icon

Čo robím zle? Neviem si nájsť kamarátku

extempore
24. mar 2018

Povedzte mi baby, čo robím zle. Mám 35, dve malé deti do 5 rokov, bývame s mužom vo veľkom meste. Mám doktorát, skvelé zamestnanie, finančne sme na Tom na slovenské pomery asi nadpriemerne. S manželom máme pekný vzťah, ľúbime sa, chodíme na rôzne akcie, do kina, divadla.. Len niekedy by som potrebovala sa zdôveriť kamarátke, chápete to. Problém je v tom, že si prosto žiadnu neviem nájsť. Na materskej s deťmi som bola krátko a pravdupovediac, nikdy som nebola ten typ, čo vysedáva kočíkom na sídlisku. Vždy sa s nejakou kočkou zoznámime, ale potom to ide do stratena.. pár krát jej napíšem správu, ona stručne odpíše, vždy si sľúbime že pôjdeme na kávu, ale keď to nenaháňam, tak z toho nikdy nič nie je. Sama od seba sa žiadna neozve. A mňa to už fakt prestáva baviť sa stále vnucovať..

buba08
24. mar 2018

@deti95060810 @extempore @vrds @zankaj som na tom podobne

jajka257
24. mar 2018

@extempore zlatinko, nuz co ti na to poviem. Ja mam kolegynu, VS a teda sa s nou da bavit max o kolacoch....... Na politicku situaciu mi odpovie, ze podla jej muza..... A som skoncila😂😂😂a ani konspiracne teorie s nou nemozem rozoberat, lebo by asi vsetkemu verila.......

extempore
autor
24. mar 2018

@jajka257 no, nič moc... 😀😀😀 Ale veď ja vlastne od kamošky nečakám až tak veľa... Len by mala byť inteligentná, mať názor, dobrý vzťah aby mi nezávidela šťastné manželstvo, mala by byť priemerne zabezpečená aby nezávidela prachy a hlavne - aby ma vedela pochopiť a vypočuť. Na oplátku ponúkam to isté...

montemotherone
24. mar 2018

@wojtowitch nesúhlasím celkom. Ono sa totiž môže stať, že práve pre rozdiel vo vzdelaní sa stiahne tá druhá. A nemyslím tým diplom. Skôr záujmy, zameranie, záber poznania... Ja sa napríklad veľmi rada rozprávam o literatúre, umení, o vzťahoch (ale aj vo všeobecnosti, nielen tým že budem ohovárať ostatných, či svojho muža 🙂 , vôbec psychologické témy dokážem preberať s ľuďmi aj hodiny. Baví ma to a žijem tým. Mám načítané, nažité a nezabijem sa preto... Treba jednoducho nájsť aj spoločnú reč. Ja osobne si privyrábam prácou, ktorú robia aj vyučené žienky bez maturity. Nikomu nevešiam na nos že mám VŠ II.stupňa. Ale väčšinou, po dlhšom nezáväznom rozhovore s klientkou, na mňa skúmavo pozerajú a vyzvedajú, čo som študovala. Niektoré veci jednoducho neutajíš, ak sú pevnou súčasťou tvojej osobnosti. A prečo sa pretvarovať? Ľudia si musia "sadnúť"...😉

@extempore viem, je to ťažké, ale ver, že nie si sama. Súhlasím s tým, že sa nad sebou treba zamyslieť. Ale skôr v tom zmysle, aby si uvažovala nad tým, čo od takej kamarátky očakávaš a čo si ochotná do toho dať. Myslím si totiž, že väčšina mamičkovských priateľstiev je v podstate prvoplánová záležitosť. Niečo za niečo. Každá hľadá tú, ktorá má deti v rovnakom veku, ktorá býva blízko... Nehľadajú ju pre jej osobnosť. A preto sú ochotné akceptovať všetko čo im vadí, niekedy aj to, že im to priateľstvo duchovne, osobnostne nič nedáva, doma s manželom preberajú ich životy, vzťahy, ohovárajú ich... Ak hľadáš niečo takéto, netreba ísť príliš do hĺbky. Držať sa témy počasie, deti, škôlka, choroby, akcie v obchode... Tým nič nepokazíš. Určite by som nevyťahovala svoju prácu, vzdelanie, finančné zázemie...nedajbože perfektný vzťah s manželom ! 😉 A hlavne sa tvár, že ti na tom kamarátstve až tak nezáleží. Je to podobné ako s láskou. Rob drahoty 😉
No a ak chceš ozajstnú priateľku, spriaznenú dušu, mám len jednu radu. Modli sa za ňu a On ti ju pošle vtedy, keď to budeš najmenej čakať. Hlavne sa priprav, že môže byť iná ako sú tvoje predstavy. Inak už neviem 😉 Držím palce ✊

pink_lady
24. mar 2018

@extempore asi je to tým doktoratom :D Ja mam tiež totiž a podobný problém... Sme proste moc múdre :D

jajka257
24. mar 2018

@extempore no mozno od niektorych cakas vela.😀ja osobne nezavidim.... Mne to akosi nedochadza, ze mam zavidiet. Manzela mam skveleho, nezijeme si zle. Som svojska a hlavne uzrozumena sama so sebou.... 😁😁😁

vrds
24. mar 2018

@jajka257
@pink_lady
@montemotherone
@extempore
@buba08 tak uz sa nam to rozrasta. 😂 ano ani ja som nikdy neskumala ci niekto ma vs alebo nie, na druhej strane poznam jednu s VS ktora ma inteligenciu hupacieho kona, a presne sa tak aj sprava. co povie manzel to robi. ked jej povie ze je sprosta tak mu podakuje a lahne si spat. s takou som sa bavila, kym mi nedoslo ze to vytara vsetko doma a jej muz je najvacsia alkoholova drbna, pekne si prifarbil a boli z toho take famy ze az! nemat na nic nazor, nevyznat sa v beznych veciach.... nechapem ako je mozne ze jedna zena ak sa jej ina zdoveri si to nevie nechat pre seba. to vazne je take tazke? chcem fakt moc? a aj nam zavidia... dom, dovolenku, auto, este aj ked natankujem aj to nam zavidia... ked di kupil sused nove auto, tak som pochvalila a bolo, opacne to uz neslo. nasiel milion chyb ako slaby motor, zle led svetla, suv len aby si zdvihol sebavedomie... mne nejde o jeho pochvalu, ale je narocne zit s takymito zavistlivymi ludmi kazdy den. a chcelo by to rovnocenneho partnera.

jajka257
24. mar 2018

@vrds doverne poznam tieto mile zazitky.... A aj to, ze nieco povies a na druhy den to vedia vsetci a aj viac ako ty😂😂😂 a je to na porazenie.....

vrds
24. mar 2018

@jajka257 presne tak. strasne.

extempore
autor
24. mar 2018

@montemotherone som presne ako ty, strašne ma baví rozoberať vzťahy, doslova až sociologicky a furt tým otravujem manžela, čo si myslí o tom a o hentom.. a presne ako píšeš, skúsenému človeku stačí pár okamihov a vidí, koho má pred sebou, podľa reči, vystupovania... Jednoducho niektoré veci nezaprieš. A ja práve nehľadám také to mamičkovské priateľstvo... Ja som nikdy nebola taká mamičkovská... Na MD som bola s deťmi extrémne krátko, takže som nikdy nemala čas riešiť dookola kakanie, cikanie, grckanie...

buba08
24. mar 2018

@vrds ja mam kamošky z VS, ktoré, ked sme zistili, ze sme sa po 10rokoch nakoniec všetky zišli v BA, tak prvotná reakcia bola perfektná, volali sme si, sms, dohodli stretka, boli na pár kavach a potom to opadlo, resp. ja som aj iniciovala stretka, ale zjavne oni nemajú záujem, dokonca mi jedna z nich viackrát zrušila stretko doslova hodinu predtým, s tým, ze sa ozve, prešli 3mesiace, samozrejme sa uz neozvala, hľadám chybu v sebe, čím to je? Prichádzam len na jedno, ja mam muža, pekne manželstvo, zabezpečenie a oni su samé, žeby to bolo tým? Neviem a viac neriešim, asi ma nepotrebujú, nic s tým nenarobím.

extempore
autor
24. mar 2018

@buba08 by si bola prekvapená, ako sa závidí šťastné manželstvo... Mne raz dokonca jedna "kamoška" otrieskala o hlavu, že mám nadváhu, nechodím denne behať ako ona a aj napriek tomu si dovolím mať manžela a ešte k tomu takého fešáka... A že čo tak na mne asi vidí? Uzavrela to tým, že asi je so mnou kvôli prachom... Ani som nevedela v rýchlosti čo jej na to povedať, ľudská hlúposť má vždy ochromí... No a po týždni mi napísala, že prečo jej nelikujem statusy na Facebooku... Že či sa hnevám.... 😀😀😀😀😀

jajka257
24. mar 2018

@buba08 niekedy sa ludia proste zlaknu, nechcu prekrocit svoj tien. Lepsie je ostat sam. Vsimla som si, ze ak niekto zije dlhsiu dobu sam, straca potrebu kolektivu, nepotrebuje priatelov. Mne sa teraz stalo, ze som dlhorocneho kamarata musela poslat volakam..... Za tie roky sa stal z neho clovek, s ktorym si nemam co povedat bez toho, aby sme urazali jeden druheho...... Ludia sa menia, vplyvom casu, zazitych udalosti ci okolia. A hlavne clovek odzrkadluje vsetky svoje rozhodnutia v minulosti, tie ho totiz formuju.....

montemotherone
24. mar 2018

@vrds presne si trafila klinec po hlavičke. Dnes sú tie spoločenské rozdiely omnoho väčšie ako v minulosti. Kedysi rodičia robili v jednom podniku, všetci bývali na jednom sídlisku ak mal vôbec niekto auto, mal trabanta, škodu, volgu, moskvič. A bolo 🙂 Poobede pichli pichačku, vybrali deti zo škôlky, z družiny, išli domov... A po večeroch sa kloplo u susedov, otvorila fľaška, stiahol balíček so Spartami a bolo. Každý vedel o každom, k moru chodil málokto, nebolo príliš čo závidieť 😉 Ale aj tak si závideli.
Dnes je to džungľa. Rozdiely a závisť robí svoje :-/ Ľudia vedia závidieť aj to, že človek je optimista 🙂

jajka257
24. mar 2018

@extempore no pekne😂😂😂 ja by som jej asi povedala, ze nemam cas, ze pocitam, kolko mam este prachov a ako dlho si za ne mozem vydrziavat manzela😂😂😂😂

janulka1802
24. mar 2018

Priateľstvo není postavené na rovnakom vzdelaní jedine že by dotyčná jedna alebo druhá bola totálna brzda ja mám rôzne kamošky a vzdelanie neriešim pre mna je dôležité rozumieť si ľudsky v zásadných otázkach aj takých ženských témach ale ja som dosť tolerantný človek a to tiež vyžadujem neznášam ak niekto musí mat pravdu za každú cenu taký človek je pre mna strata času

montemotherone
24. mar 2018

@extempore inak ja som pri prvej bola krátko, ešte som aj končila VŠ ale druhého som si užila a užívam 🙂 chodila som na kadejaké aktivity, plávanie... Ale aj tak som si tam často pripadala ako mimozemšťan 😀
Inak mohli by sme si založiť skupinku Bez priateľky 😀 videla by si, koľko ľudí sa tam nahrnie 😉 Prečo myslíš že je MK taký úspešný 😜 My ženy sme komplikované 🙂

buba08
24. mar 2018

@extempore ze kvôli prachom 😉, toto je fakt dobre 🤣, ja som si povedala, ze to uz nebudem znasilnovat, ked nechcú, tak nechcú, viem, ze oni 2 sa stretávajú, chodia na kávičky, do divadla, fb vela prezradí 😉, ale nevadí, ja som to uz uzavrela, venujem sa koníčkom a občas som rada aj sama so sebou

petagal
24. mar 2018

@extempore mala som spolubývajúcu na VŠ a tá mala vysoké IQ. Inak v pohode baba, aké raz sa mi zdôverila, že pre ňu je niekedy priam utrpenie viesť s niekým taký normálny, nezáväzny dialóg typu o počasí, skrátka bola príliš inteligentná. Možno je to aj tvoj prípad a ľudia to z teba cítia, čím nemyslím, že je to tvoja chyba. Keď nájdeš niekoho na svojej úrovni, bude to úplne o inom, hneď to pocítiš.

extempore
autor
24. mar 2018

@petagal vieš, ale ja v tomto nie som obmedzená, ja viem, že vš nie je patent na rozum... Len taký zdravý sedliacky rozum čakám, nič viac... No a nedarí sa...

montemotherone
24. mar 2018

@petagal moja dcéra má podobný problém. Už teraz ju vediem k tomu, aby sa naučila viesť "spoločenskú konverzáciu" 🙂 Usmiať sa, prejaviť záujem o človeka ... Keby bolo na nej, 90% ľudí by poslala do kelu. 😬 Zatiaľ sa jej darí stretávať na rôznych vedátorských akciách s podobne "postihnutými" 😁 ale pripravujem ju na to, že sa musí naučiť rozprávať 10 minút aj "o počasí". Nikdy nevie na koho v živote narazí 😇

jajka257
24. mar 2018

@montemotherone neboj sa, nauci sa. Da sa to.
@extempore zdravy sedliacky rozum momentalne nie je v kurze. Je to podpultovy tovar😉

hettinka
24. mar 2018

@janinah vieš, ja mu aj take poviem 😂 len v školstve veľa sexi chlapov nie je. A cely deň som v prakticky ženskom kolektíve, a poviem pravdu, babské reči o móde a kozmetike mna veľmi nebavia. Takze som potom už rada s chlapom.

extempore
autor
24. mar 2018

@jajka257 no lebo minule som šla s dcérou k lekárne a stretla som známu. Spýtala sa kam ideme. Keď som jej povedala, že idem s malou na očkovanie, tak ma skoro prefackala, že či som normálna a či sa nehanbím takto ohrozovať vlastné decko.... Vrrrr

luzzia
24. mar 2018

a tu sa teraz krasne ukazuje, ze aka je vlastne realita.. ze to vobec nie je ojedinely jav.. mnoho ludi sa citi cudne, myslia si, ze su jedini, co naozaj nemaju nejakeho blizkeho priatela.. a pritom je to podla mna uplne bezne, ba az castejsie, ako ti, co maju nejaku "najku" alebo nebodaj viac takych ozajstnych kamosiek, nie len znamych.. len sa o tom nehovori, ludia sa zato hanbia, lebo maju pocit, ze asi oni su nenormalni a nieco s nimi nie je v poriadku, ked nemaju taky spolocensky zivot, ako jeprezentovany na socialnych mediach alebo kde.. realita je vsak taka, ze naozaj ked clovek vstupi do realneho zivota, odise zo skoly, ten svet sa proste zmeni. jasne, ze na skole, ako student clovek ma kopec kamosov, spoluziakov, stretava ich bezne, ale potom nastupi do normalneho zivota, pridu ine starosti, zaneprazdnenost a tie cesty sa proste rozidu a puta popretrhavaju, ani nie kvoli niecomu zlemu, co by sa medzi tymi ludmi stalo, ale proste.. lebo zivot.. lebo kazdy si zacne zit ten svoj, ma pracu, starosti, nie je tolko casu sa pravidelne stretavat, clovek je rad, ze si po praci oddychne a to este musi doma upratat a potom je tam v mnohych pripadoch partner, s ktorym preferuju travit cas.. horsie je, ked sa niekto naviaze na partnera tak, ez sa pretrhnu vsetky vazby s priatelmi a potom vztah nahodou nevyjde a clovek sa po istom case nema do akej reality vratit.. zrazu si uvedomi, ze vlastne nema pritaelov.. aj to sa stava. no a potom pred 30kou alebo okolo 30ky svadby, deti a tu som napriklad ja stratila vacsinu priateliek, lebo proste maju svoje starosti so svojimi ratolestami a islo to vsetko do stratena..

kikina84
24. mar 2018

@buba08 ja som sa v ľuďoch veľmi sklamala..tie prve mesiace super aj by sme zabili pre seba ale neskôr keď sa začnú riešiť osobnejšie veci ako financie,vzťahy,práca,dovolenky, prípadne prospech či aktivity detí..tak to je koniec..ľudia sú závistlivi a vždy si budú závidiet..mne už niektoré moje tzv.kamaratky pripadali že sa somnou niekto stále snaží súperiť, ktora má čo lepšie..aj keď momentálne som vo fáze že mi nič nechýba, niekomu to zjavne môže ležať v žalúdku.. najradšej som po týchto skúsenostiach sama a mám pokoj svätý..s kolegyňami v robote si rozumiem,ale bavíme sa len v rámci srandy..nič konkrétne..a takto je to super..už som sa naučila že osobnejšie témy s nikým neriešim..vždy sa všetko pokazí..

extempore
autor
24. mar 2018

Ja som minule povedala môjmu mužovi, že si pôjdem dať urobiť lobotómiu... Lebo jednoduchým ľuďom sa v tomto svete žije ľahšie... Sú pozitívne naladení, neštve ich politika ani medziľudské vzťahy...

adriannasvk
24. mar 2018

Preco sa to vzdy vsetko akosi pokazi,ked sa zena vyda alebo ma deti???😄ja som.tiez akosi ostala mimo partiu,este som sa aj prestahovala takze som sama doma 4 roky na materskej a slusne mi prepina pomaly z toho,ze som sama s detmi,kamosky tu nemam poriadne ziadne,manzel na tyzdnovkach....no radost zit😄mam tu aspon susedu milu,zlatu,aspon s tou obcas pokeciam,ale nechcem ju stale otravovat....este jednu znamu mam,manzelov kamarat so zenou,ale oni deti nemaju takze sa stale niekde taraju....asi naozaj pravda,ze ked ma zena drti,zacina zit na novo,musi hladat znovu kamaratky atd....och ci to mame tazke....😕

vrds
24. mar 2018

@extempore fakt zaujímavé niektoré prípady..... a tá kamarátka s tým behaním....tak to je mazec! Fakt sila...

jajka257
24. mar 2018

@extempore na to netreba reagovat. Nevysvetlis.... Nasa ma ockovanie aj proti kiahnam a bola som za hlupanu, ktora brani jej imunite sa rozvijat. Stretavam vela ludi, ktori trpia paranoidnymi predstavami, ze nas praskuju a podobne ine veci.... Uz som si vypocula vselico....... Ja sa na tom uz len zabavam....