icon

Expriateľ sa dnes žení

9. júl 2022

Viem že tu asi nenájdem pochopenie ale potrebujem to zo seba dostať von.
Môj expriateľ, moja prvá ozajstná láska, sa dnes žení.
Ja som vydatá takmer dva roky, máme s manželom aj malé bábo. Ale moc nám to neklape. Je dobrý otec, stará sa o nás, ale necítim k manželovi také to psychické spojenie. Aj mi nejaké veci zatajil, čo som sa dozvedela až po svadbe, to ma dosť raní doteraz.
S tým ex sme sa rozišli kvôli diaľke, keďže som odišla študovať do iného mesta. Ale nikdy sme na seba nezabudli, stále sme počas života nejak na seba narážali, vzájomne sa zaujímali, ako sa nám darí… Myslím že sme to nedokázali uplne ukončiť, ani on, ani ja. Po škole som sa vrátila do rodného mesta a párkrát sme sa stretli. Stále sme si mali čo povedať, ja som už aj plánovala rozchod s priateľom, terajším manzelom, ale on ma pár dní na to požiadal o ruku. Nedokázala som mu povedat nie 🙈 tak sme sa zobrali.
Ale Proste nedokážem prestať myslieť na bývalého, on sa mi tiež občas ozve, naposledy asi pred týždňom. Ale s tou babou čaká dieťa, tak sa rozhodol si ju zobrať. Ale stále nejak cítim že a dúfam že raz budeme spolu.
Je mi dnes ťažko. Moja láska sa žení…

autor
9. júl 2022

@samanta44 my sa poznáme už 12 rokov a stále nejakym spôsobom sa nám krížia naše cesty. A teraz je otázka tá že prečo je to tak aj po rokoch.. a čo s tým? Udržiavať s ním milenecký vzťah dokym sa nám život vykryštalizuje? To sa mi nezdá správne…

@pimpulka áno, tiež mi jej je ľúto. Ale možno pri nej nejakym spôsobom zabudne na to čo bolo medzi nami.
Ale áno, pos*ali sme život sebe a aj ľuďom naokolo.

autor
9. júl 2022

@lienka.7 obdivujem ťa že si našla silu s tým takto seknúť.
Ja to mám asi ťažšie kvôli tomu, že manžel mi pred svadbou zatajil dve zásadné veci. Ak by som o nich vedela, nikdy by som si ho nezobrala - a on to vedel, preto to tajil. Rok po svadbe to vyplávalo na povrch, to som už ale bola vo vysokom štádiu tehotenstva. Dala som mu šancu v podstate len kvôli malému.

jaskolka
9. júl 2022

Ty moja dobrota... On ta chce "aspoň za milenku" a ty sa trápiš, ako ďalej? Lebo toto je ta tvoja životná láska? 🙈🙈🙈
S takým "charakterom" by som už ani dlážku neumyla, keby mi ex zahlásil, že ma chce aspoň za milenku...
Veď to je úplný slaboch bez chrbtovej kosti a tu jeho nastávajúcu ľutujem, ze takého človeka si berie...
A vieš prečo sa vám krizia cesty? Lebo im dávaš možnosť, aby sa krizili. Ja som tiež mohla mať takú možnosť, bývalý ma otravoval, vypisoval, ako veľmi mu chybam, že aspoň kamoši ostaneme,že aspoň na výlety spolu chodme, že taký sex ešte nikdy nemal (a pritom bol zadaný a vedel, že aj ja som🙈)
Keby som mu dala šancu, tiež sa "nám krizia cesty". Vysmiala som ho, poslala do teplých krajín aj z jeho šibnutymi nápadmi a ver tomu, že sa cesty hneď prestali krížit

janinah
9. júl 2022

Upínaš sa na niečo,čo už nebude.Svoje myšlienky a energiu venuj manželovi,svojej rodine,buduj to,čo už máš a nie to,čo je preč.Na dvoch stoličkách sa sedieť nedá,vlak,ktorý ti ušiel už nedohoníš.Prestav sa v hlave.Máš toho celkom dosť,mnohé by ti závideli,nezahoď to pre spomienky.

lienka.7
9. júl 2022

Ďakujem, bolo to ťažké, ale jedine spravne riešenie.
Pozri, keby ta chcel, nezeni sa. A keby ti tvoj muz zamlcal niečo mega dôležité, rozviedla by si sa aj s dieťaťom.
Myslím ze si len rozcitena, mas proste spleen. To je normálne. Prejde ta to. Ale fakt pre dobro Vas všetkých by si sa mala premôcť a nekontaktovat ho viac. Nereagovať ani ziadne pripadne kontakty z jeho strany.

hiuna18
9. júl 2022

V tejto celej situácii je mi ľúto len tvojho muža.. a v podstate ešte aj vášho dieťaťa. Tých dvoch by si mala riešiť, nie exa 🤦

autor
9. júl 2022

@jaskolka áno tiež som si zo začiatku myslela ze je to len kvôli sexu, ale to by sa za tie roky už na to vykašľal. My sme rozideni už 8 rokov totižto. A stále sme si museli aspoň napísať ako sa máme, čo nové, jednoducho nám záležalo na tom druhom. Občas kým som ešte bola slobodná sme sa aj stretli. Potom som si ale povedala stačilo, všade som si ho vymazala, nevedela som o ňom nič, aj keď to bolo ťažké. O tri mesiace som ho náhodne stretla v obchode. Kecali sme potom asi pol hodinu, mala som zas ten pocit že mi niekto rozumie a dokážem s ním kecat aj hodiny. Potom sme zase obnovili kontakty a vždy tak na striedačku to šlo. Aj keď sme sa rozhodli sa už nekontaktovať, vždy sme sa potom niekde náhodne stretli.

autor
9. júl 2022

@lienka.7 áno, sklamala som sa v ňom veľmi, myslela som si že je dobrý, čestný človek a on bol schopný ukradnúť z bývalej práce peniaze. Nejdem rozpitvávať kvôli čomu tak spravil. Ďalej vedel že mi vadia fajčiari, sám mi navrhol že prestane fajčiť, lebo ma veľmi lubi. Ja som sa potešila, príjemný bonus.. no on fajčil ďalej, ale poza môj chrbát, všetci jeho známi o tom vedeli. Proste ma oklamal a klamal celé roky. Zmýlila som sa v ňom ako v človeku.
Ja mu už neviem dôverovať tak ako kedysi.
@hiuna18 takze on si ľútosť určite nezaslúži. Vždy sa tváril ako dokonalý chlap ale skutočnosť bola iná.

autor
9. júl 2022

@hiuna18 a svoje dieťa ľúbim nadovšetko.
Aj kvôli nemu dávam svoje pocity do úzadia, nechcem mu brať otca.

1gramofon
9. júl 2022

To co mate obaja za charakter?! On chcel mať milenku a tebe takýto kreten chyba? A ty toto iste. Roky máš vzťah a snívas o inom. Toto trápenie si zaslúžiš. A ešte si chcela pochopiť, polutovat? Ak by bola nešťastná čestná žena, tej by mi bolo ľúto, ale to ty rozhodne nie si. Polutuj sa sama.

autor
9. júl 2022

@1gramofon a čo som urobila také zlé? Milenecký vzťah som s ním nikdy nemala a ani nechcem.
Chyba bola že celé tie roky som pozerala na priateľa, však on je dobrý človek, nemôžem mu toto urobiť, že ho len tak nechám.. nepozerala som na seba a svoje pocity, mala som byť sebeckejšia.

autor
9. júl 2022

@1gramofon a ja (tvoju) ľútosť nepotrebujem, načo by mi aj bola.
Potrebovala som to len zo seba dostať von.

lesana25
9. júl 2022

Kedy je obrad? Stále môžeš prísť do kostola a pred tým ako povie “áno” zvolas ako ho miluješ a patríte k sebe.
Ak ste si ozaj súdení tak by si neváhala 😂

jaskolka
9. júl 2022

Ale ja nevravím, že celé roky to bolo kvôli sexu. Ja mam na mysli, že keby mi ex zavalasil, že "tak sme obaja už zadaní, ja sa ženim, ale bud aspoň moja milenka" tak by v tom momente, aj keby mal ešte predtým nejakú hodnotu v mojich očiach, okamžite by ju tým výrokom stratila nie aby, som ešte plakala, že sa žení a ako strašne ho milujem. Taky človek si ani lásku nezaslúži.
Vravíš, že aj manžel ta sklamal nuž áno, to by sklamalo aj mňa.
Ale akosi sa mi zdá, že ani jeden tvoj chlap nie je extra "výhra".
Chybu ste urobili že ste sa vôbec 8 rokov kontaktovali. Celkové ja nerozumiem tomu trendu, že rozidem sa, ale ostaneme v kontakte.
A potom sú z toho len problémy. Proste koniec, finito, zatvorím dvere, urobím čiaru a hotovo, ex je už minulosť, a nikdy nijaký kontakt nejde nadväzovať. (Jedine výnimka sú rozvedení s deťmi, tam kontakt musí byť nejaký)

autor
9. júl 2022

@lesana25 ale prosím ťa, toto sa deje len vo filmoch 🙂
Vieš možno by som mala tie “gule”, keby jeho nastávajúca už nie je tehotná. Ale takto.. nebudem rozbíjať rodinu, proste nie.

vani190493
9. júl 2022

Nemôžem, uvidíme co nám ešte život prinesie, nič sa nedeje len tak. Nechystám sa opustiť priateľa.

autor
9. júl 2022

@jaskolka exov okrem neho mám ešte dvoch a s oboma mám korektný vzťah, viem čo sú kde sú ako sa im darí, blahoželali mi k svadbe aj k narodeniu bábätka, vieme sem tam prehodiť zopár slov. Čiže ono sa to dá, zostať v kontakte ale zároveň neriešiť nič viac.
Len s týmto jedným to bolo stále komplikované, asi na základe toho že ten náš rozchod bol taký neukončený, nevypovedaný, len kvôli diaľke a jeho strachu, že si tam niekoho nájdem.

autor
9. júl 2022

@vani190493 presne tak, všetko sa deje z nejakého dôvodu a niekedy ten dôvod pochopíme až s odstupom času. 🙏

kepassa
9. júl 2022

Autorka
Robis si problem tam kde nie je
Nikto tvojmu exovi nestal pri krku s nozom a kazal mu urobit svojej zene dieta. Prirodzene zil svoj zivot po rozchode a posunul sa dalej..nebolo to s tebou, prisla dalej. Pozeraj sa na to racionalne. Ziadna telenovela sa nekona. Kebyze bol taky idealny ako si ho idealizujes, tak by si davno po ukonceni skoly do toho znova vhlupla. Plno parov sa tak po vyske dali znova dokopy a su manzelmi. Cize nebolo to iba tou skolou ale to uz sama najlepsie musíš vediet co ti na nom natolko prekazalo, ze sa to neobnovilo...a fakt tomu snad sama neveris,ze tvoje manzelstvo sa konalo iba preto, ze si nu nevedela dat koniec...to snad nemyslis vazne 🙊🙈 ved to nie je bonboniera, kt.dostanes ale ide o tvoj dalsi zivot, za spravnych predpokladov do konca zivota...ak by ma poziadal niekto o ruku, s kym sa chcem rozist tak urcite neprikyvnem hlavou a o mesiac je svadba....naopak, poriadne si to rozmyslim a dam tomu cas nech zistim ci to je fakt to co chcem
Z Teba mam pocit, ze Ty sama nevies nejako co chces asi si sa este nenasla...
Zvalujes svoje manzelstvo a problemy v nom na svojho muza ale problemom si na polovicu aj Ty.. takisto ako on si nebola potom uprimna ani Ty k nemu. Ci si mu otvorene povedala,ze ho nechces a vezmes si ho z lutostia z lutosti mu das syna? To ze klamal o fajceni, nie je dovod preco by si si ho nevzala. Sama píšeš, ze Ti povedal,ze sa pokusi, nieze si do toho isla,ze je nejafciar. Zrejme to bolo silnejsie ako on a nedal to. A ze ukradol peniaze z roboty...aj si za to odsedel? Ci to vratil a urovnalo sa to? No ano,žiadna slava ale ludia robime chyby. Vsetci. Za take sa nie je cim chvalit nrklamme si. Asi Ta nechcel stratit.
K zaveru... Ak je ferovy clovek, zaraba, stara sa o vas a ma vas rad tak skus popracovať na svojom manzelstve. Tato rozpravka sa Ti uz skoncila. Zacni realne pracovat s tym co mas. Otvorene si vykomunikuj s muzom kde v com je problem. Mozno manzelska poradna by pomohla..ale musíš to chciet aj Ty aj on

autor
9. júl 2022

@kepassa neobnovilo sa to kvôli tomu, že po skončení VŠ som mala 3-ročný vzťah, v podstate bez nejakých problémov, až na tie moje pocity, že ex pre mňa ešte stále niečo znamená. No vtedy mal vzťah aj on, síce nie taký dlhý, ale mal…
Ťažko sa to vysvetľuje, možno sa to ani nedá vysvetliť. Ja keď sa na to pozriem cisto len s rozumom, tiež nechápem, celá táto situácia okolo toho je až bizarná. A napriek tomu tie moje pocity neviem nijak umlčať. Kiež by sa to dalo…

A áno, ohľadom toho fajčenia išiel do toho že sa pokúsi, ja som ale nerátala s tým že ma nechá v sladkej nevedomosti, že to aj ukončil. Mal mi to povedať ako chlap a nechať rozhodnutie na mne, či je to pre mňa veľký problém alebo nie.
Čo sa týka tých peňazí z práce, riešilo sa to súdne, vrátil plus zaplatil pokutu a je v podmienke… čiže ešte aj finančne nás to poznačilo, keďže bolo treba € na pokutu.

slovakboy
9. júl 2022

Keby ste ozaj boli pre seba stvorení tak by ste sa dali už skôr dokopy. Prečo on neveril na lásku na diaľku? Hovorit ti že myslel len na teba to je málo. Čo on reálne pre váš vzťah urobil? Okrem krásnych rozhovorov a porozumenia nič. Urobil bábätko druhej. Tvoj terajší muž si ťa aspoň vzal. Nesnívaj o ideálnom chlapovi hoci ho poznáš. Ži život ktorý máš a ktorý je tvoj. Buduj reálny vzťah a nevis na snoch. Možno keby si si vzala toho čo sa dnes žení trápila by si sa s ním pre niečo iné. Ak tvoj muž nemá žiadne zasadne chyby ktoré by ti mali vyvolávať k nemu odpor, tak spolu trávte čas a rozprávajte sa. Taz budeš možno ďakovať že to tak dopadlo. To že teraz plačeš je normálne a chápem ťa. Kľudne si poplač a posmúť no neostaň v tom. Vstaň a ži svoj život, nie život ktorý ti sníva tvoja hlava.

panelacikova
9. júl 2022

autorka: najlepšie urobíš, ak sa zameriaš vedome na všetky chyby a všetko, čo ti na ex vadilo. premieľaj si to pred očami a znásob to desiatimi, lebo keby ste bol spolu a nebodaj sa vzali, jeho "chyby", správanie, veci, ktoré ti na ňom vadili (a preto ste sa opakovane schádzali a rozchádzali) by sa fakt manželstvom len prehĺbili. neverím, žeby zrazu zmizli a on by bol pán dokonalý.
plus pridávam sa k tým, ktorí ho istým spôsobom odsudzujú, že sa žení, čakajú dieťa, ale tebe zároveň povie, žeby ťa chcel za milenku, ak som správne pochopila. nuž, musím poznamenať, že jeho charakter - nula bodov. už keď tak veľmi po tebe túžil, nemal sa ženiť, mal sa s nastávajúcou matkou dieťaťa dohodnúť na výživnom a tebe dať priestor, aby si sa rozhodla.
jemu nejde o teba. jemu ide o to, aby bol chrumkavý na všetky svetové strany. ale ono to nikdy nejde dokopy, akonáhle v tom je nejaký zádrhel (vo vašom prípade napríklad deti a partneri).
ja to vidím tak, že je to chruňo, hoci ty ho stále vnímaš cez ružové okuliare. ako dokonalého. no nie je. inak by sa za tebou (prepáč) už ani neobzrel. požiadal predsa o ruku inú...

jaskolka
9. júl 2022

Čiže inak povedané.. Neveril ti.Nedoveroval,ze si nenájdeš iného preto sa radšej rozisiel. Potom napriek "kontaktu" hoci si bola ešte slobodna, sa nijako extra nesnažil, aby ste boli spolu, inak by ste zrejme sa dali dokopy.Píšeš, že stále to bolo, že ste sa zisli a rozišli, nefungovalo to.
A potom naopak, mal frajerky, a v podstate ich torz podvádzal s tebou, aj keď možno len v mysli.
A keď si už bola zadaná, s dieťaťom,a on tiež už chystal svadbu, tak ti navrhol, aby si bola aspoň milenka..
A toto čudo si ty stále idealizujes a plačeš kvôli nemu? 🙈🙈🙈
Veď to nemá nijaký charakter, a takého chlapa by som v živote určite nechcela ani na "kamarátsky kontakt"

panelacikova
9. júl 2022

ešte mi nedá nezareagovať na tvojho manžela - autorka. píšeš dve veci. utajované fajčenie a dlhy v práci. nechceš rozvádzať, čoho konkrétne sa tie dlhy týkajú, tam mi je ťažko sa vyjadriť teda k tomu, ale čo sa týka fajčenia - nie, nie je to správne ani dobré. predovšetkým pre jeho zdravie a tiež ten smrad v oblečení. čo ma teda ale uvádza zároveň do nemého úžasu, že si to nepostrehla? fajčiar, nech robí čo chce, ten zápach z oblečenia či vlasov proste nejde dolu, to si musela cítiť. ale dajme tomu, že nemáš až taký citlivý frňák ako mám napríklad ja. viem si predstaviť, že tvojmu mužovi na tebe záležalo natoľko, že ti sľúbil, že s tým prestane. možno si ho o to požiadala práve ty, že? ale, žiaľ, nedokázal to, lebo je zrejme zarytý fajčiar, zvyknutý mať niečo v rukách, "zabíjať" s cigou čas, jednoducho je to jeho zvyk a asi aj návyk. chybou je, že ti to sľúbil a nepovedal ti priamo, že to proste nedokázal. jednoducho je to také malé klamstvo. nie je to dobré, ale nešlo o neveru či zamlčané nemanželské dieťa, čiže dá sa to ešte pochopiť a odpustiť.
tie dlhy, ak napíšeš, čoho sa týkali, možno by som naňho zmenila názor.
momentálne ho však vidím ako chlapa, ktorý ťa chcel, záležalo mu na tebe a myslel to s tebou vážne. a asi aj naďalej myslí. zameraj sa na to a skús mu dať šancu, skús mu ukázať, že aj tebe záleží na ňom, že si tu preňho. zabudni na ex, z toho by aj tak pravdepodobne nebolo nič dobré v budúcnosti.

autor
9. júl 2022

@slovakboy snažím sa, ďakujem ❤️
@jaskolka ono často nechápem ani ja sama seba. Proste mám pocit že som sa v tom živote úplne stratila.
@panelacikova ani ja nechápem ako sa mu to darilo 4! roky tajiť… keď prišiel z prace tak sa nechcel až tak veľmi bozkávať, potom som sa ho často pýtala prečo na seba strieka toľko voňavky, že to cítiť na 100 honov. No proste zakrýval tým cigarety. Aj keď som náhodou niečo zacítila, tak sa hneď vyhovoril že bol s tým a tým kamosom a on pri ňom fajčil. Takisto keď som cítila v aute, tak že zviezol domov kolegu ktorý je tuhý fajčiar. Ja som mu to vždy uverila. Proste mal toľko možností kedy mi to povedať a nespravil to, vždy len klamstvá. Zistila som to úplne náhodne, podľa bločku ktorý nechal v aute. Cigarety si kupoval na benzinkach pri tankovaní, nikdy nie pri nákupoch potravín.
A tie dlhy.. financoval si svoj “koníček” - tipovanie. Vraj s tým prestal, sem tam mu kontrolujem IB, ale viem že keby chcel, tak si cestu k tomu znova nájde - tak ako aj s tým fajčením.
Proste som zo svojho života sklamaná. Jediné čo mi robí radosť je môj syn.

liusa82
9. júl 2022

šak vyššie pišeš že ste mali taký taliansky typ vzťahu nie že len kvôli dialke bol rozchod.To si len teraz mysliš že by to klapalo všecko naružovo.Podla mňa by ste sa potom aj tak hádali znovu.Presne ako tu pišu aj ostatné ak niekedy budete mať byť ešte spolu tak budete.Mala si si s nim dačo prežiť,preskákať to je splnené.Možno je to len prestávka,možno na dobro ja neviem a teraz si máš zas s terajšim chlapom . Ver tomu že vzťahy sú dopredu dané aj počet partnerov aj kolko budete spolu.Musiš to brať takto.Pre niekoho sú to len žvásty ale ver že je to dané karmicky všetko.

samanta44
9. júl 2022

Samé sa všetko vykryštalizuje...len nesmiete robiť tie isté chyby ako predtým lebo sa kruh nikdy neuzavrie a budete tie isté a podobné situácie prežívať stále dookola...

autor
9. júl 2022

@liusa82 dokopy sme boli spolu 4 roky. Prvé dva roky boli také všelijaké, aj sme sa na viackrát rozišli ale vždy to bolo len na kratučký čas, nevedeli sme proste bez seba byť. Potom sa tie kamene okresali jak sa hovorí a zvyšok vzťahu už bol pekný, ja som naozaj cítila že on je ten pravý a verila som tomu, že zvládneme aj moju VŠ napriek tomu ze budeme 300km vzdialení, ale verila som ze sa časom presťahuje za mnou. Ale proste padlo to.
A áno beriem to tak ako píšeš, jednoducho čo má prísť príde. A možno už nepríde nič.
Každopádne už je z neho ženatý muž ktorý čaká so svojou manželkou prírastok. Ja to už nechávam tak.

petricka22
9. júl 2022

Je to strasne nefer voci vsetkym zucastnenym. Nerozumiem, preco sa niekto vyda, aj ked mysli na ineho… sam sa ruti do nestastia…

juliasb
9. júl 2022

Ty dufas, že raz budete spolu...wau,takže ty dufas, že tvoje aj jeho dieťa vyrastú bez Otcov kvôli vašemu hlupemu rozhodnutiu? Och, to je také sprosté