Hladá sa scéna z filmu
V teme porod doma, som nacrtla, ze hladam sceny z filmov alebo serialov, ktore sa tykaju porodu. Tymto vyhlasujem sutaz o najkrajsi porod, ktory ste si mohli pozriet vo filme alebo v serialy. Vitazna scena dostane virtualneho oscara 🙂 Podmienky: Musi ist o hranu sceny, filmy plne nadhernych realnych porodov ako su Business of being born alebo Orgasmic birth su vylucene (tie uz su davno v sieni slavy). Miesto porodu moze byt doma aj v nemocnici, hlavnym kriteriom "krasy" sceny by malo byt to - takto by som chcela porodit svoje dieta alebo aspon hlavna hrdinka v tejto scene hrala prve husle, nebola zosmiesnene a citite, ze vysla z porodu posilnena alebo je to scena ktoru by ste mohli oznacit za realisticku - bez pritomnosti medicinskych absurdit a kde prave porodene dieta nevazi 6 kil, nema realne 4 mesiace a nie je uplne cistucke pomaly s plienkou na zadku). Kludne mozte uviest sceny, ktore len ciastocne splnaju kriterium, pokial tam bol aspon jeden moment, ktory vo vas zanechal dobry a prijemny pocit. Vitane su podrobnosti o scene (v ktorej minute filmu bola tato scena, nazov filmu, herci ktory tam hrali, pripadne link na youtube video, ale pokial si neviete spomenut na nic z toho, nevadi opiste scenu, mozno si niekto iny spomenie a k filmu sa dopatrame).
Sucasne vyhlasujem aj sutaz o najhorsiu porodnu scenu (ked oscara, tak aj malinu, no nie? 🙂 ) - kriteria su presne opacne - velmi zly pocit, zena iba obycajna statistka, pripadne hysterka, plno nezmyselnych a nerealnych medicinskych detailov atd.
Tema ma sluzit na pobavenie a tak trochu aj na zamyslenie co vsetko je nam dennodenne podsuvane ako normalne.
angelika!
tak kedze ja som uplne Lost fan, tak mne sa veeelmi paci ten porod Claire, ale nie v tom linku co prsky hodila, ale tento:
https://www.youtube.com/watch?v=WStOpoGtOGE lebo to uz bolo final season a malo to aj hlbsi vyznam (Lost fans budu vediet co myslim 😀 ).
Plusy: presne takto som sa tvarila a kricala aj ja pri porode, babatku vidno pup. snuru, je cele od mazu a ked place, tak tak novorodenecky dava jazycek a vidno mu aj dasienka, ze mam az slzy dojatia pri sledovani a aj hudba.
Minusy: ak nie ste Lost fans neuvidite ten spominany hlbsi zmysel 😎
som našla tu, čo rodila sama 😉
@titkovamiriam little budha 😉
https://www.youtube.com/watch?v=0zyVlsLgJ8Utak malina jednoznacne patri filmu nine months s hugh grant a julianne more.chapem,ze komedia,ale zas odkial pokial.porodna scena hugh odpadava,lekar( robin williams)odpadava,zena ruci akoby ju z koze drali...cele trapne 😅 😀
https://www.youtube.com/watch?v=dVmOU8HPf_E bohuzial som nasla len trailer
a dalsia malina bohuzial z mojho najsamoblubenejsieho serialu friends.
a ani phoebe nemala o nic lepsi porod 😖 ale porod v komediach proste asi "musi" byt pritiahnuty za vlasy.
sice uplne mimo porod a jasne strojeny bol v satc.ale tam som ochotna prepacit vsetko,milujem ten serial 🙂
@prsky v ordinacii bol jeden mily porod, neviem ktora to bola cast, vsetko bolo uplne super, az na to, ze nakoniec sa zistilo, ze mala mamicka streptokoka a kramar jej nepodal antibiotika a mal z toho pruser ... ale porod sa mi pacil
@zuzi118 aj v tomto filme bol pekny porod, aj ked zene hovorili, aby tlacila, ale mala som z toho zimomriavky, nie strach, scena je sice kratka, ale nikto tam nezomiera, ziaden krvak 😅
je to od minuty 7:45 ... Inak cely film velmi pekny 😅
ahojte, nesplna to sice vsetky kriteria, ale podla mna uzasna je cast rozpravky Krtko a mamicka, kde zajacica rodi male zajaciky. Rozpravocka zacina tak, ze sa zajacik a zajacica zalubia, potom si daju pusu, o chvilku jej zacne rast brusko, pridu bolesti, zajacica si lahne, medzi nohami sa jej zjavi diera ktora sa zvacsuje a zvacsuje 😀 a nakoniec sa z nej postupne vykotulaju tri stastne zajaciky 😀 😀 😀
najkrajsi porod v seriali si moc nepamatam ale tie moje su krasne 🙂
Serial Sudkyna Amy
Scena porodu jej kamaratky Dony s02e08
Paci sa mi ako sa porod pomalicky taha... neukazaje sa ako nieco co sa udeje za par minut. Dona zacne rodit pocas zasadania sudu... porod sa odohrava doma u Amy, je to porod vo vode, s PA. Dona ma problematicky vztah s mamou.. paci sa mi ako je tu naznacene akym sposobom mozu vztahy ovplyvnit porod. Paci sa mi ako je vykreslena Donina snaha robit vsetko dokonale.. ako ma pripravene vsetko na perfektny porod vratane motovacnej audiokazety 😀 Celkom realne je znazornene ako predychava kontrakcie.. trosku vystrasena, ze co sa to deje, ale nie hystericka a jaciaca. Donina mama ani nevedela, ze je Dona tehotna a zrazu sa ocitne pri jej porode - asi nie najlepsi sposob ako povedat mame, ze bude mat dieta, este k tomu doma - hlavne ked mama vyzera, ze za normalny porod povazuje porod v nemocnici. Krasne vidno, ze PA zvlada vsetky vysetrenia priamo v bazene, nie je nutne aby Dona niekam chodila. PA trosku etericka, ale pozitivne naladena, usmievava. Dona poziada mamu, aby k nej vliezla do porodneho bazenika, co mama rezolutne odmietne. Donu to velmi rozrusi.. velmi chcela mamu po svojom boku... ale vztah je naruseny a mama nechape, nesuhlasi s tym, ako Dona zije svoj zivot (a ako chce rodit). Amina mama Maxine vystihne co Dona potrebuje, co chcela Dona od mami-suhlas. Ale to jej ona zial nemoze dat. Odchadza tesne pred tym, nez Dona zacina s tlacenim. Maxine vyciti, ze Dona potrebuje mamu, potrebuje matersku ochranu a podporu a ako starsia skusena zena, zastane tuto ulohu. Vojde oblecena do bazenika, podrzi Donu zo zadu a da jej to co potrebuje - prijate, podporu a absolutnu vieru - TY to dokazes! Samotne porod babatka, ani babatko po porode uz nie je ukazane. Ale myslim, ze to nie je na skodu tejto sceny.
Ked som prvy krat videla tuto scenu, tak som nerozumela, preco do toho porodu Dona tahala mamu.. prislo mi to cudne. Vtedy som este ale o detoch ani nechyrovala. Teraz ako mama, ako zena ktora rodila viem, ze porodom sa nerodi len dieta ale aj zena-matka. A zrazu takto spatne uz chapem Doninu potrebu, aby jej mama dala suhlas.. prave pri tom porode, ako velmi ho potrebovala. A to ako Maxine spravila to, co Dona potrebovala, to mi akosi spatne vysvetluje preco vlastne potrebujeme duly.
ja som kedysi daavno videla nejaky film, bohuzial, nepamatam si z neho nic ine, iba ako eskimacka rodila sama v iglu, poklaciacky, do kozusin.. som ju vtedy velmi lutovala 😀
@bobocka tak ano ta scena z priatelov je naozaj na malinu
Serial - priatelia
scena (neviem ktora cast je to)
Rachel rodi v snad najhorsej moznej podobe, doslova hore kopcom. Doktorka (alebo je to PA?) zisti az ked vychadza zadocek, ze dietatko je koncom panvovym. Totalny nezmysel, kedze pri vag. vysetreni, kedy sa zistuje, ze uz zena moze tlacit tak sa da velmi dobre nahmatat ktorou castou tela dietatko nalieha (zadok od hlavicky odlisi hadam kazdy zdravotnik). Keby rodila bez akehokolvek predchadzujeceho vysetrenia, tak verim, ze to pritomnu doktorku moze prekvapit - ze o-ou dieta je zadockom, ale inak nech vrati licenciu.
@zuzi118 no ved toto. a ona rodila dva dni.teda monitorovana bola dostatocne.mimochodom,stale lezala na posteli.lebo ano,to je IDEALNE pri porode.lezat 😠 ja osobne si myslimz,e vsetky tieto porodne sceny nepisu s dohladom pa a spol,ale proste scenar napise nejaky muz co jeho sestra tak ci hentak rodila,tak ked ona,tak vsetky ostatne tak isto pojdu,no nie 😀 a pupocnik je tam bleskurychlo odstrihnuty,dietatko hned ide prec a az potom k rachel...mna cely ten porod sklamal.od cakacky na izbe az po samote tlacenie,akoze vtipne to bolo,no kedze uz viem trosken viac o porodoch ako ked to premierovali,tak sa pri mnohom za hlavu chytam 🙄
@zuzi118 rodila naturalne.vsetky tri.no to uz neukazovali.,len ako je splaseny brat uteka do cakarne a ostatnym hlasi,ze uz je to ci ono mimco na svete a ze chandler je dievcatko 😀 😀 😀
teda opravujem,ukazovali to,no strasne malo tomu venovali.rachel rodila jedno,teda to bolo zazivnejsie pre divaka jeden porod sledovat a ine u phoebe sledovat tri take ako rachel mala.
Uz spominana jedna z najhorsich scen ake som videla. Urcite kandidat na malinu.
Film - Back up plan http://www.csfd.cz/film/257887-zalozni-plan/
Scena - cca uprostred filmu.
Rodi slobodna matka, porod je doma v bazeniku. Rodiaca zena je obklopena bubnujucou kamoskou a dalsimi kamoskami, ktore si spievaju, zena vydava priserne zvuky, je agresivna, vsetci su hlucny.. Parik v ocakavani Lopez a jej fesak su donuteni zucastnit sa celeho porodu a na konci Lopez sekne sebou do bazena. Sprava pre divaka - porod je hnusny, skaredy a doma rodia len sibnute. (Aky kontrast oproti domacemu porody Dony v serialy sudkyna Amy). Neviem najst na tejto scene nic pozitivne.
Prv nez kliknete na video, precitajte si prosim moj prispevok:
Scena zacina na chodbe, mamicka lezi na posteli, predychva kontrakcie, pravazaju ju na sal. Sestra zavola dvoch doktorov, ktory okamzite zanechaju nicnerobenie a dostavia sa na porodny sal. Nechaju si dovies mnozstvo pristrojov a ked su vsetky na mieste, pride rad na mierne vystrasenu rodicku. Rodicka je uistena, ze sa nemusi bat, oni sa uz o vsetko postaruju - su predca odbornici. Doktori sa medzi sebou dohodnu, ktory z nich skontroluje ozvy dietatka a ktory spravi epizotomiu.. mamicka sa postupne otvori a je cas tlacit. Do miestnosti vstupi mnostvo dalsich ludi, medzi nimi aj manzel.. ten je vsak z miestnosti vykazany. Dieta sa narodi, okamzite ho odstrihnu od pupocnej snury, rychlo ho ususia, na stvrt sekundy ukazu mame a daju ho do inkubatora. Doktor instruuje ake nevyhnutne vysetrenia su nutne urobit dietatku a vzapati je odvezne na novorodenecke oddelenie. Scena sa vyprazdnuje, posledny odchadzajuci doktor informuje matku, ze pokial by trpela poporodnou depresiou, tak jej daju tabletky.. a po jeho odchode zena zostava na sale sama.. este stale s vyviazanymi nohami.
Tak a teraz si pozrite to video
https://www.youtube.com/watch?v=NcHdF1eHhgcFilm - monty python - meaning of life
Tato scena potrebuje asi zvlastnu kategoriu.. je tak neskutocne pravdiva, ze keby to nebola parodia, tak clovek by nad tym clovek musel zaplakat.
baby a co tak porodna scena z filmu bajecna leta pod psa? porod pocas divadelneho predstavenia 😀, rodicka - doktor/ one to one, bez akejkolvek pristrojovej a nastrojovej techniky? dokonca aj uplatok, ci dakovne na scene...
baby neviem ci je to tu spominane, ale videli ste film modra laguna, myslim ze v dvojke rodila ta dievcina po cupiacky...
@benne presne ten film o tej žene na Alijaške si aj ja pamätám, neviem názov, ani si nič viac z toho filmu nepamätám ale táto scéne mi utkvela v pamäti dokonale. Tiež som ho videla dávno, ako decko, sme rovnaký ročník ako tak pozerám, takže sme sledovali rovnaký program asi 🙂
ja si spomínam ešte na scénu zo šou Billa Cosbyho...
pár chodí k doktorovi do poradne, riešia pôrod, ako ho teda majú krásne naplánovaný, dýchanie a čo ja viem čo všetko a keď príde k pôrodu, tak zo ženy sa stala hysterka, kričí, dýcha ako slon, manžela vyhodí... no komické celé...

@prsky 😀 ano, ano, vidis, na ten som zabudla... ordinaciu nepozeram 😎