Debil v roušce v Česku
Bydlím v Moravskoslezském kraji, dnes jsem se vydala na nákup, nasadím roušku jako vždy a v obchodě všichni bez roušky. Tak mi opět něco uniklo. Roušku zahanbene sundám a nakoupím. Doma otevřu seznam.cz, čtu zprávy a tam nic. To fakt musím sledovat Čt24 24h/den pokud nechci být debil v roušce? 😀
Ja som v CR nosila nonstop rusko a bola som jedina v sirokom okoli 🙂 ale necitila som sa ako debil, kazdy ma zodpovednost za seba
@hindakus ved ale v CR sa rusky uz vobec nenosia. Len v niektorych oblastiach. V Prahe sa nosi len v metre a myslim od minuleho tyzdna aj v zdrav. zariadeniach.
tiež mi uniklo na na Slovensku už sa nenosia v interiéri rúška...Viď zamestnanci Mountfield - Martin, KIA Vrútky....
Hlavná vec že mm mi tvrdí že oni v práci musia mať rúška.... upachtení za pásom ale rúška pracovníci mať musia....tak potom neviem ako to vlastne je.....
keby som ta videla v maske v obchode nepomyslim si nic ,,, tera ked citam ze si kvoly tomu zalozila diskusiu si uz o tebe myslim to ,ako si sa pomenovala v nazve 😉
https://www1.pluska.sk/gal/rady-a-tipy/caka-nas...
dnešný zoznam rizikových regionov,medzi nimi aj Praha
@deti95060810 no nosia sa v interiéri ruska. Všade dokola to omieľajú. To že sú indivídua ktoré to majú hlboko v paži je len smutná skutočnosť
Uprimne, Cechom sa to este skaredo vypomsti. Ruska v obchodoch a MHD su povinne aj v Nemecku a tak skoro ich nezrusia.
@zuzanockamt asi pracuje tam, kde je veľa ludi.Ja vidím ruska všade v obchodoch, zamestnanci baru, reštaurácii kde byvame
@hindakus ja by som si nechala prečo nie?neriadil sa ostatnymi.Práve vo Vašom kraji to bolo a je zle kvôli baníkom z PL
@zuzanockamt áno? A v automobilke sa nosia prečo? či to nie je zamestnanie????
@deti95060810 juuuj, to ja netuším...u muža v práci nenosia, v kanceláriách a iných zariadeniach tiež nie (schválne nepíšem, že kde, lebo tu sú špehovačky)
@zuzanockamt ale veď píše, že muž pracuje za pásom to sú závody kde robia stovky ludi
Podľa čoho spoznas Slováka v Čechách? No že má rusko...
Včera bola dcéra s mužom v Brne, rusko nikto nenosí. Ja za seba, akonáhle to nebude povinne, nebudem to nosiť.
@eliska13 však ona nechápe, prečo ho jej muž musí mať...ja píšem o zamestnaniach, kde viem, že ho nemajú a jej sa to zdá divné
@deti95060810 manžel nemusí mať rúško pokiaľ je na svojom pracovisku s kolektívom, kde sú spolu každý deň. Akonáhle ide do inej časti firmy, prípadne spoločné priestory, tam rúško musí každý 🙂
Neviem ako je to v ČR, ale na Slovensku sú rúška povinné v interiéri, tzn. obchod, pošta. lekáreň a pod. A teraz od septembra chcú aby deti mali rúška v škole 2. stupeň celý deň, mne sa to teda vôbec nepáči. Inak každý nemusí mať rúško ani v obchode, je určitá skupina ľudí, ktorí sú oslobodení od nosenia rúšok, predavačka nemá právo pýtať od teba lekársku správu.
@janinuska lenže je to nedomyslené, pretože ako má vediet že dany človek napr pre astmu ho nemá, že to nie debil čo si povedal nebudem mat , pretože ked pride kontrola pokuta padne obchodu a následne si to vyžerie smena predavačov že nedosledovala toho debila , zlizne si to nevinny a nikoho to nebude zaujímat
ja to chápem že taky astmatik to je fakt o držku len treba pochopit aj ludi v obchode, ked maju denno denne buzeraciu pre opatrenia a tlak aby to na ploche dosledovali , systém posuvajuceho h..a
A to je odpoveď na to, prečo asi máte v ČR viac nakazených, než máme my tu. Tam je pes zakopaný.😉
...... Vy si naozaj myslíte, že ta handra vás, okolie ochráni? No budis..... Akurát vám zníži imunitu, infikujete si telo vlastným vydýchnutym odpadom a co2.... Je to ako stavať okolo seba plot z pletiva na ochranu pred hmyzom.... Ale verte si čomu chcete... A tiež vám nepríde byť divne, ze korona bola skoro na 0le počas "parlamentných prázdnin" a zrazu "stúpa"? Hnusná špinavá politická hra...... Ak chcete byť zdravý jedzte zdravé jedlo, čistú vodu-mame také? - o to sa nik nepostara..... Pobyt na čerstvom vzduchu.... Šport, otužovanie.... Tu vôbec nejde o zdravie populácie, nikomu totiž na ňom z "vrchnosti" nezalezi... Len prachy, prachy, prachy, ovládanie mas ľudí pomocou najlepšieho nástroja-strachu........sorry ale rusko ani v práci nenosím, nebudem sa uberať o kyslík, moje deti taktiež nebudú nosiť ruska, nakoľko ich nik nebude zneužívať, využívať na svoje sociopaticke experimenty....... A vy čo ich nosíte pomaly aj doma po byte.... Vám prajem hlavne pevne nervy lebo žiť v takom strachu, strese musí byť sakra náročné....
@deti95060810 mna zarazila pani v McDonalde tento tyzden. Prvy raz pridem, personal za pokladnou v rusku, zakaznici sedia nikto nema. Nikomu to nevadi. Tak druhy den som prisla bez ( mala som v kabelke) pani pri pokladni ma hned napomenula, ze mam mat rusko, obzriem sa zakaznici napravo na lavo sedia, rusko nema nikto. Tak sa pytam preco?? Vraj kym si objednavam ( cez automat, platim kartou, cize kontakt s personalom nula) musim mat rusko. Ked si objednam a idem jest ( vnutri, cca 1,5 metra od automatu) uz ho mat nemusim.
@mimibb dobre si to napisala len ludia su hlupi a strasne sa boja ani sami nevedia coho a posluchaju ako ovecky to v parlamente chcu. Najlepsi su ti co maju jednorazove ruzko a davaju si ho aj tyzdne otras

@hindakus Preco hned debil a preco si si rusko dala dolu, ved si ho kludne mohla nechat. A ano, ak chces byt informovana, tak treba sledovat, co sa deje.