icon

Grilovanie a sťažnosti suseda: Na koho strane je zákon?

31. júl 2025

Sused sa nam stale stazuje, ze mu z grilu ide dym k nemu na zahradu. Obcas si opekame na malom prenosnom ohnisku, ziadne velke dymenie, obycajny maly ohnik spekacky..vraj sa bude stazovat na meste. Na koho strane je zakon?

Strana
z4
viestta
31. júl 2025

Stazovat sa moze. Vy uzivate zahradu obvyklym sposobom.

melanta
31. júl 2025

Tak úprimne, tiež by som nechcela mať v dome smrad z klasického ohniska. A to doma grilujeme a naši susedia tiež, robíme to my aj oni pomerne často, ale nikto nerobí klasické ohnisko.

jasminia
31. júl 2025

@anonym_autor Čo sa chce sťažovať. Ty si na svojom dvore opekať môžeš.

melanta
31. júl 2025
@viestta

Stazovat sa moze. Vy uzivate zahradu obvyklym sposobom.

@viestta ja si právaže myslím, že ak majú klasické ohnisko, tak to podlieha nejakým legislatívnym normám.

melanta
31. júl 2025
@jasminia

@anonym_autor Čo sa chce sťažovať. Ty si na svojom dvore opekať môžeš.

@jasminia ani náhodou si nemyslím, že môžeš zakladať oheň iba preto, že je to tvoj pozemok.

sisska96
31. júl 2025

Tak nech sa sťažuje :D Opekať môžeš na svojom pozemku

autor
31. júl 2025
@melanta

@jasminia ani náhodou si nemyslím, že môžeš zakladať oheň iba preto, že je to tvoj pozemok.

@melanta potrebujem to ale vidiet v zakone, nie "nemyslim si"

viestta
31. júl 2025
@melanta

@viestta ja si právaže myslím, že ak majú klasické ohnisko, tak to podlieha nejakým legislatívnym normám.

@melanta akym? Ochrane proti poziarom? Ak je to prenosne ohnisko, asi zodpoveda zakonnym poziadavkam. Nepali zahradny odpad, ani iny odpad. Pali drevo na kurenie v ohnisku.

denkabemommy
31. júl 2025

Autorka píše o prenosnom ohnisku, tzv.gril. Grilovať sa môže na vlastnom pozemku. Tam to začína aj končí. Môžu vás tak jedine požiadať aby ste šli na druhu stranu pozemku, ale to tiež nemusíte urobiť 🙂

melanta
31. júl 2025
@anonym_autor

@melanta potrebujem to ale vidiet v zakone, nie "nemyslim si"

@anonym_autor Nech sa páči autorka, obráť sa na miestny úrad, budú ťa informovať. Mne by to vadilo tiež a určite by som to riešila, ak by sused zakladal oheň.

jasminia
31. júl 2025
@melanta

@melanta Jaj, počkaj, oheň. Ja som to nepozorne prečítala a myslela som, že používajú klasický gril
No "táborák" by aj mňa naštval.

melanta
31. júl 2025
@denkabemommy

Autorka píše o prenosnom ohnisku, tzv.gril. Grilovať sa môže na vlastnom pozemku. Tam to začína aj končí. Môžu vás tak jedine požiadať aby ste šli na druhu stranu pozemku, ale to tiež nemusíte urobiť 🙂

@denkabemommy odkedy je prenosné ohnisko gril? Gril je gril, ohnisko je ohnisko.

martinka17
31. júl 2025

Skontroluj si všeobecné nariadenie mesta/ obce. A áno, môže sa sťažovať, že ho obmedzujete nadmerným zápachom a dymom a teda môže uspieť. To že je tvoj pozemok Tebe nedáva právo robiť si čo chceš, obmedzovať druhých.

autor
31. júl 2025
@melanta

@anonym_autor Nech sa páči autorka, obráť sa na miestny úrad, budú ťa informovať. Mne by to vadilo tiež a určite by som to riešila, ak by sused zakladal oheň.

@melanta nemam cas ist na urad, preto sa pytam tu, ci ma niekto skusenost/znalost.

anonym_374d4e
31. júl 2025

No mne osobne to velmi vonia,ale v grile a kridielka na uhli.Jemu taky klasicky ohnik s dreva moze smrdiet a ist s tym smerom ked fuka.My mame gril zavrety.To je mozno rozdiel,medzi tym,ze gril otvoris iba pri otacani a ohnik ide stale.Kupte gril a uvidite ci aj potom sa bude stazovat.

anjelicek26
31. júl 2025

Prenosne ohnisko je toto https://www.amazon.de/Feuerschale-Stahldicke-Fe... a samozrejme ho moze pouzivat... obcas grilovat je ok ved to nie je 7x v tyzdni 365 dni v roku, predpokladam 1 den cez vikend aj to nie kazdy a kolko to mate, hodinu? Kym ugrilujete? Ludia su fakt precitlively...

autor
31. júl 2025
@jasminia

@melanta Jaj, počkaj, oheň. Ja som to nepozorne prečítala a myslela som, že používajú klasický gril
No "táborák" by aj mňa naštval.

@jasminia ale ziadny taborak, bavime sa o 2 polienkach zapalenych v prenosnom ohnisku z OBI kde si deti opekaju spekacky.

autor
31. júl 2025
@anjelicek26

Prenosne ohnisko je toto https://www.amazon.de/Feuerschale-Stahldicke-Fe... a samozrejme ho moze pouzivat... obcas grilovat je ok ved to nie je 7x v tyzdni 365 dni v roku, predpokladam 1 den cez vikend aj to nie kazdy a kolko to mate, hodinu? Kym ugrilujete? Ludia su fakt precitlively...

@anjelicek26 presne tak👍 obcas sobotu, nedelu v lete. Ale jeho pes steka 365 dni do roka a tiez ma to obtazuje, ale co narobim. Tolerancia 0 bodov

jasminia
31. júl 2025
@anonym_autor

@jasminia ale ziadny taborak, bavime sa o 2 polienkach zapalenych v prenosnom ohnisku z OBI kde si deti opekaju spekacky.

@anonym_autor Tak na toto sused ozaj nemá čo pindať.

nyusika
31. júl 2025

no diky...kebyze mam suseda, co si OBCAS na otvorenom ohni opeka spekacky, drblo by ma.
naozaj by nezaskodilo trocha susedskej tolerancie.
ti je taky problem ist si opekat niekam, dke nebudes obtazovat susedov tym smradom ?
levbo bezny gril a opekacka na otvorenom ohni je teda sakra rozdiel

anonym_8b2834
31. júl 2025
@nyusika

no diky...kebyze mam suseda, co si OBCAS na otvorenom ohni opeka spekacky, drblo by ma.
ti je taky problem ist si opekat niekam, dke nebudes obtazovat susedov tym smradom ?

@nyusika no hlavne, že super je mať teba za susedu.

anjelicek26
31. júl 2025
@nyusika

@nyusika ludia maju tolerovat stekajuce psi, smradlave sliepky, kosenie a pilenie dreva o siedmej rano, to je vidiek... v lete si opiect raz za tyzden hodku spekacky uz je zle... ono ludom fakt nevyhovies, v nicom...

nyusika
31. júl 2025
@anjelicek26

@nyusika ludia maju tolerovat stekajuce psi, smradlave sliepky, kosenie a pilenie dreva o siedmej rano, to je vidiek... v lete si opiect raz za tyzden hodku spekacky uz je zle... ono ludom fakt nevyhovies, v nicom...

@anjelicek26 nch ich hodia na gril, mne by ohen vadil, gfakt to strasne smrdi
a nie, nepisem, ze je OK od rana kosit a pilit drevo.
pisem o slusnom spolunazivani - vyssie menovane k nemu nepatri

anonym_840466
31. júl 2025

@anonym_autor to vazne ludom vadí ohen? Akoze nam sused pali kazdu jesen travu... Dalsu ma sliepky, ked vam vadia spekacky chodte do panelaku...

viestta
31. júl 2025
@nyusika

@nyusika aky rozdiel je medzi grilom na drevene uhlie a opekanim nad pahrebou z dreva?

anickaaa6aaa
31. júl 2025
@viestta

@nyusika aky rozdiel je medzi grilom na drevene uhlie a opekanim nad pahrebou z dreva?

@viestta tiež sa na tým zamýšľam...

abbey1
31. júl 2025

Fuha, čoskoro ani nahlas dýchať nebude ôk na svojom pozemku.

nevenka
31. júl 2025
@nyusika

@nyusika tak Tebe smrdi, niekomu to vonia. Asi si este nezazila, ked na jesen kazdy sused, co ma krb alebo kachlovu pec, zacne prikurovat. A sa smejeme s muzom, ze jedni susedia asi smeti palia, taky smrad. Oproti tomu je spekacka naozaj vona.

nyusika
31. júl 2025
@abbey1

Fuha, čoskoro ani nahlas dýchať nebude ôk na svojom pozemku.

@anickaaa6aaa
@abbey1
setrite si myslienky - mna by to proste obtazovalo - pokial by som z toho ja mala na dvore casto smrad. raz tyzdenne je pre mna casto.
vy mozete mat iny nazor.

nie, nepisem o ohniku na druhom konci velkeho pozemku

pisem o tom, ze ked budem casto u seba citi vatru, vadilo by mi to.

terry658
31. júl 2025

@anonym_autor myslím, že si môže akurát tak pískať.
Naši susedia robia každý Boží víkend guláš. No na drevenom uhlí to asi nebude. A nikomu ani nenapadne to riešiť.
My tiež s deťmi občas opekáme špekačky na ohni a úplne v pohode. Tu má každý druhý kotol na pevné palivo, to aj vtedy sa bude sťažovať, keď zakúriš?
Toto je blbosť. Neobstojí to na obecnom úrade. Pokojne nech sa ide spýtať.

Strana
z4