icon

Deti a migračná kríza

eva8
22. aug 2016

Dobrý deň. Na Slovensku sa blíži začiatok nového školského roka 🙂 Rada by som zistila, či a ako vplýva migračná kríza a celková politická situácia v Európe a vo svete na myslenie detí a tínedžerov na Slovensku, poprípade v iných krajinách. Či máte skúsenosti, ako informácie z médií ovplyvňujú vzťah a správanie sa "bielych" detí k deťom inej farby pleti alebo iného vierovyznania v škole a mimo nej... a ako sa to prejavuje. Ďakujem za vaše názory, poznatky. Snáď táto téma trošku pomôže k zamysleniu sa, že migrácia sa týka nielen samotných migrantov a ich detí ale aj nás a našich detí. Ďakujem za každý príspevok. Prosím, aby aj ostré názory boli písané bez vulgarizmov, resp. osobných urážok, narážok. Vopred sa ospravedlňujem za to, že v téme nebudem nostop, ale budem ju priebežne sledovať a reagovať.

f333
28. feb 2017

@eva8 presne,obe sme si povedali svoj nazor. politicky sa rozchadzame v nazoroch to je pravda.ale tak je to normalne, tak to v demokracii uz chodi.. a preto ani jedna nepotrebujeme ziadne pols.kolenia o tom,ako mame mysliet a zastavat nazor.... chapes teda,ze o tomto som ja pisala.?.ze tvoj navrh je nedemokraticky. neprijatelny.. a potlacal by pravo jedinca ana svoje presvedcenie aj polticke,aj ho vyjadrit verejne....
.ale co teraz nechapem o akej ignoracii pises.

eva8
autor
28. feb 2017

@f333 ignorácia bola, že kiska sa odmietol stretnúť hneď po voľbách s kotlebom.
Ešte poznámka - o žiadnych politických školeniach som nepísala.
Beseda napr. o holokauste nie je politické školenie. Tak isto, ako žiadna beseda o minulosti, knihách, či vedeckom výskume.

f333
28. feb 2017

@eva8 tak vmienke o koskovio s atweda zhodneme..to bola nielen ignoracia zho strny,ale dokonca neschopnos tzastavat taky vysoky urad,ak s achovatako nevyrovnany jedinec. ale toto iste orobili aj ini predstavitelia statu. fico napriklad tiez...
nevzatie navedomie, postavnie strany a poslanca, kttory je vparlamente znamena,ze taky poltik nema ziadnu pol.kulturu ale ani nedokaze sdobr ezatavat urad, pre ktory bol zvoleny..
aa besdy su v kolach nic ine ako pol.skolenia...
videla si nejaku besdu vskole ,ktora by bola nestranna? dal sa tam tema a deti o nej verejne doenatovali anavzajom si vymienali nazory? besed aje ,ked niekto pride prednasat o teme atym aj navodi istu pol.iniu co je spravne.a potom akoze je debata o tom..
a to site aj je o holokauste.... v de je zakon,ze je trestne mat nazor,ze holokaust nexixtoval. ato iste aj na sk.. takyto nazor je nemozne bez sankci mat..tak aka moze byt o tom volna ,slobodna beseda??
apodbne je na tom tenba aj o orientalnej nelagalnej migracii.... kazd yiny nazor by bol oznacneny ako extremisticky a rasisticky.a pri densnom zakone o extremizme to bybollo aj prvne stihatelne.ak by to niekto chel tak navliect... tak aka beseda o tom moze byt nestranna? myslis,ze tam nahodia ozaj lentemu a debatujte nestranne?
prble o ktorom hovorime s amoze vyriesit len bud pracne,ze ludia zvolia straany,ktor ezmenia pol.klimu v state,alebo obciasnym protestom.anie nejakymi besedami.. adebatami vtv.
ciny treba.nie plane reci....uz je skoro neskoro pre zap.europu... uz nahubkove zakony su v platnosti .

f333
28. feb 2017

oprva.:kiskovi

eva8
autor
28. feb 2017

@f333 nevidím v tom logiku popierať niečo, čo v skutočnosti bolo. Za trestné sa to považuje pravdepodobne preto, aby sa v budúcbnosti vyhlo podobným omylom.
Keby som rozmýšľala spôsobom, že všetko je politicky ovplyvnené, načo sú nám učebnice, aj literatúra? Zavrime školy
deti sú budúcimi voličmi

eva8
autor
28. feb 2017
f333
28. feb 2017

@eva8 presne, pochopila si to.nema ti logiku.ale to je pol. rozhodnutie vitazov vojny.
takze o pos.temach aj historie nie mozna ziadna realna debata. aprsnetakto to funguje. ze ucebnice historie aj historia sama su pisane na zaklade pol. dohod .a nie relnej ppravdy. ano, skor vsetko okolo nas je pol.ovlyvnene.a dejiny podavane tak,ako sa to pol.hodi. cele generacie saucia nieco,co bolo inak. ved to poznas z nasich pomerov v komunizme.a teraz ho mame tu znova.len v inej forme.....
a prave preto systemove strany tak strasne zirivo utocia na tie nove strany a prudy a politikov,ktori maju iny pohlad na demokraciu .a chcu iste veci zmenit. aj obsah tych ucebnic.a strdsia, ze nova generacia je nimi ovlyvnovana .boja sa,ze nova generacia uz neuveri ich klamstvam..
novej generacii je uz mnohokrat jedno,co sa odohravalo za cias napolenona ci svetovych vojen. ...... ale a hlavne ,ak sa to stale omiela a natlaca sa im to ako pocit viny neviem kolkej generacie... a tak patraju,co je pravda ,co nie...

eva8
autor
28. feb 2017
adsumus
28. feb 2017

@f333 holokaust je zločin a kto schvaluje alebo popiera zločin sám pách trestný čin, takže nerozumiem prečo ti vadí jeho postihovanie, asi keby ludia schvalovali vraždenie a zabíjanie verejne nevinných ludí napríklad teba na základe naboženstva ake vyznávaš alebo že si ateistka, asi by si to brala ako diskusiu.

eva8
autor
1. mar 2017

Kotleba na začiatku pôsobenia jeho strany (môj link) dostal krásnu príležitosť vysvetliť jeho „diskutabilnú“ minulosť, miesto toho kľučkoval, nevyjadril sa priamo a jasne, dával protiotázky a tak ostalo znova všetko vo sfére domnienok. Nie je na výsluchu, samozrejme, ale ak chce reprezentovať svoj národ, mal by byť „čistý“ a nenazývať kabaretom domnieky, ale ich vyvrátiť. Nevyvrátil - ako je možné veriť takému človeku, o ktorom koluje, že sa hlásil k fašizmu? Bol by pokoj, keby nebol taký „hrdý“, priznal niektoré skutočnosti alebo vyvrátil tvrdenia a mohlo sa jednať naozaj len o programe, keby bral ako prvoradé záujmy slovenska. Ale mne z toho vyplýva, že to chce naozaj využiť na zvýšenie popularity alebo nemý čisté svedomie.

f333
1. mar 2017

@adsumus ty nedokazes chapat texty. inak by si mi otazky pod.druhu nedavala.
ano,holokaust je zlocin.
ale ako kazdy zlocin,musi byt dokazanby dokazom. knktertnym dokazom.
pr ikazdom jednom pripade
ale v de netreba dokazny material v pripade ,ak niektop popiera, ze holokaust na niekom bol uskutocneny. uz dopredu je jasne bwez dikazu na konkr.pripade vseobecne, ze bol uskutocneny.bez moznosti o tom vobec debatovat.
pochopila si vobec ten princip? podla tvojej reakcie absolutne nie...
ano, v dejinach na roznych narodoch boli sposbene rozne holokausty. co je samozrejme smutne.. ale je neprijatzelne,aby niekto bol stihany a sudeny za SVOJU MIENKU v tomto...
v demokratickom pravnom state ma byt platit zasada, ze kazdy ma pravo vyslovit svoj nazor na vec.a to beztrestne.. a ten ktory sa citi jeho slovani dotknuty mal by mat pravo damahat sa voci danemu svojho prava . ako jedinec. ci aj skupina ludi
nie pausalne zabranit akejkolvek inej mienke.

takto by to malo fungovat v pravnom state. ale ty asi o tomto ani ponatia nemas...

f333
1. mar 2017

@adsumus a aby si tomu aj porozumela ,dam ti nazorny priklad
iekto ustanovi vzakone,ze je trestne povedat, ze zem sa neotaca. kto to vyslovi,spacha tre.cin.ale niiekto prste si mysli opak. nemusi ma tprvdu.ale on ma taku mienku.
takze ma smolu. poidl ztakona je trestne zodpovedny za svoju mienku.anesmie ju vyslovit,ak nechce sa vystavit trestnemu stihaniu
no povedz,je to spravne,takyto zakon? odhliadnuc od toho,ci opacna mienka by bola nepravdiva...
takze na tomto jednoducjom priklade dufam, pochopis ten princip.

f333
1. mar 2017

@eva8 napisala si .koluje o nom´ co to konkretne znamena? prwetoize ani organy v cinnom konani nedosli k takemu zaveru u kotlebu ,ked ho preverovali na zaciatku jeho cinnosti... a tak konstatovat museli,ze nie je dovod na jeho tretne stihanie.
a aku minulost ma za sebou? nejaku kriminalnu? okradol niekoho,zabil?
ale necitala si programo tej strany,ze nie?
pises len vseobecne nekonkretne veci ,,ale ziadne konkretne dokazy , preco myslis,ze je neprijatelny pre teba ako poltik a hlavne jeho strana.? ze sa traduje, ze je tzaky ataky anema ciste svedomie? a co strana a jej program? s tym sa nestotoznujes tiez? pretoze ludi volia stany predovsetkym.nie je na sk princip volebny ako usa.ked sa voli jedinec...

ja by som rada od teba pocula,ked uz o tom debatujeme, v com ti nevyhovuje ta strana.. nepis,ze je fasisticka. pretoze to by bola aj podla prava aj fakticky loz...
co ine ti vadi na tej strane a jej prgrame?

ja ked odmietam nejaku stranu a politka,tak presne viem preco..

adsumus
1. mar 2017

@f333 ja pochybujem že ty máš niečo s právom spoločne, obávam sa, že ani základy neovládaš alebo teda zavádzaš umyselne, holokaust bol a je to dokázane a kto ho chce popierať mal by bud dodať dokazy, že nebol alebo sa strčiť. a nie, nie každy názor má právo na existenciu, napríklad ked niekto bude verejne popierať tvoje slobody, alebo dokonca nárok na život, či ine základne ludske práva alebo ťa len bude ohovárať,tak mi tu netvrd, že ty budeš brať ako jeho právo na názor, pekne ho dáš na sud a budeš žiadať odškodnenie alebo aby štát chránil tvoje práva. Príklad Le Pen, ktorý bol odsudený za svoje vyhlásenia ohladom romov, že smrdia. Takže poprosím mna ty tu nepoučuj, najdi si naivnejších poslucháčov, dakujem.

eva8
autor
1. mar 2017

@f333 pozri si link, aspoň začiatok - mohol priamo odpovedať a nevykrúcať sa a bol by pokoj a dalo by sa sústrediť na iné veci, na program.
Aj Hitler chcel postaviť Nemecko na nohy po hosp. stránke, aj sa mu to darilo a ako to dopadlo? Teda samozrejme, že niektorí zainteresovaní ľudia sa obávajú, aby to nedopadlo znova podobne, lenže v malom na sk. Tu je odpoveď na nevôľu niektorých obyvateľov ku kotlebovcom. Vidia obrázky, čítajú rôzne články. Klus zo SAS (mali niečo spoločné v programe) s ním chcel diskutovať a Kotleba to mohol využiť a povedať, že to, čo sa o ňom píše sú hoaxy, raz a navždy vyjasniť situáciu a nie "vyžívať sa v kabarete" a byť obeťou napádania.

Program strany som čítala, aj iné, veľmi ťažko mi bolo rozhodovať sa koho voliť. Stranu neodmietam, ale volila som inú. Kotlebu odmietam z osobných dôvodov. Nenazývam ho fašistom, ani neonacistom, ani voličov tej strany nenazývam tak. Viem, že aj veľa vzdelaných mladých bez rodín ho volilo. Čo je na tom zlé?

K tomu udávaniu a školeniam. Uniklo ti moje "ak" .Nepochopili sme sa, zamerala si sa na udavačstvo ako za socializmu, ja som o tom nepísala. Keď bol požiar, volala som hasičov. Pri neznámom chorom na ulici prvú pomoc. Pri zločine - policajtov. To nie je udavačsto. Keď by som videla niečo podľa mňa nekalé, obrátila by som sa na niekoho - mne napadol starosta, nech to prešetrí. Nebaví ma počúvať dookola sťažnosti, tak navrhujem riešenie. Teraz už viem, že v tom prípade sa mám obrátiť priamo na súd. Prečo mi napadol starosta? Tiež jednoduchý príklad - mám choré dieťa, idem k lekárovi, ten ma odporučí k odborníkovi. Teda možno som očakávala, že starosta odporučí čo s tým.
Ale už končím s hypotetickými teóriami.

eva8
autor
1. mar 2017

@adsumus ale aj mne rómovia smrdia, aj sama sebe smrdím keď sa spotím, aj moje decká mi smrdia, keď sa spotia, to je až extrém... však každá rasa má svoj špecifický pach

f333
1. mar 2017

@adsumus osoba,co ma obhrubly jazyk ako ty vo vyjadrovani nemoze posudzovat niekoho odbornost. tym skor,.aze argumetaciu ,ktoru pozivas vo svojom prispevku nemozem brat inak,ako oabsolutnu nevwedomost o prave.slovo ´sa strcit ´ nepouziva kultivovana osoba.. . zda sa mi,ze strcas sebakontolu.. ako som ti uz napisala v inej teme kde si podobne hrubo reagovala, tvoje nazory beriem skor z humorom,ako vazne.😎

f333
1. mar 2017

@eva8 ktory link?

eva8
autor
1. mar 2017

@f333 19.43
diskusia pre verejnosť, nie politické školenie. Moderátorka nebola podľa mňa nestranná, téma bol extrémizmus a kotleba sa považoval za extrém.

f333
1. mar 2017

@eva8 aha uz viem... mrkla somn.. hned prve slova ..inciciativa vytvorenia dokumetu proti fasizmu.ludia ju nepodpisali... mma dost.. uz mam dost tych iniciativ proti fasizmu.v de tiez mame taku anifa .a jedine co ti laviciari robia je naslie na uliciach....
ale pokusim sa mrknut na dalsie pokacovanie tej debaty....

f333
1. mar 2017

@eva8 tak ja som mrkla iny tvoj link .. pozriem aj ten ,co pises.....

f333
1. mar 2017

@eva8 tak to je presne ten,ktory opisujem.

adsumus
1. mar 2017

@f333 ty nevieš reagovať inak ako vysmechom alebo urážaním ak niekto napadne tvoje nezmyselne tvrdenia.
@eva8 mna najviac mrzia taketo utoky na ludí, ktorí nesuhlasia s politikou nacionalizmu a nacizmu a vedia kontrolovať svoje emocie a vyberať racionálne riešenie, nie riešenie veduce ku katastrofe.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/4530...

adsumus
1. mar 2017

@eva8 je ine napísať, že ti romovia smrdia a je iné napísať, že smrdia. To prví vypovedá o tebe a to druhe je podnecovanie nenávisti voči skupine osob.

Le Pen said at the time: "It appears you have a problem with several hundred Roma who have an irritating and, let's say, smelly presence in this city."

http://www.aljazeera.com/news/2017/02/jean-mari...

adsumus
1. mar 2017

ale som rada, že si to napísala tak ako si to napísala. 🙂

f333
1. mar 2017

@adsumus uz som ti napisala, ze beriem tvoje priaspevky a taky vnich na mna s usmevom... ale ak ma budes nimi stale obtazovat,tak to zu potom zacnem vnimat ako obtazovanie.. a tak s tym nakladat.. pochopila si moje upozornenie?

adsumus
1. mar 2017

@f333 prepáč ale mám rovnako ako všetci na tomto fore rovnaké práva, reagovať na akekolvek príspevky za dodržania pravidiel, ak sa ti zda že pravdlá porušujem, možeš sa sťažovať, ja svoje príspevky voči tebe za obťažujuce nepovažujem. Práve naopak, to tvoje príspevky voči mojej osobe su opakovane znoškou vysmechu, zhadzovania a urážok, neviem prečo. Bez ohladu čo napíšem, nájdeš si nejaku hluposť v mojom príspevku a vysmievaš sa, takže aj z mojej strany, prosím ťa neobťažuj ty mna, dakujem.

f333
1. mar 2017

@eva8 ty asi si nepochopila ,o co v debate islo.. tu nejde o moderatorku... ale o nazory dvoch politkov..
ako som videla ,tak kotleba vystupoval tam kultiuvovane.. aregoval presne tak,ako normalny politk moze rergovat na spoludiskutujuceho v danej veci.
nie je trestne ,ak niekto vyjadri symtatie k slovakom,ktorych poklada nar.buditelov a spic.,politikov minulosti.
a je na kazdom, ci sas tym stotozni.ale nazyvat niekoho preto fasistom....
jeot vec nazoru kazdeho.... aj na historiu nasej statnosti. cize aj na tzv.prvy slovensky stat.ako ho nazyva historia.neviem,preco zv.ked pravne existoval... v kontexte tej doby.mal ustavu,zakony..
takze v tej debate islo o pol.boj dvach polit. stran ... ako v kazdej takej debate..a vidim,ze kotleba argumetuje uplne realisticky...

islo zase o hon na carodejnice..ako u trumpa,ako u afd v de a inych nesystemovych pol.stran,.ked media maju strach ,ze pride k zmene a oni padnu tiez.ako ich mecenasi....

inak, chcem sa ta opytat, aky mas nazor na protiextremisticke ustanovenia ? ako ich vnimas?

f333
1. mar 2017

@eva8 ked uz sme pri tych linkoch, tak si hadama videla aj toto video.
no a tam su jasne viditelne snahy moderatora o tlacenie na kotlebu.a kotlebova jasna prezentacia vysledko jeho prace v bb.

https://www.youtube.com/watch?v=3U_mvmgubkg

co na toto povies?