Čo sa stane, keď nevyzdvihnem zásielku z Bonprixu?
Ahojte dievčatá neviete mi povedať ako to je ak si nevyzdvihnem zásielku z bonprixu do stanoveného termínu? Viem že tu zásieku vrátia odosielatelovi ale zaujíma ma, či dostanem nejakú pokutu?
@zuzubb007 Všetko, čo nás dráždi na iných, môže viesť k pochopeniu seba samého.“
Carl Gustav Jung
Ja by som len dodala k tomu, raz som si objednala kabat z bonprixu, čakala som dva týždne, a ked ho konečne odoslali, musela som kúpiť narýchlo novú práčku lebo mi odisla, na kabat mi žiaľ neostalo. Do bonprixu som zavolala, vysvetlila pani aka sa mi stala situácia, poštovné som chcela uhradiť, a pani ma upokojila, ze nech sa netrápim, jednoducho stačí neprevziat, kuriérovi som zavolala hneď ráno a bolo vymaľované. Su situácie keď sa to proste nedá, alebo sa stane niečo necakane, ale najdôležitejšie,! , ze nikdy nevieme co je na druhej strane a aj napriek tomu mame schopnosť v momente ju odsúdiť. Pochopenie, empatia, to nám veľmi chýba, žiaľ pokiaľ sa niekto nedostane do podobnej situácie, nevie pochopiť druhu stranu asi a tak si zdvihne ego odsúdením. Hovoríme o veľkej firme, aby bolo jasné, kde sú na straty dobre pripravený.
@zuzinapipina presne, niektorí tu nechápu rozdiel medzi fungovaním veľkej firmy a nejakým malým startup e-shopom na rodinnej báze
@bluka2 ano ved presne, oni nie su na jednom poštovnom vôbec stratový, ani na desiatich, tak neviem prečo sa to niektorých tak dotýka.
Psovi ani ja tebe ano 🤗
@alexas56 ziadne naklady, bonprix ma v podmienkach, ze do 14dni moze tovar bez udania dovodu vratit..
a pre anonymnu autorku: ked uz, aspon by som to prebrala, a vratila naspat normalne v tej obalke na odoslanie naspat, elegantne vyriesene…
obchod nebude skumat, ci to prislo spat, lebo nesadla velkost, alebo si si to proste len rozmyslela
@zuzuliennka1 keď nepreberie balík nemajú žiadne náklady? To sa veľmi mýlite. Kamarátka ma e-shop a keď niekto nepreberie balík náklady má približne 10e!! Je iné, keď balík preberie a vráti, že tovar nesadol..
Nič sa nestane,objednávam z Bonprix už roky😅
@zuzuliennka1 autorka sa ale pravdepodobne chce vyhnúť zbytočnému poštovnému...
Nevieme, kolko váži balík. Mne balík naposledy vážil cez 10kg. Takze ak by som mala vrátiť celý balík, platim navyše nie len postovne smerom ku mne, ale aj späť.... Co je celkom dosť....
@alexas56 citanie s porozumenim???
pisem jej, nech to preberie a vrati spat v tej odpovednej obalke
a fakt chces porovnavat kamaratkin eshop s dosahom max. na slovensku a velky medzinarodny online obchod bonprix???😂
@zuzinapipina Asi čakali na 1. Mája niečo extra od muža a zas sa na ne vyprdol, tak sa ventilujú tu. Tiež nechápem ako málo stačí niekomu aby písal cudzej osobe že tebe lopatou po hlave. 🤷🏻♀️
@fantaghiro21 postovne platit nebude, to hradi bonprix
@alexas56 a asi ta to prekvapi, ale bezne sa to robi tak, ze si zeny z bonprix objednaju jednu vec aj v dvoch velkostiach (napr. trojo nohavic, dvojo triciek, vsetko M a L) a co im nesadne, vratia naspat 😉😉
@zuzuliennka1 nemas pravdu
Ja komunikujem úplne normálne a slušne,ale ty keby si sa za svoje konanie nehanbila,tak túto tému nepridáš anonymne. To je fakt. Anonymné diskusie sa na tomto fore založili kôli problémom,o ktorých sa ľudia hanbia pýtať,napr.z intímnej sféry,ale určite nie kôli takejto záležitosti.
Nič sa nestane
@jaja20 ja si myslím ze anonymne moze clovek pridávať príspevky aj o tom, ktoru farbu tanierov si chce človek kúpiť 🙃v podmienkach som nikde nenasla definovane, ze sa musí vyslovene tema uberať len intímnostami....
A hlavne kvôli tým psychológickam, ktoré z prelistovania profilu jned analyzujú, cedia určiť diagnozu, rozpolozenie človeka, psychicky stav a nakoniec ho odsúdia na trest smrti
Ja napíšem názor ako majiteľka eshopu.
"milujem" ľudí čo si niečo objednajú a potom nepreberu dobierku a hrajú mŕtveho chrobáka. 🐞
Nie, poštovné sme kvôli tomu nezvysovali, lebo nechceme prísť o zákazníkov.
Našťastie mam poväčšine MORÁLNE ZDATNÝCH zákazníkov, ktorí mi sami od seba napíšu správu v ktorej si vypýtali IBAN kde mi zaslali peniaze za spôsobené náklady na poštovné a aj následnú vratku (nie, neplatím ako odosielateľ pri neprebrati len poslanie, ale aj vrátenie tovaru).
Za takých zákazníkov, ktorí majú i v dnešnej dobe dosť empatie k predajcovi ako k človeku, ďakujem. Takých ľudí je ako šafranu, ale verím ze do budúcna sa to bude len zlepšovať.
@lenkakravcova predpokladám, ze mas eshop alo podnikateľka, nie ako firma ked priamo komunikujes so zalaznikmia vybavujes ich objednávky....
Možno sa mylim....
@fantaghiro21 Pýtať sa anonymne na takéto obyčajné otázky úplne vyvracia pôvodný zámer,s ktorým boli založené anonymné diskusie,to snáď aj ty uznáš. Načo má potom trebárs aj táto konkrétna autorka svoj účet na tejto stránke? Nech nám na to odpovie, čo ju k tomu viedlo,že nepoložila otázku normálnou cestou.
@jaja20 Proste som to napísala anonymne ja za tým nič zlé nevidím...
@renata1405 Pani ak sa na mňa chcete zahnať lopatou tak si neviem predstaviť čo by ste urobili tomu psíkovi a to vám stále vykám a vy mi tykáte! Vy ste dobre hovado bez urážky :D
@zuzinapipina dakujem za pochopenie 🙂
@fantaghiro21 Dakujem, máte pravdu vo všetkom čo ste napísala 🙂 Tiež si nemyslím že písať anonymne je hanba alebo hriech.
@misinka0611 Ved to ma zarazilo ked mňa chce lopatou po hlave biť, tak si neviem predstaviť čo by spravila s bezbranným zvieratkom :D
Prečítaj si pravidlá bazára,jedno z nich znie Všetky si tu tykame.
@jaja20 Aha a v pravidlách sa píše že je normálne osočovať a chcieť niekoho biť po hlave lopatou ?
@zuzuliennka1 ano to je normalne!! ale nie je normalne si objednat a na druhy den povedat kurierovi, ze to nechces..
@zuzuliennka1 napisala som tu niekde , aky ma kamaratka eshop??🙂))
@fantaghiro21 jaaaj tak to som si nevsimla ;)
popravde vacsinou ked uz idem na postu, posielam viac veci naraz, z bonprixu som viackrat uz vracala zlu velkost, ale tak to postovne ocividne nebolo brutalne horibilne 🙂

ahoj, asi nič, ale nabudúce ti nepošlú na dobierku ak objednáš