Dvíhajte neznáme čísla, môžu byť dôležité
Dnešný zážitokz doobedia:
pri Lidli staršia pani zakopla, spadla a podľa pvšetko má asi zlomený členok. Okrem toho dooskierane celé dlane, polámané nechty.
Telefón v kabelke vybitý. Volám teda 155. Pani diktuje cislo, prosím má, aby som zavolala dcére. Príde sanitka, pani ide na Karamare.
Dcére prisaham som volala najmenej 10x. Zakaždým má zrušila. Potom blokla. SMS nedoručena
Teraz mi vola nasraty chlap, čo si to dovoľujem, kto som, čo otravujem jeho ženu a podobne
Hovorím sa ukludni mojko. Tvojej zene odviezli mamu na do nemocnice na Kramare, zrejme zlomený členok.
Prosím Vás, dvíhajte aj cudzie čísla, neubudne z Vás a ani Vám nikto z nosa neodhryzne
U mňa a v mojom okolí sa sms-ky vôbec neposielajú/nepoužívajú. Toto bolo "v móde" keď boli tlačítkové telefóny 🙈 ľudia medzi sebou komunikujú najčastejšie cez whatsapp príp. messenger. Cudzím sa volá.
Chorá doba,minule som čítala, že kolko ľudí z mladšej generácie nikdy nedvihlo cudzie číslo…
Tak stále sa tu opakuje, že majiteľ volaneho čísla môže mať pracu, pri ktorej nemoze zdvihnúť telefón, takže treba radšej posielať SMS. Napr ja by som tiež volala radšej x krát, pretože to sa da popri činnosti - niekam sa ponáhľam, šoférujem, niečo v práci robím- je jednoduché stlačiť jedno tlačítko a čakať na odozvu. Sorry ale niekedy človek nemá pol minúty na písanie, nebudem pisat cestou po schodoch, keď sa po takejto udalosti napr ponáhľam do práce, ani keď riešim pracovne veci z kolegami a máme nával, nie, nezabijem ten čas vypisovanim, pretože makám. Mozem popritom ťuknúť do mobilu a čakať kým zvoní, ale sú situácie, kedy proste nie je čas na pozeranie do mobilu a písanie. Keby mi to situácia dovolila, nepíšem neskôr, keď budem mať čas. Nebudem si ten čas hľadať nasilu.
Ja dvíham cudzie čísla, lebo už mi par krát volali učiteľky zo svojich mobilov. Ja som vďačná, že tie ženy majú toľko rozumu že pri úraze vonku nečakajú kedy sa dostanú k školskému telefónu, ale dajú vedieť rodičovi čo najskôr, aj za cenu že musia použiť svoj telefón. Keď si niekto kto ma deti mysli, že sa mu môže ozvať len akýsi oficiálny školský telefón ktorý ma uložený, tak by mal taky postoj radšej zvážiť
Ludia su imbecili v tomto.
Babka v kupeloch, o mobile vie len to, ze mu treba dat papat zo zastrcky, jeden blby pohyb a mobil rozleteny na zemi.
... Klop, klop, klop
Mlada pani, podte mi zlozit mobil, urcite mi volaju dcery a strachuju sa. A viete PIN?... (nevedela) a ich cislo? Mam v penazenke. (huraaaaa)
... Dobry den, nelakajte sa, vasa mama rozbila mobil, je v poriadku.
... A odkial mate toto cislo? (nasssrdeny chlap)
... Prosim? Asi od nej, nie?
... To nech si stara nezvyka🤕🤧😨bum.
🤣Znamy uctovnik, ktory robi aj najmy za podu pre PD mi hovoril, ze mu zopar ludi odmietlo dat cislo a este ho vysetrovali...
... Na aky ucel to potrebujete😨🤣🤕
@ahhola moja babca je vacsia expertka - raz sa mali s nasimi stretnut v ke, kazdy siel z inej strany a mama jej vola, ze kde je a ona nedvihla, lebo ved co ju ma kto pocuvat v autobuse o com ona telefonuje🙈 mamu skoro drblo... ale beriem, to uz mala po 70tke... cize sa to da ospravedlnit... ti stari ludia predsa vyrastali v dobe, kedy ani pevne linky neboli samozrejme...
@janage sama si po sebe citaj ako tu vsetko negujes. Vytetujte si to na celo, nech clovek nezaziva hejty ako baba, co ochotne pomohla. Takychto treba prekrocit🙈🤷♀️
PS: ja sa nebojim dvihnut akykolvek hovor, nehryzie, mam usta a poradim si
Kľud dievčence. Nádych, výdych. Vlastniť telefón, byť neustále k dispozícii a dvíhať ho pri každom zazvoneni nie je žiadna povinnosť a nemá to nič spoločne ani s drzosťou ani aroganciou. Dôvodov nedvihania je xyz, sú úplne irelevantné.
V krajinách, kde sa využívajú odkazové služby a textové správy to ľudia chápu a preto neobťažujú ľudí neustálym vyzvaňanim (to robia jedine kadejakí podvodníci), ale zanechajú správu, či už hovorovú, alebo textovú, aby sa človek dostal k odkazu, keď bude môcť alebo mať na to čas/chuť.
Ale kľudne to ďalej prskajte síru, že niekto má tú drzosť používať vlastný telefón podľa vlastného uváženia a ešte to žente do extrémov, ako takým neposkytnuť prvú pomoc. Už len vymyslieť nejaké značenie, aby ste tých ľudí dokázali na ulici identifikovať
@sisaka presne tak "krajinách, kde sa využívajú odkazové služby ..", čiže na Slovensku veľmi nie.
Tak ako u nás, žiaľ nie je bežné mať emergency kontakt v zdr.zazname, či na inom, pohotovosti dostupnom mieste.
**
Súhlasím s tým, že nie vždy a všade sa dá telefón dvihnúť.
Ale v tejto konkrétnej situácii išlo podľa mňa o niečo iné..
Tu podľa mňa bolo presne to nastavenie "ja nedviham a bodka".. o dôvode môžeme len špekulovať.
Reakcia muža však primitívna bola, na tom sa zrejme zhodneme..
A rozmýšľam, že žiadny podvodník si neda namahu viac krát za sebou volať.. to sa na to rovno vyprdne a zavolá inému.. takže toto za tým hľadať je scestné..
Inak, ja keby mám 5+ zmeškaných hovorov, bez zahraničnej voľačky, okamžite volám späť, čo sa komu stalo.
Ale tak ja ani nechápem ten strach, či čo to je, z dotazníkov, ponúk a podobných kravin.. tiež je to zvyčajne len niekoho práca a povedzme si rovno, dosť nevďačná.. tak poviem, prepáčte, nemám čas, dopočutia, číslo označím ako spam a vybavené..

@pribinak veď chápem