icon

Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?

24. aug 2024

Demonstracia sily, ci naco je dobre prevalcovat 9000 mestecko 50 000mi vyznavacmi koranu v 350 stanoch...?

Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?
eva8
24. aug 2024

A genocida Palestincanov vas nedesi?

lenkasarka
24. aug 2024

@eva8 Izrael bombarduje Palestínu len tak z nudy?

haley7897
24. aug 2024

@lenkasarka Israel pravidelne bombardoval Palestine davno pred Oct. 7, aj pred vznikom Hamas. Okupacia a vysidlovanie prisli roky predtym ako bol Hamas zalozeny + vznik Hamas a podpora ich zvoleniu v tej dobe bola podporovana Israelom kedze si mysleli, ze ich budu vediet lahko ovladat. Co si tam dosadili, to maju.

lenkasarka
24. aug 2024

@haley7897 kde sa dočítam o pravidelnom bombardovaní Palestíny Izraelom pred 7. Okt.

haley7897
24. aug 2024

@lenkasarka tie informacie niesu tajne. Ked pojdes po zdroji, najdes kedy a kde. Bombardovanie nieje jediny nastroj ktory Israel pouziva. Nie prenic za nic sa gaza a west bank prezyva najvacsim vazenim pod holym nebom. Ti ludia tam vyse 75 rokov nepoznaju nic ine len okupaciu a pravidelny teror. Mna rezistencia ani v takejto forme neprekvapuje. Bolo to o tom kedy, nie Ci.
Co sa stalo v oktobri minuly rok akurat donutilo svet reagovat na to co desatrocia vsetci ignorovali.

olimuc
24. aug 2024

Tato organizovana akcia nejak nie, ale to, ze nejaky posahanec poboda ludi na obycajnom miestnom festivale- Sollingen vcera a oni si s Merkelovej hostami rady nedaju a rastie im dalsia bezperspektivna generacia, z ktorou si uz neda nikto rady. Nemecka ekonomika, kt ide do kytek nespravnymi rozhodnutiami par zelenych posahancov … Nemci za poslednych 10 rokov znicili skoro vsetko co od vojny vybudovali … a potiahnu za sebou ekonomiku celej Europy 🙈

lenkakravcova
24. aug 2024

@la_dolce_vita nie. V šárii nie je ukameňovanie nevernej ženy. Je tam iba ukameňovanie oboch ak sú židia a chcú ísť podľa Tory (to je bežný mýtus, že sa to vzťahuje na všetkých ľudí všeobecné). A všeobecne pre nevernych muslimov - pre ženu i muža je 100 rán bičom - to je trest podľa Koránu. A nie je nič viac než Korán. Čiže potrestaní majú byť takto a obaja cudzoloznici.
A ešte treba dodať, že je nutný kamerový záznam nevery alebo svedectvo 4 očitých svedkov, inak sa trest nesmie vykonať.
Viac tu: https://muslimovia.sk/o-islame/co-robime/zakono...

lenkakravcova
24. aug 2024

@kiki68 no veď hej. Lebo potom prechádzajú keď nejakým spôsobom trochu morálne dospejú z toho pár ročného užívania si..že chcú pravidlá. A zrazu si uvedomia, že tu tie pravidlá nie sú. A potom ako vravíš vzniká systém pri systéme. Lenže toto je problém štátu, že je naše západné súdnictvo nefunkčné. Nie šarie. Keby boli tresty aké majú byť, a neexistovali odmeny za nič nerobenie tak by to vyzeralo inak. Ono časom sa každá civilizácia zase vráti k vzitym pravidlám. Lebo bez toho to aj tak dlhodobo nejde. Však vidíme morálny úpadok na západe. Nie je to žiadna novinka.

vesimelonimarsista
24. aug 2024

Chcelo by si to prestudovat, o aky smer v islame sa jedna. Kto sem prichadza v mieri, respektuje tunajsie zakony a chce si tu vybudovat legalnou cestou svoju existenciu, nech si tu žije, ked uz dostal povolenie na pobyt ci obcianstvo.
Co ma skor desi, je kopec mladíkov s prázdnotou v hlave, ktori nevedia, co so sebou od nudy, co je pravidelna praca a behaju tu kade tade s nozmi, kradnu a obcas niekoho dobodaju. Nemecka policia stratila svoju silu, tito kriminalnici na nich doslova kaslu a policajti sa ani nehrnu riesit taketo problemy. Najedovani nie su len Nemci, ale aj pristahovalci ci uz nemuslimovia, ale aj samotni moslimovia. Co sa tyka toho dnesneho utoku v Solingene, vyzera to, ze za tym stoji ISIS. Desi ma, ako sa mladez nechava radikalizovat islamskymi teroristami, krajnou pravicou alebo lavicou. Nejak to nam v tom Nemecku vrie v kazdom hrnci.

vroni
24. aug 2024

Desia ma akikoľvek fanatici. Aj tí moslimskí ale aj takí ako ten idiot Kuffa. Proste fanatik ako fanatik, úplne jedno, aká konina sa mu honi hlavou, nič dobré z neho nebude

eva8
24. aug 2024

@lenkakravcova "iba"? O tych trestoch sme uz vela diskutovali. Nie, toto nie je o.k. To je krute.

eva8
24. aug 2024

@vesimelonimarsista mladez sa da radikalizovat najma ked je odmietana spolocnostou aj ked nic "neprisposobive" nerobi. Predsudky.
V ortodoxnych rodinach sa ocitava medzi dvoma mlynmi. Na jednej strane tuzba po volnom svete, bezny zivot, na druhej strane zachovavanie tvrdych tradicii. Na jednej strane odmietanie okolia, na druhej strane bolest zo sklamania rodicov. Bezna mladez ma v puberte problemy - generacne, plus hladanie sameho seba, plus tuzba zapadnut, byt prijaty.
Tato " inofarebna" mladez ma okrem generacnych problemov aj problemy odsudzovania spolocnostou uz len kvoli svojmu vyzoru.

eva8
24. aug 2024

@autorka to mestecko bude mat z toho podujatia aj financny zisk

eva8
24. aug 2024

Nieco o hnuti Ahmadíja
https://sk.wikipedia.org/wiki/Ahmadíja

Problem moze nastat medzi ortodoxnymi moslimami a tymito "volnomyslienkarmi"

eva8
24. aug 2024

Vyberam:
Ahmadíja (urds. احمدیہ, podľa mena zakladateľa) je heterodoxné islamské mesianistické hnutie, ktoré vzniklo v 80. rokoch 19. storočia v indickom Pandžábe.

Gulám Ahmad vo svojich pamfletoch ostro kritizoval britskú nadvládu v Indii. Považoval ju za znamenie apokalyptickej doby, ktorá sa začne príchodom Antikrista. Rovnako odsudzoval západný kapitalizmus a jeho neblahé vplyvy na moslimskú spoločnosť. Formuloval vlastnú ideu džihádu: kresťanským misionárom treba čeliť skôr kázaním a argumentáciou, než so zbraňou v ruke. Ozbrojený džihád je vyhradený len pre extrémne situácie, možno ho viesť iba v ohrození, nikdy nie s cieľom dobyť nejaké územie.

lenkakravcova
25. aug 2024

@eva8
To, že sú proti kapitalizmu je normálne (to sú aj rôzne kresťanské hnutia v zmysle že bohatí tam vždy len bohatnú a zisk je prvoradý aj pred každou inou hodnotou).
A to, že chcú viesť džihád vždy len ústne, kazanim, mi príde veľmi pozitívne - toto vôbec nie je nič, čoho sa treba obávať. Však kážu v uliciach aj kresťania, aj iní. Keď má byť toto akože nejaká obava z nich, tak je to obáva zbytočna.

dobryden
25. aug 2024

@lenkakravcova Co je zle na západnej kultúre?

dobryden
25. aug 2024

@eva8

https://www.youtube.com/watch?v=uI6VZX9n_54

odporúčam si pozriet toto kratke video, o tom ako vznikol Islam a koho ciel to bol,taktiez pridám link nizsie na pana ktory sa zaoberá súvislosťami .

dobryden
25. aug 2024

@eva8
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2...

Ak to nenájde pozri na youtube Dejiny ľudstva prorok El Khidr.

lenkakravcova
25. aug 2024

@dobryden Vážne? 🙂 Preto sa o prorokovi Muhammadovi píše už v knihe Deuteronómia? (Biblia - Tóra, Starý Zákon) Ten Dr. asi predbehol zjavenia tóry..

dobryden
25. aug 2024

@lenkakravcova Uplne vazne.Otazka bola ale co je na západe zle?

lenkakravcova
25. aug 2024

@dobryden Na západe je toho veľa zle. Viď - vymierame. Ak je civilizácia zdravá, tak nevymiera.

dobryden
25. aug 2024

@lenkakravcova Ale vymierania?Praveze vychod moze skor trapit preľudnenost a s tym spojené zle zivotne podmienky.Zla strava ktora je plná pesticídov ,konzervantov a to moze suvisiet s civilizačnými ochoreniami ako rakovina,cukrovka ,autoimunitne ochorenia a pod.Co mas z toho ze budes mat 10 deti ale z toho sa ti mozno polovica dozije 50tky?

f333
25. aug 2024

@vroni CO ma Kufa spolocne s tzm teroristom v DE_ To hadam nemysls vazne_...

Ten utocnik v de je Sy ran.. Prsiel v roku 20022 ilegalne do de..... nedostal vsak azyl,nemal prrvo podla uradov zostat v de. takze ho chceli vyhostit..... ale usiel im...Ato pre spossob,akym uradz vyhostenie reliyovali. Tak,aby ani vyhosteny nebol... cize oznamili ked a hodinu v hostenia....
Na tomto marazme ma podiel AJ vlada a vlady De &aj CDU& kedze priamo svojou politikou lakala takychto nasilnikov y danych etnik a iideolgie pol.islamu do de.. Ale aj sk vady M .H aj O .maju natom svoj podiel. kedze cez sk sa doistavali tito neleg.migranti do de tak, ze ich sk legalizovala dokumentmi.
@eva8 Ja len dufam,ze nevhodne zartujes o tom mestecku. To mestecko je traumatizovane tym tr. cinom mosllima. . Ak myslis ten zisk...

tetapetra
25. aug 2024

@lenkakravcova keď čítam tvoje komenty zakaždým nadobudnem pocit, že ty nechceš vidieť čo sa deje na východe. Máš naozaj neskutočne šťastie,že žiješ na Slovensku a nie tam v riti. Napríklad taký Afganistan. Tam by si dokonca už ani nemukla,nakoľko nový zákon zakazuje ženám prednášať básne, spievať.

f333
25. aug 2024

@tetapetra Ja som vzdy pod zenam, ktore takto akoze konvertovali na islam/ci uz prto,ze si vzalimoslima ,ci z ineoh dovodu ,ke dboli nestastne vzivote ahladali nejaku barlicku a nasli silam/ ze im odporucam zivit vmoslmskej krajine,kde platia zakony saria. Aby pochopili,co vyznavaju.. Apotom s aich spytam,ci s aim paci postavenci ich postvenie rpavne aj fakticke v danej krajine. Nie akoze vyznavat pol.islam v Europskej krajine,kde su chranene dem.zakonmi . Ja tie zeny chapem ludksy, ale nie pragmaticky-----,kedmaju deti st ymi moslimami at eda deti zdedia bud ich mentalitu alebo su vychvane v tom pol.islame,ze aj ked vedia,co je zle na pol.islame,tak myslia,ze jeho obranou chrania svoje potomstvo. Co je uplny nezmysel . Ale hrju s ana moslmku na sk,ot uz je naozaj len predstieranie.. Ale napr.cv CR ,kd eten pol.islam je viac rozsireny ,tak uz tie deti sa v pub.veku a dospelosti radikalizovali. Az boli v CR aj odsudene.....

f333
25. aug 2024

@lenkakravcova Ako ty vies,ake zakony platia v jednotlivych moslimskych statoch? Napr. vtaje SA... Skusila by si byt neverna tam.. nie milenec,ale ty by si bola postihnuta zakonom saria....
Skud dedit v krjine ako je Maroko ako zena.. kolko podielu dostanes ty ako zena ci tovja dcera po otcovi ci manzelovi.....
Aterza porvnaj tieto zakony s sk.. ako moslmka ako dededis ako zen, ako bude spostihnuta ako milenka cineverna zena? Ci ako by si bola postiuhnuta na sk ,ked ta prstihnu sosnuencom s abozkavat? akao v SA ci Mroku ci ind e vmosl.krajine?
Ty mas jedno stastie ,ze sa hras na moslinku na sk.... kde si chranena dem.zakonmi sk.....vies kolke zeny ako ty som aj videla,ako utekali z toho uzasneho saria raja v uzasnej de. moslimskej krajine? A prco utekali an sk kmamickea ockovi? pretoze tam boli utlacane zakonmi a na nich vykonavane nasilie ,ktore zakon podporoval....ten zakon islamu.Saria.....

vroni
25. aug 2024

@f333, mendig (o ktorom je téma) a sollingen (kde ten syrcan pozabíjal ľudí) sú dve rôzne mesta. Že sa niekde zíde veriace spoločenstvo je jedna vec, že niekde vyvádza sibnuty fanatik je zase vec celkom iná. Že je nebezpečný fanatik ten Syrcan (mimochodom, už ho majú) je isté. Že má Nemecko tentokrát zvlášť neschopnú vládu z pologramornych idiotov je dosť desivé samé o sebe aj bez fanatikov. Takže som zvedavá, ako si poradia. Ale čo sa týka porovnania tých dvoch fanatikov - sú úplne rovnakí. Akurát škody páchajú na iných úrovniach.

dobryden
25. aug 2024

@vroni Fanatizmus je nebezpecny vsade .Ale nebezpecne je,ked v nabozenstve sa jedno pohlavie pred druhym uprednostňuje.

vroni
25. aug 2024

@dobryden, to si snáď robis srandu!!! To akože keď nacisti fanaticky prenasledovali židov, tak to bolo len také neškodné, lebo neprenasledovali len ženy??? Fanatizmus je zlý, preroze delí ľudí na nerovnocenne skupiny a nie preto, lebo prípadne diskriminuje podľa pohlavia 🤦🏼‍♀️