icon

Emočná podpora. Zachoval sa OK?

mvo
6. aug 2022

Parkovala som v garazach svojim autom. Cuvala som do boxu v nakupnom centre. Z lava vo vyssej rychlosti mi do boku vpalilo spoza rohu auto, pan uznal vinu. Nebudem popisovat celu story. To je na dlho. Ale je tam plno kiksov. Riesenia sa ujal priatel. Aj ked nesoferoval.... Ani doklad pre poistovnu sme nespisali. Riesim ja teraz uz doma v BA.
Priatel ma u neho doma po nehode nijako nepodporil. Nehovoril so mnou. Neukludnil. Nebavil sa so mnou o tom. Videla som ze je nastvany. Akoby na moju dceru. Lebo chcela ist ona do kina. Aj poznamenal, ze niekefy je lepsie doma sediet. Nudila sa totiz cely den, kym sme balili veci do Tatier. Na druhy den sme odchádzali do Tatier.
Teda ked som u neho doma odstavila auto, som z toho celeho dna bola znacne unavena. Povedala som priatelovi, ze si pojdem ľahnúť. Prisiel este za mnou. Poprosila som ho. Nech si pride ku mne lahnut, ked sa osprchuje. Neprisiel. Siel si zapalit, cakala som ešte. Prisiel Teda, ale az neskor, ked som uz od unavy zaspala. Trvalo mi to dlhsie, myslienky mi skakali. No a Teda ked prisiel... Bol pripity. Tym ako sa zvalil na postel, ma zobudil. Vtedy ma jeho spravanie uz nahnevalo. Nasledovala hadka. Do 3 rana, aj zbytocna, kedze mal vypite. On si vycital, ze nesiel svojim autom. Ja somu to vsak vobecnevycitala. Iba to. Ze ma nechal samu. Ze ma nepodporil, citovo. Ani v kinne po nehode. Ani po ceste domov, ked som soferovala, ani doma. A naviac si vypil aNeukludnil. Nebavil sa so mnou. Vobec to so mzobudil ma. Nic za triezva so mnou neriesil. Potom zas, ked sme boli uz v Tatrach. Sli sme vlakom na vylet. Zavolala jeho Ex, ze burala jeho dcera ked sla do prace. Ex Volala vo velkej panike,ze otocila auto na strechu... Priatel v strese. Auto sa vsak vdakabohu prevratil do jarku a to v smyku. Velke šťastie. Az mi prislo nevolno. Auto malo v podstate len spätak dole a odrety bok. Jeho Dcera cela zdrava. Vdakabohu.
Vecer ked dovolal s dverou. Pocula som ho ako dceru ukludnuje. A ze jej hovori, ze to je len auto. A ze nech sa netrapi. Auto je jeho. Povedala som mu potom ked dovolali. Ze toto som potrebovala aj ja. Ukludnit. Vtedy unho este. Jeho podporu. Pocut, ze to bude dobre. Nic ine... To iste som mu vravela aj doma, no mavypite. Vyletel nalcmba.... Potosme to uvianeriesili. czm

annamarin
6. aug 2022

Ako niekto kto zazil pad do jarku prevráteným autom a aj nejake tie tukance viem, že realna nehoda je niečo úplne iné ako obyčajný tukanec. Este ked to nebolo jej auto, tak ju ubezpečil, že to nevadí... Mna napriklad ani v jednej situacii nikto neukludnoval, lebo som nemala priatela ani otca na to. A som tu, žijem, necitim sa ukrivdena. Podla mna to prehanas kus. 400€ nie je málo, ale ani veľa za auto. My sme platili ovela viac + poskodenie mostu. Akože mne by to ani nenapadlo niekoho ukľudnovat, ked len tukne auto. A keby ma dakto ukludnovat, ze som tukla vlastné auto, tak si asi skôr myslim, že zo mna robí nesikovnu. 😂

syslik81
6. aug 2022

do teba niekto tukol tak ze ty si este mohla v klude do kina..priatel sa postarala co viac si chcela??? preboha a ze nie si precitlivena -si a riadne.. jeho dcera ronbila jotrmelce automa mohla prist o zivot - kapanek dost velky rozdiel .. nejde o skodu na aute .. a je to jeho dcera tam bude navzdy vacsi strach ako o teba ona bude vzdy re neho viac ako ty ci tvoja dcera ... hold na to si zvykaj

mvo
autor
6. aug 2022

@panelacikova
Dakujem. Naozaj som necakala od neho nic extra, aby urobil pre mna. Iba objat ored spanim. Co som aj priamo povedala. No zaver vecera ma dost prekvapil. Nepotrebovala som ziadne chlacholenie pre male dieťa. Prosto citim, intuicia mi hovori, ze to malo byt inak. Mali sme podobne aj na spolocnej lyzovacke. Pozval nas tam aj s dcerou. Dcera si na lyzovacke vyvrtla clenok. Hned druhy den. Uplne identicke spravanie, az na alkohol. Nahnevany bo lna nu, ze nam pokazila lyzovacku. Nepovedal
to vsak nahlas. Ale bol nahnevany. A ked este aj v restauracii mrncala, ze ju to boli, zhuukol na nu. Co aj mna soklo. Ospravedlnil sa jej sice. Ale az ked som mu povedala, ze to robit takto nemusel. Da sa aj inym sposobom. Stratil totiz kluce od Thuleboxu. Nemohli sme lyzovat. Nahradne neboli. A kym sme ich hladali. Dcera behala, kratila si cas a vyvrtla si kotnik. Uz vtedy bol nahnevany. Ale odniesol ju na rukach z auta az do chaty na postel. Este asi 2x mi to pripomenul....a aj jej a vecer nemohol zaspat, tak sa zdvihol a siel fajcit. Bol prec. Platil vtedy celu vystroj aj lyzovacku. Aj tetaz Tatry. Tym, ze nie sme spolu stale. Nemam ako odcitat jeho spravanie. Mne to uplne racionalne spravanie nepride. A dakujem za Tvoj nazor.

mvo
autor
6. aug 2022

@syslik81 kde pisem o kotrmelcoch? Zeny, zeny. Zisla z krajnice do jarka auto sa v jarku postavilo na bok. Priateliva Ex chytila paniku a podala mu info ze je auto na streche. Kitrmelce ani v texte nie su. A ked volanato s dcerou. Vysvetlila mu situaciu. Ide o to ze bol uplnv pohode. Debatovali v klude spolu. Po telefone. Ved citaj, kym sa negativne vyjadris.

yoxinka
6. aug 2022

@mvo
Mne tvoj partner príde z toho čo píšeš taký nejaký zvláštny a mám pocit, že tvoju dcéru nejako nemusí alebo čo … Každopádne, ja som šla tehotná v siedmom mesiaci v aute, vzadu sedel starší syn, ktorého som viezla do školy. Z vedľajšej mi nedal chlapík prednosť a vpálil rovno do mňa. Ja som ti ani traumu nemala, ani zrútenie, ani žiadne stavy z toho. Naše auto bolo nové 😂😂😂, to len taký bonus. Chlap normálne racionálne, že hlavne, že sme ok, s pánom, čo ma nabúral to vybavil dodatočne on a šlo sa ďalej. Tak nejaký ťukanec na parkovisku hádam nie je až taká dráma.

mvo
autor
6. aug 2022

@annamarin do stojaceho auta mi pri parkovani nacuval mlady muz. Vyvarenie a nalakovanie 400eur pred 6timi rokmi. Na dnesnych autach je oredny blatnik predna maska, zastresuje aj dialkove svetla aj denne. Co je na tom na prehananie?

betulinka1
6. aug 2022

@mvo ale vies on to tak nemusi brat, ze tvoja vina a tvoje auto. Povedal ti, ze mal ist radsej svojim. Preto by som sa ho spytala naco ten alkohol? Mozno by ti to vysvetlil a ty jemu ci si od neho cakala. Nabuduce bude vediet, co chces, ze potrebujes objatie lebo si z toho smutna.

mvo
autor
6. aug 2022

@yoxinka jasne ze nie je 😊 nerobim dramu. Ani som sa neoduvala, nedala mu nic vyzrat. Len som bola unavena. A vypytala som si od neho, co mi nedal. Prisli mi, ze mi to urobil naschval. Nechal ma samu. Co tiez prezijem. Nie som mala. Ale toto do vztahu nepatri...

panelacikova
6. aug 2022

@mvo usudzujem, že on má už svoju dcéru dospelú, keďže jazdí autom... vo svojej podstate on je rád, že vás má, myslím, len je taká idiotská povaha, že sklamanie v seba samého prenáša na vás, čo teda nie je med lízať. buď sa dokážeš od toho odosobniť alebo nie. keď budete mať fajn chvíľu úplného uvoľnenia (napríklad bez dcéry a po pekne strávenom dni) a budeš mať pocit, že má naozaj dobrú náladu, vtedy mu povedz konkrétne situácie, pri ktorých ti bolo ľúto, že sa zachoval ako sa zachoval. hoci, predpokladám, že sa zase rozčúli, poznám tento typ povahy :( ono ak s ním chceš naďalej fungovať, rozhodne nedávajte bývanie dokopy, lebo si vytrháte za chvíľu vlasy... no ale rozhodni sa poriadne, čo ďalej.
neviem ako dcéra, koľko má rokov? má ho rada alebo ho len "trpí"?

mvo
autor
6. aug 2022

@betulinka1 pytala som sa. Potreboval ho. Na skludnenie. Aby mohol spať. Uvefomil si ze urobil chyby, s tym muzom. Nespisali to tlavivo, dotycny nemal, obciansky, iba vypis, nemal poistenie auta pri sebe, ani doklady od auta,... Ja som sa ani nehnevala, ani nevycitala,.. Iba som vedela, co ma caka, ked sa vratim z Tatier. Riesim si svoje auto... A co nezaplati poistka vinnika, budem musiet doplatit...

panelacikova
6. aug 2022

@mvo no presne. čiže ak som správne pochopila, on to "vybavil" tak, že vybavil vlastne takmer hovno, je tak? a potom sa uvedomil, že pochybil. ale nahlas nikdy nevysloví, že urobil chybu, bude hľadať podnety inde (u teba, u tvojej dcéry), len aby si svoje vlastné sklamanie v seba niekde vybil :(

mvo
autor
6. aug 2022

@panelacikova Ano. Nevyriesil nic. Riesim v klude teraz ja tu v BA. A vsetko zatial ide.
A je to tak vzdy. On pochybi, vybuchne ja si to vyzeriem. Ja mam vzdy v jeho vybuchu akoby prsty. Aj ked sa ho len spytam, kedy sa uvidime.... Neviem sa o tom s nim vobec pobavit. Vsetko stoci ku mne. Prehanam, dramatizujem.
Ja sa viem ospravedlnit jemu, aj inym a aj konkretne viem zaco sa ospravedlnujem. On len povie prepac. Ak povie.

reanda
6. aug 2022

@mvo tak on ma nejake svoje problemy, preto tak divne reaguje.. zalezi na tom, nakolko sa mate radi a chcete byt spolu a ci ty mu chces nejak v jeho problemoch pomoct - ale to by si ich on najprv musel priznat a chciet tu pomoc.. tak by sa to este dalo riesit, otazka je ale, ci ti to stoji za to, mat partnera, ktoremu musis pomahat sa dostavat z nejakych jeho psych. zalezitosti.. zda sa mi, ze by si si skor predstavovala mat zreleho, vyrovnaneho partnera, ktory by ti bol vo vztahu oporou, tak, ako je to normalne.. preto by bolo pre teba asi vhodnejsie to ukoncit.. inak z toho vztahu asi ziskas viac toho, co nechces, nez toho, co chces

panelacikova
6. aug 2022

@mvo no... veľmi dobre ti rozumiem :( vy bývate obaja v BA?

mvo
autor
6. aug 2022

@reanda
Jeho Mamina bola alkoholik, v detsve ich aj bila. Traja bratia. Mozno to suvisi. Aj mna to uz napadlo. Niekedy je skvely,... Ked je pod tlakom rodiny,... Mi pride ze mu skratuje mozog a ze som pritaz. Aj ked slen opytam,... Kedy sa uvidime...

panelacikova
6. aug 2022

@mvo koľko má tvoja dcéra rokov teda? a aký má ona vzťah k nemu?

mvo
autor
6. aug 2022

@panelacikova nie, ja somBA a on ZM. Pracuje v AT. Deti dospele. 22 a 20. Umrel mu tatino. Nedavno. Vsetko chapem. Snazim sa nic nežiadat, nenavrhovat. Ale idem dolu. Vztah. Nie rocny, ta ma pozitivne nabit. Nie tahat nadol.

panelacikova
6. aug 2022

@mvo no a tvoja dcéra?

mvo
autor
6. aug 2022

@panelacikova mala si ho oblubila. Velmi. Uz na zaciatku. Jasili sa spolu. Kecali. Lenze sa ho uz boji. Vrcal na nu aj pri nakupe. Pritom sme boli vsetci v pohode. Este pred nakupom. On sa na nu vzdy vujadroval ze ju ma rad. Ale ja tomu akosi neverim. Citim ine. Ako hovori. A skor mi po rozume beha definitivny rozchod... Preto som to sem aj dala.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
6. aug 2022

@mvo všetko by sa dalo prehrýzť, ale to, že ty sama si vyžiadaš jeho prítomnosť a povieš mu, či by ťa neukľudnil, že si z toho mimo a on si vyžere a fajčí, tak toto asi nie...

mvo
autor
6. aug 2022

@mamula20 ano, ja viem, ze to co sa stalo tebe, nic v porovnani s tym co mne. Ide o to, ze ja oporu v nom naozaj nemam.

mvo
autor
6. aug 2022

@panelacikova presne. A toto som mu aj povedala. Ze nic nevycitam. Nikomu. Iba som mu povedala, uz v hneve tej hadky o 3tej rano. Ze sa na mna vykaslal. To vobec nekomentoval. Iba vycitky ku mne. Myslim, ze definitivny rozchod. Je asi na mieste. Je toho omnoho viac. Niektora tu hned na zaciatku spomenula, ze to je zrejme len vrcholec toho celeho... Ano. A si uvedomujem. Ze ja som u neho na chvoste. Nic nežiadat, byt spokojna co dava. Ale odísť. To sme uz skusili. A dali si sancu. Zbytocne. On nechce riesit. Ma svoje problémy... A dakujem ti. Uprimne. Rodine to uz nemozem hovorit. Ti mi povedali davno. Nie je pre teba.
Dakujem ❤️

mamula20
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
6. aug 2022

@mvo nemáš za čo. prosím ťa a ako dopadli vlastne tie Tatry? veď ste na druhý deň šli tam, aká tam bola atmosféra?

mvo
autor
6. aug 2022

@mamula20
Ozran asi nemoze byt.
Teda.... Je sofer z povolania. V Rakusku. Ale je pravda, ze alkoholom riesi stres. Jemu staci aj pohar dva a je mimo.
Netreba mi to. Uz sme volali spolu. Dohodli sme sa na rozchode. Nie na zaklade debaaaat tu. Na koniku.
Ale aj on to tak citi. Nerozumieme si. Zatazujem ho.

reanda
6. aug 2022

@mvo super.. bude lepsie, neboj 🙂

mvo
autor
6. aug 2022

@panelacikova TA3? Nie dobre. Mal tam syna. Aj tam si dal plechovku. Zas bol mimo. Syn nas aj s dcerkou 1 cely den ignoroval. Teda nebavil sa s nami. Pri ohnisku dal videohovor s mamou (ex) a dcerkou. Ziadna zmysluplna debata. Priatel, ja a dcerka sme sedeli a tvarilu sa nic nepocujeme.
Uz som tu pidala prispevok vyssie. Rozchod. Cez telefon, definitivny.

mvo
autor
6. aug 2022

@reanda ano, dakujem. Citila som to tak uz dlhšie. Ale potrebovala som s nim byt dlhsie ako vikend. Ublizovat rozchodom nechcem nikomu. Ale tu sa za 2 tyzdne toho tolko nasypalo... 😊

mamula20
Odpoveď bola odstránená