Deti by mali mať priezvisko po mame, nie po priateľovi
Či som zatrpknutá? Samozrejme, že som. Pretože môj bývalý „priateľ“ sa stihol do pol roka od nášho rozchodu oženiť. Ona, tá druhá, sa nechcela iba „kamarátiť.“ Chcela mať deti, ale nie len tak bez papiera. Trvala na tom, že najprv bude svadba. Až potom môžu prísť deti. A on to z lásky k nej urobil.
Ženy nedoplácajú na mužov ….taketo zmýšľanie je ťažký omyl
Doplácajú na svoj zlý vyber, na svoje myslenie a postije.
Ako ju ukecal? Ona je nesvojprávna? Keď nechcem dieťa, dieťa s frajerom, dieťa s menom frajera tak to mať nebudem aj keby sa frajer rozkrájal. A keď chcem svadbu nebudem tvrdiť, že ju nechcem a potom sa čudovať.
Tak som si to teda celé prečítala. A autorka článku to celé vystihla v týchto vetách: Či som zatrpknutá? Samozrejme, že som.
A skúšala si ho osloviť, či by nesúhlasil so zmenou priezviska detí?
Ona doplatila akurát na svoju hlúposť a benevolenciu- to je tak, keď "papier" netreba. Tá druhá si bola vedomá svojej hodnoty a na svojich podmienkach trvala.
Hlavna myslienka nie je zla.
Ze dieta ma priezvisko po matke, ak nie su dvaja zosobaseni - btw. zakon na to netreba, ta moznost tu je uz roky, nikto ju matke neberie. Len jej vlastny strach, ze sa chlap preto urazi a opusti ju, ak to neurobi. Alebo zalubenost, ze mu chce dar darcek, potesit ho, vyznamenat ho. Tak suhlasi s jeho priezviskom.
Ale dovody uvadzane autorkou su len na rozny sposob obmienane nareky nad jej sklamanim z nevery a opustenia.
A hlavne z toho, ze ona mu vychadzala v ustrety a nic z toho nakoniec nema.
Kdezto ta druha si dupla a on hned vysiel v ustrety jej.
To ju strasne stve.
Resp. sa lutuje ako obet.
Nechápem celkom,o čom má byť tá diskusia. Žena z článku sa ,ako aj sama píše, smiala z manželstva, nepotrebovala ho,zrejme aj dobrovoľne dala deťom partnerove priezvisko a teraz je naštvaná do červena,lebo druhá žena dosiahla to,čo ona sama očividne nechcela? Alebo sa tak aspoň tvárila?
A komu to chce vyčítať? Ona urobila hlúposť,nech sa to berie akokoľvek,tiež mohla chciet sobáš, trvať na tom alebo dať svoje priezvisko.Hadam ju muz nedotiahol nasilu na úrad podpísať papier so súhlasom na jeho priezvisko
Ona robila a urobila úplný opak a jediný, komu to môže vyčítať,je ona sama .
A nie,na deti nemá žena väčšie právo preto,že ich vynosila a porodila. To je čo za nezmysel?
Ja by som si deti s priateľom ani len nerobila.
Zišla by sa ti dala pomoc ako reálne nad tým pouvazuj, keď si to tak nechcela načo si si robila s ním deti, keď ste sa nevzali, a čo že má druhú, toto kým nepredychas a neuzavries budeš naveky zatrpknuta, každý si môže za to sám ako dopadne, jedine čo neovplyvnime sú choroby a nestastia
Teraz neskoro plakať nad rozliatym mliekom… čo teda autorka chcela? Odrazu už pre ňu manželstvo nie je len papier? Veď ona sa rozhodla. Môj teraz už muž vedel, že deti “len” priateľovi nerodim a manželstvo je pre mňa záväzok a verejne vyjadrenie, že preberáme oficiálne jeden za druhého zodpovednosť. Kopec žien rodí chlapom deti, perie im och oprdnene trencle, bývajú len v jeho byte, hrdia sa, ako manželstvo nepotrebujú a keď dačo, odrazu im ostanú oči pre plač. Nie pre nič za nič LGBT komunita bojuje za možnosť uzatvárať manželstvo. Ak žene vyhovuje žiť len tak a dávať deťom priezvisko muža, ktorý ho nechce dať jej, tak je to jej vec a je mi to úplne jedno, ale potom nech sú si vedome čo to obnáša a keď niečo, tak nemusia byt zatrpknuté s závidiace bytosti, keď ich priateľ si inú vezme.
Prečo sa táto diskusia volá "Deti by mali mať priezvisko po mame, nie po priateľovi"? Po akom priateľovi majú tie deti priezvisko? Nie je to pre tie deti len tak náhodou ich vlastný otec?
Rodina je dôležitá preto deti mať nikdy s priateľom ,ale len a len manželom. Najprv svadba až potom deti....
@lucia147852 keď už si tá hradá manželka, tak sa tie trencle perú inak? 🙂 A máš zarušený šťastný život?
@lucia147852 absolutne suhlasim. Deti sa robia s manzelmi, nie priatelmi. Je to prva (nie vzdy zarucujuca) okolnost, ktora predpoveda, ze to obaja myslia vazne.
@kittykat22 presne chudák chlap aj chudera žena .každý vzťah sa dá zachrániť keď chcú obaja .nech mi nikto nehovorí že to tak nie je ...teda pokiaľ tam nie je alkohol ,nevera atď
@enmery Fakt? Mne tá moja sama od seba nechce nič oprať, musím to do nej dať, pridať prací prostriedok, zapnúť, potom to z nej vybrať, dať do sušičky, alebo vyvesiť a potom ešte poskladať a odložiť (niekedy aj vyžehliť). 🤔😉 Toto zbožňujem, keď niekto povie, že "veď perie práčka". Hlavne chlapi to radi hovoria. Ako keby s tým tým pádom nebola žiadna robota.
...celkom smutné, že byť manželka rovná sa pre niekoho pranie treclov, varenie a znášanie posmechu od večných priateliek...
Clanok som necitala, ale ja som bola vydata, porodila som deti a po rozvode som sa vratila k rodnemu priezvisku. Takze sme na tom rovnako, ze sa nevolame rovnako ako nase deti. S tym rozdielom, ze ja som vdacna, ze sa tak uz nevolam. Co riesis za chujoviny, prosim ta, mas len urazene ego. Na priezvisku zalezi asi tak ako na lanskom snehu.. inak obcas sa s detmi natahujeme zo srandy, ze ake priezvisko ma nas pes, ktory prisiel do rodiny uz po mojom rebrandingu 😀😅
@galganka Podľa mňa je zase smutné, že ak nie som vydatá z vlastnej vôle a rozhodnutia, tak pre vydaté som aj tak len chudera, ktorú si ten jej nechce zobrať, tak sa utešuje tým, že to vlastne ona sa nechce vydať, hoci v skutočnosti tajne chce a keby ju muž požiadal o ruku, vydávala by sa, jedna radosť. A darmo vysvetľujem, že o ruku som bola požiadaná opakovane a že sa naozaj naozaj vydávať nechcem, aj tak si vydaté myslia svoje. 🤷🏻♀️
Ja som uz mala kedysi status manzelka, potom sme sa rozviedli. Teraz rozmyslam, v com to bolo vlastne podla vas lepsie, ze som bola manzelka a nie iba priatelka? 🤔 vidim akurat nevyhodu, ze sme nas vztah rozoberali na sude pri rozvode, pred cudzimi ludmi a bolo to dost neprijemne.

Evidentne ju tá žiarlivosť úplne prevalcovala a nevie predýchať, že muž už hopsá na inej