icon

Dávate si pančuchy pod nohavice?

27. dec 2022

Ahojte,
nie som žiadny úchyl, ani školák, čo sa cez prázdniny nudí. Ani nechcem touto otázkou nikoho pobúriť. Skrátka sa chcem spýtať, či si teraz v zime obliekate niečo pod nohavice (pačuchy, kaliopky, legíny). Ja si obliekam silonky a kamoška mi tvrdí, že som prehnane útlocitná, uzimená a mám zníženú imunitu. Že iné ženy vydržia bez pančúch.
Ďakujem

panelacikova
27. dec 2022

podľa pocitu. ak je teplo, ako po tieto dni, tak vydržím von v nohaviciach, rifliach aj 2-3 hodiny, ak by bolo treba. keď však bolo počas dňa cca 3 a menej stupňov, tak áno, mala som zvyčajne 2 vrstvy, ak som plánovala dlhší pobyt von. inak nosím 1 vrstvu, ak idem len na nákup, pretože sa presúvam autom. ale prechádzka, či iná aktivita von s tým, že je pod 3, jednoznačne 2 vrstvy 🙂 ja by som proste zmrzla. ja milujem horúčavy 🙂

ysseba
27. dec 2022

Ja vôbec nenosím pančuchy.... Nosím vysoké čižmy (klasika - pod kolena zhruba, nie kotníkové) a kabát nosím (dlhý nad kolená), myslím, že pončuchy mi neni treba

diewcatqoo
27. dec 2022

@zuzinabila cakala som, kto ma opravi 🙂 pisem popri inej cinnosti a ked som odoslala, potom som si uvedomila, ze som vlastne napisala blbost. Jasne, ze ak je menej ako -5 🙂

dadis
27. dec 2022

@marca12 Ja vacsinou nenosim a ani sa neposmievam. Nemam z toho ziadne zdravotne problemy, nie som castejsie chora a ani zapaly mocovych ciest nemavam a ani sa necitim hlupa. Jednoducho som otuzilejsia a by som sa zblaznila cely den sediet v dvoch vrstvach v praci. Predvcerom som bola behat a iba v leginach, a hore len tielko a termo tricko. Ved este ani poriadna zima nebola, s vynimkou par dni..Kazdy to mame inak 🤷‍♀️

deti95060810
27. dec 2022

v tomto teple zbytočne...
včera som bola v kostole v jarníku...ženy predomnou sedeli v kožuchoch a ja....😀

lindous
27. dec 2022

Ja nosím, pomaly od jesene do jari a keď mrzne, tak dokonca až legíny...mne je stále zima...možno som útlocitná, ale zníženú imunitu nemám, chorá nebývam...je mi jedno, že iným ženám je teplo a nenosia ich, mne je zima, tak nosím 😂

boldo87
Odpoveď bola odstránená
petamich
27. dec 2022

silonky neznasam, tak tie nie 🙂 ked je ale hlbsie pod 0, tak si niekedy dam termo-pradlo, hlavne, ked idem s dietatom na 2 hodiny von, inak mame v BA relativne miernu zimu uz dlhsie a netreba pancuchy pod nohavice aspon teda mne nie ale ked by mi mala byt zima jasne dala by som si a nech si hovori kto chce co chce

zojazoja
27. dec 2022

Ja som sa mala volať " dlhá pancucha"..nosím hrubé bábkové pančuchy hádam až pod český vytiahnute snáď od septembra do marca😁

lindous
27. dec 2022

Ešte teda dodám, že mne sa všetci (v dobrom) smejú, že to je tak preto lebo nemám žiadnu vlastnú izolačnú vrstvu (tuk) a asi na tom aj niečo bude 😅

zojazoja
27. dec 2022

@lindous vítam ťa v mojom klube..to isté presne u mna😃

dominikak4
27. dec 2022

Ak idem niekam autobusom a behám po meste, alebo viem, že budem dlhšie vonku (napríklad so synom na ihrisku), tak si dám pod nohavice normálne teplé pančuchy. Silonky mi nestačia, mne je proste stále zima. Ak ideme autom tak nie. Veď rob tak ako to Tebe vyhovuje, je to Tvoje telo a zdravie, čo Ťa po kamoškách a iných ľuďoch.

aileen_mt
27. dec 2022

Nosim... Teda v tieto dni, ked sa oteplilo nie, ale bezne pocas zimy ano. Vydrzala by som aj bez nich? Jasne. Ale zhodnotila som, ze uz som vo veku (29😀), ked som rada v teplucku 😅

marca12
27. dec 2022

@dadis ale ja som pisala o ludoch,ktori sa posmievaju a ktorym je zima a neoblecu sa,lebo to je hanba sa obliect.... Mam kamosky,ktore sa trasu zimou,ale ani za pana si nedaju ciapku,vraj im nepeistane. Dalsia si neda tielko,lebo sa nebude obliekat ako cibula. Nechapem,kde sa beru tieto predsudky. Ak ti nie je zima,naco sa obliekat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
27. dec 2022

Pod nohavice nikdy, prijde mi to zbytocne... zasa tu neni -15 ze ano... ale nosim aj v zime velmi casto saty do prace a pod to termo pancuchy, to je taky ideal...

patus_2
27. dec 2022

Nosím, hneď ako klesajú teploty pod 0, tak si pod nohavice dávam tenké bavlnené legíny. Každé ráno cestujem, ešte potme a bez legín mi je zima. Mám aj zateplené termo legíny, ktoré nosím k sukni 🙂

zuzinabila
27. dec 2022

@marca12 toto sme robili ked sme mali 15😀a robia to moje pubertálne dcery🤣

marca12
27. dec 2022

@zuzinabila robia to aj starsie kofy po 40tke

dadis
27. dec 2022

@marca12 Ako zase ja ciapku ANO 😂😂, alebo pri behu aspon celenku..ono to je fest rozdiel mat hlavu v teple..taktiez rukavice nosim a sal/nakrcnik..aleto sa da rychlo vyzliect, ked mi zacne byt teplo..tie silonky, co s nimi..uz som parkrat ich mala vyzlecene v kabelke, ked som si ich obliekla napr.na vianocne trhy na namesti a skoncili sme niekde v podniku, raz aj tielko som na zachodoch vyzliekala a nezmestilo sa mi do crossbody, tak som ho domov niesla v ruke 🙈😂

abdn16
27. dec 2022

jasne, sak by som zamrzla. ja si davam leginy hned ked to vonku klesne pod 8-9 stupnov a je mi jedno ci je oktober ci december

trema
27. dec 2022

Nenosim, ale nosim zateplene nohavice/leginy.. pod obyčajne rifle by som si asi dala, keby bolo pod 0

iwesska
27. dec 2022

Ano,fajnove bavlnene pancuchy ako skolkar,ked je pod 10 😁A je mi srdecne jedno,kto si co o tom mysli. Neznasam,ked sa mi prilepi chladna nohavica o stehno,vtedy mi je najvacsia zima. Ja zas osobne nechapem zeny,co nosia vetrovky nad ladviny. Nejak som nepochopila ci je to len modny doplnok,alebo to ma aj nejaku funkciu 🤔

mishka81
27. dec 2022

@marca12 veru ja mam kolegynu, ktora si aj v zime da tenucke koselove saty s tristvrtovym rukavom bez tielka a potom cely den pocuvam ze slabo v praci kuria 😨

lenkakravcova
27. dec 2022

Pod mínusové teploty nosím. Momentálne ešte nie. Teraz je u nás ešte teplo. Len nohavice a navrch tričko, vesta, bunda, čelenka na uši.
V plusových teplotách nosím druhu vrstvu pod nohavice ak fúka zimný silný vietor.

siska53
27. dec 2022

Ked je zima, ano.. inak mam hned nachladnuty mocak.

missviolet
27. dec 2022

ked bolo pár tyzdnov dozadu zima, nosila som - lebo chodim na dvojhodinove prechadzky, fukalo, boli minusove teploty. takto ako je teraz urcite nie, to je mi strasne teplo

ajko2011
27. dec 2022

Nenosím

heln
27. dec 2022

ja si davam pancuchy tiez az ked je nejakych minus 10, neznasam sa potit v praci v pancuchach, a ked nosim pancuchy, tak sa mi strasne vysusuje pokozka na nohach. alebo keby som sla na dlhsie von, ten prevoz z prace a do prace uz nejak vydrzim.

lucinka1988
27. dec 2022

áno dávam si také hrubšie pančušky, nie bavlnené, ale 50 denové..Ja ale chodím s deťmi aj na 2 hod von a mne je celkovo stále zima, každý človek má inú termoreguláciu, tam, kde niekto potrebuje vetrať, lebo mu je príliš teplo, ja si dávam ešte hrubý paplón..Ja ale nemám takmer žiadny telesný tuk, možno je to aj tým..neviem.Ale napríklad čapicu nenosím, kým nie je -20st, mám dlhé husté vlasy a neznášam čokoľvek na svojej hlave....A som úplne zdravá, fit, atb som mala 2x v živote, keď je drvivá väčšina obyvateľstva chorá, ja vždy zdravá ako ryba, nie je to o tom..Dávaj si tak, aby si sa ty cítila dobre, snáď sa nebudeš triasť od zimy len za to, čo si niekto myslí..To je mne osobne tak strašne jedno, ako kto chodí oblečený🤷‍♀️