Čo robiť, keď nám robotníci porušili súkromie?
Ahojte... v nasej bytovke sa prerabaju okna kvoli balkonom. Nemohla som byt doma, tak som nechala susede kluce, ze ked bude na rade moj byt, nech im otvori. Panovi z firmy som to povedala, ze ja doma nebudem, ze im otvori suseda.
Prisla som teraz z roboty a som nasrata, pochodene v celom byte, aj ked dvere do vsetkych izieb som zavrela, jednak, nech sa mi tak nenaprasi, jednak nech mi tam nik nechodi. Podla stop boli aj v spalni, v kuchyni, v kupelni, v spajzi a este mali tu drzost srat na mojom zachode!!! Vytocena som neskutocne ale co mam robit? Co by ste vy robili?
tak sa ospravedlnujem, ale napisala si okna v mnoznom cisle, cize ak len jedno, tak naozaj nemuseli ist do vsetkych izieb.
Oni využili to, že boli sami v byte, nemuseli ktovie kam utekať na wc. Takže to bol taký verejný priestor pre nich. Mohla si odfotiť, čo si našla a sťažovať sa. A susede poďakuj za ochotu.
@deedol to som myslela akoze okna v celej bytovke, v kazdom byte jedno teda
hej hej potom som to uz pochopila.
@autorka v prvom rade si mala byť doma ty. Suseda ked je kamarátka a veríš jej, tak mala ich "sledovat" kam idú a upozorniť, že načo idú do tej a tej izby. Spravila to? Ci im len odomkla byt?
A po ďalšie, nic ti nezmyzlo? Ako ti tu napisali, nafotila by som si to a napisala majiteľovi firmy, ze co toto ma znamenať. Detto s tým wc. Maju tam mat toi toi, nie chodiť po wc v bytoch. Navyše, ešte keď sa ani neopytali (snad im suseda nepovedala, že nech sa paci) a inak zaujímavé, že museli zrovna na to tvoje 🤔
Mala si si tie izby zamknúť keď už si nevedela ostať doma
Všetko odfot a sťažuj sa a nabudúce všetko zamkni
Tak ja osobne by som bez dozoru nikoho v byte nenechala a duplom ak neviem zamknúť dvere. Co ak by ti okrem iného niečo zmizlo?
zajtra si to s nimi môžeš vybaviť
V kazdom pripade si to dovolili aj preto, lebo suseda ich do bytu pustila a nechala samych. Ako v dnesnej dobe je to odvaha z tvojej strany, radsej si s nimi dohodnut iny termin, ked budem doma alebo sa nejak zariadit a byt doma.
Ja nechápem toto hádzanie viny na autorku. Predpokladám, že okná jej nemenil Jožko Anonymný z vedľajšej ulice, ale nejaká spoločnosť, s ktorou bola podpísaná zmluva, takže by sa asi mala očakávať nejaká serióznosť a profesionalita.
Autorka, záchod sám o sebe by som prekusla. Áno, je nechutné, že po sebe neupratal - ľudia vedia byť riadne prasatá. Ale keby si bola doma a on sa opýtal, či ho môže použiť, asi by si mu nepovedala nie, či? Sliedenie po celom byte je ale ďaleko za hranicou profesionality aj slušných mravov. Na tvojom mieste by som kontaktovala danú firmu so sťažnosťou. A samozrejme, treba si hneď skontrolovať , či niekde nevznikla škoda, alebo či rovno niečo nechýba.
Pokial by som sa nedohodla so susedou , že tam bude celu dobu , ani by ma nenapadlo , nechať robotníkov bez “dozoru “ v mojom byte . Ale to si už si sa asi do budúcna poučila .
Áno , sťažovať sa môžeš , ale nič ti to nepomoze , dôkaz určite nemáš .