Vedľa oboch strán rieky bude zasadený strom života, ktorý každý mesiac dáva svoje ovocie, na ktorom si budeme pochutnávať Zjv 22: 2
10 : Spasení budú hľadieť na tvár Boha a Baránka Zjv 22: 1-4
11 : Spasení budú mať napísané na čele meno Boha a Baránka Zjv 22: 1-4; Zjv 14:1
12 : Spasení budú pri Božom tróne vykonávať nejaký druh činnosti ktorým budú slúžiť Bohu, pracovať pre neho Zjv 22: 1-4; Dan 7: 9-10
13 : V nebi budú niektorí spasení väčší ako ostatní, nebude tam rovnosť Mt 5:19
14 : Spasení budú ľudia zo všetkých národov, každý národ bude mať určitý počet spasených Zjv 7:9
15 : V nebi sa nebudú ľudia ženiť ani vydávať Mt 22: 24-30
16 : V nebi nebude more Zjv 22:1
17 : Ku koncu sveta sa zemský povrch aj zemská obloha zničia ohňom 2 Pt 3:10. A potom keď sa povrch aj obloha ohňom prečistia, zemský povrch sa obnoví a vznikne nový zemský povrch aj nová zemská obloha Zjv 21:1; Kaz 1:4
18 : Tí čo budú spasení, budú anjelmi prenesení do neba Lk 16:22
Bližšie o tom píšem tu : https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/zivot-v-ne...
Nutno si ujasniť ešte niektoré veci, spasený človek ide hned po smrti do neba. Hore v nebi je až do obdobia kedy nedojde ku koncu sveta. Ked dojde ku koncu sveta, vtedy sa zemský povrch a obloha zničí ohnom - prečistí, a po ich zničení Boh vytvori nový zemský povrch na ktorom budú žiť ľudia z neba. Ciže ludia hore v nebi žijú len dočasne, po konci sveta sa presunú žiť dole na zem a budú žiť na zemskom povrchu. Nespasení budú žiť dole v pekle v podsvetí. Spasení aj nespasení obaja budú mať hmotné telá, avšak nezničiteľné, dokonalejšie než máme teraz. Takýto bude život v nebi ak teda veríte biblii. Tieto veci tam budú určite, ostatné veci a činnosti tam tiež možno budú, ale nevieme to naisto.
@mandzula
Deti sa tam rodiť nebudú, je napísané že v nebi sa ľudia ani nevydávajú ani neženia, ale sú ako anjeli v nebi. Sotva može byť pre niekoho naplnením života "deti", ved rodičia dakedy deti nemali, a normálne žili. Deti sú len jedným z mnohých doplnkov života, ako sú náboženstvo, jedlo, hudba, šport, sex, hobby, domáce zvieratá. Medzi tieto doplnky života patria aj deti, takže deti tvoria len zlomok toho prečo sa človeku na Zemi dobre žije.
2 : Každý spasený človek bude každú sobotu a každý novmesiac vidieť mŕtvoly nespasených mužov ktorí budú v ohni a plní červíkov. Iz 66:24
3 : Spasení budú piť v nebi víno spolu s Ježišom Mt 26:29
4 : Spasení budú stolovať a teda jesť hostinu pri stole v nebi spolu s Abráhom Izákom a Jakubom Mt 8:11 a budú jesť zo stromu života Zjv 2:7 a aj chlieb v Božom kráľovstve Lk 14: 13-15
5 : V nebi nebude noc, bude tam stále svetlo, stále tam bude deň Zjv 21: 23-25
6 : Spasení budú mať oblečené na sebe biele rúcho Zjv 7:9
7 : V nebi nebude viac smrti, ani žiaľu, ani náreku, ani bolesti Zjv 21:4
8 : V nebi bude prúdiť rieka čistá ako kryštáľ Zjv 22:1
9 : Vedľa oboch strán rieky bude zasadený strom života, ktorý každý mesiac dáva svoje ovocie, na ktorom si budeme pochutnávať Zjv 22: 2
10 : Spasení budú hľadieť na tvár Boha a Baránka Zjv 22: 1-4
11 : Spasení budú mať napísané na čele meno Boha a Baránka Zjv 22: 1-4; Zjv 14:1
12 : Spasení budú pri Božom tróne vykonávať nejaký druh činnosti ktorým budú slúžiť Bohu, pracovať pre neho Zjv 22: 1-4; Dan 7: 9-10
13 : V nebi budú niektorí spasení väčší ako ostatní, nebude tam rovnosť Mt 5:19
14 : Spasení budú ľudia zo všetkých národov, každý národ bude mať určitý počet spasených Zjv 7:9
15 : V nebi sa nebudú ľudia ženiť ani vydávať Mt 22: 24-30
16 : V nebi nebude more Zjv 22:1
17 : Ku koncu sveta sa zemský povrch aj zemská obloha zničia ohňom 2 Pt 3:10. A potom keď sa povrch aj obloha ohňom prečistia, zemský povrch sa obnoví a vznikne nový zemský povrch aj nová zemská obloha Zjv 21:1; Kaz 1:4
18 : Tí čo budú spasení, budú anjelmi prenesení do neba Lk 16:22
Bližšie o tom píšem tu : https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/zivot-v-ne...
Nutno si ujasniť ešte niektoré veci, spasený človek ide hned po smrti do neba. Hore v nebi je až do obdobia kedy nedojde ku koncu sveta. Ked dojde ku koncu sveta, vtedy sa zemský povrch a obloha zničí ohnom - prečistí, a po ich zničení Boh vytvori nový zemský povrch na ktorom budú žiť ľudia z neba. Ciže ludia hore v nebi žijú len dočasne, po konci sveta sa presunú žiť dole na zem a budú žiť na zemskom povrchu. Nespasení budú žiť dole v pekle v podsvetí. Spasení aj nespasení obaja budú mať hmotné telá, avšak nezničiteľné, dokonalejšie než máme teraz. Takýto bude život v nebi ak teda veríte biblii. Tieto veci tam budú určite, ostatné veci a činnosti tam tiež možno budú, ale nevieme to naisto.
@leonard1997 fuuuuu to znie hrozne. cele cakom prask. takato predstava boha a neba je napriklad pre mna strasne depresivna a nie je vobec motivacna dosiahnut tento level. dufam ze je to takto nie je
@leonard1997 fuuuuu to znie hrozne. cele cakom prask. takato predstava boha a neba je napriklad pre mna strasne depresivna a nie je vobec motivacna dosiahnut tento level. dufam ze je to takto nie je
@pralinka25 čo sa ti na tom konkrétne zdá také hrozné ?
@pralinka25 čo sa ti na tom konkrétne zdá také hrozné ?
@leonard1997 ja neviem povedat jedinu vec ktora by ma na tom nebi takto popisanom lakala. mozno tak pred 2220 rokmi. vazne v tych bodoch nie je jedina "lakava" vec
a celkovo aj to ze kazdy narod ma pocet spasenych? to jako ked ich bude o 10 viac sa budu smazit v pekle lebo presvihi kvotu?
rovnako tak nerovnost. to fakt? o bohu som mala inu mienku. myslela som si ze prave tym je nad nami lesi ze nerobi rozdiely ze nie je panovacny pomstychtivy vydelovacny ...
preco nemoze byt v nebi more? milujem more. v com je more zle ze si nezasluzi byt v nebi?
este aj v nebi budeme sluzit?
preco sa mam z neba kukat ako sa niekto smazi v pekle? nebavi ma pozerat na utrpenie niekoho aj keby si to zasluzil.
budem mat v nebi celo? telo? preco ? na cele meno? preco.
nelubim vino. ja by som si s nim dala radsej pinakoladu alebo kolu. alebo dzus.
vazne je on ten co vyzaduje klananie? fakt? to vo mne nevyvolava pocit lasky. skor opacny. mozes sa klanat panovnikovi od rana do vecera ale to v tebe nevyvola lasku k nemu, obdiv, uctu bazen. skor naopak.
no nic. radsej som to citat nemala. myslim ze tieto tezy viac ludi odradia ako prilakaju.
Nič tam nerobia, hneď sa vtelia do nového tela, keď ide všetko hladko 🙂
V nebi sa ľudia tešia. Tak vnútorné, úprimne, jednoducho a priamo. Tešia sa tak ako ok keď sa človek teší z lásky, s láskou a v láske....ved to poznáte...
Detaily neviem čo sa tam pije, čo sa tma robí, čo sa tam nachádza...viem že je tam Láska.
Myslím že som niekde zachytila že budú minimálne dve farby odevu, biela a červená pre mučeníkov tela či srdca.
@pralinka25 asi tak. Nechápem, ako môže niekto v toto veriť a dúfať. A ešte k tomu "dobrovoľne ". Nie je na tom absolútne nič pozitívne.
@pralinka25 asi tak. Nechápem, ako môže niekto v toto veriť a dúfať. A ešte k tomu "dobrovoľne ". Nie je na tom absolútne nič pozitívne.
@anonym_autor
@pralinka25
@kristiii najprv zopár citácii z kresťanskej viery, nech máte základnú predstavu, a potom poviem svoju, ako tomu rozumiem v kontexte súčasného sveta, vedy ale aj iných názorov.
“Ale, ako je napísané: Čo oko nevidelo, ucho nepočulo a čo ani do ľudského srdca nevstúpilo, to pripravil Boh tým, čo ho milujú.” korinťanom 2,9
Bude prebývať medzi nimi a oni budú jeho ľudom a sám Boh, ich Boh, bude s nimi. Zotrie im každú slzu z očí, a smrti už nebude, ani žiaľu, ani náreku, ani bolesti už nebude – lebo čo bolo, sa pominulo.”Kniha Zjavení 21,1-4
“V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby nebolo tak, bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto? A keď odídem a pripravím vám miesto, opäť prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja.” Ján 14,2-3
“Naša vlasť je však v nebesiach. Odtiaľ očakávame aj Spasiteľa, Pána Ježiša Krista, ktorý premení naše ponížené telo, aby sa stalo podobným jeho oslávenému telu.” Filipanom 3,20-21
V Markovi a v Lukášovi Ježiš odpovedá na otázku Saducejom ohľadom manželstva. Čo bude ak si muz vezme viac žien ak teda jedna zomrie.
Ježiš im odpovedal:
„Mýlite sa, lebo nepoznáte Písma ani Božiu moc. Lebo po vzkriesení sa ľudia nebudú ženiť ani vydávať, ale budú ako anjeli v nebi.”*
Ježiš jasne hovorí, že v nebi nebude manželstvo ako na zemi – teda fyzické, časné, medzi mužom a ženou.
Vzťahy v nebi budú duchovné a oslávené, nie telesné. Láska a spoločenstvo zostanú, ale iným spôsobom – ako dokonalé spojenie so všetkými v Bohu.
“Ako anjeli” znamená, že ľudia budú žiť večne, duchovne a bez telesných potrieb či manželských zväzkov.

@lukino2000 nepovedala by som, ze tuto potrebu zmenilo na dokonalost nabozenstvo. Potrebu naplna Boh, nabozenstvo ho len uci spoznavat, ale samo osebe nema tu silu ta naplnit. Niekto je k viere vedeny od malicka, da sa povedat, ze z formalneho hladiska svoje nabozenstvo pozna, ale to je vsetko. Pokial sa ho nedotkne Boh v najhlbsom kute jeho srdca, nic z toho nabozenstva mat nebude. Formalne prezivane zvyky. Ktore mozno formalne a zo zvyku bude dodrziavat dlho, alebo s tym v dospelosti sekne. Lebo nabozenstvo ti da len to spominane rozumove poznanie, nie vieru. Kazdy clovek, ktory veri v Boha, veri pre nieco. Bud to berie ako sucast svojho zivota, pricom veri bud vrucne, s laskou, ktora tuzi milovat Boha celym srdcom, celou dusou, celou silou, alebo veri preto, lebo rozumovo si zdovodnuje, ze je nieco, co nas presahuje, ale nema potrebu sa tomu cely odovzdat, niekto veri preto, lebo dostal milost osobneho zazitku s Bohom, ktory uplne prevratil jeho zivot a hodnoty, ale vzdy je to o tom, ze ludske srdce bolo stvorene preto, aby Boha milovalo a tak sa potrebuje nim naplnit. Ak to ludske srdce neobjavi Boha, tak veri v silu kamenov, prirody, stromov, hlada nadprirodzeno v kontakte s mrtvymi, s vesticami a pod... Lebo je to v nas zasiate, semiacko klici, aj ked sa niekto moze snazit to udupavat. Clovek hlada rozne cesty, ako to semiacko polievat. Nabozenstvo je vsak len prejav viery, nie je to kluc k naplneniu srdca. Vzdy tym klucom bude len Boh.