Drahý olej
Ahojte ženy chcem vam povedať že dnešní som bola v Milk agru a chcela som kúpiť olej slnečnicový to boli neskutočne ceny🙉 za 1l 3.89 a za 2l 10.99€ to som bola v šoku. A kto vie ešte ako ďalej a koľko bude stáť za 1 l možno aj viac.
@miskakyska používajú, len uvaria guláš pre desiatich ľudí na kávovej lyžičke oleja, nie na troch polievkových. A vysmážajú dva krát do roka, nie každý víkend a ešte počas týždňa aspoň raz.
@patuska00 Áno, je drahý, no keďže mám 2r dieťa, tak som úplne vyradila vyprážanie, mäso sa u nás neje a potraviny, čo hádžem do 3obalu robím na papieri na pečenie v rúre. 1l oleja mam tak na 2-3 mesiace a to varím každý deň obed, niekedy aj večeru. Možno je to výzva začať používať menej oleja 😁🙂
@patuska00 ja som minule syna poslala do obchodu čo mám na sídlisku a sa mi zdalo že nejaký maly výdavok doniesol, tak som len tak ockom hodila na blocik a tam olej 4,79 tiež som skoro odpadla. Ale už viem že olej len v lidli a v Kauflande v akcii a viac kúpiť. Nevyprazam veľa, ale radi si pecieme babovky, muffiny a podobne takze 2l určite mesačne kúpim.
@zmrzlinka2021 ja to tak robim uz roky. Zacala som drzat dietu a olej davzm kdn takto uz som si zvykla. Aj rezne davam do rury na pomasteny papier a postriekanym olejom.. 1l oleja mam aj pol roka takze jeho cenu neriesim.
@monillia tak v lidli som masli v akcii v zivote nekupila- iba videla na letaku. A hodinu po otvoreni len listok? Prepacte vypredane..Asi to kupuju ludia po paletach alebo co.
@zuzinka888 tento týždeň bolo od pondelka bola som tam v utorok a malu masla a masla
Mne stacia 2l oleja aj na cely rok. Neznasam vyprážané. Redukujem olej všade, kde sa len dá, vadí mi tá chuť oleja. Ešte aj do koláčov dávam radšej rozpustené maslo. Panvice mame s neprilnavym povrchom a veľa krát dám na panvicu papier na pečenie radšej 😀.
Pred tyzdnom som kupila v Madarsku : 1l slnecnicovy ma vysiel na 1.52€.
Kupila som rovno 5 flias, 5l bolo max mnozstvo na 1 osobu.
@patuska00 u nas sa minu do roka 3-4 litre. ale sme len dvaja. obcas pouzivame mast,ale tiez len par poharov rocne.
@patuska00 mozem sa spytat kolko vas je, kedze mate tak vysoku spotrebu oleja?
Ja pouzivam na varenie olivovy z vyliskov a na salaty, pecivo a natierky olivovy extra panensky (na studenu kuchynu). Slnecnicovy nie je vhodny na varenie a pecenie nad 170st.C a tak do pecenia davam maslo, ktore kupujem ked je v akcii do mraznicky. Celkovo sa snazim pouzivat na varenie mensie mnozstvo tukov a cukrov ako je bezne. Ryzu nikdy nemastim. Ona sa "omasti" pri pridani masa al. omacky. Naopak za studena sa snazim pouzit dostatecne mnozstvo wirgin oliv. oleja, pretoze vtedy je zdravy a pre organizmus potrebny.
Milk Agro bol drahý aj predtým, jedine co sa tam oplatí kúpiť sú tie Sabi jogurty, acidko a bifidove mlieko.
Inak už dlho nevyprazam, veci pečiem na papieri v rure. Pri varení ho stačí len trochu, veď dnes sú tie panvice a hrnce väčšinou nepriľnavé.
Inak rovno si môžeš pri tej cene kúpiť olivový, aspoň je zdravší.
@patuska00 tiež nie som schopná pochopiť spotrebu 4-5 l oleja mesačne, aj keby ste boli 6 členná rodina
Mne olej tiež vydrží 2-3 mes, ako tu jedna holka písala, skôr používam masť ale aj tá mi dlho vydrží. Inak pozastavuješ sa nad cenami, ktoré sú tu už 3 mesiace.

Tu si na zlej adrese..pouzivatelky mk olej nepoužívajú 🥴😆
Netuším kto ho doteraz v obchodoch raboval..