Čo sa deje so svetom? Nezmyselné tragédie a rodiny v smútku
Bože čo je toto za svet? Niekto odpravi 14 mladých ľudí šmahom ruky , bez príčiny , niekto pokazí život mnohým rodinám , odhliadnuc od toho ,že sú sviatky , ako je toto možné?
Normálne mi je z toho zle , od včera na to myslím ..
Ja som človek ,ktorý dokáže pochopiť aj mikrospánok, veľa veci sa stane, dokážem pochopiť aj samovraždu,ak je neriešiteľná situácia , toho 15 ročného chlapca nie, to bola riešiteľné situácia ..tiež som bola veľmi šikanovana a viem že sa to riešiť dá ...
Mam 2 malé deti a zas sa bojím o ne ,o kúsok viac ..😔
@majla87 rozpravky mozno su zjemnene,ale tie filmy, ktore pozeraju mladi ludia-hrdinovia-sami psychopati, vrahovia...temnota, satanizmus...explicitne nasilie...sama mam z toho niekdy tazobu na dusi a cierne myslienky v hlave po dopozerani...texty skladieb to iste..mnohi rodicia ani netusia, pod vyplyvom coho je ich dieta vacsinu dna a co sa mu potom melie v hlave...
a ked k tomu pridame frustraciu z neistej doby, pokrivenych hodnot, to ze si nemozes dovolit mat iny nazor, ze ludia zvlceli, ze kedysi nebol problem ist vecer sam po vonku-a teraz same divne zjavy, fetaci atd,ziadna pekna buducnost vo vyhlade,-jasne, ze mnohi maju toho dost..navyse nevieme, co bolo konkretne u davida kozaka dovodom,preco zabil otca..vzdy su tam dovody...podla mna je lahke oznacit tychto ludi za psychicky chorych...nikto nechce patrat po skutocnych dovodch a priznat ich...a mrtvy strelec uz nemoze nic povedat...uprimne, ked vidim niektorych sopliakov, tiez mam okolo nich strach prejst niekedy...a ked k tomu pripocitame, ze im niektori slubuju mierne tresty alebo legalizaciu "makkych" drog, tak spolu s vyrazne poklesnutou inteligenciou dnesnych mladych a ich ovievanim,ako nedotknutelnych, ktorych potom naserie aj to, ked sa na nich pozries-mozeme ocakavat taketo vyvrazdovacky,bohuzial...samej sa mi nechce verit, ako sa tento svet za poslednych mozno 5 rokov zmenil,co je zrazu normalne, ako zrazu chyba zdravy rozum...a ludia sa motaju z extremu do extremu...
@annm81 vazne, a ktore ze z tych krajin maju taketo amoky u mladeze? Ze sa tam deti takto strielaju? Ze si nosia do skoly snipersku vybavu, ktoru aj oficialne drzia? A na internete su este za hviezdy medzi mladezou? Vojnu a vojnove oblasti sem teraz netahaj- aj ukrajina je krasnym prikladom, ze ked ta vojna zasiahne, strielat bude brat brata bez rozdielu na vek, prislusnost, etc....
@zuzanazu85 ...a to ešte nevieš,že v pôvodnej verzii Červenej čiapočky nahováral vlk čiapočky aby babku zjedli spolu😂
@liv1 kedze pocitacove hry su co najviac podobne realite, tak to dieta vie zbran nabit, aj ked ju v zivote nedrzalo v ruke. A to som este nezabrdla do youtube videi, roznych online dostupnych navodov a pod. Kto chce, si navod najde. Jedine, co dieta pri zbrani prekvapi, je hmotnost a ze nie je take lahke udrzat ju v ruke...
@poppy22 no za nasich mladych cias boli tiez take filmy. Aj horory, aj strielacky, bitky... a takisto za nasich cias a aj vzdy tu zili pokriveni jedinci, narcisti a vrahovia. Nehovorim, ze tie filmy nemaju ziaden vplyv, ale ked sa to spoji s nejakou poruchou a pripadne tazkym detstvom a zanedbavanim...
no tak to bolo vzdy.
No namiesto tvrdej fyzickej driny a vacsinu casu von.... tu mame opak a psychické problemy..Mame sa az prilis dobre.
Tiež mi napadlo,že aj keď veci čo sa robili v minulosti,neboli najsprávnejšie,ale napríklad tá ,, povinná vojencina" ,čo bola,mohlo by sa to dáko prehodnotiť. Myslím si ,že niektorí mladí muži, chlapci by potrebovali trochu ,,vycibrit" svoje sebaovládanie a rešpektovať autority. Len môj názor .
Chlapec bol chory na hlavu a nevieme nic o nom. Nevieme,ci malo okolie snahu riesit jeho stav,ci to prehliadali...kazdopadne je to neskutocne nespravodlive,ze takyto clovek znici zivot stovkam ludom.
Dovolim si tvrdiť, že strašne veľa defektov v psychike je z detstva . Z výchovy, z nevýchovy, z agresie, z nezaujmu ....
mna dnes skoro rozsmarilo, ked som citala na nete, ze: "to je ta demokracia"... hlavne, ze obidvaja ti strelci boli pravicovi magori a este na to prichadzali komenty, ze: "tak im treba slnieckarom" a ze za to moze sucasna vlada.
ti normalnejsi ludia by uz mohli aj prezriet, trosku rozsuchorit tie stare piliny... lebo toto nie je normalne.
a ze v sociku sa take nedialo? to moze povedat len niekto totalne nevzdelany. kolko bolo vtedy vseliakych serialovych vrahov a taka olga hepnarova? ved to je to iste ako vcera, v tom istom meste, len v ruzovom, rok 1973.
To.co.sa stalo.je strašné.. ale dávať to za vinu dnešným rozprávkam? Ja neviem asi sledujem nejaké iné o akých tu ľudia píšu, ale Tom a Jerry, vlk a zajac, veď práveže v nich bolo toľko tupeho násilia aké v dnešných rozprávkach človek nenájde (fakt napíšte mi prosím nejakú konkrétnu dnesnu rozpravku, ktorá je násilná?!). to sú len také zlahcujuce reči..
Za to ako sa toto všetko pokazilo môže to, ako posledné roky dostávajú veľky priestor na soc.sietach agresívni a hlúpi ľudia.. slabších jedincov to ovplyvňuje a ich názory sa krivia.. všetci tí, čo rozosievaju nenávisť si môžu gratulovať, darí sa im totálne rozdeľovať spoločnost... Na grcanie je všetko....
@zuzanazu85 Slovenska vojencina bola plna nepravosti a sikanovania. Ved je to na urovni väzenia, zavreli ta na rok, dva do viac menej uzavreteho priestoru, kde si musel posluchat na slovo, aj z prsta vycucnute ponizujuce povely, starsi sa vozili po novacikoch, nemohla si okrem opustaku niekam ist, zdielas maly priestor s desiatkami dalsich, ziadne sukromie ani konicky. Stolara dali varit, kuchara soferovat... jedla zalostne malo, slabe a nejedenkrat skazene, stare. Podla mna je otazne, kolkym vojencina pomohla a spravila z nich muzov, a kolkym ublizila.
@jana_eyre_2
Ako sa hovori: Porekladlo "Mudrejsi ustupi" vysvetluje celosvetovu prevahu blbcov.
@lilitela veď to nepopieram, vytrhnúť chybičky, nevravím,že drezúra ako prasa,ale treba uznať,že niektorí mladí ľudia neuznávajú autority celkovo a za vzory mávajú pochybné osoby a osobnosti. Nevravím,že to bolo skvelé,nevravím,že by mali pucovat zub.kefkou záchody,ale niečo bolo na tom dobré,uznávanie autorít a sebaovládanie .
@stanulienkat Dobšinského rozprávky ale neboli určené detskému čitateľovi... 🙂
@stanulienkat to si myslim aj ja... ze to nie je filmami, ale vychovou, nazormi apod...
Násilie bolo od začiatku a bude i naďalej… stúpajúca tendencia je spôsobená zvyšujúcou sa populáciou, nastavením mysle a vlastností, zdrojom/úbytkom surovín atď… každý deň sa predsa všade vo svete udejú úmrtia, a o veľa ani nevieme…

@zitaje dieta zo zbrane nevystreli, pokial ju nepozna a nevie ako to urobit