Desatoro Modrého koníka: Rady pre šťastný život
Cca 3 roky som tu s vami, citam, sem tam nieco napisem... posledne diskusie ma viedli k napisaniu "desatora" (alebo osmora?🤣), ktoré sa tu neustále dokola opakuje a rieši a diskusie sa opakujú a ženy stále robia nejaké tie chyby. Toto by mali tlačiť a hádzať do schránok miesto Lidl letakov🤣🤣🤣
Desatoro podľa modrého konika:
1. Nesplodis dieta pred vstupom do manželstva
2. Nedáš dietatu priezvisko po priatelovi
3. Nekúpiš dom v blízkosti svokry
4. Nevrazíš ani cent do ničoho, čo tvoje na papieri nie je
5. Neocikáš test kým ti aspoň deň nemešká
6. Nepôjdeš ručiť nikdy nikomu.
7. Nepôjdeš bývať k svokre na poschodie a nebudeš tam investovať svoje peniaze, kým na teba kus neprepíšu
8. Nedovolis chlapovi sa doma valat, ma sa podieľať na chode domácnosti rovnakým dielom
Chce niekto nejak trefne pokračovať?🤣🤣
PS dva body som reálne v praxi použila a neostáva mi iné len vzdať hold ženám, ktoré toto radia v diskusiách! Vďaka!!!
Keď ste pohadani, varis iba sebe a deťom, peries iba sebe a deťom.
@viestta uplne ti rozumiem, slovo pomahat nie je na mieste..mna neserie,ked niekto napise,ze muz sa ma spolupodielat na domacnosti, ale ked to napise jedna a ostatnych 10 prispevkov pod nou neustale opakuje to iste, tak to uz mam dost ( to len na upresnenie, ako som to kyslela🙂 ano,opakovanie je matka mudrosti,ale zas odtial potial.
@lubkovaandrejka mna napriklad vytaca, ked sa v podobnej diskusii zacnu predbiehat zeny ako to vsetko zvladaju same a v konecnom dosledku to nakoniec skonci tak, ze ta co sa stazuje, ze to sama nedava a vsetky, ktore napisu, ze to maju inac skoncia ako lenive a neschopne lemry, ktore sa maju ist zakopat, lebo chcu, niektore dokonca vyuzivaju chlapa na domace prace a starostlivost o deti.
Doplnam:
Prispevky na stenach komentuj len pozitivne! 😂
Nájdi si lepšie platenú prácu a zvýš si kvalifikáciu.
nemysli si, že dieťa ti zlepí nefunkčný vzťah, je to presne naopak
@lubkovaandrejka Toto opakovanie príspevkov po sebe je otravné všeobecne v diskusiách. Jedna niečo napíše a ostatné sa zvezú, človek číta dookola to isté len inými slovami (najmä, keď treba autora zhodiť), niekedy takmer doslova a do písmena čiže de facto nulová hodnota príspevku lebo nič nové sa človek nedozvie. Ale tak prispela som, asi mám puntík k dobru 🙂
Keď chceš slusne diskutovat o celebritach, teda verejne známych osobach, tak čo si to dovoluješ, čo sa do nich staráš, ale keď tu napíšeš niečo o sebe, tak to nemá konca kraja tie hejty a rypanie.
@lamonita Nepôjdeš bývať do časti obce kde nič nie je (okrem internetu); kde ťa len mama vykrmuje a potom nevieš schudnúť; najbližší obchod skoro 10 min autom; práca naokolo žiadna; škôlka tiež len autobusom, ktorý aj tak chodí len 2x za deň; kde sú len kopce, ktoré vylezie jedine nové auto a dedina je samá zákruta.
Nikdy nezakladať diskusiu "čo su to za vyrážky" . " Môžu to byť kiahne" alebo "ake ste mali prvé príznaky tehotenstva/covid.." a pod
1 - Home office - teda pracovať z domu, na to musíš niečo ovládať
2- štát nie je povinný ťa živiť, lebo ty chceš byť doma s deťmi pomaly do ich 15 rokov a dôvod - lebo som matka
Nebudem zakladať ANONYMNÉ diskusie typu: Aké je počasie v Košiciach? Je Tesco vo štvrtok otvorené? Akú farbu šiat si mám vybrať?
No keď to tu tak čítam, tak modrý koník sa môže aj zrušiť, lebo baby už nebudú mať o čom písať. 🙂
1.Nebudes klikat na odkazy od kurierskych spolocnosti,ktore ti chcu dorucit peniaze za tvoj tovar osobne.☝️
2. Nebudes davat dietatu pancusky ked bude +15 stupnov. 🥵
3. Nebudes pytat recept na "ihned makke medovnicky" skor,ako pouzijes lupu🧐
4. Nebudes sa pytat,ci AJ TVOJE dieta potrebuje pri ceste do zahranicia pas/OP s fotkou.

@dominikamacakova tak to by som poprosila ✌️