icon

Hlučné deti na detskom ihrisku

nika_val
8. aug 2022

Ahojte, chcem sa iba spýtať.. byvame v takom koplexe bytoviek (novo vybudovanych barakov) a pred naším bytom je detske ihrisko..
Ja chapem že su to deti a šantia sa ale take zvuky, piskot, vreckot, krik.. čo ich tí rodičia nechaju robiť to sa niekedy fakt nedá
Ano nemam deti a snažim sa to chapat ale niekedy to je už extrem a ked sa k tomu prida okrikovanie deti ktore aj tak nepočúvnu to ani nehovorím..
Niekedy si kladiem otazku či ich tam na tom ihrisku derú z kože alebo čo...
No a moja otázka znie.. keď to yž ide tajto do extrému ohlasit sa že nexh si ich utúšia alebo niečo podobné alebo byť ticho trpieť to?
Nechcem byť za nejaku nejku harpiju čo si o tom myslíte vy?

nikpa
8. aug 2022

@nika_val vyrastala som v baraku pred veľkým ihriskom, doobeda a poobede malé deti, večer pubertiaci popijajuci na lavičke, teda ustavične hluk, krik, vŕzganie hojdaciek. No volako sme si na to rokmi zvykli 🤷 neporadim ti nič, možno presťahovať sa 🙂

dismonika
8. aug 2022

@nika_val ahoj, ja mám deti vo veku 8, 7 a skoro 6 rokov. Tiež nemám rada, keď deti veľa a nahlas kričia. Aj moje tri okrikujem, keď sú doma a vrieskajú, dokonca aj vonku, keď sa nevedia zmestiť do kože. No aj napriek tomu mám veľmi hlučné a temperamentné deti, hlavne najmladší syn. Musím ich veľmi často uzemňovať... takže chápem... Čo ja viem, tak hlavne starším ľuďom a bezdetným párom vadia hlučné deti, alebo plačúce bábätká. Minule som aj niekde čítala, že detský plač a krik je pre dospelého veľmi stresujúca udalosť (či ako to nazvať) a dokonca jednou z vecí, kedy človek najrýchlejšie stráca nervy, trpezlivosť a vie ho to vykolajiť oveľa skôr a viac ako iné udalosti. My s manželom sme pokojné a relatívne tiché povahy, tak asi preto také živé deti, nech sa nenudíme. 😂😂👌

miankass
8. aug 2022

@nika_val Keď ste kupovali byt alebo sli ste do podnajmu videli ste ze tam je ihrisko? Videli. Tak ste mohli s tym pocitat ze tam bude hluk, ziju tam aj ine rodiny a deti. A čo sa týka toho že psik breše chvilu a uz sa stazuju na brechanie, tak by som im jasne povedala ze ci im nevadi ten celodeny hluk a vreskot.. takto by som sa obhajila. Moj nazor.

anonymous87
8. aug 2022

@nika_val vies to je take. Keby si si kupila byt pri zeleznicnej stanici, isla by si sa stazovat na zeleznice, ze tam jazdia vlaky?

A vobec tu nie nejde o kult dietata. Detske ihriska su pre deti aby sa tam vyblaznili. Ci co, maju si sadnut a tichucko sa rozpravat aby nerusili susedov nedajboze? 🤣

anonymous87
8. aug 2022

A porovnavat psa s dietatom je uz uplne od veci.. a povedala by som, ze dnes je kult psov (kociky, oblecenie, nu nu nu…).. ano, vrieskajuce deti mi vadia menej ako pes, co steka 4h v kuse (vlastna skusenost)…

nika_val
autor
8. aug 2022

@anonymous87 pisala som to vyššie že neporovnavam pes=dieťa
Ale hluk=hluk štekot=piskot
A ano 4hodiny vyštekat nechat psa to zase nie ale ja tie moje ohlasujem už po 5min aby nahodou som niekoho nerušila.. ale mamičky tie deti nechaju aj 2h v skuse pištať
Znovu neporovnavam že dieta je rovne psovi iba zvuky

nika_val
autor
8. aug 2022

@miankass videli sme ihrisko pre male deti tak do 4rokov tušim to je nečakala som že bude z toho až taky hluk
Ale asi tie menšie deti su ešte hlasnejšie ako to tie staršie

anonymous87
8. aug 2022

@nika_val ale je to ihrisko. Detske. Cize ano, bud si kup lepsie okna alebo si zvykni… bohuzial, vedela si ze tam je ihrisko. A znovu opakujem: ihrisko pre deti je na to, aby sa tam vypistali, vykricali, vybehali a vyjasili

mogaa
8. aug 2022

veď pes štekať môže, ale vonku, nie v byte....rovnako deti sa potrebujú niekde vyšantiť, v byte musia byť ticho aby to nevadilo susedom, tak sa niekde potrebujú vykričať....a ano je to normálne....máš smolu, že máš byt pri ihrisku...jedine vymeniť okná...

mikadooo
8. aug 2022

@nika_val budeš za harpyu. To čo opisuješ, sú bežné zvuky detského ihriska. A do 22.00 sa môžeš aj na hlavu postaviť, nič ti nepomôže...🤷. Možno by ste mali zvážiť kúpu iného bytu, alebo by si si mala presťahovať miestnosti, tak aby si sa v čase bežného dňa zdržiavala v tichšej časti bytu 🤷.

viestta
8. aug 2022

@nika_val máme pod oknami ihrisko, aj na ňom deti kričia, pistia, ja ia, lacu, smejú sa... Ale v živote by mi nenapadlo nejako to riešiť. Mame tu takú pridrbanu susedu, ktorá pred nejakým časom zbierala podpisy na petíciu na presťahovanie ihriska. Každý normálny ju s tým poslal do teplých krajín, ale aspoň sa stala populárnou v okolitých bytovkách. 🙄

jana_eyre_2
8. aug 2022

Mám vedľa domu ihrisko a celodenne tam je krik ako na kúpalisku.. moje deti tiež vrieskaju na záhrade tak aspoň nemám výčitky 🤪 ja si myslím že ihriská vymysleli preto aby deti zo seba dostali prirodzene nahromadenú energiu a tu dostávajú von aj krikom.. nie som žiadna benevolentna mama, ale kde inde už decká môžu vypnúť ak nie na ihrisku a doma? Niekedy mám pocit že ľudia by boli najradšej aby deti celodenne sedeli a tíško si kreslili . Ale tak to nefunguje, aspoň nie u väčšiny deti.. sú aj také tichucke čo nepotrebujú hucat, ale tie ostatné nejaké miesto na krik potrebujú..

Mne tiež veľa veci lezie na nervy, ja to chápem.. ale môžem ovplyvniť len svoj život nie život na ulici.. pokiaľ nikto neporušuje nočný kľud, tak čo už s tým životom..

prasiatko30
8. aug 2022

@nika_val a budme uprimni na sk to zase nie je taky problem - do kolkej su tam tie deti? Do polnoci?? Vsak okolo 6-7 ich uz tahaju domov - mozno su trosku dlhsie ak bolo cez obed priserne teplo a vonku sa byt nedalo. A od septembra ich budes tam mat chvilu po ceste zo skoly, koncom septembra ani nebudes vediet, ze mas ihriskp pod oknami. Je to proste letna sezona a decka si uzivaju volnosti🤷‍♀️

selest
8. aug 2022

Ja by som ti priala nas za susedov. Sice nedobrovolne ale maly nechce nikam chodit a denne urobi doma aj polhodinovy cirkus vrieskania a trieskania skriekania, alebo vrieska len rak z radosti.. to by si potom bola rada keby som ho odniesla niekam na ihrisko. Deti su prosto hlucne. Dobre ti tu radia investuj do okien a uzivaj ticho kym nemas vlastne deti

denden77
8. aug 2022

u nas v Petrzalke sa teraz riesila staznost obyvatelov jednej ulice, ktori ziadali "premiestnit" detske ihriska na periferiu, nakolko im vadil detsky krik a smiech.. celkom zabavne citanie to bolo 😁
ja sama byvam rovno nad obrovskym ihriskom, cize to doverne poznam.. zvykla som si 😊

karhu
8. aug 2022

je normalne, ze na ihrisku pocut deti a radsej nez ziapu tam, ako keby si ich mala mat v byte nad hlavou

letfenixa
8. aug 2022

Aby vadil hluk deti z detského ihriska 🤪

gertrudaosem
8. aug 2022

@anjelicek26 myslím, že čo dnešné deti robia kdekoľvek, nie je úplne normálne... Aj vonku, v obchode, v MHD... Áno bohužiaľ treba to trpieť lebo väčšinou rodič nereaguje a jasne že dieťa je potom v tom že je to ok 🤷🏼‍♀️ takže nič nenarobime s dospelymi... Prajem pevné nervy 😉

lienka.7
8. aug 2022

@nika_val rodicia su radi ze deti vrestia vonku a nie im doma🤣
Nic s tým zial neurobis...

aaao
8. aug 2022

@nika_val zavri si okno

nika_val
autor
8. aug 2022

@denden77 ale to nie je zly napad stavat ihriska niekde okrajovo a nie v strede panelakov
Tu je ihrisko a z kazdej strany je to obkolesene barakmi

jana_eyre_2
8. aug 2022

@nika_val vždy sa stávalo pod barakmi, pretože dôvod bol aby deti boli blízko domov keď tam budú samé.. mám skoro 40rokov, pamätám si že na ihrisku v strede sídliska sme boli dlhé hodiny, robili tam hluk a nikto sa na to nesťažoval.. tak neviem čo je pojem dnešné deti.. deti boli vždy deti, sú rovnaké..
@gertrudaosem

viky173
8. aug 2022

@nika_val ahoj, no na Tvojom mieste by som veru nesla nikomu nic povedat, nocny klud nerusia a su na detskom ihrisku, v tomto nemas sancu uspiet, musis to len pretrpiet... V podstate mas viac moznosti:
1. zrobit si cim skor vlastne dieta, ktore prekrici deti na ihrisku
2. zvazit vymenu okien za kvalitnejsie
3. hladat nove byvanie
4. naucit sa to ignorovat
a to Ti pisem ako bezdetna, ktora tiez nie je nadsena z vrieskajucich malych deti 😀

selest
8. aug 2022

@nika_val neviem ci by to pomohlo, u nas sa ihriska myslim okolo 19tej zatvaraju na kluc a susedia s detmi vobec na ihriska nechodia alebo len na chvilku. Cele poobedie a cez prazdniny do 22 su tu pred bytovkou, hraju sa pistia kricia rovno mne pod oknom, jasne ze vecer sa uz krotia ale aj tak su hlucne. Nikto ich odtial nemoze vyhodit ved su pred svojim domom. Moje deti pritom uz o siedmej spia, zavriem okno a je ticho..

lylyjana
8. aug 2022

@nika_val chapem, ze ti ten hluk moze vadit, no povedz, kde sa maju deti vyblaznit? Doma nesmu dupat, kricat, skakat. Na ulici tiez nie, na ihrisku, ktore je na to urcene, tiez nie. Tak kde? Asi neostava nic, bud si vymenis okna, zvyknes si, alebo sa prestahujes 🤷‍♀️

denden77
8. aug 2022

@nika_val a teraz si predstav, ze raz budes mama.. a za kazdou navstevou ihriska, by si mala balit deti a kabele, v tom lepsom pripade do auta, v tom horsom do mhd, aby si sa mohla odtatarit dakde do vyhnanstva na periferiu 😁
takto otvoris branu a zahucis "davam vam slobodu", aj 5x denne.. neskor budes uz len dozorovat z balkona 😁

prasiatko30
8. aug 2022

@denden77 vies ako oni to nepotrebuju az kym to nepotrebuju potomsa bude rozculovat nad ludmi co budu okrikovat jej deti, zesa nemaju hrat na ihrisku🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️Syty hladnemu neveri

amelie2017
8. aug 2022

Necitala som diskusiu. Ale po nas pred panelakom vrieskali vsetky "babky" - tak sme ich volali, vtedy asi 40tnicky, 50tnicky s 20 rocnymi detmi, ktore zabudli, ze ich deti tak vrieskali nedavno. Nemohli sme sa hrat s loptou, kreslit kriedami. Zrazu sme boli v puberte alebo mali 20, oni mali vnucata a uz ziadnej nevadilo, ze vyvreskuju pod oknami tak, ze som sa nemohla ani ucit na skusky, ze su chodniky pocmarane.
Ano, je to rusive, ale su to deti. Mam 4 rocnu, 150 krat jej mozem povedat, nech nevrieska, ale deti ked sa rozsantia alebo su v zapale hry nevnimaju, ze tak kricia.

jaond19
8. aug 2022

@nika_val ono to treba brat tak, ze tie deti sa idu vyvrieskat vyjasit von, aby vnutri v byte bol potom klud. Ale chapem, mne detske zvuky (krik, smiech, rev, plac atd) liezli ako bezdetnej neskutocne na nervy. Daj bud hlasnejsie hudbu doma, alebo stuple do usi, bez srandy

katka533
8. aug 2022

Kdesi som citala, ze kym nemas deti, tak si myslis, ze vo vedlajsom byte vrazdia deti, ale to sa len snazia dat im pyzamo alebo spat alebo nieco podobne, bolo to strasne smiesne