icon

Doručenie - nedoručenie balíka

19katarinka85
4. apr 2018

DObrý deň,prosím vás,ak môžete ,tak poraďte.19.3.som doporučene,prvou triedou posielala balíček,podľa PČ je stale len v preprave,keď som podávala reklamáciu na pošte,povedali mi,že balík mohol byť doručený len ako list,ak sa odlepilo podacie číslo.Už som zisťovala aj na pošte adresáta,tam nič nevedeli,povedali mi to iste,ako pri reklamácii.lenže pani mi hneď ako do týždňa nedodržala balík napísala,že chce vrátiť peniaze.Komunikovala so mnou asi tak,že raz za týždeň napísala,či viem niečo nové,ale pošta ma termín na vyjadrenie do 24.4.2018.Moja otázka,verili by ste alebo nie,či pani dostala ten balík?Už mám pocit,že balík má a teraz by chcela aj tie peniaze späť.Poslala som jej aj podací lístok odfotený,takže ja som si splnila svoju povinnosť.?ProsímporaĎte,lebo už sama neviem,čo robiť :(

mima86
4. apr 2018

@tinka0000 Za zdrazovanie nemozu, ale za to, ako si robia svoju robotu mozu. A argument, ze maju maly plat u mna neobstoji. Ja mam tiez mal a robim si svoju robotu poriadne.

tinka0000
4. apr 2018

@mima86 no a odkial vies ze ta pani za priehradkou moze zato ze ten balik nedosiel? nieje jedina ktorej presiel cez ruky...

tinka0000
4. apr 2018

@tinka0000 a este jed vec...ak je napisane ze ,, v prepave,, posta odoslala balika kurierovi, ktory si ich prebral podpisom...takze ta pani za priehradkou nemoze... 🙂

19katarinka85
autor
4. apr 2018

@tinka0000 Mas pravdu,presne toto povedali aj mne,ze uz to prebral kurier

tinka0000
4. apr 2018

@19katarinka85 no ved ano.

wokokoza
4. apr 2018

Normálne by som napísala pani aby vydržala kým sa vyjadrí pošta a potom sa nejako dohodnete

mima86
4. apr 2018

@mima86 Ja nehovorim konkretne o tej pani, ale asi je tam dost lajdakov, ked sa tak vo velkom vsetko straca. Cest vynimkam samozrejme 😋

ema234
4. apr 2018

@19katarinka85 ak je na internete slovenskej posty ako doruceny tak nie neposielala by som peniaze spat

mima86
4. apr 2018

@tinka0000 prepac chcela som dat tebe koment a dala som sebe

mija22
4. apr 2018

@tinka0000 jasne ze ludia nie... ja sa divim ze im tam niekto este chce vobec pracovat za tie peniaze co dostavaju 😔 hlavne dorucovatelky... potom sa nedivme ze nema kto roznasat a balicky meskaju a pod

fokuska
4. apr 2018

@tinka0000 No ja mam skusenost ked sledujem zasielky, ze:
- zasielka podana = prijali ju na podavacej poste
- zasielka v preprave = odisla z podacej posty a smeruje na dodaciu
- neviem presny nazov = zasielka dorazila na dodaciu postu
- zasielka prebrata na dorucenie = kurier alebo dorucovatelka maju zasielku a nesu ju prijemcovi
- zasielka dorucena alebo prebrata adresatom (neviem presnu formulaciu) = zasielka bola dorucena, prijemca podpisom potvrdil prevzatie

Ide to vzdy v tomto poradi. Ak autorke stale pise "v preprave" tak sa asi stratila niekde cestou z jednej posty na druhu.
Preco myslis ze ju uz ma kurier?

tinka0000
4. apr 2018

@fokuska kazdy vecer baliky, listy posta dava kurierovi, ktory si ich preberie..tym ze podpise papier, kde si prebral tie zasielky, sa stava on zodpovedny za tie zasielky, nie posta..Posta je zodpovedna kym su na poste...ak odidu z posty, zodpovedny je kurier..A ci kurier si ju nechal, alebo stratil alebo neviem co, je na nom..To my uz nevidime co je s tou zasielkou, resp.co s nou urobil,neurobil.. 🙂
Cize asi tak 🙂
Kurier nepride a neulozi si listy na kopku...a baliky pekne vedla seba..Pride ,nahadze sa to do skatule, do uzavery, a to vsio..

tinka0000
4. apr 2018

@mija22 dorucovatelky maju dobry plat si myslim :D
A baliky , a listy s dobierkou, dorucavtelky nenosia.. 🙂
Iba listy male ktore sa zmestia do schranky.. 🙂 Ani obycajne nenosia, len male rozmery 🙂
A to ze meskaju, neznamena ze je na vine dorucovatelka, ale kurier, resp.posta z ktorej to bolo poslane.. 🙂

mija22
4. apr 2018

@tinka0000 dobry plat? Tak to zabudni...

miriam439
4. apr 2018

@19katarinka85 Nechce sa mi čítať všetky komentáre, takže sa možno budem po niekom opakovať. Tým, že si to poslala doporučene, pošta zodpovedá za to, že zásielku dodala adresátovi a musí to mať podpísané, že to niekto prevzal. Pošta zodpovedá za riadne doručenie na uvedenú adresu. Tak nech ti buď preukážu doručenie alebo zaplatia náhradu škody. Cenu tovaru vieš preukázať z komunikácie s dotyčnou osobou a tiež z platby, čo ti prišla na účet. Tej pani zatiaľ nevracaj peniaze, počkaj na vyjadrenie pošty. A čo sa týka p. o. boxu, tak aj keď ho má zriadený, ale doporučené listy by mala aj tak pošte podpisovať.

fokuska
5. apr 2018

@tinka0000 Aha, mam pocit ze este tu inak "rozlisujeme" slovo posta. Ja to beriem sko cela organizacia, cize pod to spada aj pani v budove posty, aj kurier, aj dorucovatelka... cize posta je zodpovedna za dorucenie lebo cele medziclanky patria jej.
Ty myslis asi podaciu postu, vize ten prvy krok a ok ta za to nemoze.

Inak sa mylim alebo pani pisala ze to slo ako listova zasielka doporucene 1. triedou.
Nie ako balik.

19katarinka85
autor
5. apr 2018

@fokuska ahoj,ano islo to presne ako si napisala,uz mi aj pani napisala,ze pockame na vyjadrenie posty,sme rovnako sklamane,ja ze jej to neprislo a ona ze nema ani tovar,ani peniaze

basska_b
5. apr 2018

Toto sa mi tiež stalo, odlepilo sa podacie číslo a prišlo mi to ako obyčajný list. Ja by som na pošte trvala na odškodnení, nech sa uvedomia a tie čísla lepia poriadne - a pani, ktorej to akože malo prísť, tak pokiaľ tvrdí, že to nemá, tak ani ty za to nemôžeš a vrát jej peniaze len do výšky čo ti dá pošta, takisto až vtedy, keď ti to dá pošta.

simca06022011
5. apr 2018

@tinka0000 kurier s tymto nic nema, jeto doporucena listova zasielka, na poste sa to triedi, hodia do vreca alebo krabice a vezme to auto ktore ide smerom dodacej posty. Tam to az rano dostane dorucovatelka. Ani pri kurieroch to nefunguje tak ako opisujes, tiez zvezu kuriery zasielky do DEPA, tam ich preberu a vytriedia (vacsinou ani nie rucne, ale na pasoch, pomocou skenerov) odkontroluju na zaklade zoznamov zasielko, mne ako odosielatelovi hned pisu ze daaka zasielka prisla/neprisla, a daju do aut smer druhe depo. V tom depe zase az na dalsie rano to vytriedia kurierom a nalozia na rozvozy. Co sa bezne stava je ze sa zasielka objavi v inom meste... a potom as patra kde je. Ale to sa nam stalo iba s kurierskou spolocnostou.
A preco sa posta nevyjadri rychlejsie? Lebo je to kolos a patraju 😃 minimalne musia vymysliet co povedat a ako odovodnit stratu.

jasminet
5. apr 2018

@mija22 no, mozno sa budes cudovat, ale dorucovatelia maju vyssi plat ako ja s vysokou skolou v banke... mam v rodine 2, tak viem o com hovorim... nie ze by som im to zavidela - zima leto dazd sneh, ale na plat sa rozhodne stazovat nemozu uz...

tinka0000
5. apr 2018

@mija22 robim na poste tak viem :D a ked 800eur neni dobry plat v dnesnej dobe vzdy lepie ako 300-400 🙂

tinka0000
5. apr 2018

@simca06022011 ja len vravim, ze aj ,,kurier,, je len kurier :D :D

katusikkk
5. apr 2018

Osobna skusenost s balikom.Pred rokom som poslala kamoske balik.Prvou triedou,doporucene.Bol aj poisteny na 150 €.Asi po 10 dnoch som jej jej volala,ze aspon podakovat za ballik mohla.Povedala,ze nic nedostala.
Tak sme to cele presetrili .Cez apikaciu pisalo ze balik je v preprave.Nakoniec sa nasiel u nej na poste.Zahadzany ostatnymi krabicami ,ale nasiel.
Ked som po dalsom tyzdni isla vyhodit moj podaci listok,tak len tak zo srandy som pozrela zasielku a stale tam pisalo,ze je v preprave.A to bol balicek uz tyzden vyzdvihnuty.
Teoreticky ked povedala, ze tam ma balik,tak jej ho teta vydala bez toho aby si uvedomila,ze ma podacie cislo.Kedze kamoska ten zlty listok nedostala,tak jej to mozno nedoslo a balicek jej dala 🙄

veronikastrickova
5. apr 2018

@katusikkk ka je to balik n aposti, tak chodi sms s upozornenim, ak nebolo zadane cislo nemala ako vediet ze tam je, ale len tak ho dat postarka nemala

maria584
5. apr 2018

@tinka0000 prosím ťa to kde robíš na pošte. Lebo píšeš hlúposti

katusikkk
5. apr 2018

@veronikastrickova
Ziadna sms nedosla a to bolo telefonne cislo napisane aj na baliku.
Vcera som bola na poste zas pre peniaze z balicka "dobierkou"Na poste uz boli tyzden,zlteho papierika v schranke nikde.
Vyhrala som listky na operu v hodnote 200 €.Poslali ich z jednej ulice na druhu (co som nevedela,isla by som tam sama)Dosli o 14 dni,ked uz bolo po opere.Nic z toho nebolo,kedze vyhru poslali 1 triedou sice,ale nie doporucene.Vedela by som ine story na posty pisat.

- Kamoska cislo mala odomna,ved som ho ja na podacom listku mala,ale ked balik zobrala vraj nic nepodpisala.Len jej ho postarka dala.
Pokial nie je posta vo velkom meste,tak na tych malych ti balik aj list vyhladaju aj bez cisla.Tam im nestoji dalsich 50 zasielok.

Postarka ktora nosi postu v nasom vchode-panelaku ani len listy doporucene nenosi.Vraj nebude pri jednom vchode vyzvanat cely den.Dopredu si vypise zlte listky,ktore vhodi iba ked jej vietor neodfukne.Aj keby si stala vedla schranky,tak ti ten zlty listok vhodi,lebo ten list je na poste a do 15 :00 toho dna ti ho nedaju.

veronikastrickova
5. apr 2018

@katusikkk ja tiez stale dookola riesim s postou nieco, tiez nato nemam nervy. Na postarku som sa stazovala, zacala postu nosit a riesila som to takmer 2 mesiace, minuky rok sa zase postarka dohodla s mojou vtedy este svokrou ze moju postu bude nosit ku nej poza moj chrbat! A doteraz lutujem ze som nepodala TO lebo postarka sa priznala a mala som to aj na papieri potvrdene.

fokuska
5. apr 2018

@katusikkk Toto ja "zboznujem". Cakam listovu zasielku, viem, ze je to ozaj list, ze isto vojde do schranky. Cely den som doma, ale nikto nezvoni. Vecer idem von a v schranke zlty listok s poznamkou adresat nezastihnuty! Ide ma roztrhnut vtedy, na to cely den cakam, som doma, zvoncek zvoni ale postarka sa ani neunuva skusit zazvonit a este napise adresat nezastihnuty.

A veruze velakrat som zlty listok ani nedostala a sama som sa musela na poste pytat podla podacieho cisla. A stalo sa mi tiez 2x po sebe, ze som niekolko dni zasielku nedostala, isla som s podacim cislom, prebrala som, riadne podpisala a stazovala som sa a na druhy den som mala v schranke zlty listok, pricom zasielka uz bola doma prebrata.

Akurat trpnem ked riesim uradne veci, ci sa zazrakom nestrati zlty listok, ja nebudem vediet vopred podacie cislo a oni zasielku vratia naspat ako neprebratu....

veronikastrickova
5. apr 2018

@fokuska stazovat stazovat a este raz stazovat, nic ine nepomoze

lolilata
6. apr 2018

presne, súhlasím s @veronikastrickova