icon

Doručenie - nedoručenie balíka

19katarinka85
4. apr 2018

DObrý deň,prosím vás,ak môžete ,tak poraďte.19.3.som doporučene,prvou triedou posielala balíček,podľa PČ je stale len v preprave,keď som podávala reklamáciu na pošte,povedali mi,že balík mohol byť doručený len ako list,ak sa odlepilo podacie číslo.Už som zisťovala aj na pošte adresáta,tam nič nevedeli,povedali mi to iste,ako pri reklamácii.lenže pani mi hneď ako do týždňa nedodržala balík napísala,že chce vrátiť peniaze.Komunikovala so mnou asi tak,že raz za týždeň napísala,či viem niečo nové,ale pošta ma termín na vyjadrenie do 24.4.2018.Moja otázka,verili by ste alebo nie,či pani dostala ten balík?Už mám pocit,že balík má a teraz by chcela aj tie peniaze späť.Poslala som jej aj podací lístok odfotený,takže ja som si splnila svoju povinnosť.?ProsímporaĎte,lebo už sama neviem,čo robiť :(

Strana
z4
19katarinka85
autor
9. apr 2018

Tak baby,dnes sa stal zázrak a môj balík po 3týždňoch dorazil na adresu,nie doporučene,ale len ako list prvej triedy.Došlo už aj vyjadrenie k reklamácii,len som sa k tomu ešte nedostala,tak som zvedava,čo tam bude napísane 🙂

keena
9. apr 2018

Ja som zvedava na vyjadrenie.
Bdw. Ktovie ci sa pani nedostala nejak k tejto diskusii a sa potom “zlakla”...
Ja si uz asi od teraz budem ziadat napisat doporucene cislo na list co budem chciet poslat perom... lebo to je sila.

19katarinka85
autor
10. apr 2018

@keena asi nie,lebo som si pozrela na nete podacie číslo(už zo zvyku parkrat za deň 🙂 ) a tam mi ukazalo,že zasielka je oznámená.Tak chybu urobila pošta

ask
10. apr 2018

@19katarinka85 A v tom vyjadreni Ti napisali nieco konkretne, ci len take vseobecne veci... pripadne ponukli nejaku kompenzaciu?

19katarinka85
autor
10. apr 2018

@ask ešte neviem,lebo do zajtra som mimo SK,tak až vo štvrtok zistím,čo tam popísali

zuzu1122
16. apr 2018

@19katarinka85 ahoj. môžem sa opýtať, ako to nakoniec dopadlo s tou reklamáciou? Ja som raz podávala žiadosť o preverenie, či doporučený list prišiel, dokonca som za to musela zaplatiť, odpísali mi, že vraj zásielku prijímateľ nedostal a vrátila sa mi späť. Pritom určite mi naspäť nič neprišlo a po čase som sa dozvedela, že ten dotyčný list dostal. Na pošte majú neskutočný bordel. Ako asi všade.

19katarinka85
autor
16. apr 2018

@zuzu1122 ahoj.dopadlo to tak,ze po 3tyždňoch bola zásielka doručená, reklamácia bola zamietnutá,to je v poriadku,nakoľko sa to doručilo.ale naštvalo ma ,že reklamáciu mi urobili na prd,pretože mi to spísali ako stratený list,bez podacieho čísla,a tym padom tu zásielku nevedeli vyhľadať.takže keby sa balíček nenájde,nedostala by som vôbec nič.ja som mala na poštu svoj názor už dávno ale teraz sa mi len potvrdilo,že tam podaktorí ani nevedia čo majú robiť.a uplne s tebou súhlasím,že je tam neskutočný bordel.česť výnimkam

zuzu1122
16. apr 2018

@19katarinka85 a to na tvojej pošte, myslím u teba v meste si podávala tú reklamáciu? Ja by som tam robila bordel, že ako môžu napísať takto reklamáciu. No, aspoň si za to nemusela platiť ako ja. A žiadala by som vrátiť peniaze za to, čo si zaplatila, si spomínala, že to šlo prvou triedou doporučene. Tým pádom nechápem, ako mohli napísať vyjadrenie, že išlo o list bez podacieho čísla. Veď to podacie číslo si si predsa nemohla vycucať z prsta.

veronikastrickova
16. apr 2018

@zuzu1122 rozdiel v postovnom by mali uhradit, lenze sme na slovensku

zuzu1122
16. apr 2018

@veronikastrickova a práve to je ten problém. to čo si napísala, že sme na Slovensku a preto tu každý ráta s tým, že sa do toho nikto neobuje, že sa na to každý vykašle. Keby sa jednalo len o dve eurá, tak by som si za tým šla. Veď hádam peniaze doma autorka netlačí a platiť za služby, ktoré nedostaneš, to kde sme? Ide o princíp. Ja som po ťažkej operácii a na PN som nastupovala dva dni pred operáciou. PN-ku mi posielala sestrička do práce z nemocnice. V pondelok som nastúpila, v stredu ma operovali. Ležala som na JIS-ke, kyslíková maska na ksichte a v piatok mi volal vedúci, že PN-ku stále nedostal a pritom to šlo vrámci jedného mesta! S vypätím všetkých síl som mu povedala, že či mám vstať z postele a ísť mu tú PN-ku hľadať na všetky pošty. Že ja za to nemôžem, že už je dávno poslaná a milostiví ju stále nedoručili.

veronikastrickova
16. apr 2018

@zuzu1122 ja viem a ver, ze ja sa na kazdu postarku, ktora si svoju pracu nerobi naporiadok stazujem. A zial urcite postarky uz prisli aj o premie, kvoli nedorucovaniu posty, ale je to len a jedine ich chyba. Stazovala som sa uz aj na pani, ktora tieto situacie overuje a riesi a tiez mam super spravy od nej kde je jasne ako vedome klame.

zuzu1122
16. apr 2018

@veronikastrickova tiež som za to, aby sa to riešilo. tu nejde o to, že chce človek niekomu zle, ale každý by si mal svoju prácu robiť svedomito. česť výnimkám. naša poštárka roznáša aj väčšie balíky, denne nachodí cca 16 km... po dedine. keď som bývala v meste, tam sa poštárka vyhádzala raz dva, mala na starosť tri ulice, také okruhy, a veľakrát sa stalo, že som mala list do vlastných rúk a hviezda mi jednoducho hodila výzvu do schránky a ani sa neuráčila zazvoniť, či som doma. do výzvy samozrejme uviedla - adresát nezastihnutý. to ma vedelo pekne vyštengrovať, lebo som mala poštu riadny kus ďaleko.

veronikastrickova
16. apr 2018

@zuzu1122 ja tiez tvrdim, ze to je jej praca, nenutim ju aby mi nosila zasielky vacsich rozmerov, ale aby mi nedoniesla doporuceny list, tvrdili mi, ze listy z Ciny sa nenosia ze to maju v podmienkach, alebo aby postarky moju postu nosili inym ludom vedome bez toho aby som sa ja s nimi dohodla, ze to moze prebrat niekto iny, tak to nie. Tam keby som podala TO, dopadlo by to horsie, ako len to, ze prisli o premie. Ja keby som si nevykonavala svoju pracu poctivo vyhodia ma hned, ale im staci ze poroznasaju zlte listky a maju zarobene a ja mozem potom aj hodinu s dietatom stat na poste.

zuzu1122
16. apr 2018

@veronikastrickova ja viem, že nadrozmerné listy - to čo sa nezmestí do schránky - jednoducho nedonesú s výzvou, že zásielka bola nadrozmerná a čaká ma na pošte. to som písala len na margo toho, že sú poštárky a poštárky. že naša sa nachodí niekoľkokrát viac a nemá problém doniesť mi naozaj balík. a to podotýkam, že sa trikrát vracia na poštu, zoberie ďalšiu várku a roznáša. v meste také niečo nehrozí. tam majú herečky okolo dvanástej poroznášané a frčia si domov. pýtala som sa pred pár mesiacmi, že či môže nejaký rodinný príslušník otvoriť napríklad moju poštu bez môjho vedomia, počula som, že je to vraj trestné, tak som sa zo zvedavosti opýtala pani za okienkom a ona mi bohorovne odpovedala, že by sa to síce nemalo ale ona sama otvára dcére poštu, že dcéra sa na to hnevá ale jej to je jedno. som zostala ako obarená. Ja to mám v práci tak isto, kontrolovaná z niekoľkých strán a neexist, že urobím chybu a len tak mi to prejde. alebo že by som si prácu odflákla. A to tiež robím s ľuďmi. občas ešte potrebujem niečo riešiť v meste na pošte a muž si už robí srandu, že tam majú zriadených šesť priehradok aby vkuse fungovali dve.

tinka0000
16. apr 2018

Postarky niesu povinne nosit listyvacsich rozmerov.. Ciny ktore sa zmestia do schranky ano.. Inak nie.. A baliky duplom. To by museli nosit 10nositka a nie jednoa obzvlast ak odosielat poslal balikna postu.. To je platena sluzba..
Aa ano je to v obezniku zenie nieje povinna.. Oni maju dost conosit
Iba pindate.. Skuste na den robit to co oni.. 😋

zuzu1122
17. apr 2018

@tinka0000 ja by som chcela vidieť teba, keby ti poštárka nedoniesla doporučenku do vlastných rúk, ty by si bola doma a ona si len hodí žltý lístok do schránky a ty by si s dieťaťom musela hodný kus šliapať na poštu. alebo by som a pozrela na teba ako reaguješ, keby sa ti stalo to čo zakladateľke témy. ja som nepovedala, že má nosiť balíky, narážala som na to, že poštárka na dedine, ktorá sa nachodí niekoľkokrát viac ako poštárka v meste mi donesie balík - samozrejme nie 10kg - hoci som jej niekoľkokrát povedala, že som jej vďačná ale aby sa netrápila s nosením väčších zásielok a hviezda v meste nie je schopná doniesť ani list. Robiť poštárku najmä na dedine je zaslúžená koruna. Nikto tu nepísal aby robili niečo čo nie je ich povinnosťou, takže na tvojom mieste by som trochu krotila tie blbé narážky.

tinka0000
17. apr 2018

@zuzu1122 ja som reagovala na baliky a listy vavsich rozmerov.. Nie listou do vlastnych ruk... 😉

veronikastrickova
17. apr 2018

@tinka0000 mne tvrdili, ze ziadne listy z ciny a aliexpresu nenosia, ze to je v podmienkach, samozrejme ze to nikde nieje

zuzu1122
17. apr 2018

@tinka0000 tak potom je to v poriadku. mne tá veta, že tu iba pindame prišla tak, akoby chcel človek od poštárky, keď si má plniť svoje pracovné povinnosti. ja vidím aká chodí zimu letom naša naložená, dve tašky v rukách a na chrbte ruksak. a ešte aj balíky nosí. preto som napísala, že je poštárka a poštárka. a ne sa veru ešte nestalo, že by mi balíček z číny nedoniesla aj keď bol väčší ale nie ťažký. všetko to je o prístupe k práci a, hlavne v prípade poštárok z mesta, o zodpovednosti.

Strana
z4