Grilovanie a sťažnosti suseda: Na koho strane je zákon?
Sused sa nam stale stazuje, ze mu z grilu ide dym k nemu na zahradu. Obcas si opekame na malom prenosnom ohnisku, ziadne velke dymenie, obycajny maly ohnik spekacky..vraj sa bude stazovat na meste. Na koho strane je zakon?
Tak úprimne, tiež by som nechcela mať v dome smrad z klasického ohniska. A to doma grilujeme a naši susedia tiež, robíme to my aj oni pomerne často, ale nikto nerobí klasické ohnisko.
@anonym_autor Čo sa chce sťažovať. Ty si na svojom dvore opekať môžeš.
Tak nech sa sťažuje :D Opekať môžeš na svojom pozemku
Autorka píše o prenosnom ohnisku, tzv.gril. Grilovať sa môže na vlastnom pozemku. Tam to začína aj končí. Môžu vás tak jedine požiadať aby ste šli na druhu stranu pozemku, ale to tiež nemusíte urobiť 🙂
Autorka píše o prenosnom ohnisku, tzv.gril. Grilovať sa môže na vlastnom pozemku. Tam to začína aj končí. Môžu vás tak jedine požiadať aby ste šli na druhu stranu pozemku, ale to tiež nemusíte urobiť 🙂
@denkabemommy odkedy je prenosné ohnisko gril? Gril je gril, ohnisko je ohnisko.
Skontroluj si všeobecné nariadenie mesta/ obce. A áno, môže sa sťažovať, že ho obmedzujete nadmerným zápachom a dymom a teda môže uspieť. To že je tvoj pozemok Tebe nedáva právo robiť si čo chceš, obmedzovať druhých.
@anonym_autor Nech sa páči autorka, obráť sa na miestny úrad, budú ťa informovať. Mne by to vadilo tiež a určite by som to riešila, ak by sused zakladal oheň.
@melanta nemam cas ist na urad, preto sa pytam tu, ci ma niekto skusenost/znalost.
No mne osobne to velmi vonia,ale v grile a kridielka na uhli.Jemu taky klasicky ohnik s dreva moze smrdiet a ist s tym smerom ked fuka.My mame gril zavrety.To je mozno rozdiel,medzi tym,ze gril otvoris iba pri otacani a ohnik ide stale.Kupte gril a uvidite ci aj potom sa bude stazovat.
Prenosne ohnisko je toto https://www.amazon.de/Feuerschale-Stahldicke-Fe... a samozrejme ho moze pouzivat... obcas grilovat je ok ved to nie je 7x v tyzdni 365 dni v roku, predpokladam 1 den cez vikend aj to nie kazdy a kolko to mate, hodinu? Kym ugrilujete? Ludia su fakt precitlively...
Prenosne ohnisko je toto https://www.amazon.de/Feuerschale-Stahldicke-Fe... a samozrejme ho moze pouzivat... obcas grilovat je ok ved to nie je 7x v tyzdni 365 dni v roku, predpokladam 1 den cez vikend aj to nie kazdy a kolko to mate, hodinu? Kym ugrilujete? Ludia su fakt precitlively...
@anjelicek26 presne tak👍 obcas sobotu, nedelu v lete. Ale jeho pes steka 365 dni do roka a tiez ma to obtazuje, ale co narobim. Tolerancia 0 bodov
no diky...kebyze mam suseda, co si OBCAS na otvorenom ohni opeka spekacky, drblo by ma.
naozaj by nezaskodilo trocha susedskej tolerancie.
ti je taky problem ist si opekat niekam, dke nebudes obtazovat susedov tym smradom ?
levbo bezny gril a opekacka na otvorenom ohni je teda sakra rozdiel
no diky...kebyze mam suseda, co si OBCAS na otvorenom ohni opeka spekacky, drblo by ma.
ti je taky problem ist si opekat niekam, dke nebudes obtazovat susedov tym smradom ?
@nyusika no hlavne, že super je mať teba za susedu.
@nyusika ludia maju tolerovat stekajuce psi, smradlave sliepky, kosenie a pilenie dreva o siedmej rano, to je vidiek... v lete si opiect raz za tyzden hodku spekacky uz je zle... ono ludom fakt nevyhovies, v nicom...
@nyusika ludia maju tolerovat stekajuce psi, smradlave sliepky, kosenie a pilenie dreva o siedmej rano, to je vidiek... v lete si opiect raz za tyzden hodku spekacky uz je zle... ono ludom fakt nevyhovies, v nicom...
@anjelicek26 nch ich hodia na gril, mne by ohen vadil, gfakt to strasne smrdi
a nie, nepisem, ze je OK od rana kosit a pilit drevo.
pisem o slusnom spolunazivani - vyssie menovane k nemu nepatri
@anonym_autor to vazne ludom vadí ohen? Akoze nam sused pali kazdu jesen travu... Dalsu ma sliepky, ked vam vadia spekacky chodte do panelaku...
@nyusika aky rozdiel je medzi grilom na drevene uhlie a opekanim nad pahrebou z dreva?
Fuha, čoskoro ani nahlas dýchať nebude ôk na svojom pozemku.
@nyusika tak Tebe smrdi, niekomu to vonia. Asi si este nezazila, ked na jesen kazdy sused, co ma krb alebo kachlovu pec, zacne prikurovat. A sa smejeme s muzom, ze jedni susedia asi smeti palia, taky smrad. Oproti tomu je spekacka naozaj vona.
Fuha, čoskoro ani nahlas dýchať nebude ôk na svojom pozemku.
@anickaaa6aaa
@abbey1
setrite si myslienky - mna by to proste obtazovalo - pokial by som z toho ja mala na dvore casto smrad. raz tyzdenne je pre mna casto.
vy mozete mat iny nazor.
nie, nepisem o ohniku na druhom konci velkeho pozemku
pisem o tom, ze ked budem casto u seba citi vatru, vadilo by mi to.
@anonym_autor myslím, že si môže akurát tak pískať.
Naši susedia robia každý Boží víkend guláš. No na drevenom uhlí to asi nebude. A nikomu ani nenapadne to riešiť.
My tiež s deťmi občas opekáme špekačky na ohni a úplne v pohode. Tu má každý druhý kotol na pevné palivo, to aj vtedy sa bude sťažovať, keď zakúriš?
Toto je blbosť. Neobstojí to na obecnom úrade. Pokojne nech sa ide spýtať.

Stazovat sa moze. Vy uzivate zahradu obvyklym sposobom.