Čo robím zle? Neviem si nájsť kamarátku
Povedzte mi baby, čo robím zle. Mám 35, dve malé deti do 5 rokov, bývame s mužom vo veľkom meste. Mám doktorát, skvelé zamestnanie, finančne sme na Tom na slovenské pomery asi nadpriemerne. S manželom máme pekný vzťah, ľúbime sa, chodíme na rôzne akcie, do kina, divadla.. Len niekedy by som potrebovala sa zdôveriť kamarátke, chápete to. Problém je v tom, že si prosto žiadnu neviem nájsť. Na materskej s deťmi som bola krátko a pravdupovediac, nikdy som nebola ten typ, čo vysedáva kočíkom na sídlisku. Vždy sa s nejakou kočkou zoznámime, ale potom to ide do stratena.. pár krát jej napíšem správu, ona stručne odpíše, vždy si sľúbime že pôjdeme na kávu, ale keď to nenaháňam, tak z toho nikdy nič nie je. Sama od seba sa žiadna neozve. A mňa to už fakt prestáva baviť sa stále vnucovať..
@1sonda presne to iste som mala aj ja na mysli, len som neprispela.. Autorka je podľa mňa príliš inteligentná a preto jej nikto nesedí, lebo ako sama povedala, potrebuje, aby boli na "rovnakej mentálnej úrovni"... A to sa asi nehľadá ľahko.. Treba sa prispôsobiť, ja tiež nemám veľa kamarátok, žijem v zahraničí a nikoho tu nepoznám a som hanblivá takže moc kontakt nenadviazem, ale keď som ešte bola na Slovensku, mala som kamarátky, ktoré boli oveľa múdrejšie ako ja a vedeli to so mnou vydržať bez ťažkostí a vedeli sme sa porozprávať a takisto som mala kamarátky, ktoré neboli z tých najmudrejsich a aj tak som ich zbožňovala a aj keď sme sa veľakrát ocitli v situáciách, že nechápali niečo úplne jasné, tak im to stačilo vysvetliť a mohli sme sa baviť ďalej.. A teším sa vždy na všetky keď idem na Slovensko.. ☺️
@extempore podľa mňa sa skus viac prispôsobiť, lebo takú istú osobu ako si ty pravdepodobne nenájdeš 😉 a keď možno tá druhá osoba bude cítiť, že ju považuješ za rovnocennú, tak sa aj sama ozve až ideš von.. ☺️ držím palce..
@1sonda tak ty mi tu napíšeš prudko negatívny a ironický príspevok a ja ho mám pochopiť pozitívne? Čo pekne si tým chcela vyjadriť? Ja nie som mamonár, nezakladám si na peniazoch a všetko, čo v živote mám som si odmakala, nič som nedostala zadarmo. Navyše má vôbec nepoznáš, tak prestaň prskať síry a vyjadruj sa konštruktívne. Ja nie som zlý človek a nechcem si to myslieť ani o tebe... Inak ale nie si jediná, kto mi poslal takýto ironický príspevok.. aj do súkromnej pošty som jeden dostala a považujem to za veľmi zlé a zbabelé...
🙂 ja som sa týmto prestala trápiť. Stačilo mi keď som s najlepšimi kamskami dala stretko ( po strednej), bola som "zrušená" z debaty, lebo čo sa mám ja vyjadrovať k ich temam alebo sťažovať, mám chlapa nemám problém... Ďalšie známe boli tiež podobne, lebo čo už ja môžem mať za problém alebo starost a všetci len dačo potrebovali ale taky bezzistny vzťah nic ... V práci je u mňa nemožné nájsť si kamošku, pokecáme a to je všetko. Vždy totiž budem nad, to si s partnerom v práci uvedomujeme.. A inde, závisť je závisť. Presťahovali sme sa do lokality s mladými, aj tak vytrcame.... A ohovaracky fungujú. Čiže o kamoskach som prestala aj snívať :D chýba mi to. Ale nájsť rovnakú "skupinu" je ťažké, niekedy keď sa pozriem okolo vidím že tie ozajstné priateľstva sú ešte tie z detstva, čo sa ťahajú do dospelosti 🙂 najsmiešnejšie je že nemajú problém si ženy pridať do priateľov na FB niekoho koho na ulici ani nepozdravia :D môj FB prešiel očistou a pol ľudí bolo vymazanych, aj tak sledujú statusy iba kvôli zvedavosti a pikoskam.... Doba je taká menej osobna, veď ľudia sa už ani bežne nezoznamuju asi 🙂 aspoň ja si nepamätám z by som v posledných rokoch mala náhodný rozhovor s niekým. Ak nerátam dôchodcov, mamičky v čakárni u lekára a tak :D
@extempore co vlastne od kamosky ocakavas? Ja povazujem za taku polokamosku kludne aj dochodkynu susedku, je hrozna psickarka, ja tiez, tak o tom vieme vykecavat nenormalne dlho... potom prejdu debaty kludne aj na ine veci. Jasne, na vino ju najskor nevezmem, ale aj taky vztah je podla mna prijemny. Alebo iny sused, taky chalan, videla som ho vonku fotit, prihovorila som sa mu, lebo fotenie ma zaujima a teraz mame uz tuto spolocnu temu a myslim, ze sa z nas stali celkom dobri kamosi, ktori sa poznaju uz aj blizsie. Ludia sa postupne otvoria. Co sa tyka inteligencie, chapem ta, ale neviaz sa na to prilis - v praci sa nevies porozpravat na svojej urovni? Mna zasa nebavi sa vzdy bavit "na urovni", napriklad celkom rada stretnem susedu (opat) z vedlajsej ulice, z neznamych dovodov si ma oblubila, ona je strasne dobry clovek, ale ano, znacne jednoduchsia - ale vadi to? Mna normalne obcas potesi, ked pocujem, ze niekto riesi totalne ine problemy ako ja a zaujima ma, ako ona vidi svet. Niekedy sa aj za hlavu chytam, ale posmejeme sa stale vela. Mozno aj v tom je cast uspechu - mna uprimne zaujima, aki ludia su a ako vidia zivot a bavi ma ich pocuvat (tema sa da lahko korigovat) 🙂. Ludi zasa bavi kecat o sebe, to potesi kazdeho, takze nakoniec win win 😃.
@janinah mas pravdu,prave preto som odisla na ine oddelenie,uz som mala pokrk tych intiganok...nic pre mna, bolo mi z nich zle...odmietala som klesnut na ich dno a intrigovat.Radsej budem robit s chlapmi... kamosku velmi dobru mam jednu,ale nemame uz na seba tolko casu,kazda v inom meste,male deti... dalsie mam dve dobre a ostatne zname. Mohlo by to byt aj lepsie,ale nepolavim zo svojich narokov,neuznavam kvantitu na ukor kvality...
@extempore nenechám, lebo som napísala niečo v najlepšom možnom úmysle za účelom pobzbudenia a pochopila si to opačne. Z príspevkov mi vyplynulo, myslím tvojich, inak som nečítala všetky, že si študovaná, nenájdeš si ľahko človeka na svojej mentálnej úrovni, tak asi inteligentná, píšeš, že máš muža a dve deti, tak z toho som si vyvodila, že aj tu si spokojná. A že si bohatá. To sú všetko dôvody ak nie na závisť, tak aspoň aby sa niekto menej sebavedomý cítil pri tebe ako chudák (to samozrejme nie j tvoja chyba). A dodala som, že ak ešte aj náhodou dobre vyzeráš (foto nemáš, neviem, ako vyzeráš), tak ešte aj preto by sa niekto mohol pri tebe cítiť ako menejcenný. No a potom rada, že to máš nechať plynúť je hádam jasná. Normálne si robiť svoje a niekto sa vyskytne. A keď sa ti raz niekto neozýva, tak na neho/ňu nemrhaj energiu. Neviem, ja tam nevidím nič ironické, a síru už vôbec nie :D (ale asi som napísala niečo, čo nie je pravda a preto si to zobrala tak zle)
@extempore prepac..necitam vsetko..len uvodny prispevok posledne 3 strany..
Chcela som ti nieco napisat a potom som videla ze reagujes na sondu1.oznacila si ju za ironicku a jej prispevok za negativny.
Hmm..nie.nebol negativny.podla mna to trafila a napisala na rovinu. Je to tak..dobre zabezpecena velmi inteligentna z mozno scitana a uspesna zena si nesadne s hocikym a ani hocikto s nou..
To mas ako s chlapmi..moze byt uspesny itckar na urovni ale az tak ze je beznym ludom mentalne iplne vzdialeny...nechapu jeho zaujmy..temy na rozhovor..jeho nazory..
Cize bud sa naucis prisposobit alebo priste nenajdes kamosku len tak... ja mam tiez par kamosiek, pri ktorych mam pocit, ze su mentalne inde😂 ale viem s nimi vychadzat aj ked obcas mi je nieco smiesndle v duchu a zas im sa moze zdat ze naco niektore veci " riesim" , zaujimaju ma , ked ich nie..ale da sa to..viem ake temy s nimi nenacinat a zas naopak mi casto pisu" pocuj co nam robit ked...nechce sa mi googlit, ty isto vies 😊"
Ale to ze si uz nepochopila napr.len ten prispevok od sondy je znakom toho , ze mas na com pracovat a niektore veci ti nedochadzaju/ neboj stava sa, aj mne/
Drzim palce..skus sledovat ine maminy o com sa bavia a tak a mozno tam najdes cestu ba lepsiu komunikaciu..
@miahavash no podla mna nie je jedno, ci ma alebo nema doktorat, ked si hlada kamosku. Ved ak si maju rozumiet, musia byt aspon ma podobnej mentalnej urovni. Ak ma jedna doktorat a druha je upratovacka, tak si nebudu mat velmi co povedat.
@zuzulienkam presne moja reč..😉
@extempore dúfam, že môj príspevok ta teda nenahneval, myslela som to v dobrom, aj som sa to snažila napísať tak, aby sa ťa to nedotklo.. Neviem podla mňa skus mat len jednu požiadavku na začiatok a to aby ste si rozumeli a vedeli sa rozprávať, na dôveru a na vybudovanie skutočného priateľstva a na to, aby ste sa spoznali lepšie treba čas..
@lindusss2016 prepáč, ale nie každá upratovacka musí byť sprostá hneď za to, že nemá doktorát à že pracuje ako upratovačka 😉 a vôbec spoločne záujmy a spoločne témy môžu nájsť aj ak jedna ma titul a druha nie..
@lindusss2016 možno si aj budú mať čo povedať,ale akonáhle sa to začne zosobnovat..napr.idem na dovolenku na Maurícius a upratovačka bola ledva tak za dedinou pozrieť na bicykli,tak tam to v Tom momente skončí..jedine ak by bola tá upratovačka veľmi duševné vysporiadana so sebou,ako písala kocka vysie,vtedy by mali také stretnutia zmysel..
@lindusss2016 co ma mentalna uroven spolocne so vzdelanim/pracovnym zameranim?
@extempore teraz citam viac..chapem ta napr. S tym pravopisom a pod. To aj ja hned vnimam a konecna u mna..ci chlap ci zena..nemozem za to 😋
Ale napr. Politicka situacia..o tej by som sa veru nebavila ani ja a to nie som ani nahodou jednoduchsia..proste politiku nemam rada.. co je na tom? Podla toho nerob uzavery..
A co sa tuka podobmeho vzdelania..ano..aj ja sa lepsie citim so sikovnymi ludmi..alebo proste s ludmi s rovnakymi nazormi..nie vzdy je to o vysokej skole..to nie.. ale na 70% tam rozdiely budu..ja mam mozno az moc velky vseobecny prehlad a ked sa bavim s babou, ktora nevie nieco, co je pre mna sucast vseobecneho vzdelania, tak to vnimam..nezamena to, ze sa s nou nebavim, ale ze tie rozdiely vnimam... a ked je to v pohode vieme fungovat..keby som to citila pri kazdej druhej teme debaty, tak asi nie..
@kikina84 neviem ako ty, ale ja ak si s niekym rozumiem a rada sa s ním rozprávam a je vždy o čom, teda mam ho rada, tak mi nevadí, že si môže dovoliť niečo, čo ja nie.. ☺️ závidím jasne, nezapieram, ale aj doprajem a teda by som sa skôr tešila keď mi ukáže fotky a vyrozpráva ako bolo perfektne, keď sa vráti.. Je to kamarátka tak sa teším s nou hádam, nie?
@diana20 ja netvrdim, ze upratovacka je sprosta. Ale zas nebudeme si tu klamat, ze vzdelani ludia upratuju firmy. Moze mat "sedliacky rozum", ale pochybujem, ze bude mat ako prispiet k intelektualnym temam...
@lindusss2016 mozno by si sa cudovala,ja mam vs,viem dva jazyky,ale tak ludsky si u nas vo firme pokecam najviac prave s nasou upratovackou...😉
@lindusss2016 😱 tak toto je teda predsudok najhrubsieho zrna, prepac...
@lindusss2016 aj ja sok si vzdy pokecala s nasou upratovackou..akoze sranda.. ale zeby som si z nej spravila kamosku asi nie.. ale suhlasim, ze niekedy sj vzdelana baba siahne po takej brigade..aj ked sikovna by si asi nasla inu..ktovie...
ženice, ked sme pri tych tituloch...ja nemam doktorat, iba mgr. a tiez potrebujem mat kamaratky na urovni. Ale uroven a vzdelanie neni ani zdaleka to isté. mam niektore zname z výšky, čo su duté na zaplakanie. ked ich človek pozoruje, až sa v duchu pýta, či tak hlboko kleslo slovenske školstvo, alebo či dostali diplomy za klobásky a domacu palenku. 😕 a nie je ich (žiaľ) až tak malo ako by sa mohlo zdať.
Na druhej strane veľmi dobru kamaratku, ktorá je bystrá, inteligentá a šikovná a má len základnu školu. nemala moznosti študovat, ozaj nemala. a sice si nepokecáme o heideggerovom ničotnení, ani si spolu nemozeme spravit prekladovy seminar sallustia, ale to s kamarátkou ani nechcem preberať. Hladam spriaznenu dušu, nie kolegyňu na snobské drísty 😃 a táto moja kamaratka je v pohladoch na život, v praktickosti atd ovela mudrejšia ako ja. a vzdy ked mam pocit, ze neviem čo so sebou, idem sa jej pytat, čo si o tom myslí. a už ma zachránila aj pred poriadnym prúserom.
(Ako hovorí Kant: Vzdelancom sa často stáva, že kým jedni doja capa, druhí im pod tým držia sitko a navzájom sa potlapkávajú po pleci, ako im to dobre ide 😂 ) Niekedy ti taká upratovačka vie dať vzácnejšiu radu do života, než vzdelanec. 🙂
A čo sa týka mojich očakavaní od kamarátky: nevadia mi pravopisné chyby, ani že bola len v dedine na bicykli. To, čo mi vadí je, ked je niekto primitívna substancia, čo si vkuse rieši len svoj malomeštiacky život. Neznášam arogantných ľudí, osoby presvedčené o vlastnej dôležitosti, intrigárky, klamárky, falošných pritakávačov, sebcov, kokety (hlavne blízko mojho muža, ale aj všeobecne mi nesedí tento typ charakteru, lebo ja som v otázkach flirtu konzerva). Nemám rada ľudí zatvorenej mysle, rasistov, fanatikov, odsudzovačov. Neznášam chvastačov a tiež ľudí čo si nevedia priznat chybu a nikdy nemenia nazor. Lebo zmenit nazor po prijati novych informacii je ovela inteligentnejsie, nez ist si vkuse svoje ako škrečok v kolečku. A je mi jedno, či ma tieto vlastnosti chirurg, alebo bagrista. Neznesiem ich na nikom a s takym človekom si nemam čo povedať.
@jana_eyre tak vzdelanie ovplyvnuje a formuje mentalnu uroven cloveka. Sama autorka pisala, ze jej zivot sa toci len okolo prace a rodiny, takze urcite aj vo svojich rozhovoroch tu pracu spomina (ako asi kazdy clovek), takze by bolo vhodne, aby jej kamaratka tomu aj rozumela. Autorka sa nechce bavit o pokakanych plienkach, o venceni psika atd., chce rozoberat intelektualne temy, ja osobne si myslim, ze tie "jednoduchsie" zeny to nezaujima a nemaju potrebu sa o tom bavit. Ony chcu debatovat a najnovsej casti telenovely, ktoru videli, ohovorit susedu a postazovat sa na sefa. Prosim, ber to obrazne, nie doslovne. Jednoducho si myslim, ze inteligencna uroven je dolezita, ak ma byt vztah rovnocenny. Autorka napisala, ze v podstate nema konicky, co jej dost zuzuje vyber kamaratky. Ak by napr.strikovala a pani upratovacka tiez, tak sa uz vedia porozpravat o tom a casom by sa medzi nimi mozno vytvoril aj hlbsi vztah, ale vzdy treba zacat od toho, co maju spolocne.

@extempore ja ťa tiež chápem. Kym som žila na slovensku, mala som vela kamaratiek, kamošiek, znamych, priateliek. som otvoreny typ, nehanbim sa a pustim sa s hocikym do reči.
V chorvátsku som už 6 rokov, pomaly začne 7 a furt tu nemam ani jednu kamaratku. S dvoma zenami, oboma staršími od mojej mamy idem sem-tam venčiť psov. A inač nič...fakt, normalne si tu nemam s tymi babami čo povedat. ja neviem, či je to mentalitou, alebo čo...niekedy sa tu cítim skoro ako odlud. ale na druhej strane, kamaratky mi ani moc nechybaju. tie, čo mi zostali zo slovenska a tie, čo som našla na koníku mi úplne stačia a naplnaju moje sociálne potreby. 🙂
Naozaj, tu možeš najst skvele ženy, ktoré ti prinesu mnoho do života, aj ked byvaju od teba daleko.