icon

Čo robím zle? Neviem si nájsť kamarátku

extempore
24. mar 2018

Povedzte mi baby, čo robím zle. Mám 35, dve malé deti do 5 rokov, bývame s mužom vo veľkom meste. Mám doktorát, skvelé zamestnanie, finančne sme na Tom na slovenské pomery asi nadpriemerne. S manželom máme pekný vzťah, ľúbime sa, chodíme na rôzne akcie, do kina, divadla.. Len niekedy by som potrebovala sa zdôveriť kamarátke, chápete to. Problém je v tom, že si prosto žiadnu neviem nájsť. Na materskej s deťmi som bola krátko a pravdupovediac, nikdy som nebola ten typ, čo vysedáva kočíkom na sídlisku. Vždy sa s nejakou kočkou zoznámime, ale potom to ide do stratena.. pár krát jej napíšem správu, ona stručne odpíše, vždy si sľúbime že pôjdeme na kávu, ale keď to nenaháňam, tak z toho nikdy nič nie je. Sama od seba sa žiadna neozve. A mňa to už fakt prestáva baviť sa stále vnucovať..

luzzia
24. mar 2018

@adriannasvk ono sa to vsetko nepokazi len ked mas deti, ale poviem ti to aj z opacnej strany teraz.. ono je to blbe aj pre tie, co deti nemaju, napriklad ako ja.. to som automaticky stratila skoro vsetky kamosky, co deti maju.. ano, isla som ich pozriet niektore, kupila som daco pre babo, ale to tiez ide do stratena, lebo odrazu maju uplne ine problemy a zaujmy, ktore ja nemam a automaticky to preberaju so "seberovnymi" - rozumej ostatnymi mamickami.. a na prechadzky proste chodia kocikove gangy a co ja by som tam robila, chapes? :D
ale zase na druhej strane musim povedat, ze mam jednu taku kamosku, ktoru sice vidim len parkrat doroka a obcas si napiseme, ale ta je zas rada, ze som "nemamicka", lebo tej to uz eze na nervy rozpravat sa stale o tom istom s ostatnymi mamickami a vzdy mi povie, ze jezisi, no rozpravaj mi konecne nieco nove z realneho sveta, lebo uz mi sibe z tych tralala a spievaniek :D

llenka1
24. mar 2018

@extempore pridavam sa. Tak aspon niesom sama ,,divna,, po VS sme sa prestahovali do Prahy, zijeme tu s priatelom uz viac ako 4 roky. A kamaratky ziadne, hold, je pravda ze nenadvezujem vztahy lahko... ale ako pises, vsetka moja snaha vzdy vysla do stratene a mna uz nebavi byt ta co sa ozve... ale opacne sa stretko neiniciuje :( A teraz este nastupujem na matersku, tak to uz bude uplna socialna izolacia. Neprestahujes sa do Prahy? :D

hettinka
24. mar 2018

Ja som o kamošky prišla, keď sa porozvadzali a začali naháňať frajerov. Možno mi závideli manželstvo, keď to tu tak čítam, hoci ja som to nepostrehla tak priamo. Tiez mám nadváhu a chlapa od 18-ky toho isteho ❤️😂a oni nejedli, chudli a chlap im zdrhol aj tak. Asi som v tej chvíli nebola ta správna na pokec.

petagal
24. mar 2018

@extempore áno, ale čo je pre teba zdravý sedliacky rozum je pre niekoho hudba sfér, ktorej nerozumie. Hovorí sa, že vrana k vrane sadá, tvoja vrana si ťa ešte nenašla 🙂

pbarborka
24. mar 2018

@extempore
Presne viem ako sa citite, som vydata , pristahovala som sa do muzovej dediny lebo on nechcel ist od kamaratov takze ja som prisla o vsetky, a ta posledna s ktorou som si pisala sa mi prestala ozyvat. S nikim sa porozpravat dat si kavu ani prachadzku... . Mam pocit ze ked som porodila stala som sa "radioaktivnou".

buba183
24. mar 2018

Tak mne sa tiež kamošky zriedili .Každa máme rozdielne vekom deti. Takže aj iné problémy. Ale zas ja som názoru kdo chce čas si nájde. Ak chceš kludne môžme si popísať.

luzzia
24. mar 2018

@buba183 takze uz vlastne nie je problem iba medzi tymi, co deti maju a nemaju, ale uz aj medzi tymi, co maju deti rozneho veku.. toto je cele strasne limitujuce a komplikovane 😕 a potom, ze najdi si kamosku, vsak? 😅

vanesanova
24. mar 2018

Baby mam rovnaky problem!mam rocneho syna a bolo to zle aj pref materskou ale teraz je to uplne des!muz cely cas v praci a ja doma len sama s malym je to smutne 😔

vanesanova
24. mar 2018

@pbarborka ahoj ty si zo ziliny?lebo ja som ak chces mozme si popisat 😉

zuzulienkam
24. mar 2018

@adriannasvk mám úplne podobnu situáciu, tiež mám občas pocit, že mi z toho preskoci...zatial verím, že sppznam nejaku sprisznenu dušu..hoci ako ostatne dievčatá píšu, je to komplikovanejšie akoby sa mohlo zdať

sebastian29
Autor odpoveď zmazal
adriannasvk
24. mar 2018

@luzzia vsak samozrejme,ze to tak plati aj z opacnej strany....neviem do akeho sveta sme to dospeli....alebo to bolo vzdy tak??? Ja mam deti pomerne mlada asi ma tuto dobu,vsetky moje kamosky uzivaju este zivot,dovolenky,vylety atd...je pravda,ze teraz mame ine zaujmy,ale tiez by som sa chcela porozpravat o niecom inom.ako su plienky,zubky a podobne....mam pocit,ze som osprostela ako som doma🙈keby som mala aspon manzela doma,ale ten je doma iba cez vikendy a vtedy nevie co skor,ci sa detom venovat ci co,ja sa snazim varit,riadit atd....zase ja by som.brala kamosku aj bez deti🙂 kym sa.deti hraju nemusim.sediet sama ako tlcik na lavicke a kukat do blba....ale ked som s detmi v parku,casto vidim mamicky same s tymi detmi,a ked sa nahodou nejako prihovorim tak sa pomaly na mna pozeraju ako keby som.ich uhryzla:( nechapem to....ale ako tu baby pisu,ta doba je tersz fakt taka,ze som tvoja kamoska len pokial sa mam lepsie ako ty,ak je to naopak tak uz zrazu kamosku nemas.....najst teraz uprimneho cloveka je zazrak,ktory neriesi peniaze ale ma ta rad pre to aka si.....myslim,ze to tu aj aitorka spominala,ze ked pride niekam.donesie nieco,ozve sa na sviatok,a ked ma sviatok ona,kazdy na nu "zabudne"....ja si tiez nepotrpim na darceky atd a ano kazdy ma teraz svojich problemov dost ale ked si nikto na mna nespomenie ani na blbe meniny,ktore mas v kalendari pripadne to pocujes v radiu ci vidis pred kvetinarstvom a nestojim mu ani za tu minutu aby mi poslal blbu sms,vtedy si pripadam ozaj ako zbytocna:(

adriannasvk
24. mar 2018

@zuzulienkam ja si skor myslim,ze si to komplikujeme samy😄preco by nemohli byt kamosky bezdetna s tou co deti ma alebi mat kamosku,ktore nema deti presne rovnako stare ako ty atd....jasne,ze 5 rocne a 15 rocne sa spolu hrat nebudu,aj ked ak su tie starsiw take co deti lubia pohraju sa aj s mensim,aj take som.zazila:) ale ak mas novorodena,preco nemozes kocikovat v parku s mamickou co ma 3-4 rocne dieta,ktore sa zatial prehra kym to v kociku spi a mamicky mozu kecat....ale niektore mamicky su cudne,ja som uz pocas tehotenstva mala pocit,ze si ma obzeraju aporovnavaju velkost brucha atd,je to cele chore....akoze ideme sutazit,ze o kolko cm je moje dieta vyssie,alebo o kolko ma viac zubov atd??? Pdotom su vsetky tieto premotivovane matky v strese,nemaju kamosky,lebo len porovnavaju a boze chran,ze bude tvoje diwta sikovnejsie ako jej=nemas uz kamosku....deti su deti,nerobia medzi sebou rozdiely,ak ich to nenaucis,su rady spolu,spolu sa hraju atd....moji chlapci nekukaju na pohlavie ani vek...hrali by sa s kazdym....len mna obcas mrzi ako sa snazia zapadnut a tie vacsie deti im smeju utekaju a oni nerozumeju tomu preco je to tak....atd🙂

zuzulienkam
24. mar 2018

je to presne o tom...nájsť niekoho rovnocenného vo vzťahoch, financnom zabezpečení aj vzdelaní, kedy si ľudia medzi sebou nemajú čo závidieť....alebo niekoho kto je vyrovnaný sam so sebou a dokáže akceptovať aj to, že inému sa jednoducho v tomto období darí v niečom viac ako mne samej...a to je náročné, lebo závisť je silnejšia ako ochota urobiť niečo viac pre to, aby som sa mal aspoň tak ako ten čo mu závidím.

because
24. mar 2018

S autorkou sa úplne stotožňujem,mám to úplne rovnako.tiez som X-krát premýšľala,kde robim chybu,či si vyberam nespravnych ľudí,alebo su ludia tak zaujatí sami sebou že nestíhajú iné vzťahy okolo seba...ja tiež potrebujem nejaký ženskú dušu na vážne aj nevážne debaty,pretože na všetko mi manžel nestačí a ja cítim ako mentálne zakrpatievam 😑😒

zuzulienkam
24. mar 2018

@adriannasvk ja mám väčšinou skoro kamošky také osoby čo deti nemajú a vtedy nastáva problém že ja sa rada porozprávam aj o inom ako o deťoch, lebo veď tým žijem každý deň, takže mi je vzácne riešiť aj niečo iné.... a ak sa ma spýtaju na malého tak odpoviem, ale nie som ten typ mamicky čo sa nad všetkým, čo jej dieťa prežíva rozplýva do spiku kosti ale aj tak tam vždy cítim ž ich strany tu nálepku že ty si mama a my nie...a zase mám známe aj mamicky a tam je to presne o tom porovnávaní...a na preteky v tom či moje dieťa vie už liezť alebo či ma o dva zuby viac ako inej mamičky akosi nemám náladu a tak jednoducho nezapadam...

zuzulienkam
24. mar 2018

a ano som v podobnej situacii ako autorka diskusie..a že keby náhodou chcem ísť s niektorou na kávu či víno a nedajbože sa chcem na niečo posťažovať tak na mňa hladia, že ty sa chceš sťažovať, veď máš sladký život oproti mne...a tak moje "problemy" idú bokom a robiť niekomu dookola butlavu vrbu je občas náročné...najma ak to ten druhý vie poľahky zneužiť...

buba08
24. mar 2018

@zuzulienkam presne takto to cítim aj ja

buchta666
24. mar 2018

Ja mam to velke stastie, ze mam kamosky este z detstva, sme aj mamicky, aj nemamicky, deti rozneho veku a sme v kontakte stale ci uz cez whats up, kedze sme rozlezene po celej europe alebo osobne tie co sme tu. Dame doma kavu, vyjeme chladnicku, ako za mladi. A vsetky spolu sa stretavame 1-2x do roka. Priatelstvo trva uz cez 30rokov.

xxxkatka
24. mar 2018

@extempore ja si myslim, ze si to vzala zo zleho konca. Ty chces hned kamosku, co sa jej mozes zdoverovat a zaroven vies tu osobu "ceknut" za chvilu. Nedavas priestor na rozvoj vztahu- teda spozname sa - sme zname- potom kamaratky-neskor super kamosky atd. Niekedy to konci pri "spozname sa" niekedy pri "sme len zname obcas si cinkneme" a niekedy z toho je fajn kamaratstvo, vzajomna dovera... Ale z toho co si napisala ja mam pocit, ze davas sancu len tym, ktori presli tvojimi kriteriami (dobry pravopis, orientovanie sa v politike atd. ). A tam niekde je podla mna problem. Nemyslim tym, ze sa mas stretavat s "pentagonackami", ale zas riesit susedin pravopis? Co ak je dyslekticka, dysgraficka... Alebo to, ze niekoho nebavi politika? No, nebavi, najdete inu spolocnu temu. Ani moje kamosky nie vsetky ovladaju pravopis a to ma väcsina VS. Ja to neriesim. Pokial sms pochopim 😀 K tej zavisti, mozno ti ani nezavidia, mozno si len povedia o com sa s pani dokonolou mam bavit? Mozno by stacilo povedat, jezisi tak ma ten moj dnes nasral, pod na kafco bo ma z neho porazi 🙂

extempore
autor
24. mar 2018

@luzzia kočíkové gangy je taký výstižný výraz... :D

martinaporuben
24. mar 2018

@extempore ---práveže si nemyslím že robíš niečo zlé. ja tiež pociťujem že nájsť pravého priatela je takmer nemožne. žial sama mám také "šťastie" na nepravé kamarátky a veľa krát mi chýba niekomu sa vyrozprávať 🙂

zuzulienkam
24. mar 2018

a to ešte keby poviem, že presne toto sme minule riešili na modrom koníkovi, tak by som už bola asi úplne odpisana 😂😂😂😂 a to zisťujem, že sú mi tu celkom podobní ľudia 😚

vienala
24. mar 2018

@extempore či má človek priateľov, alebo nie, nie je otázka výšky konta, ani dosiahnutého vzdelania. Ja mám tiež doktorát a na slovenské pomery sa tiež máme asi nadpriemerne. A priateľky a kamošky mám tiež. Ale viem, že to nie je automatické. Niekedy je to aj otázka šťastia, osobných sympatií, možno toho mať šťastie nájsť spriaznenú dušu.
Ja osobne mám najlepšie priateľky ešte zo strednej školy. Sú to také dlhoročné priateľstvá - spoločne sme dospievali, riešili prvé vzťahy... Poznáme sa fakt dobre a spájajú nás krásne spomienky. Dokonca aj naši manželia sa poznajú z mladosti a sú tiež kamaráti, takže sa veľmi často stretávame ako rodiny s deťmi. A v mojom prípade, keďže mám tri malé deti, hlavne ako rodiny s deťmi. Asi to nie je celkom to, čo by si ty hľadala, ale ja nemám veľmi čas len tak si vybiehať osamote s kamoškou do mesta. My sa stretávame hlavne u nás alebo u nich doma - ale hlavne u nás, nakoľko máme veľký dom, terasu a záhradu, kde sa môžu deti vyhrať a my sa môžeme v kľude porozprávať. Napr. moja najlepšia priateľka nemá dobré zamestnanie, ani veľa peňazí, dokonca ani vzdelanie nemá ako ja - ale to nie je problém - je to taká fajn osôbka s ktorou môžem riešiť mnohé veci, vieme o sebe plno vecí už vyše 20 rokov, povieme si fakt hocičo a nemusíme sa pred sebou na nič hrať - proste spriaznené osoby.
Do mesta si vyrazím len občas s najlepšími kamoškami zo strednej - sme taká partia 4 dievčat, ktoré udržiavame priateľstvo ak napriek tomu, že už nežijeme v jednom meste, ale stále sa stretávame, ale to je len pár krát do roka.
No a potom sú tu kamarátstva s dievčatami, ktoré som spoznala odkedy mám deti. A nejedná sa o kamarátstva z detského ihriska alebo materského centra - na tie nemám čas a ani ma nebavia. Keďže mám tri deti a staršie už chodia do školy a majú fakt veľa krúžkov, tak nie je problém nájsť spriaznené maminy. Mám také dve veľmi blízke osôbky, ktoré som si takto našla a sme spolu často - lebo riešime rovnaké krúžky, naše deti sú najlepší kamoši, tak sme si tak ľudsky sadli. Sme aj na podobnej mentálnej a finančnej úrovni - takže si nemáme čo závidieť, ale myslím, že to nie je hlavný dôvod, prečo si rozumieme. Proste riešime rovnaké veci, máme podobný názor na život, vieme si aj prakticky poradiť. Ale nemáme čas vybiehať do mesta na vínko, alebo kávu, na to nám stačí obývačka, alebo terasa, nakoľko tieto moje kamošky majú obidve 4 deti, takže sú to mamičky na plný úväzok.
Moja rada, ako si nájsť kamarátku - nehľadať ju 🙂 Keď máš deti, tak asi tvoje deti budú mať dosť aktivít a najneskôr, keď budú v škole, budeš v kontakte s veľa mamičkami tvojich spolužiakov, budete riešiť podobné veci, tak tam ľahko môžeš nájsť spriaznenú dušu. Možno trochu prestať myslieť, že by ti mohli závidieť, keďže máš dobré zamestnanie a finančne ste na tom dobre. Nie všetci ľudia si na tom zakladajú, proste ak nájdeš spriaznenú dušu, môžete si rozumieť preto, lebo budete na rovnakej "vlnovej dĺžke" a nemusíte vôbec porovnávať vaše majetky ani výšku IQ. Prajem, nech sa ti to podarí, je to fajn pocit mať okolo seba takéto blízke osoby.

extempore
autor
24. mar 2018

@xxxkatka vieš čo? máš aj nemáš pravdu.. lebo mala som aj kamošov, s ktorými som prešla všetkými etapami, o ktorých píšeš, naozaj sme sa poznali roky a keď prišla kritická situácia, tak sa vyfarbili.. a mňa to vždy tak strašne sklame, že ma to až odrovná, zaleziem do kúta a lížem si rany a vyplakávam doma mužovi, že prečo sú tí ľudia takí bezcharakterní... A čo sa týka druhej časti tvojho príspevku, poviem ti, že za tie roky, čo jednám s ľuďmi som už veľmi, ale veľmi znížila moje očakávania smerom k nim. Lebo už by som fakt musela žiť na opustenom ostrove a s nikým sa nebaviť. Ale stále to asi nie je dosť. Lenže sú určité veci, ktoré sú pre mňa principiálne (pravopis to nie je, to som len uviedla ako príklad) a z tých jednoducho upustiť nemôžem. To už by som bola sama proti sebe. Ja sa nad nikoho nevyvyšujem, snažím sa brať ľudí takých, akí sú... A ešte k tej závisti. Prišla som o tri, slovom tri kamarátky po tom, čo sa dozvedeli, že pri dcére som brala maximálnu materskú. Sedeli sme na káve a niektoré z nich načrtla túto tému, že koľko máte materskú. No tak som po pravde povedala.. Zostali ako obarené a potom sa už so mnou nebavili. A často ich v meste stretnem, ako kočíkujú a už ma ledva pozdravia.. Tak je to v poriadku? A tak by som mohla hovoriť príklady ďalej a ďalej...

pbarborka
24. mar 2018

@vanesanova
Ahoj,ano zo ziliny ty?

dkethe
24. mar 2018

@hettinka Tiez by som chcela muza od 18tky, hovorit detom 'Vas tatik je moj prvy a jediny muz v zivote, ktoreho milujem najviac na svete'. Zial, nikdy to mojim detom nepoviem. Mam dobreho manzela, ale nie je to ten pan dokonaly vyvoleny pravy. Veru... zavidim kazdej ako si ty 😞
Inac ja mam skvele kamosky este zo strednej, detne i nedetne. Az tuto jar ma caka akasi socializacia s inymi matkami na ihriskach, mam z toho celkom obavy. Mam problem ze neviem zakryt otravenost 😃 A ak sa matky na ihriskach fakt bavia len o detoch a plienkach, to nedam 🙂 Budem sa nahanat okolo preliezok so synom ❤

rainee
24. mar 2018

Baby, ja mám presne to isté. Mala som pár super kamosiek, ale tie sú všetky v zahraničí a to doslova na opačnom konci sveta. A zvyšok znamych čo zostal postupne to zakapalo,proste už nebolo toľko času na stretávanie popri práci či materskej, každý má svoje povinnosti. A tiež mám pocit že som vždy viac dávala ako dostávala a o závisti ani nejdem písat, mám pocit že to je tu národný šport. Ale na 2 strane musím povedať, že si moc nepustam ľudí k telu a som dosť opatrna čo komu poviem...Dnes je veľmi ťažké mať dobrych ľudí okolo seba, či už v práci kolegov alebo kamarátov.

cecilia68
24. mar 2018

@stanulienkat Za to, že nezdieľame jeden názor, som hneď sliepka? Aké milé 🙂
@extempore Aspoň si sa niekedy zamyslela, prečo sa s tebou nikto kamarátiť nechce?

1sonda
24. mar 2018

mne to podla prispevkov pride, ze si prilis inteligentna, este aj bohata a zrejme mas aj stastnu rodinu...ak nahodou aj dobre vyzeras, tak to mas ,,tazke,,...urcite by som sa nesustredila na hladanie kamosky, to nebude fungovat. Len si ju zelaj a bude ti poslana 🙂 a ked maju problem sa ti ozvat, tak by som sa urcite neozyvala, ked na to nemas naladu (ze napr. patrilo by sa na narodky spravit oslavu a pod)